Siirry sisältöön
Pohjois-Euroopan johtavana IT-infrastruktuurin tarjoajana meillä on kokemusta, näkemystä ja resursseja ratkaista yrityksen tietoturvan kokonaiskuva. Varmista liiketoiminnan jatkuvuus asiantuntijoidemme avulla.

Yrityksen tietoturva edellyttää ennakointia

Hyvä tietoturva koostuu kolmesta osa-alueesta: kartoitetuista ja testatuista ympäristöistä, suunnitelmasta tietoturva-aukkojen korjaamiseksi sekä ylläpitämisen resursoinnista.

Proaktiivinen ote tietoturvaan, alustojen etujen hyödyntäminen sekä jatkuva kehittäminen ovat välttämättömyyksiä.

Liiketoiminnan häiriöttömyys ja mahdollisten kustannusvaikutusten minimointi edellyttää suunnittelua, testausta ja ennakoivia toimia. Tietoturvallisuuden hallinta on tehokkaan tietoturvan selkäranka. Yli 300 tietoturvan ammattilaista auttavat ennakoivasti parantamaan yrityksenne tietoturvallisuutta.​

Toni Vartiainen, Head of Cybersecurity Centre of Excellence

"Me olemme tietoturvanne kokonaiskumppani. Ennaltaehkäisemme tietoturvahäiriöt, jotta teidän liiketoimintanne voi toimia keskeytyksettä."

Lähetä sähköpostia

Ajankohtaista: NIS2 & organisaation tietoturva

Mihin varautua uuden tietoturvadirektiivin kanssa?

EU:n verkko- ja tietoturvadirektiivin NIS2 kansallinen soveltaminen astuu voimaan lokakuussa 2024. Mistä on kyse ja keihin uusi direktiivi vaikuttaa?

Atean Head of Cybersecurity Center of Excellence Toni Vartiainen ja WithSecuren Principal Consultant, PCI Services Lead Antti Laatikainen avaavat organisaatioiden muutospaineita.

Tietoturvan nykytila-analyysi ja testaus

Mitä palvelumme nykytila-analyysi ja testaus​ yrityksellesi tarjoavat?

  • Analysoimme tietoturvan nykytilan​
  • Varmistamme vaatimusten- ja säännöstenmukaisuuden ​
  • Luomme tiekartan jatkotoimenpiteille

Takaisin ylös

Tietoturvan suunnittelu ja riskien ennakointi

Mitä palvelumme suunnittelu ja kehittäminen yrityksellenne tarjoavat?

Tietoturva rakentuu monien yrityksen käyttämien järjestelmien ja ihmisten käyttäytymisen summasta. 

  • Varmistamme vaatimusten ja parhaan käytännön mukaiset toimintatavat ja prosessit​
  • Suunnittelemme tiedon suojauksen ja palautumisen​
  • Toteutamme suunnitelmien mukaiset käyttöönotot ja parannamme kyberresilienssiä

Takaisin ylös

 

Operointi ja ylläpito

Mitä tietoturvan konsultointipalvelut sekä jatkuva hallinnointi yrityksellenne tarjoavat?

  • Tuotamme konsultointipalvelut projektina sekä jatkuvaan tietoturvan parantamiseen​
  • Tarjoamme kokonaisvaltaisia tietoturvaratkaisuja mukaan lukien jatkuvat palvelut

Takaisin ylös

 

Usein kysytyt kysymykset yrityksen tietoturvasta

Mitä kuuluu yrityksen tietoturvaan?

Yrityksen tietoturvan tulee olla jatkuvasti päivittyvä ja laaja-alainen strategia, joka kattaa kaikki organisaation osa-alueet ja varmistaa liiketoiminnan jatkuvuuden sekä asiakastietojen ja muiden arkaluonteisten tietojen turvallisuuden.

Tietoturvalle asetetut vaatimukset kasvavat jatkuvasti: liikkuvien työntekijöiden määrä lisääntyy ja pääsy palveluihin tarvitaan kaikkialta. Tärkeintä, mitä yritykset voivat tietoturvan eteen tehdä, on suojata tiedon käyttöä, kuten sähköposti- ja verkon selausliikennettä. Organisaatiosta ulos menevän liikenteen seuraaminen on tärkeämpää kuin palomuurilla torjuttavan sisään tulevan. Olennaista on myös näkyvyys päätelaitteiden väliseen liikenteeseen.

Yrityksen tietoturvan tulisi olla 1. kattava, 2. monitasoinen ja 3. jatkuvasti päivitettävä. Se alkaa vahvoista salasanoista ja päättyy kehittyneisiin uhkien havaitsemis- ja torjuntajärjestelmiin.

Mitä tietoturva tarkoittaa yrityksen kannalta?

