Siirry sisältöön
Osta fiksusti, käytä huolella, korjaa ja kierrätä! Maailman vastuullisin IT-palveluyritys on täällä auttaakseen sinua IT-ratkaisujen joka vaiheessa.

Aloita jostain, aloita nyt

Yrityksen olennaisin vastuullisuusteko

Noin 80 % IT-laitteen hiilijalanjäljestä syntyy ennen kuin laite otetaan käyttöön. Siksi tärkeintä on korjata ostettua laitetta, kunnes sitä ei voi enää käyttää. Vastuullinen - ja taloudellinen - teko on kierrättää vasta, kun muita vaihtoehtoja ei ole. 

Yhden läppärin tuottaminen synnyttää 1.2 tonnia jätettä.

Kannettava tietokone tuottaa 1.2 tonnia metalli- ja kaivosjätettä ennen käyttäjälle päätymistään. 

Valitse yrityksenne tarve 

  1. OSTAMINEN Haluamme ostaa tarkoitukseen sopivia laitteita vastuullisuussertifioiduilta kumppaneilta. 
  2. KÄYTTÖ Tarvitsemme tietoa laitteidemme käyttöasteesta, korjauksen tarpeesta ja oikeasta käytöstä. 
  3. KIERTOON TOIMITTAMINEN Haluamme laittaa kiertoon elinkaarensa päähän tulleet laitteet luotettavan kumppanin kautta. 

Mistä aloittaa 

Atea on maailman vastuullisin IT-palveluyritys, koska yhteistyöllä me vähennämmme omien päästöjemme lisäksi myös teknologiakumppanien, asiakkaiden ja koko teknologia-alan päästöjä. Autamme sinua tekemään parhaat valinnat IT:n koko elinkaaren matkalla. 

1. Miten ja mitä teknologiaa ostat​

Mistä tiedätte juuri meidän liiketoimintamme tarpeet

Atea Sustainability Focus yhdistää pohjoismaiset IT-ostajat, jotta voimme yhdessä luoda ratkaisuja teknologia-alan haasteisiin. 

Perustamamme asiantuntijaverkosto ASF pitää huolen, että teknologian ostajat, kuten sinä, tietävät ehdottomat edellytykset kestävälle liiketoiminnalle - ja saavat ehdotuksia tavoitteisiin pääsemiseksi. ASF koostuu pohjoismaisista vastuullisuuden edelläkävijäorganisaatioista. Haluatko mukaan vastuullisuusverkostoon?

Miten tiedän mikä on vastuullinen valinta

Älä huoli! Responsible Business Alliance ja sertifioinnit takaavat, että toimitusketju sekä toimittaja on vastuullinen, säädöstenmukainen ja läpinäkyvä.

Maailman suurin elektroniikkayritysten yhteenliittymä RBA on omistautunut yritysten sosiaaliseen vastuun parantamiseen maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa. Atea liittyi jäseneksi vuonna 2016.

Code of Conduct (English)

Atean eettiset ohjeet (suomi)

Supplier Code of Conduct

Viisi vinkkiä IT-laitteiden vastuulliseen hankintaan

Piirroskuva jossa käsi pitelee sydäntä josta nousee tuulivoimaloita

  1. Osta vain Responsible Business Alliancen jäseniltä. Me RBA:ssa vastaamme laitevalmistajan vastuullisuudesta. 
  2. Osta sertifioituja laitteita.
  3. Varmista jo ostaessasi suunnitelma laitteiden palauttamiseksi ja materiaalin kierrättämiseksi.
  4. Osta vain tarpeeseen​. Korjauta laite niin kauan kun voit.
  5. Osta työhön sopiva laite, joka palvelee parhaiten olemassa olevan infrastruktuurin kanssa. Tutustu Free Choice -palveluun ja vapaan valinnan vaikutuksiin.

Opas | Vastuulliset IT-hankinnat

Miten tehdä vastuullisia IT-hankintoja?

Tehokkain tapa, jolla organisaatiot voivat vaikuttaa IT-alan kehittymiseen kestävämpään suuntaan, on asettaa vaatimuksia tietotekniikkahankintojen vastuullisuudelle. Ota selvää, mistä kannattaa aloittaa. 

?

2. Miten​ käytät teknologiaa

IT-laitteiden vastuullinen elinkaarenhallinta pienentää tietotekniikan ympäristövaikutuksia ja lisää tietoturvaa.

Laitteiden elinkaarenhallinta on vastuullisen tietotekniikan kivijalka. Jokainen kaapissa lojuva tyhjentämätön laite on sekä tietoturvariski että rahareikä, kun koneelle asennetut maksulliset lisenssit raksuttavat laskua kuukaudesta toiseen.

Vastuullisella elinkaarenhallintapalvelulla varmistat, että käytössänne on juuri oikea määrä käyttötarkoitukseen sopivia laitteita. Pidät samalla huolta, että tarpeettomiksi käyneet laitteet palautuvat uudelleenkäyttöön, kun niillä on vielä jälleenmyyntiarvoa.

Hanki laitteet rahoituksella ja varmista, että ne palautuvat Atealle, missä ne käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti. Se on helpoin tie laitteiden 100 % takaisinottoon.

3. Miten hankkiudut laitteista​ eroon

Varmista, että laitteenne saavat uuden elämän - tietoturvallisesti ja vastuullisesti.

Maailmassa syntyy joka vuosi 57 miljoonaa tonnia elektroniikkajätettä, ja mineraaleista on pulaa. Hankittujen laitteiden palauttaminen uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen on planeettamme elinehto.

