Siirry sisältöön

Kiitos kaikille äänestäjille! Voittajat palkitaan Atea Focuksessa 11.10.2023

Vuoden vastuullisin digteko 2023 -finalistien äänestys on nyt päättynyt, kiitos kaikille äänestäjille. Voittajat palkitaan Atea Focuksessa Vuoden vastuullisin digiteko -gaalassa - tervetuloa mukaan jännittämään voittajaa!

Mukaan kilpailuun pystyi ilmoittamaan digitaalisia palveluita tai ratkaisuja, jotka vaikuttavat positiivisesti käyttäjiensä työhön, liiketoimintaan tai koko yhteiskuntaan sekä edistävät kestävää kehitystä. Kilpailuun ilmoittautui sekä yrityksiä että julkishallinnon organisaatiota. Finalistit on nyt valittu niin yksityisen kuin julkisen sektorin puolelta!

Vuoden vastuullisin digiteko -kilpailu tuo esiin yrityksiä ja organisaatioita, jotka ovat onnistuneet hyödyntämään toiminnassaan digitalisaatiota luovasti ja tuloksekkaasti. Ratkaisun avulla on saatettu uudistaa prosesseja, parantaa työn tai palvelun laatua, tehostaa toimintaa tai sen avulla on ehkä luotu entistä parempi ja mielekkäämpi työskentely-ympäristö.

 

Tutustu finalisteihin 2023: julkishallinto

Digitaalinen Kesäseteli auttaa tuhansia nuoria kiinni kesätöihin

Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden digitaalinen Kesäseteli helpottaa helsinkiläisten nuorten kesätöiden saantia ja tukee työnantajia nuorten palkkaamisessa. Uudistettu, digitaalinen kesäseteliprosessi mahdollistaa korvausten maksamisen entistäkin helpommin motivoiden työnantajia tarjoamaan yhä enemmän kesätyömahdollisuuksia nuorille.

Digitaalinen harjoitusympäristö parantaa ruokaketjun turvallisuutta

Jyväskylän ammattikorkeakoulun JYVSECTEC-keskuksessa harjoitellaan varautumista kyberuhkia vastaan. Keväällä 2023 järjestetty pilottiharjoitus yhdisti elintarviketeollisuuden merkittäviä toimijoita ja edisti huoltovarmuutta – hankkeen avulla varmistetaan ruoan saatavuutta eri puolilla Suomea.

Vankien digitaitoja kohentamalla ehkäistään syrjäytymistä

Älyvankiloissa kaikilla vangeilla on henkilökohtaiset työasemat eli sellipäätteet, joiden avulla he voivat hoitaa yhteydenpitoa myös vankilan ulkopuolelle. Digitaitojen parantaminen helpottaa vangin sopeutumista arkeen vapautumisen jälkeen.

Tutustu finalisteihin 2023: yksityinen sektori

Tiedonhallintajärjestelmä sujuvoittaa meriliikennettä ja vähentää päästöjä

Vuonna 2025 Suomen satamissa käyttöön otettava tiedonhallintajärjestelmä NEMO on Fintrafficin ja Siili Solutionsin yhteishanke, jonka tarkoitus on sujuvoittaa satamalogistiikkaa ja tehostaa merenkulun vastuullisuutta muun muassa optimoimalla laivojen sekä muun satamalogistiikan päästöjä.

Digitaalinen työkalu haastaa asiantuntijat miettimään rakennetun ympäristön vastuullisuusvaikutuksia

Vastuullisuuden mittaaminen ja todentaminen on rakennusalalla haastavaa. Sitowisen vastuullisuustyökalu tuo vastuullisuuden osaksi rakennetun ympäristön suunnittelua sekä herättää asiantuntijat ja eri osapuolet pohtimaan projektien vastuullisuusvaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Digitaalinen vaihtokauppapalvelu tehostaa elektroniikan kierrättämistä

Verkkokauppa.comin huhtikuussa 2023 lanseerattu vaihtokauppapalvelu madaltaa kynnystä laittaa käytetyt puhelimet ja läppärit kiertoon, jolloin elektroniikkalaitteiden elinkaaret pitenevät ja kierrätys tehostuu.

Kuinka kilpailu etenee?