Siirry sisältöön
Tekoälyä voi hyödyntää aidosti ainoastaan systemaattisen strategian avulla. Pohjois-Euroopan johtavana IT-infrastruktuurin ja -palveluiden tarjoajana meillä riittää kaistaa ohjata, tukea ja johtaa AI:n hyödyntämisessä.

Atea ohjaa, tukee ja johtaa yritystäsi AI:n hyödyntämisessä

Tekoäly ei ole vain tulevaisuuden visio, se on jo täällä ja käytössä lähes kaikilla aloilla. Käsissämme on yksi teknologisen innovaation johtavista työkaluista. AI auttaa meitä rakentamaan yhteiskuntaa, jossa keskiössä ovat ihmiset ja ympäristö.

Älykkäämpi energiankulutus, terveydenhuolto ja teollisuus ovat jo täällä. AI auttaa lääkäreitä diagnosoimaan sairauksia ja auttaa lääkeyrityksiä tuottamaan uusia lääkkeitä nopeammin. Joka tapauksessa tekoälyllä on jatkossakin suuri vaikutus jokapäiväiseen elämäämme, mitä on vaikea sivuuttaa.

Vaikka tekoälyn mahdollisuudet ovat valtavat, askeleet aloittelijasta arvoa luovaan tekoälyyn voivat tuntua haastavilta. Atea on tukenanne koko AI-matkalla, aina AI-inspiraatiosta ja neuvonnasta eettisiin kysymyksiin ja tietoturvasta AI-sovellusten kehittämiseen.

Atea on pitkään ollut Pohjoismaiden johtava IT-infrastruktuurin ja -palveluiden tarjoaja, markkinoiden johtavien kumppaneiden kanssa, ja kokemuksemme antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden rakentaa alustoja, jotka auttavat IT:ta ja liiketoimintaa yhteistyössä.

 

Etsitkö palveluitamme tiedonhallinnan hyödyntämiseksi organisaatiossasi? Siirry sivulle Tiedolla johtaminen.

Juha Kostamo, Head of AI Center of Excellence

"Tehojen saaminen irti tekoälystä ei tapahdu vahingossa tai itsestään. Tekoälyä pitää johtaa. Toimimme mielellämme matkaoppaananne tekoälymatkallanne."

Lähetä sähköpostia

 

 

 

Olemme avustaneet näitä yrityksiä heidän tekoälymatkallaan

Atea on tukena koko AI-matkalla, aina AI-inspiraatiosta ja neuvonnasta eettisiin kysymyksiin ja tietoturvasta AI-sovellusten kehittämiseen.

Paremmat tiedot ja prosessinohjaus voimalaitoksissa – Wärtsilä Energy Business ja tekoäly

Wärtsilä on yksi maailman johtavista merenkulku- ja energiamarkkinoiden innovatiivisten teknologioiden ja elinkaariratkaisujen toimittajista. Sen 17 000 ammattilaista yli 200 toimipisteessä 68 maassa johtavat hiilidioksidipäästöjen vähentämissuuntausta toimialoillaan maailmanlaajuisesti.

Dermosil tavoittaa oikeat asiakkaat BI:tä ja koneoppimista hyödyntämällä

Dermosil, Suomen johtava ihon- ja hiustenhoito- sekä meikkituotteiden verkkokauppa kääntyi Atean puoleen tehostaakseen markkinointinsa tavoittavuutta. Dermosil on Dermoshop Oy:n omistama brändi, joka on yli kolmen vuosikymmenen ajan ollut tunnettu luotettavista ja tehokkaista tuotteistaan koko perheelle. Dermoshop on perheyritys, jonka päätoimialueet ovat Suomi, Ruotsi ja Viro ja jonka pääkonttori sijaitsee Korsnäsissä Pohjanmaalla. Vuonna 2022 100-prosenttisesti suomalaisessa omistuksessa olevan yrityksen liikevaihto oli yli 24 miljoonaa euroa.