Palauttamalla laitteet Atealle varmistut siitä, että käyttökelpoiset laitteet tyhjennetään, kunnostetaan ja ne saavat uuden elämän jonkun toisen käytössä. Laitteet, joita ei voida enää uudelleen käyttää, kierrätetään tietoturvallisesti materiaalikierrätyksessä. Pyrimme saamaan kaikki tuotteet uudelleenkäyttökuntoon ja vasta toissijaisesti kierrättämään ne.

Asiakkaanamme saat My Atea -portaalista raportin, josta voit seurata, kuinka paljon laitteiden kierrätys GoITloop-palvelun kautta on vähentänyt organisaationne hiilidioksidipäästöjä. Tutustu My Atean raportteihin.

Viivapiirros päällekkäin pinotuista tietokoneista. Kuvan päällä teksti kolme miljoonaa kierrätettyä laitetta vuodesta 2015.

Lehti, jossa 100 % -klubin logo.

Laita laitteet kiertoon - Liity 100%-klubiin

Klubin ainoa sisäänpääsyvaatimus on, että sitoudutte palauttamaan kaikki ostamanne laitteet kiertoon. Senhän yrityksenne tekee joka tapauksessa. Liity, vastaanota tietopaketteja ja opi uutta materiaalin kierrosta ja parhaista ratkaisuista!

Miksi Atea on valintasi vastuullisuusasioissa

Olemme Pohjois-Euroopan suurin IT-infrastruktuuriratkaisujen toimittaja ja meidät on todettu toista kertaa maailman vastuullisimmaksi IT-palveluyritykseksi.

Atea on maailman vastuullisin IT-palvelualan yritys Corporate Knightsin vuosittaisessa lähes 7000 suuryrityksen analyysissa. 

Atea kolmatta vuotta Ecovadiksen platina-luokassa sosiaalisen ja ympäristövastuunsa ansiosta. 

Ainoa pohjoismainen IT-yritys, joka pääsi Financial Timesin Euroopan ilmastoedelläkävijöiden joukkoon. 

   Ecovadis Platinum 2023    Financial Times Climate Leaders 2023

Atea-konsernin sivuilta löydät ESG-dokumentoinnin – ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan osalta - kaikista Atean toimintamaista. 

Atea-konsernin ESG-raportointi

Ihmisten hyvinvointi

Velvollisuutemme on toimia esimerkillisesti vastuullisuuskysymyksissä. Henkilöstömme kehittyminen, työssä jaksaminen, työturvallisuus ja tasa-arvo ovat meille tärkeitä. Tarjoamme työntekijöillemme mielekkään työympäristön ja mieluisat, vapaasti valittavat työvälineet. Mahdollisuus rytmityöhön lisää työhyvinvointia.

Tuotantoketjut

Vastuumme ulottuu myös Suomen rajoja laajemmalle. IT-laitteiden tuotantoketjut malmikaivoksilta käyttäjän taskuun tai työpöydälle ovat pitkiä ja monimutkaisia. Teemme pitkäjänteistä yhteistyötä strategisten laitevalmistajakumppaneidemme kanssa ja olemme jäsenenä Responsible Business Alliancessa, joka tukee elektroniikan maailmanlaajuisten toimitusketjujen vaikutuspiiriin kuuluvien työntekijöiden ja yhteisöjen oikeuksia ja hyvinvointia.

Lupauksemme

Kanssamme on turvallista toimia. Jokainen atealainen on sitoutunut noudattamaan Atean eettisiä ohjeita. Ohjeet velvoittavat kaikkia atealaisia ja Atean nimissä toimivia toimimaan lainsäädännön sekä yrityksessä vallitsevien arvojen ja periaatteiden mukaisesti.

Mitä teemme vastuullisuuden eteen

Kunnianhimoisen pitkän tähtäimen yhteiskuntavastuusuunnitelman avulla me rakennamme kestävää kehitystä Pohjoismaissa ja Baltiassa.  Tietotekniikkaa hyväksi käyttäen pystymme siirtymään kiertotalouteen ja uusiutuviin energianlähteisiin, puolittamaan hiilidioksidipäästömme sekä auttamaan asiakkaitamme rakentamaan parempaa tulevaisuutta yhdessä meidän kanssamme.

1M+


Nopeutamme matkaa kohti vastuullista tietotekniikkaa hyödyntämällä miljoonan IT-käyttäjän ostovoimaa. Saavutamme tavoitteen tekemällä yhteistyötä ja sitouttamalla kokonaisia organisaatioita.

1:1


Tavoitteemme on kasvattaa myymiemme ja vastaan-ottamiemme it-laitteiden suhteeksi 1:1. Kunnostamalla ja kierrättämällä laitteet uusille käyttäjille pidennämme niiden käyttöikää ja säästämme luonnonvaroja.

100:1


Teemme hiilikädenjäljestämme 100 kertaa hiilijalanjälkeämme suuremman hyödyntämällä tietotekniikan tarjoamia mahdollisuuksia.

TP2B


Visiomme on olla The Place to Be työntekijöillemme, asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Monimuotoisuus, tasa-arvo sekä erilaisia taustoja, osaamisia ja näkökulmia arvostava kulttuuri antavat meille parhaat lähtökohdat palvella asiakkaitamme.

– 50 %


Puolitamme ilmastopäästömme lisäämällä toiminnan energiatehokkuutta, myymällä kunnostettuja laitteita, puolittamalla kuljetuksen päästöt sekä käyttämällä vain uusiutuvia energialähteitä.
​​​​​​​

 

Kysy lisää

Tommi Heiniö
Director, Business Development