Siirry sisältöön
Opastamme yrityksiä ja organisaatioita digitaalisella matkalla. Olemme johtava neuvonantaja IT-ympäristöjen liiketoimintalähtöisessä rakentamisessa ja niiden suunnitelmallisessa kehittämisessä parempaa tulosta kohti.

Ota kaikki irti IT-sijoituksistasi Pohjois-Euroopan johtavan IT-infrastruktuuriratkaisujen tarjoajan kanssa - Suomessa ja Euroopassa

Atea on maailman vastuullisin IT-palveluyritys Corporate Knightsin globaalin suuryritysarvioinnin mukaan. Me tarjoamme kattavan valikoiman laitteita, ohjelmistoja ja palveluita, joilla autamme organisaatiotasi hallitsemaan IT-toimintojen kasvua ja monimutkaisuutta.   

Atea Finland on toiminut Suomessa yli 30 vuotta ja toimii nykyisin yli 600 ammattilaisen omistautuneisuudella. Olemme osa Pohjois-Euroopan ja Baltian kattavaa Ateaa. Tarjoamme ratkaisuja koko toiminta-alueellamme johtavien IT-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Ota hyödyt irti myös globaalista tuki- ja toimitusverkostostamme.  

Olemme erikoistuneet tietotekniikan koko elinkaareen - vaatimusten analysoinnista ja ratkaisusuunnittelusta aina IT-infrastruktuurivarantojen hankintaan, toteutukseen, kestävään käyttöön ja käytöstä poistoon saakka. 

Me rakennamme Suomea tietotekniikalla. 

Autamme yrityksiä kasvamaan teknologian luomilla mahdollisuuksilla

Yksittäinen teknologia ei tehosta toimintaa, vaan ymmärrys tiedon, ihmistyön ja teknologian yhdistämisestä. Digitaalinen matka tuloksellisempaan yritystoimintaan edellyttää kolmen eri alueen huomioimista:

 • Miten yritys hallinnoi dataa ja johtaa sen avulla
 • Miten työn tekemisen välineet ja niiden elinkaari hallinnoidaan vastuullisesti
 • Mitä alustoja ja verkkoja ylläpidetään ja mikä on seuraava askel
Atea on

Maailman vastuullisin IT-palveluyritys (Corporate Knights 2023)Toiminut Suomessa yli 30 vuottaYli 600 Suomessa työskentelevää ammattilaistaYli 8000 työntekijää Pohjois-Euroopassa

Digitaalinen matka kolmessa ulottuvuudessa

Atea - lukujen valossa luotettava ja vakaa toimija

Atea Suomessa 

 • liikevaihto vuonna 2022: 394,9 miljoonaa euroa
 • työntekijämäärä: yli 600
 • toimipisteitä: 12

Atea-konserni 

 • liikevaihto vuonna 2022: 4,6 miljardia euroa
 • listattu Oslon pörssissä
 • työntekijämäärä: 8000
 • toimipisteitä: 88

Rakennamme Suomea tietotekniikalla

Atea on monipuolinen kumppanisi

Atea toimii markkinoilla monessa eri roolissa:

 1. Jälleenmyyjä
  Atea toimii it-laitteiden jälleenmyyjänä. Laitteiden lisäksi tarjoomamme käsittää myös logistiikan, esiasennukset ja laitteiden kierrätyksen.
 2. Integraattori
  Atea on kokonaisvaltainen it-infrastruktuurin tarjoaja, joka yhdistää alan huippuasiantuntemuksen ja strategisten kumppaneidensa teknologiaratkaisut liiketoiminnan tarpeista rakentuviksi it-ympäristöiksi.
 3. Palveluntuottaja
  Atea on it-palvelutalo, joka asiantuntemustaan hyödyntäen on mukana digitalisoimassa asiakkaidensa liiketoimintaa.

Asiakaslupauksemme

Edistämme asiakkaidemme menestystä yhdistämällä tietotekniikan ratkaisuja raudasta softaan ja konsultoinnista jatkuvaan palveluun. Toiminnassamme näkyy kestävä kehitys.

