Siirry sisältöön
Pohjois-Euroopan johtavana IT-infrastruktuurin tarjoajana meillä on kokemusta, näkemystä ja resursseja ratkaista yrityksen tietoturvan kokonaiskuva. Varmista liiketoiminnan jatkuvuus tietoturva-asiantuntijoidemme avulla.

Mihin varautua uuden tietoturvadirektiivin kanssa?

EU:n verkko- ja tietoturvadirektiivin NIS2 kansallinen soveltaminen astuu voimaan lokakuussa 2024. Mistä on kyse ja keihin uusi direktiivi vaikuttaa?

Atean Head of Cybersecurity Center of Excellence Toni Vartiainen ja WithSecuren Principal Consultant, PCI Services Lead Antti Laatikainen avaavat organisaatioiden muutospaineita.

Toni Vartiainen

"Rakennamme yritysten kyberturvallisuutta."

Head of Cybersecurity Centre of Excellence

Lähetä sähköpostia

Tietomurtojen määrä lisääntyy jatkuvasti. Jopa 75 % pienistä ja keskisuurista organisaatioista on ollut tietomurron kohteena (PwC 2015). Vakavan tietomurron kustannukset voivat nousta satoihin tuhansiin tai jopa miljooniin euroihin yrityksen koosta riippuen. Kalasteluviestin klikkauksesta hyökkäyksen alkuun tarvitaan vain reilu minuutti. Ei ole siis sama, miten tietoturvastaan huolehtii.

Pelkkä palomuuri ja virustorjunta eivät enää riitä tiedon suojaamiseen. Myös tietoturvalle asetetut vaatimukset kasvavat jatkuvasti: liikkuvien työntekijöiden määrä lisääntyy ja pääsy palveluihin tarvitaan kaikkialta. Tärkeintä, mitä yritykset voivat tietoturvan eteen tehdä, on suojata tiedon käyttöä kuten sähköposti- ja webbiselausliikennettä. Organisaatiosta ulos menevän liikenteen seuraaminen on tärkeämpää kuin palomuurilla torjuttavan sisään tulevan, ja olennaista on myös päätelaitteiden välisen liikenteen näkyviin saaminen.

Nykyaikaiseen suojautumiseen kuuluvat turvallisuutta parantava teknologia, haavoittuvuuksien korjaaminen ja tietoteknisen ympäristön jatkuva valvonta. Useimmat ratkaisuistamme ovat tarjolla joko asiakaskohtaisina toteutuksina tai kokonaispalveluna asiakkaalle, esimerkiksi Atean jaetulta palvelualustalta tai pilviratkaisuna. 

Toimintavarmuus

Nykypäivänä liiketoiminnan jatkuvuus nojaa vahvasti toimiviin it-ratkaisuihin. Varmista, että myös vikatilanteissa liiketoiminnan jatkuvuus on taattu. Yksi tärkeä asia organisaation it-ympäristöä määriteltäessä on järjestelmien toimintavarmuus.

  • Kuinka pitkiä ja laajoja palvelukatkoja liiketoimintasi sietää?
  • Mitkä osa-alueet ovat liiketoimintasi turvallisuuden ja jatkuvuuden kannalta heikoimmat lenkit?
  • Mitä kurkistus konepellin alle paljastaa it-ympäristösi tietoturvasta?

Parasta tietoturvaosaamista 

Atean tietoturva-asiantuntijoina työskentelee Suomen parhaita työelämän tietoturvan osaajia, jotka haluavat minimoida tietoturvaan liittyvät huolesi. Toimimme läheisessä yhteistyössä tietoturvateknologiaa kehittävien yhtiöiden kanssa. Valjastamme tietoturvan nopeasti kehittyvät teknologiset ratkaisut asiakkaamme käyttöön liiketoiminnan vaatimuksia ymmärtäen. Meillä on kattava kokemus myös korkeinta mahdollista tietoturvaa vaativista toimialoista julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Miksi Atea

Strategiset konsultit

Yli 800 konsulttia ja korkean laadun sertifikaatit tekevät meistä johtavan teknologian, infrastruktuurin ja järjestelmäintegraatioiden toimittajan. Laajalla asiantuntemuksella autamme suunnittelemaan, toteuttamaan ja ylläpitämään yrityksesi IT-infrastruktuuria vastuullisesti.

Vahva kumppanuus

Meillä saat hyppysiisi myös laajimman mahdollisen tuote- ja palveluvalikoiman strategisten kumppaniemme teknologioihin. Olemme yhtä johtavien globaalien IT-palveluntarjoajien kanssa: Apple, Cisco, Dell Technology, HP, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Lenovo, Microsoft ja VMware.

Vastuun kantaminen

Meille on tärkeää luoda sekä vastuullisia että tehokkaita digitaalisia ratkaisuja. Vahvalla vastuullisuusyhteistyöllä autamme yhteiskuntaa tarttumaan teknologian mahdollisuuksiin ja ratkomaan viheliäisiä ongelmia. Autamme valitsemaan oikein IT:n koko elinkaaren matkalla. 

Paikallisuus

Olemme lähellä yritystäsi 14 paikkakunnalla Oulusta Helsinkiin. Kokoamme aina yrityksesi tavoitteisiin parhaiten vastaavan tiimin. Asiantuntijamme tuntevat paikallisen markkinan ja pääsevät käsiksi koko Pohjois-Euroopan kattavaan Atean tukeen ja toimituskykyyn.