Siirry sisältöön
Maailman vastuullisimpana IT-palvelutalona meillä on kokemusta, tietoa ja vahva näkemys IT-laitteiden elinkaarenhallinnasta. Varmista IT-laitteiden koko elinkaaren toimivuus, ennakoinnista kierrätykseen. Maksimoi IT-laitteiden arvo ja laatu vastuullisesti.

Vastuullisen IT:n elinkaarenhallintamalli

Vastuullisten IT-hankintojen elinkaarenhallinnan voi jakaa kolmeen yksinkertaiseen osa-alueeseen: hankinta, käyttö sekä kiertoon toimittaminen.

Vastuullinen elinkaarenhallintapalvelu ei ole vain palvelu tai ratkaisu. Kyseessä on strateginen lähestymistapa, jossa yritys luo edellytykset ja suuntaviivat sille, miten suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti kaikki osa-alueet IT-laitteiden elinkaaren aikana. Varmistetaan yhdessä, että käytössänne on oikea määrä käyttötarkoitukseen sopivia laitteita. Huolehditaan siitä, että ennakkoon suunnitellut it-hankinnat ovat tärkeä osa IT-infrastruktuuria. Pidetään huolta, että tarpeettomat laitteet löytävät uuden elämän. Oikeiden tuotteiden ja palvelujen valinta pidentää tuotteiden käyttöikää sekä minimoi hiilijalanjälkeä.

Atean elinkaarenhallintapalvelu on modulaarinen, asiakaskohtaisesti määritelty IT-palvelukokonaisuus IT-laitteiden elinkaaren hallintaan. Poistamme kerralla kaikki huolet: konsepti on kehitetty IT-infrastruktuurin ja palveluiden suunnittelun, hankinnan, käytön ja kierrätyksen, eli koko IT-elinkaaren hallinnan helpottamiseksi.

 

Vastuullinen IT-laitteiden hankintamalli

Ennen IT-laitteiden hankintaa: Strateginen neuvonta

Yhteistyömme kautta, autamme sinua tuotevalinnoissa huomioiden muun muassa laitteiden kestävän kehityksen, vastuullisuuden, saavuttetavuuden sekä toiminallisuudet.​

Asiakkaamme ovat voineet optimoida IT-laitteiden kustannuksiaan, saaneet tarpeisiin kustomoidut tuotteet ja palvelut, näkyvyyttä tuotteiden saatavuudeen sekä parannteltua tuotevalikoimaa.

Palvelumme kattavat muun muassa laitteistostrategian, tuotevalikoiman, varaston hallinoinnin sekä kustannusten optimoinnin.

IT-laitteiden hankinta ja tilaaminen

Tarjoamme digitaalisen alustan yrityksesi tuotehankintojen tilaamiseen, hyväksymiseen ja seurantaan. Tämä voidaan integroida asiakkaiden järjestelmiin, jotta loppukäyttäjälle saadaan saumaton käyttöliittymä.

Saat selkeyttä varaston ja kustannusten hallintaa, nauti tilaamisen helppoudesta, seuraa työnkulkuja vaivattomasti ja saa kattava yleisnäkymä koko prosessiin.

E-portaalimme Atea eShop, MyAtea sekä CloudPortal ovat it-hankintojen kanssa työskentelevien kultakimpaleita.

Konfigurointi

Tuotantomme sisältää korkeatasoista automaatiota ja toimii täysin uusiutuvalla energialla. Konfigurointiprosessissamme varmistamme, että laite on toimitettaessa heti valmiina käyttöön. Käsittelemme myös kaikki jäännöstuotteet, kuten pakkaukset ja kaapelit ympäristön kannalta tehokkaalla tavalla.

Säästät resursseja ja käyttäjien aikaa, saavutat ympäristöystävällisen tehokkuuden ja saat kontrollin ympäristöösi.

Palvelumme sisältävät muun muassa softapalvelut, IT-laitteiden tarroitukset sekä kasaamis- ja asennuspalvelut.

Toimitus

Tarjoamme toimitus- ja logistiikkapalveluita erilaisiin liiketoiminnan tarpeisiin sen mukaan, onko ympäristötehokkaille viikkotoimituksille ja päivittäisille lähetyksille kysyntää. Asennus- ja kokoonpanopalvelut sekä käyttäjätuki toimituksen yhteydessä ovat osa kokonaisvaltaista toimitusketjuprosessiamme.

