Siirry sisältöön
Hanki skaalautuvuutta ilman raskaita investointeja. Paras teknologia ja osaaminen ovat heti käytössäsi.

Vahva suositus pilven ja konesalin yhdistelmälle eli hybridiratkaisulle

Hybridialusta yhdistää pilvipalvelun joustavuuden paikallisten resurssien turvallisuuteen. Se varastoi, hallinnoi ja jakaa datasi turvallisesti ja tehokkaasti. 

Monimuotoisten pilvipalveluiden hyödyntäminen vaatii paljon osaamista ja datamäärien jatkuva kasvu yhä parempaa kokonaisuuden hallintaa. Samaan aikaan erilaisten palveluiden ja sovellusten valikoima muuttuu koko ajan, samoin kuin liiketoiminnan ja organisaatiosi tarpeet. Kriittiset tiedot on suojattava hyvin ja jokainen sovellus tarvitsee turvallisen kodin.

Tiedon ja sovellusten koti on nyt ja jatkossa ympäri maailmaan erilaisissa konesaleissa. Tämä kehitys muuttaa verkkoarkkitehtuureita, jonka johdosta jokaisen organisaation kannattaa miettiä ne uusiksi. Verkon sisällä kulkeviin sovelluksiin on hyvä saada näkyvyys sekä rakentaa tietoturva niiden verkkojen sisälle, ei enää päälle. Myös modernien verkkojen hallinta kannattaa yksinkertaistaa ja verkoista kannattaa hakea liiketoiminnalle uusia mahdollisuuksia palvella asiakkaita.

 

Hybridiratkaisu on tietovarastojen yhdistelmä, jossa on sekä paikallisia että julkisessa pilvessä olevia resursseja.Hybridialustassa kaikkea dataa ei siis lähtökohtaisesti ladata pilveen, vaan osa kriittisestä tiedosta säilyy lähellä omaa organisaatiotasi. Osa siirtyy Suomen sisällä konesalien pilviratkaisuihin, osa julkisen pilven tarjoamiin palveluihin. Osa tiedosta liikkuu omissa verkoissa, osa julkisissa. Osa sovelluksista ostetaan palveluina (SaaS) eri palveluntarjoajilta. 

Tällaisen monimutkaisen kokonaisuuden hallinta vaatii osaamista ja hyvää suunnittelua – ja siinä me voimme auttaa.

Asiantuntijamme auttavat sinua luomaan juuri organisaatiosi tarpeisiin sopivan kokonaisarkkitehtuurin. Huolehdimme niin kokonaisuudesta kuin pienimmistäkin yksityiskohdista. Tietoturvaosaamisellamme suojaamme digitaalisen hermostosi ytimen.

Atea Cloud yhdistää paikallisen tuotantoympäristön julkipilvipalveluihin
Atea Cloud on hybridimonipilviratkaisu, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla paikallisen tuotantoympäristön julkipilvipalveluihin tarjoamalla valmiit ja turvalliset yhteydet Azureen, AWS:ään ja IBM Cloudiin. Atea Cloudin toteutuksessa hyödynnämme markkinoiden parasta teknologiaa ja terävintä osaamista.

Mikä on hybridimonipilvi?

Hallitusti pilveen: Atea CloudTrack

Mitä tehdään itse ja mitä ostetaan palveluna? Vaihtoehtoja on monia, mutta pilvistrategian luominen lähtee aina liiketoimintasi tarpeista. Kurkistetaan reippaasti tulevaisuuteen!

Mitä pitää ottaa huomioon pilveen siirryttäessä?

  • Kuinka organisaatiosi haluaa käyttää pilveä?
  • Mihin ja miten organisaatiosi haluaa pystyttää pilviympäristön?
  • Onko organisaatiollasi valmiudet hybridiympäristöksi?
  • Kuinka pilveä tullaan hallitsemaan, miten tietoturvasta huolehditaan eri pilvien välillä?
  • Voiko nykyiset sovellukset viedä pilveen? Miten pilvi vaikuttaa sovellusstrategiaan ja -arkkitehtuuriin?
  • Miten huolehditaan organisaatiosi osaamishaasteista?

 

Yksi ja sama pilviratkaisu ei kuitenkaan toimi kaikille. Sen tiedämme kokemuksesta ja siksi olemmekin suunnitelleet kattavan palvelukokonaisuuden, jonka avulla voit hallita, hyödyntää sekä siirtää työkuormiasi tehokkaasti kaikissa pilvipolkusi vaiheissa ja sen jälkeen pilvimaailmassa toimiessasi. Tämän palvelukokonaisuuden nimi on Atea CloudTrack.

Kansikuva Atean vastuullisen konesalin oppaasta.

Opas vastuulliseen konesaliin

Tiesitkö, että kaikesta globaalisti kulutettavasta sähköstä noin 9 % käytetään ict-ympäristöjen ja datakeskusten tuotantoon?

Oppaassa esittelemme neljä toimenpidettä kohti vihreämpää datakeskusta.

Lataa opas

Hybridiympäristö tukee liiketoimintaa

Konsultoimme ja suunnittelemme sinulle pilvipalveluista hybridimallin, jossa omat ja ostetut palvelut tukevat saumattomasti toimintaasi – tehokkaasti ja turvallisesti.

Kasvava määrä yrityksiä hyödyntää jo nyt hybridi-infrastruktuuria, jolla ne pystyvät vastaamaan nykyisten tarpeiden lisäksi myös tuleviin vaatimuksiin. Hybridipilvimallissa konesalisi yhdistyy pilveen, jolloin sinä saat molempien maailmojen parhaat puolet. Myös yrityksesi muuttuvat tarpeet on helpompi toteuttaa joustavasti. Atea hallitsee tämän hybridiympäristön. Me autamme yritystäsi yhdistämään pilvipalvelun ja on-premise-salin järkeväksi, liiketoimintaa parhaiten tukevaksi ratkaisuksi. Tämä osaaminen erottaa meidät monesta muusta it-infrastruktuuritoimittajasta.

Neljä kysymystä apuna hybridimallin määrittelyssä

Atealta saat kätevästi kokonaisratkaisun, jolla yrityksesi pääsee hyödyntämään pilvipalvelun ja oman konesalin parhaita puolia. Meillä on parhaat yhteistyökumppanit ratkaisujen toteuttamiseksi.

Sinä päätät millaisen kokonaisuuden haluat. Me tarjoamme työkalut kokonaisuuden hallintaan ja osaavat konsulttimme näyttävät miten pilvi otetaan käyttöön sekä miten sitä voi hyödyntää, hallita ja valvoa. Rakennamme kokonaisvaltaisia liiketoiminnan tarpeita palvelevia ratkaisuja arkkitehtuurisuunnittelusta alkaen. Määrittelyssä otamme huomioon mm. seuraavat kysymykset:

  1. Miksi organisaatiosi tarvitsee hybridipilven?
  2. Miten hybridipilvi kannattaa ottaa käyttöön?
  3. Millaisia uusia mahdollisuuksia hybridipilvi avaa?
  4. Mitkä ovat hybridipilven konkreettiset hyödyt organisaatiollenne?

Modernit hybridialustat toimivat erilaisten sovellusten kotina