Siirry sisältöön
Takaisin Atea

Atea vie sinut digitaaliselle matkalle

Opastamme yrityksiä ja organisaatioita digitaalisella matkalla: neuvomme it-ympäristöjen liiketoimintalähtöisessä rakentamisessa ja toimimme neuvonantajana niiden suunnitelmallisessa kehittämisessä.

Rakennamme Suomea tietotekniikalla

Atea Finland on IT-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 600 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia IT-ympäristön ratkaisuja ja palveluja. Kestävästi ja eettisesti, ympäristöstä ja yhteiskunnasta huolta kantaen. Visiomme on olla asiakkaillemme, kumppaneillemme ja henkilöstömme The Place to Be.

Palvelemme asiakkaitamme maanlaajuisesti 12 toimipisteestämme käsin. Kaikessa työssämme teemme yhteistyötä johtavien IT-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa.

Atea on sitoutunut vastuulliseen ympäristöajatteluun ja tarjoamme myös asiakkaillemme ympäristöä säästäviä it-ratkaisuja. Atealla on ollut sekä ympäristösertifiointi (ISO14001) että laatusertifiointi (ISO9001) jo vuodesta 2002.

Digitaalinen matka

Yritykset ja organisaatiot tarvitsevat toimintasuunnitelman digitaalisen muutoksen aikakaudelle. Atea opastaa matkallasi eri näkökulmien kautta ratkaisuihin ja tarjoaa onnistumisen eväät. Digitalisaation lähtökohtana ei ole yksittäinen teknologia, vaan ymmärrys tiedon ja teknologian yhdistämisestä toiminnan kehittämisessä. Teknologia auttaa meitä toimimaan tehokkaasti ja joustavasti jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. ​Mahdollisuuksia on rajattomasti ja uusia syntyy joka päivä, vauhti ja vaihtoehtojen määrä saattaa joskus ylittää käsityskykymme. ​Yhteiskunnassamme, yrityksissä, oppilaitoksissa ja jokapäiväisessä työelämässä pitää pystyä toimimaan tuloksekkaasti. Atea auttaa yrityksiä ja organisaatioita tekemään toimintasuunnitelman omalle digitaaliselle matkalleen.​ Matka koostuu kolmesta ulottuvuudesta: tiedonhallinta, digitaalinen työpaikka ja hybridialustat. Jokainen ulottuvuus tulee rakentaa tietoturvasta huolehtien kokonaisuutena.​ ​

Digitaalinen matka kolmessa ulottuvuudessa

Atea-konserni

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on yli 8 000 työntekijää 88 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin IFRS15:n mukainen laskutus vuonna 2022 oli noin 4,6 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Atea-konsernin sivut.

Atea lukuina

Atea Suomessa 

 • liikevaihto vuonna 2022: 394,9 miljoonaa euroa
 • työntekijämäärä: yli 600
 • toimipisteitä: 12

Atea-konserni 

 • liikevaihto vuonna 2022: 4,6 miljardia euroa
 • työntekijämäärä: 8000
 • toimipisteitä: 88

Rakennamme Suomea tietotekniikalla

Atea on monipuolinen kumppanisi

Atea toimii markkinoilla monessa eri roolissa:

 1. Jälleenmyyjä
  Atea toimii it-laitteiden jälleenmyyjänä. Laitteiden lisäksi tarjoomamme käsittää myös logistiikan, esiasennukset ja laitteiden kierrätyksen.
 2. Integraattori
  Atea on kokonaisvaltainen it-infrastruktuurin tarjoaja, joka yhdistää alan huippuasiantuntemuksen ja strategisten kumppaneidensa teknologiaratkaisut liiketoiminnan tarpeista rakentuviksi it-ympäristöiksi.
 3. Palveluntuottaja
  Atea on it-palvelutalo, joka asiantuntemustaan hyödyntäen on mukana digitalisoimassa asiakkaidensa liiketoimintaa.

Asiakaslupauksemme

Edistämme asiakkaidemme menestystä yhdistämällä tietotekniikan ratkaisuja raudasta softaan ja konsultoinnista jatkuvaan palveluun. Toiminnassamme näkyy kestävä kehitys.

