Siirry sisältöön

Kilpailusta

Atea on teknologia-alan vastuullisuuden suunnannäyttäjä. Siksi etsimme jo viidettä kertaa vuoden vastuullisinta digitekoa, jonka nostaa esille ja palkita.

Tekojen esiin nostamisella on kauaskantoisia vaikutuksia: ratkaisuja voidaan skaalata, jakaa toisten organisaatioiden kanssa ja kehittää yhdessä. Digi-innovaatioiden näkyvyys taas innostaa organisaatioita etsimään uudenlaisia tapoja toimia. Vuoden 2022 voittajan Commu Appin kanssa teimme voiton jälkeen yhteistyötä ja saimme aikaan yli 1000 hyvää tekoa. 

Mitä voisimme tehdä teidän kanssanne? 

Atean vastuullisuus

Atea on maailman vastuullisin IT-palvelualan yritys Corporate Knightsin vuosittaisessa lähes 7000 suuryrityksen analyysissa. Atea kolmatta vuotta Ecovadiksen platina-luokassa sosiaalisen ja ympäristövastuunsa ansiosta. Ainoa pohjoismainen IT-yritys, joka pääsi Financial Timesin Euroopan ilmastoedelläkävijöiden joukkoon. 

Tutustu Atean vastuullisuuteen lisää täältä.  

 

Millainen on vastuullinen digitaalinen teko?

Arvostamme digitaalisia ratkaisuja, jotka ovat vaikuttaneet yrityksen tai organisaation toimintaan positiivisesti ja joissa korostuu vastuullisuus.

Sosiaalinen vastuu on liiketoiminnan sykkivä sydän

Digitaalisella teolla on ollut positiivinen vaikutus esimerkiksi ihmisoikeuksiin, henkilöstöön, lähiyhteisöön tai yhteiskuntaan liittyviin asioihin. Vaikutuksia voi olla myös työntekijöiden hyvinvointiin, yhdenvertaisuuteen, monimuotoisuuteen, inkluusioon tai yleisesti tasapuolisen kohtelun edistämiseen.

Ympäristövastuuta ilman ei voi toimia

Digitaalinen teko auttaa asiakkaita tai työntekijöitä tekemään vastuullisempia valintoja. Sen avulla on muun muassa voitu vähentää ympäristön kuormitusta, vahvistaa kiertotaloutta, vähentää hiilidioksidipäästöjä, kasvattaa hiilikädenjälkeä tai pienentää hiilijalanjälkeä. Ratkaisu voi hyödyntää sivuvirtoja uudella tavalla tai lisätä ketjun läpinäkyvyyttä.

Kilpailun aikataulu

Toukokuu Kilpailu avautuu

Elokuu Tuomaristo valitsee finalistit kaikkien osallistujien joukosta

Syyskuu Finalistien julkistus. Vuoden vastuullisin digiteko -yleisöäänestys avautuu.

Lokakuu Vuoden digitaalisin teko -palkintogaala Atea Focuksessa. Yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan ja palkitaan.

Aikataulu elää joka vuosi olosuhteiden mukaan. Ilmoitetut ajat perustuvat viime vuoteen ja tarkentuvat vielä. Kilpailun käynnistyminen ilmoitetaan tällä sivulla.

Tutustu kilpailuun tarkemmin

Tutustu vuoden 2023 kilpailun avausvideoon ja poimi vinkit tälle vuodelle.

Vuoden vastuullisin digiteko kautta aikojen

Kilpailusivuilla on paljon tietoa kilpailusta, finalisteista ja digitaalisista ratkaisuista. Vaikka vastuullisuus on aina ollut ratkaisujen yksi olennainen ulottuvuus, ennen vuotta 2023 kilpailu oli nimeltään Vuoden digitaalisin teko.

Vuoden vastuullisin digiteko 2024 -kilpailun suunnittelu on alkanut!

Vuoden vastuullisin digiteko 2023

Vuoden digitaalisin teko 2022

Vuoden digitaalisin teko 2020

Vuoden digitaalisin teko 2019

Kilpailun säännöt

  1. Kuka voi osallistua Vuoden vastuullisin digiteko -kilpailuun? Kilpailuun voi osallistua yritys tai julkishallinnon organisaatio.
  2. Kuinka monta sarjaa Vuoden vastuullisin digiteko -kilpailussa on? Kilpailussa on kaksi sarjaa, joista palkitaan erikseen sekä yritysten sarjan että julkishallinnon sarjan voittaja.
  3. Miten Vuoden vastuullisin digiteko -kilpailuun osallistutaan? Täyttämällä osallistumislomake kilpailusivulla ja toimittamalla mahdolliset suurikokoiset liitetiedostot lomakkeen ohjeen mukaisesti Atean kilpailutoimijoille. Ilmiantoja hyvistä digiteoista voi tehdä jo ennen kilpailun alkamista tämän vuoden kilpailusivulla.
  4. Kuka valitsee Vuoden vastuullisin digiteko -kilpailun finalistit? Kilpailun finalistit valitsee arvovaltainen tuomaristo, joka vaihtuu vuosittain.
  5. Kuka päättää Vuoden vastuullisin digiteko -kilpailun voittajan? Kilpailun voittajat valitaan yleisöäänestyksellä. Käynnistämme yleisöäänestyksen, kun tuomaristo on valinnut finalistit. Jokainen teistä saa olla mukana valitsemassa parasta vastuullista digitekoa! Pidä näitä sivuja silmällä syyskuussa, jos haluat äänestää tietyn ratkaisun voittoon. 

Takaisin kilpailun aikatauluun

Näin kilpailutyöt arvioidaan

Tuomaristo kiinnittää kilpailutöitä arvioidessaan huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Ratkaisu on auttanut organisaatiota pienentämään toiminnan haitallisia ympäristövaikutuksia ja vauhdittanut kestävää kehitystä tai
  • Ratkaisulla on ollut todennettavia sosiaalisia vaikutuksia

Muita arviointiin vaikuttavia tekijöitä

  • Ratkaisulla on vientipotentiaalia, ja se on skaalautuva.
  • Ratkaisu on tuonut jotain uutta toimialalle. Se on monistettavissa ja hyödynnettävissä myös laajemmassa mittakaavassa.
  • Ratkaisussa on hyödynnetty modernia teknologiaa, sähköisiä prosesseja, tekoälyä tai IoT-järjestelmiä, optimoitu energiankäyttöä tai toimitusketjujen hallintaa tai pienennetty IT-infrastruktuurin ympäristö- tai ilmastokuormitusta.
  • Ratkaisu hyödyntää digitalisaatiota luovasti, tuottavasti sekä edistää kestävää kehitystä.

Voittajat paljastetaan ja palkitaan Atea Focuksen gaalassa. Onnea matkaan! 

Ilmianna vastuullinen digiteko!

Tiedätkö sinä yrityksen tai organisaation, jonka digitaalisella ratkaisulla on positiivinen vaikutus liiketoimintaan, yhteiskuntaan tai hyvinvointiin? Voit ilmiantaa teon jo nyt ja varmistaa, ettei kilpailu unohdu! 

Lähetä meille linkki yrityksen tai organisaation verkkosivuille ja kerro, miksi kyseinen teko on mainio ehdokas. Kontaktoimme parhaita ilmiannettuja organisaatioita vinkkien perusteella.