Siirry sisältöön

Tervetuloa Pohjoismaiden suurimpaan kestävän IT:n tapahtumaan

Tule mukaan johtavien teknologiayritysten vetämään vuoropuheluun vastuullisuudesta. Pääset pyöreään pöytään globaalien teknologiajättiläisten sekä Suomen johtavien yritysten kanssa keskustelemaan teknologian vastuullisesta elämästä ostoharkinnasta käytöstä poistoon. 

Pohjoismaiden johtavana IT-infrastruktuurin toimittajana kannamme suurta vastuuta teknologia-alan vastuullisuudesta. Toimittajana emme voi tehdä muutosta yksin - mukaan on saatava koko toimitusketju. Siksi kutsumme sinut mukaan. 

Tuomme mukaan vuoropuheluun kaikki Pohjoismaat, joissa Atea toimii. Meidän on innostettava toisiamme - niin tehtäväkentän, toimialojen kuin maarajojenkin yli. 

Jos haluat auttaa siirtämään vuoria, ASF on sinua varten.

Tutustu ohjelmaan

Sivu vain kutsuvieraille

Atea nimitettiin 17.1. kolmatta kertaa maailman vastuullisimmaksi IT-palveluyritykseksi. Haluamme puskea vastuullisuutta eteenpäin yhtä lailla kunnianhimoisesti vastuullisuuteen suhtautuvien verkostojemme kanssa. 

Sivulta löydät tietoa tapahtumapaikasta, kumppaneista ja esiintyjistä, päivittyvän ohjelman sekä Atea Sustainability Focus -raporteista. Lisäämme tietoa sivulle koko ajan. Kannattaa tallentaa sivun osoite. 

Aika: Tiistai 12.3.2024

Paikka: Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki

 

Kysy tapahtumasta
Elli Ojala, Vastuullisuuspäällikkö
Lähetä sähköpostia

Mitä ASF tarjoaa kutsuvieraille 

Kuule maailmankuulut keynote-puheenvuorot. Osallistu paneelikeskusteluihin sekä pyöreän pöydän keskusteluihin ja vaikuta siihen, miten voimme vähentää IT:hen liittyviä ilmastovaikutuksia ja resurssien kulutusta sekä lisätä toimitusketjujen läpinäkyvyyttä.  Opi kestävään IT:hen liittyvistä menestystekijöistä ja haasteista vuoropuhelussa alan uranuurtajien kanssa. Kuuntele maailman johtavien IT-yritysten globaaleja kestävän kehityksen asiantuntijoita. Osallistu seitsemännen ASF-tutkimusraportin julkaisuun ja kuule ensimmäisenä alaa kuohuttavat kipeimmät kysymykset ja toimintaehdotukset. 

 

 

Ohjelmaa päivitetään jatkuvasti

Ohjelma jakaantuu keskusteluihin Suomessa sekä yhteisiin hetkiin muiden Pohjoismaiden kanssa.

9.00 Rekisteröityminen ja aamiainen

09.30 Tilaisuuden avaus sekä pääkumppaneiden Dell ja Lenovo puheenvuorot

10.00 Mikä on Atea Sustainability Focus, Chiara Selvetti, kestävän liiketoiminnan johtaja, Atea

10.20 Tyler Gillard, Chief Strategy Officer, The Responsible Business Alliance

10.40 Jaettu vastuu, kaksinkertainen vaikutus - Vuoden 2024 ASF-raportin julkistaminen

10.50 Paneelikeskustelu ASF-raportista. Mukana Thomas Briggman (Sustainability Leader Group Procurement, Ikea Ingka), Mary Jaques (Executive Director, Global ESG and Regulatory Compliance, Lenovo), Tyler Gillard (Chief Strategy officer, The Responsible Business Alliance) ja Annika Ramsköld (Head of Sustainability, Vattenfall)

11.05 Tauko

11.30 Pyöreän pöydän keskustelut

12.00 Lounas

 

13.00 Paneeli: Globaalit teknologiayritykset vastaavat tämän hetken polttaviin vastuullisuuskysymyksiin. Olemme kaikki osa IT-toimitusketjua. Mitä vaatimuksia pitää asettaa toimittajille ja omalle yritykselle? Voidaanko asettaa yhteisiä kannustimia toivottujen tulosten saavuttamiseksi? Miten vaikeaa tai helppoa uusiin direktiiveihin vastaaminen on?

13.20 Asiakaspuheenvuoro: Miten murskata dataa ja samalla yrityksen päästöt. Ida Saavalainen, Ahola Groupin CEO

13.40 Tauko

14.00 Yhteispohjoismainen lähetys jatkuu

Kaksi näkökulmaa: Mary Jacques - Lenovo Executive Director, Global ESG and Regulatory Compliance - keskustelussa johtavan tietotekniikan ostajan kanssa.