Bolidenin kaivoksilla innovaatiot tehdään tiedon pohjalta

Kaivosyhtiö Boliden paransi tuottavuutta ja liiketoimintapäätöksien proaktiivisuutta otettuaan uuden lähestymistavan tiedonkeruuseen ja -analyysiin. Liiketoimintakriittinen tieto on nyt saatavilla reaaliaikaisesti 1500 metriä maan alla, mikä lisää työturvallisuutta ja antaa kaivosoperaattoreille mahdollisuuden kehittää asioita itse.

Valitse sinun yrityksellesi paras työpaja tekoälyn hyödyntämiseen

Työpajoja ja strategista tukea tekoälyn hyötyjen maksimoimiseksi

Tekoäly tutuksi - käynnistä tekoälyn matka

Tästä tekoälymatka lähtee! Kolmessa tehokkaassa tunnissa käydään läpi mitä tekoäly on ja miten sitä voi hyödyntää eri toimialoilla. Atea esittelee parhaita käytäntöjä ja työkaluja. Yhdistämme opetuksen, inspiraation ja innovaation. Yhdessä tunnistamme tekoälyn käyttötapauksia liiketoiminnallesi!

Takaisin ylös

Tekoälyn tiekartta – seuraava askel tekoälyn matkalla

Tämä on seuraava vaihe tekoälymatkallasi! Työpaja ja sitä edeltävä valmennus ja kotitehtävä syventävät osallistujien ymmärrystä tekoälyn soveltamisesta käytäntöön omassa organisaatiossa.

 

Tekoälystrategia - tekoälyä tavoitteellisesti

Organisaation strategian kivijalka perustuu yhä enemmän datan tehokkaaseen hyödyntämiseen ja tekoälyn integrointiin liiketoiminnan eri osa-alueilla. Tässä palvelussa pureudumme syvälle siihen, mitä tämä vaatii organisaatiolta ja miten voimme parhaiten hyödyntää tekoälyä strategisten tavoitteidemme saavuttamiseksi. 

 

Datan turvaaminen – AI:n tietoturvan kivijalka

Tekoälyn tietoturvallinen käyttö perustuu organisaation datan tunnistamiseen, luokitteluun ja suojaamiseen. Datan suojaaminen oikein estää tiedon luvattoman pääsyn, käytön, paljastumisen sekä muuttamisen ja tuhoamisen. Näin varmistetaan yksilöiden, yritysten ja organisaatioiden tietosuoja.

Takaisin ylös

Get Ready for Copilot - ota käyttöön AI-assistentti 

Tässä työpajassa käymme läpi mikä Microsoft 365 Copilot on, miten se toimii ja miten sitä voi hyödyntää. Ennen käyttöönottoa varmistamme, että organisaatiossanne taustat käyttöönottoa varten ovat valmiina. On tärkeää tarkistaa tiedonhallinnan ja pääsynhallinnankäytännöt sekä kouluttaa käyttäjät. Autamme organisaationne uusien työvälineiden kuin työn murroksen kanssa muutoksenhallinnan osaamisellamme.  

 

Tekoälyä voi hyödyntää aidosti ainoastaan systemaattisen strategian avulla.

Mitä tekoäly on ja miten sitä voidaan hyödyntää organisaatiossa

Tekoälystä puhuttaessa tulee helposti mieleen itseohjautuvia autoja, virtuaaliavustajia, automaatio ja robotiikka. Viime vuosina tekoäly on kuitenkin integroitunut enemmän erilaisiin päivittäisiin toimintoihin. Tällä videolla Daniel Djupsjöbacka, Head of Analytics & Optimization, kertoo (englanniksi) kuinka voidaan hyödyntää tekoälyteknologiaa käytännön liiketoiminnan haasteissa.

Kuinka Microsoft 365 Copilot voi mullistaa työn teon organisaatiossasi?

Atea - luotettava kumppani tekoälymatkalla

Tällä videolla Juha Kostamo, Head of AI Center of Excellence, kertoo miksi tekoälyssä onnistuminen vaatii hyvät apujoukot.

Usein kysytyt kysymykset tekoälystä

Mikä on tekoäly ja miten se toimii?

Tekoäly on tietokonejärjestelmä, joka kykenee suorittamaan tehtäviä, jotka vaativat ihmismäistä älykkyyttä, kuten oppimista, päätöksentekoa ja ongelmanratkaisua

Mitä hyötyjä tekoäly voi tuoda liiketoiminnassa?

