Siirry sisältöön
Ohjelmistotiimillämme on syvällinen ja pitkäaikainen osaaminen lisensoinnista eri hankintamallein niin pilvimaailmassa kuin on-premise-ratkaisuissakin. Voit hankkia kauttamme kaikki lisenssit niin yksittäisiin tarpeisiin kuin laajempiinkin kokonaisuuksiin ja pitkän tähtäimen ohjelmallisiin hankintoihin.

Ota pilvipalveluiden ja ohjelmistojen hankinnat haltuun Atean avulla

Pilvipalveluiden vaivaton käyttöönotto on kasvattanut niiden suosiota viime vuosina merkittävästi. Nykyisin organisaation yksiköt hankkivat usein itsenäisesti toimintaansa tukevia ratkaisuita pilvipalveluina, mikä on johtanut hajautuneeseen pilvipalveluiden käyttöön ja hankintaan sekä kasvaneisiin kustannuksiin ja lisääntyneisiin tietoturvariskeihin.

Asiakkaanamme saat näihin pilvipalveluiden yleistymisen tuomiin haasteisiin apua keskittämällä pilvipalveluiden ja ohjelmistojen hankintaa ja hallintaa Ateaan. Näin kumppaneiden määrä pienenee ja lisenssien tilauskäytännöt yhdenmukaistuvat ja kustannuksista tulee aiempaa ennakoitavampia. Tarjoamme asiakkaillemme myös nykytilan analyysin suosituksineen ja jatkuvan näkymän ohjelmistojen asennuksista ja niiden käytöistä kattaen myös pilvipalvelut. Näitä tietoja voidaan peilata tehtyihin hankintoihin.

”Noin 30% hankituista ohjelmistoista ja pilvipalveluista jää käyttämättä.”

— Gartner

Onko teillä jo ohjelmiston elinkaarenhallinta käytössä?

Tuntuuko, että aikaa menee liikaa lisenssien hankintaan, hintatasot ovat mitä sattuu ja oma asiantuntijuus ei riitä kaikkeen kuten lisensointisääntöihin? Pelkkä ajatus ohjelmistojen kilpailutuksesta ja ratkaisukohtaisten lisensointien kanssa kamppailu tuovat harmaita hiuksia?

Pilvi mahdollistaa skaalautuvuuden ja ketteryyden, mutta se myös leviää usein hallitsemattomasti ja budjetit ei aina pidä. ​Tiesitkö seuraavaa:

 • 80% organisaatioista ylittää IaaS-budjetit kustannusten optimoinnin puuttumisen vuoksi (Gartner, How to Identify Solutions for Managing Costs in Public Could IaaS)
 • 30% jatkuvasti kasvavista ohjelmisto- ja pilvipalveluiden hankinnoista jää käyttämättä (Gartner, Software Asset Management for the Cloud)
 • 43% ohjelmistohankinnoista tehdään ad hocina.


Anna meidän auttaa. Tee hankinnasta helppoa keskittämällä hankinnat ja ​sen tuki asiantuntijoille Ateaan. Alla pähkinänkuoressa, mitä hyötyjä Atean asiantuntijat tuovat.

 • Vapauttaa lisenssien hankintaan käytettyä aikaa ​
 • Proaktiivinen asiantuntijatuki ohjelmistohankintoihin, lisensointisääntöihin, prosesseihin, työkaluihin ja ylläpitojen uusintoihin ​
 • Harmonisoitu hintataso​
 • Eroon erilliskilpailutuksista ja ratkaisukohtaisesta lisensoinnista​
 • Vaivattomuus ja hankinnan helppous yhdeltä kumppanilta ​
 • Microsoft Online-lisenssimäärän optimointi ja kiinnittyminen käyttäjille sekä SLA-hyvitysten haku ​

Askeleet kohti optimoitua pilvipalveluiden käyttöä ja hallittua ohjelmisto-omaisuutta

9 syytä valita Atea ohjelmistopalveluiden tarjoajaksi

Atea on ohjelmistopalveluiden ammattilainen. Atean sertifioidulla ohjelmistotiimillä on vuosien kokemus lisensoinnista ja ohjelmisto-omaisuuden hallinnasta niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. 

1. Lisenssit, laitteet, palvelut ja tuki keskitetysti

Asiakkaanamme saat yhdeltä kumppanilta kaiken tarvittavan digitaaliselle matkalle: lisenssit ja laitteet, näiden käyttöönoton ja kattavat asiantuntijapalvelut. Kehitämme asiakkaidemme it-ympäristöjä lisenssien oikeellisuus ja kustannustehokkuus huomioiden.

2. Oikea lisenssiratkaisu jokaiselle

Voit hankkia kauttamme kaikki lisenssit niin yksittäisiin tarpeisiin kuin laajempiinkin kokonaisuuksiin ja pitkän tähtäimen ohjelmallisiin hankintoihin. Meillä on kaikkien Microsoft-lisenssien hankintamallien myyntioikeudet aina suurasiakasmyynnin sopimuksista pk-yritysten tarpeisiin. Kauttamme voit hankkia myös lukuisien pienempien ohjelmistovalmistajien lisenssejä. Palvelemme niin yksityisiä kuin julkisen sektorinkin toimijoita.