Saat toimituksen tehokkaasti, ympäristöystävällisyys huomioiden. Saavuta joustavuutta ja varmista it-laitteiden toimitusten hallinointi. Tuomme it-laitteet luoksesi.

IT-laitteiden takaisinotto ja tietoturvallinen kierrättäminen

Käytämme vakiintuneita ja turvallisia takaisinottopalvelujamme, Goitloopia, huolehtiaksemme organisaationne tarpeettomista it-laitteista. Noudamme käyttämättä jääneet laitteet lukittavissa ja mukautettuissa kuljetuskaapeissa, jotka kuljetetaan logistiikkakeskukseemme Växjöön. Kiertoon laitetut laitteet käsitellään ammattilaisten toimesta turvaluokitelluissa tiloissamme.

Vuonna 2023 kierrätimme huikeat 760,900 IT-laitetta. Se on valtava määrä. Tästä olemme kiitollisia asiakkaillemme.

Palautamme it-laitteiden arvokkaita komponentteja uudelleenkäyttöä varten, tarjoamme tietoturvallisesti puhdistetuille it-laitteille mahdollisesti uuden elämän. Saat kiertoon laitetuista it-laitteista tarkan raportin.

Maksamisen ratkaisut

Oikean maksuratkaisun avulla mahdollistamme kestävän elinkaarenhallintamatkasi. Autamme nopeuttamaan ja ylläpitämään digitaalista muutosta tekemällä IT:stä edullisempaa ja ympäristön kannalta kestävämpää. Maksimoi talouden hallinta, tee it:stä edullisempaa. Kokonaisuuteen liittyvät tuotteet, lisenssit ja palvelut voidaan hankkia myös kokonaan rahoitettuna Atea Finance Oy:n kautta.

Opas | Vastuulliset IT-hankinnat

Miten tehdä vastuullisia IT-hankintoja?

Tehokkain tapa, jolla organisaatiot voivat vaikuttaa IT-alan kehittymiseen kestävämpään suuntaan, on asettaa vaatimuksia tietotekniikkahankintojen vastuullisuudelle. Ota selvää, mistä kannattaa aloittaa. 

?

Vastuullinen IT osana parempaa työpäiväkokemusta

Vastuulliset IT-hankinnat ovat tärkeä osa parempaa työpäiväkokemusta. On huolehdittava siitä, että organisaation työntekijöillä on käytössään heille parhaiten soveltuvat laitteet, jotta työ on mielekästä ja tuottavaa. Ihmiset työskentelevät fyysisen toimiston lisäksi niin kotona, kahviloissa, mökillä kuin vaikkapa junassa - ja muinakin aikoina verrattuna perinteiseen kahdeksasta neljään. Varmista, että organisaatiosi mahdollistaa älykkäämmän, mukavamman ja tuottavamman työympäristön - vastuullisesti.

Keskitetty hankinta ja hallinta

Keskitetty IT-laitteiden hankinta ja hallinta

Tyypillisimpiä haasteita, joita asiakkaamme ovat kohdanneet, ovat liittyneet keskitetyn it-laitteiden hankintakanavan puuttumiselle. Ostaminen, hankinta ja hallinnointi ovat olleet pirstaleisia. Resurssien käyttö ei ole ollut optimaalista. Haluamme auttaa asiakkaitamme keskittymään ydinliiketoimintaansa rakentamalla kattavat digitaaliset hankinnan työkalut.

Lue lisää IT-laitteiden keskitetystä hankinnasta ja hallinnasta.

IT-laitteiden tietoturvallinen käyttö

Tietoturvallinen työskentely on tärkeä osa vastuullista IT:tä. Organisaation on varmistettava, että työntekijöiden päätelaitteiden tietoturva on kunnossa. Tietoturvallinen työskentely ulottuu myös IT-laitteiden ulkopuolelle. Anna asiantuntijoidemme auttaa tietoturvallisen työskentelyn varmistamisessa.

IT-laitteiden tietoturvallinen hallinta

Monissa organisaatiossa on viime aikoina jouduttu selvittämään tietomurtoja. Yhtenä syynä tietomurroille on ollut vajavaisesti hallitut ja tietoturvattomat päätelaitteet. Kokosimme kolme asiantuntijaamme saman pöydän ääreen ja kysyimme heiltä perusteluita sille, miksi laitteiden tulisi olla hallittuja. Keskustelusta saimme näkökulmat kolmeen eri kokonaisuuteen: Apple, ChromeOS ja Microsoft. Tutustu kirjoitukseemme aiheesta miksi IT-laitteen tulee olla suojattu

Mies osallistuu videoneuvotteluun, tietokoneen ruudulla näkyy kuvia muista osallistujista.