14.20 Keskustelu lavalla: Teknologiakumppanin globaali vastuullisuusasiantuntija keskustelemassa johtavan IT-ostajan kanssa

14.35 Vuoden 2024 ASF-vuoropuhelun lanseeraus

14.45 Inspiroiva puhe: Rebecka Carlsson

15.25 Loppukommentit Pohjoismaista

15.30-15.40 Päivän opit ja kiitokset

Ilmoittaudu AS Forumiin

Näitä keskusteluja et voi käydä kenenkään muun kanssa

Tapaa asiakkaasi, tapaa teknologian ostajat, tapaa yritykset, joiden haasteet ovat sinun haasteitasi.

Tule ja hyödy suorasta keskustelusta kyselyjen sijaan.  

Atea Sustainability Focus – together for sustainable IT

Mitä opimme vuonna 2023 Atea Sustainability Focuksessa

IT-ostajat ja teknologia-alan edelläkävijät kokoontuivat yhtä aikaa Tukholmassa, Oslossa, Kööpenhaminassa ja ensi kertaa myös Helsingissä Pohjoismaiden suurimpaan vastuullisuustapahtumaan.

Jan Eliasson AS-forumissa: ”Kestävä maailma rakentuu rauhasta, kehityksestä ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta”

Diplomaatti ja YK:n yleiskokouksen entinen puheenjohtaja Jan Eliasson kertoi puheenvuorossaan, kuinka YK:n kaikki 17 kestävän kehityksen tavoitetta linkittyvät toisiinsa.

”Riippuvuussuhteiden vuoksi kaikki vastuulliset valintamme ovat erityisen merkityksellisiä. Tarvitsemme kokonaisvaltaisen muutoksen liiketoiminta-ajattelussa. Te olette ne toimijat, jotka voivat tähän parhaiten vaikuttaa. Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voimme tehdä jotain.”

”IT-ala ei ole monimutkaista – vastuullisuus on”

Viherpesun aika on ohi -paneelikeskustelussa HP:n Ari Saareks, Lenovon Lauri Piipponen sekä Ciscon Janne Tägtström keskustelivat yritysvastuusta bisnestä vauhdittavana tekijänä.

 

”IT-ala ei ole monimutkaista – vastuullisuus on. Yksittäisen IT-yrityksen vaikuttamismahdollisuudet ovat rajalliset, mutta siihen ei saa liikaa tuudittautua. On löydettävä keinot viedä vastuullisuustekeminen arkeen, osaksi tavallista elämää”, Janne Tägtström tiivisti.

”Meillä on otettu käyttöön varjojohtoryhmä, jossa joka koostuu enimmäkseen nuorista, mutta myös senioreista. He hahmottelevat omia, vaihtoehtoisia ratkaisujaan yhtiömme tukevaisuudesta. Tällaiset työkalut ovat mahtavia, sillä niistä koko yritys saa uudenlaista näkökulmaa ja ideoita sekä innostusta esimerkiksi juuri vastuullisuustoimien toteuttamiseen”, Ari Saareks kertoi.

”Yhteismitallisuuden puute on ostajan pahin haaste”

Niin ASF-raportissa kuin ASF-forumin pyöreän pöydän keskusteluissa esille nousi vahvasti vastuullisuusmittareiden erilaisuus.
”Yhteismitallisuuden puute on ostajan pahin haaste. Kun ostat vaatteita, tiedät, minkä kokoinen on koon 52 takki. Vastaavaa, eksplisiittistä pisteytystä ei ole IT-laitteiden energiatehokkuuteen”, Atean Jussi Koskenranta kiteyttää.

”Ostaja ei pysty kilpailuttamaan sellaista, mitä ei voi mitata. Meidän pitäisi yhdessä muiden IT-laitetoimittajien ja -valmistajien kanssa luoda malli, jota kaikki sitoutuisivat käyttämään. Nyt tilanne on se, että jos joku vastuullisuuden pisteytysmalli asettaa valmistajan tuotteet huonoon valoon, valmistaja luo itseään suosivan uuden mallin.”

Keskusteluissa mukana ollut DigiHelsingin Aimo Gabrielsson toivoo yhteisen pisteytysmallin lisäksi parannusta IT-laitteiden korjauskulttuuriin.

”Jotkin laitteet suunnitellaan lähes korjauskelvottomiksi – uudessa mittaristossa vastuullisuuspisteitä pitäisikin saada myös laitteiden korjauskelpoisuudesta.”

Kestävän liiketoiminnan malleja ei kukaan pysty luomaan yksin. Atea Sustainability Focus yhdistää pohjoismaiset IT-ostajat, jotta voisimme paremmin saada äänemme kuuluviin IT-alan kestävien toimintamallien aikaansaamiseksi.

Pohjoismaiset kumppanit

Paikalliset kumppanit

Microsoft, Fortinet, Logitech, Samsung.