Liiketoiminnassa tekoälyä voidaan hyödyntää esimerkiksi automatisoimalla rutiinitehtäviä, parantamalla asiakaspalvelua chatbotien avulla tai ennakoimalla markkinatrendejä ja asiakaskäyttäytymistä.

Mitkä ovat tekoälyn eettiset ja yhteiskunnalliset haasteet? 

Tekoälyn eettisiin ja yhteiskunnallisiin haasteisiin kuuluvat muun muassa tietosuoja, syrjinnän välttäminen, työpaikkojen muutos ja tekoälyn vaikutus ihmisten elämään ja päätöksentekoon.

Miten tekoälyä pitäisi lähteä hyödyntämään? 

Tekoälyn hyödyntäminen vaatii kokeilukulttuurin luomista, systemaattista lähestymistapaa ja jatkuvaa koulutusta. Organisaation tulee kannustaa innovatiivisiin ratkaisuihin, asettaa selkeät tavoitteet ja varmistaa tekoälyratkaisujen saumaton integraatio olemassa oleviin prosesseihin.

 

Kuinka tekoälyä voidaan käyttää koulutuksessa ja terveydenhuollossa?

Koulutuksessa tekoälyä voidaan käyttää opiskelijoiden yksilöllisen oppimisen tukemiseen ja opetuksen personointiin. Terveydenhuollossa se voi auttaa diagnosoinnissa, potilaiden hoidon optimoinnissa ja lääketieteellisessä tutkimuksessa.

Korvataanko tekoälyn avulla ihmistyövoiman tarve työelämässä?

Tekoäly voi automatisoida monia tehtäviä, mutta ihmisille on yhä tarvetta monimutkaisissa ongelmanratkaisuissa, luovassa työssä ja ihmiskontaktissa, joten kokonaisvaltainen korvaaminen ei ole todennäköistä.

Miten tekoäly vaikuttaa tulevaisuuden työpaikkoihin ja työmarkkinoihin?

Tekoäly voi muuttaa työpaikkojen luonnetta ja vaatia uudenlaista osaamista, mutta samalla se voi synnyttää myös uusia työmahdollisuuksia ja tehostaa nykyistä työvoimaa. Työmarkkinoilla menestyminen hyötyy siitä, että ymmärtää ja integroi tekoälyn osaksi omaa osaamistaan. Tekoäly on vielä pitkään tukiäly eli ihmisellä on iso rooli sekä tekoälyn kehittämisessä että hyödyntämisessä.

 

Miksi Atea

Strategiset konsultit

Yli 800 konsulttia ja korkean laadun sertifikaatit tekevät meistä johtavan teknologian, infrastruktuurin ja järjestelmäintegraatioiden toimittajan. Laajalla asiantuntemuksella autamme suunnittelemaan, toteuttamaan ja ylläpitämään yrityksesi IT-infrastruktuuria vastuullisesti.

Vahva kumppanuus

Meillä saat hyppysiisi myös laajimman mahdollisen tuote- ja palveluvalikoiman strategisten kumppaniemme teknologioihin. Olemme yhtä johtavien globaalien IT-palveluntarjoajien kanssa: Apple, Cisco, Dell Technology, HP, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Lenovo, Microsoft ja VMware.

Vastuun kantaminen

Meille on tärkeää luoda sekä vastuullisia että tehokkaita digitaalisia ratkaisuja. Vahvalla vastuullisuusyhteistyöllä autamme yhteiskuntaa tarttumaan teknologian mahdollisuuksiin ja ratkomaan viheliäisiä ongelmia. Autamme valitsemaan oikein IT:n koko elinkaaren matkalla. 

Paikallisuus

Olemme lähellä yritystäsi 14 paikkakunnalla Oulusta Helsinkiin. Kokoamme aina yrityksesi tavoitteisiin parhaiten vastaavan tiimin. Asiantuntijamme tuntevat paikallisen markkinan ja pääsevät käsiksi koko Pohjois-Euroopan kattavaan Atean tukeen ja toimituskykyyn.