IT-laitteiden tietoturvallinen kierrättäminen

Mietityttääkö käyttämättä jääneiden IT-laitteiden tietoturvallinen kierrättäminen? Anna me autamme ja huolehdimme laitteet kieroon puolestasi. Pelkästään vuonna 2023 kierrätimme 760,900 IT-laitetta huolella laaditun, vakiintuneen ja tietoturvallisen takaisinottopalvelumme kautta. Haluamme tehdä laitteiden kierrätyksestä yhtä helppoa kuin pullojen palauttamisesta kauppaan.

IT-laitteiden takaisinotto ja tietoturvallinen kierrättäminen

Käytämme vakiintuneita ja turvallisia takaisinottopalvelujamme, Goitloopia, huolehtiaksemme organisaationne tarpeettomista it-laitteista. Noudamme käyttämättä jääneet laitteet lukittavissa ja mukautettuissa kuljetuskaapeissa, jotka kuljetetaan logistiikkakeskukseemme Växjöön. Kiertoon laitetut laitteet käsitellään ammattilaisten toimesta turvaluokitelluissa tiloissamme.

Vuonna 2023 kierrätimme huikeat 760,900 IT-laitetta. Se on valtava määrä. Tästä olemme kiitollisia asiakkaillemme.

Palautamme it-laitteiden arvokkaita komponentteja uudelleenkäyttöä varten, tarjoamme tietoturvallisesti puhdistetuille it-laitteille mahdollisesti uuden elämän. Saat kiertoon laitetuista it-laitteista tarkan raportin.

Atean kierrätys- ja kunnostuskonsepti GoITLoop on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi: tuomme yrityksesi toimipisteeseen kierrätyshäkin, johon voit kerätä yhdellä kertaa kaikki tarpeettomat elektroniset laitteet. Haettuamme häkin jatkokäsittelemme LOOP-kierrätyspalvelussa tietoturvallisesti kaikki elektroniset laitteet niiden tilasta ja kunnosta riippumatta. Valitse yrityksellesi parhaiten soveltuva kierrätysvaihtoehto ja jätä loput Atean hoidettavaksi. Prosessi on tehokas, tietoturvallinen, ympäristöystävällinen ja ennen kaikkea asiakkaalle helppo ja luotettava tapa päästä eroon tarpeettomaksi käyneestä IT-romusta. Toimintamme noudattaa ISO 9001 ja ISO 14001 -standardeja.

Tutustu Atean logistiikkakeskukseen, jossa kierrätyspalvelumme toteutetaan.

 

 

Miksi Atea

Strategiset konsultit

Yli 800 konsulttia ja korkean laadun sertifikaatit tekevät meistä johtavan teknologian, infrastruktuurin ja järjestelmäintegraatioiden toimittajan. Laajalla asiantuntemuksella autamme suunnittelemaan, toteuttamaan ja ylläpitämään yrityksesi IT-infrastruktuuria vastuullisesti.

Vahva kumppanuus

Meillä saat hyppysiisi myös laajimman mahdollisen tuote- ja palveluvalikoiman strategisten kumppaniemme teknologioihin. Olemme yhtä johtavien globaalien IT-palveluntarjoajien kanssa: Apple, Cisco, Dell Technology, HP, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Lenovo, Microsoft ja VMware.

Vastuun kantaminen

Meille on tärkeää luoda sekä vastuullisia että tehokkaita digitaalisia ratkaisuja. Vahvalla vastuullisuusyhteistyöllä autamme yhteiskuntaa tarttumaan teknologian mahdollisuuksiin ja ratkomaan viheliäisiä ongelmia. Autamme valitsemaan oikein IT:n koko elinkaaren matkalla. 

Paikallisuus

Olemme lähellä yritystäsi 14 paikkakunnalla Oulusta Helsinkiin. Kokoamme aina yrityksesi tavoitteisiin parhaiten vastaavan tiimin. Asiantuntijamme tuntevat paikallisen markkinan ja pääsevät käsiksi koko Pohjois-Euroopan kattavaan Atean tukeen ja toimituskykyyn.