Tietomurtojen määrä lisääntyy jatkuvasti. Vakavan tietomurron kustannukset voivat nousta miljooniin euroihin. Kalasteluviestin klikkauksesta hyökkäyksen alkuun tarvitaan vain reilu minuutti.

Yrityksen tietoturva on olennainen osa liiketoiminnan turvaamista. On halvempaa suojata kuin korjata jälkiä jälkikäteen. Tietoturvavuotojen data saattaa lopettaa asiakkuussuhteita, vaikuttaa negatiivisesti toimitusketjuun, työn tekemisen edellytyksiin sekä yrityksen luotettavuuteen markkinassa.

Pelkkä palomuuri ja virustorjunta eivät riitä tiedon suojaamiseen. Tietoturvaan sisältyy muun muassa tietojen salaaminen, verkon suojaaminen, käyttäjien tunnistaminen ja valvonta sekä varmuuskopiointi. Tietoturvasivuiltamme löydät palvelut sekä nykytilan analysointiin, kehitysehdotuksiin että konsultointiin ja erilaisten jatkuvien riskien ehkäisyn operointiin.

Lisäksi yrityksen tulisi seurata aktiivisesti tietoturvauhkien kehitystä ja reagoida nopeasti mahdollisiin tietoturvaloukkauksiin. Se on helpointa ulkoistaa tietoturvan ammattilaisille.

 

Miten varmistaa yrityksen tietoturva?

Hyvän kyberresilienssin saavuttamiseksi yrityksen on huolehdittava henkilökunnan tietoturvatietoisuuden kasvattamisesta, tietosuojakäytäntöjen noudattamisesta sekä jatkuvasta tietoturvan tilan tarkistamisesta, esimerkiksi haavoittuvuuksien skannauksesta.

Yrityksen on tärkeää selvittää liiketoiminnan toimintavarmuus:

1. Kuinka pitkiä ja laajoja palvelukatkoja liiketoimintasi sietää?

2. Mitkä osa-alueet ovat liiketoimintasi turvallisuuden ja jatkuvuuden kannalta heikoimmat lenkit?

3. Mitä kurkistus konepellin alle paljastaa IT-ympäristösi tietoturvasta?

Nykyaikaiseen suojautumiseen kuuluvat turvallisuutta parantava teknologia, haavoittuvuuksien korjaaminen ja tietoteknisen ympäristön jatkuva valvonta. Useimmat ratkaisuistamme ovat tarjolla joko asiakaskohtaisina toteutuksina tai kokonaispalveluna, esimerkiksi Atean jaetulta palvelualustalta tai pilviratkaisuna.
Mikä tietosuoja - ja miten se liittyy tietoturvaan?
Tietosuoja tarkoittaa henkilötietojen suojaamista sekä niiden käsittelyä asianmukaisesti ihmisten tietosuojaoikeuksia kunnioittaen ja toteuttaen. Tietosuojaan kuuluu oleellisena osana henkilötietojen tietoturvasta huolehtiminen, eli hyvin hoidettua tietosuojaa ei voi olla ilman että henkilötietojen tietoturva on hoidettu asianmukaisesti. EU- ja ETA-alueella tietosuojaa säännellään EU:n Yleisellä tietosuoja-asetuksella (General Data Protection Regulation, GDPR), jota on täydennetty kansallisella lainsäädännöllä.

Miksi Atea

Strategiset konsultit

Yli 800 konsulttia ja korkean laadun sertifikaatit tekevät meistä johtavan teknologian, infrastruktuurin ja järjestelmäintegraatioiden toimittajan. Laajalla asiantuntemuksella autamme suunnittelemaan, toteuttamaan ja ylläpitämään yrityksesi IT-infrastruktuuria vastuullisesti.

Vahva kumppanuus

Meillä saat hyppysiisi myös laajimman mahdollisen tuote- ja palveluvalikoiman strategisten kumppaniemme teknologioihin. Olemme yhtä johtavien globaalien IT-palveluntarjoajien kanssa: Apple, Cisco, Dell Technology, HP, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Lenovo, Microsoft ja VMware.

Vastuun kantaminen

Meille on tärkeää luoda sekä vastuullisia että tehokkaita digitaalisia ratkaisuja. Vahvalla vastuullisuusyhteistyöllä autamme yhteiskuntaa tarttumaan teknologian mahdollisuuksiin ja ratkomaan viheliäisiä ongelmia. Autamme valitsemaan oikein IT:n koko elinkaaren matkalla. 

Paikallisuus

Olemme lähellä yritystäsi 14 paikkakunnalla Oulusta Helsinkiin. Kokoamme aina yrityksesi tavoitteisiin parhaiten vastaavan tiimin. Asiantuntijamme tuntevat paikallisen markkinan ja pääsevät käsiksi koko Pohjois-Euroopan kattavaan Atean tukeen ja toimituskykyyn.