Monipuolinen teknologinen osaamisemme ja asiantuntemuksemme on asiakkaidemme käytössä. Yhdessä muutamme digitalisaation mahdollisuuksiksi ja rakennamme liiketoimintaa tukevia ratkaisuja ja palveluita.

Kysymme, kuuntelemme ja myös kyseenalaistamme. Kunnia-asiamme on toimia asiakkaidemme luotettuna neuvonantajana ja ottaa vastuu lopputuloksesta.

Asiakkaamme hyötyvät tarjoamistamme suuruuden eduista ja joustavasta paikallisesta toiminnastamme. Kumppaneinamme on maailman johtavia it-taloja ja olemme osa Pohjoismaiden ja Baltian suurinta it-infrastruktuuritoimittajaa.

icon.

Missio

Rakennamme Suomea tietotekniikalla

 • Yksilö - mielekäs työympäristö, yksilön vastuu ja vapaus
 • Organisaatio - tuottavuus, joustavuus
 • Yhteiskunta - uutta imua työelämään, uudenlainen johtaminen

Visio

The Place to Be (TP2B)

Atea on paikka, jossa kaikki haluavat olla - täällä tehdään fiksuja juttuja suurella sydämellä ja pilke silmäkulmassa

 • Olemme asiakkaillemme fiksun tietotekniikan halutuin neuvonantaja
 • Olemme strategisten kumppaniemme halutuin ja ensisijainen valinta
 • Ainutlaatuinen yrityskulttuurimme tekee meistä alan halutuimman työpaikan
 • Olemme omistajillemme halutuin sijoituskohde

Atean arvot

Me

Meidän supervoimamme Ateassa on laaja osaaminen, jonka avulla pystymme luomaan yhdessä ja yhtenäisenä arvoa asiakkaille. Yhdessä me atealaiset olemme lyömätön osaajayhteisö, todellinen voittajajoukkue. ​ Osallistuminen on tärkeä osa atealaisuutta.

Me kunnioitamme työkavereitamme, asiakkaitamme ja kumppaneitamme​. Ateassa saa ja kuuluu kiittää hyvistä teoista sekä antaa rakentavaa palautetta.

 

Me vastaamme

Me vastaamme laadukkaasta lopputuloksesta. Jokainen atealainen ymmärtää oman roolinsa ja panoksensa merkityksen kokonaisuuden kannalta ja asiakkaan asia on meidän asiamme.

Me vastaamme aina kun kysytään – kollegalle, asiakkaalle, kumppanille ja sidosryhmille – ja mahdollisimman rivakasti.

Velvollisuutemme Ateassa on edistää kaikin tavoin kestävää kehitystä, toimia eettisesti ympäristöstä ja yhteiskunnasta huolta kantaen.

 

Me vastaamme tulevaisuudesta

Me vastaamme oman osaamisemme ja työmme jatkuvasta kehittämisestä. Jokainen atealainen kasvattaa arvoamme asiakkaalle. Tulevaisuuden menestys syntyy yhdessä asiakkaan kanssa.

Ammattiylpeytemme ja kunnianhimomme varmistaa parhaan laadun kollegoille, asiakkaille ja kumppaneille.

Näkemyksistämme ja ratkaisuistamme syntyy uudenlaista työnteon kulttuuria, jossa kestävä kehitys kulkee saumattomasti mukana. Me todistamme, että teknologia ja kestävä kehitys tukevat toisiaan, kun rakennamme Suomea ja tulevaisuutta tietotekniikalla.

Neljä kättä yhdistää neljää palapelin palaa kokonaisuudeksi.

Strategiset kumppanit: vahvaa yhteistyötä ja osaamista

Strategiset kumppanimme ovat it-alan edelläkävijöitä, jotka lukeutuvat maailman johtaviin teknologiatoimittajiin. Olemme sitoutuneet pitkäaikaiseen yhteistyöhön ja asiantuntijuuteen korkeimman kumppanistatuksen saavuttamiseksi.Kumppanuutemme näiden kymmenen valmistajan kanssa sekä sertifioitu osaamisemme takaavat asiakkaillemme korkealaatuiset, liiketoimintaa tukevat tietotekniset ratkaisut ja -palvelut.

Tutustu strategisiin kumppaneihimme