Monipuolinen teknologinen osaamisemme ja asiantuntemuksemme on asiakkaidemme käytössä. Yhdessä muutamme digitalisaation mahdollisuuksiksi ja rakennamme liiketoimintaa tukevia ratkaisuja ja palveluita.

Kysymme, kuuntelemme ja myös kyseenalaistamme. Kunnia-asiamme on toimia asiakkaidemme luotettuna neuvonantajana ja ottaa vastuu lopputuloksesta.

Asiakkaamme hyötyvät tarjoamistamme suuruuden eduista ja joustavasta paikallisesta toiminnastamme. Kumppaneinamme on maailman johtavia it-taloja ja olemme osa Pohjoismaiden ja Baltian suurinta it-infrastruktuuritoimittajaa.

icon.

Missio

Rakennamme Suomea tietotekniikalla

 • Yksilö - mielekäs työympäristö, yksilön vastuu ja vapaus
 • Organisaatio - tuottavuus, joustavuus
 • Yhteiskunta - uutta imua työelämään, uudenlainen johtaminen

Visio

The Place to Be (TP2B)

Atea on paikka, jossa kaikki haluavat olla - täällä tehdään fiksuja juttuja suurella sydämellä ja pilke silmäkulmassa

 • Olemme asiakkaillemme fiksun tietotekniikan halutuin neuvonantaja
 • Olemme strategisten kumppaniemme halutuin ja ensisijainen valinta
 • Ainutlaatuinen yrityskulttuurimme tekee meistä alan halutuimman työpaikan
 • Olemme omistajillemme halutuin sijoituskohde

Atean arvot

Me

Meidän supervoimamme Ateassa on laaja osaaminen, jonka avulla pystymme luomaan yhdessä ja yhtenäisenä arvoa asiakkaille. Yhdessä me atealaiset olemme lyömätön osaajayhteisö, todellinen voittajajoukkue. ​ Osallistuminen on tärkeä osa atealaisuutta.

Me kunnioitamme työkavereitamme, asiakkaitamme ja kumppaneitamme​. Ateassa saa ja kuuluu kiittää hyvistä teoista sekä antaa rakentavaa palautetta.

 

Me vastaamme

Me vastaamme laadukkaasta lopputuloksesta. Jokainen atealainen ymmärtää oman roolinsa ja panoksensa merkityksen kokonaisuuden kannalta ja asiakkaan asia on meidän asiamme.

Me vastaamme aina kun kysytään – kollegalle, asiakkaalle, kumppanille ja sidosryhmille – ja mahdollisimman rivakasti.

Velvollisuutemme Ateassa on edistää kaikin tavoin kestävää kehitystä, toimia eettisesti ympäristöstä ja yhteiskunnasta huolta kantaen.

 

Me vastaamme tulevaisuudesta

Me vastaamme oman osaamisemme ja työmme jatkuvasta kehittämisestä. Jokainen atealainen kasvattaa arvoamme asiakkaalle. Tulevaisuuden menestys syntyy yhdessä asiakkaan kanssa.

Ammattiylpeytemme ja kunnianhimomme varmistaa parhaan laadun kollegoille, asiakkaille ja kumppaneille.

Näkemyksistämme ja ratkaisuistamme syntyy uudenlaista työnteon kulttuuria, jossa kestävä kehitys kulkee saumattomasti mukana. Me todistamme, että teknologia ja kestävä kehitys tukevat toisiaan, kun rakennamme Suomea ja tulevaisuutta tietotekniikalla.

Neljä kättä yhdistää neljää palapelin palaa kokonaisuudeksi.

Strategiset kumppanit: vahvaa yhteistyötä ja osaamista

Strategiset kumppanimme ovat it-alan edelläkävijöitä, jotka lukeutuvat maailman johtaviin teknologiatoimittajiin. Olemme sitoutuneet pitkäaikaiseen yhteistyöhön ja asiantuntijuuteen korkeimman kumppanistatuksen saavuttamiseksi.Kumppanuutemme näiden kymmenen valmistajan kanssa sekä sertifioitu osaamisemme takaavat asiakkaillemme korkealaatuiset, liiketoimintaa tukevat tietotekniset ratkaisut ja -palvelut.

Tutustu strategisiin kumppaneihimme

Tilaa Atean uutiskirje

Takaisin Atea