3. Ohjelmisto-omaisuuden hallintapalvelut

Atea License Manager toimii ohjelmisto-omaisuuden hallinnan ytimenä. Se on palveluna tarjoamamme työkalu, jolla saat näkymän hankituista lisensseistä, niiden asennuksista ja käytöstä. Näin hallitset ohjelmisto-omaisuutta luotettavasti ja helposti. Teemme tämän kaiken myös palveluna aina jatkuvaan hallintaan ja lisenssidatan ylläpitoon asti.

4. Sähköinen kauppapaikka ja historiatiedot saatavilla 24/7

Atean digitaaliset portaalit tehostavat hankintaprosessiasi ja tarjoavat ajankohtaista tietoa hankinnoistasi. Atea Cloud Portal on ratkaisumme pilvipalveluiden tilaamiseen, hallintaan ja tukeen helposti, nopeasti ja luotettavasti. Keskittämällä hankintojasi saavutat kustannussäästöjä. Tuomme Cloud Portaaliin kaikki kauttamme as a service -mallilla myytävät lisenssit ja Atean tukipalvelut sekä Atean asiantuntijapalvelut.

5. Vankka kokemus lisensoinnista, pilvipalveluista ja hankintamalleista

Asemamme yhtenä Suomen suurimpana lisenssimyyjänä on osoitus siitä, että saamme toimia luotettuna Microsoft-lisenssikumppanina sekä lukuisille yrityksille että julkishallinnon toimijoille ympäri Suomen. Ohjelmistotiimillämme on syvällinen ja pitkäaikainen osaaminen lisensoinnista eri hankintamallein niin pilvimaailmassa kuin on-premise-ratkaisuissakin. Päivittäisessä työssämme opastamme asiakkaita ohjelmistovalmistajien lisenssisopimuksiin ja lisensseihin liittyvissä toimintatavoissa. Ohjelmistoasiantuntijamme ovat suorittaneet Microsoft Volume Licensing Solutions -kompetenssiin liittyvän testin: Exam 70-705, Designing and Providing Microsoft Volume Licensing Solutions to Large Organizations. Tämä on ainoa testi, jolla voi osoittaa Microsoft-lisensoinnin korkeaa osaamistasoa ja se edellyttää kattavaa kokemusta käytännön työstä Microsoft-lisensoinnin parissa.

6. Ratkaisujen suunnittelu ja niiden oikea lisensointi

Usein ajatellaan pilvipalveluiden yksinkertaistavan lisenssiasioita. Kokemuksemme mukaan pilvipalvelut ja etenkin hybridiympäristö kuitenkin monimutkaistavat lisensointia. Heterogeeniset ympäristöt vaativat myös monenlaista osaamista lisensoinnista niin eri valmistajilta kuin myös on-premise- ja pilvipalveluratkaisuista. Kokeneella tiimillämme on täydet valmiudet tukea asiakkaiden oikeaa lisensointia myös kaikkein monimutkaisimmissa ympäristöissä.

7. Strateginen kumppanuus ohjelmistovalmistajien kanssa

Teemme tiivistä yhteistyötä strategisten ohjelmistokumppaneidemme Microsoft, Citrix, VMware, IBM ja Cisco kanssa. Meillä on suora sopimus Microsoftin kanssa kuukausiveloituksellisista pilvipalveluista Cloud Solution Provider -ohjelmalla. Teemme syvällistä ja monipuolista yhteistyötä kokonaisuudessaan Microsoftin kanssa niin Suomessa kuin pohjoismaisestikin. Tämä takaa asiakkaillemme aina oikean tiedon, osaamisen ja laadukkaat palvelut.

8. Hyötyä liiketoiminnalle kokonaisvaltaisella it-suunnitelmalla

Rakennamme asiakkaillemme liiketoiminnan hyötyjä monipuolisilla palveluillamme. Mieluiten rakennamme asiakkaillemme it-strategian, jonka viemisessä käytäntöön huomioimme tarvittavat vaikutukset lisenssipääomaan ja pystymme myös toteuttamaan it-ympäristön vaatimat tarvittavat muutokset lisensseihin tai pilvipalveluihin. Olemme ohjanneet satoja asiakkaitamme siirtymään pilveen fiksusti, kustannustehokas lisensointi huomioiden.

9. Tehtyjen hankintojen hyödyn maksimointi

Microsoft-pilviasiakkaita voimme tukea myös tehtyjen lisenssihankintojen käytön maksimoinnissa. Microsoftin pilvipalveluiden osalta meillä on näkyvyys asiakkaan hankkimien lisenssien käytön ja käyttöönoton etenemistä. Tarvittaessa tuemme käyttöönottoja ja käytön laajentamista teknisten asiantuntijoidemme palveluilla ja Atean jatkuvilla palveluilla.

 

Lisenssinostajan muistilista

Mitä tulee ottaa huomioon päivittäessä organisaation lisenssejä ajantasalle? Mieti ainakin kolmea seuraavaa asiaa:

 1. Tietoturvan tason vastavuuden tarkistaminen nykyhetken tietoturvauhkien varalle
  Fakta: Antivirus -ohjelmisto ja palomuurit eivät enää yksinään riitä torjumaan vahinkoja, kuten mainehaittaa tai liiketoiminnan pysähtymistä ransomwaren vuoksi.
 2. Tiedätkö, onko Microsoft Office 365 -tenantin asetukset optimoitu?
  Fakta: On hyvin yleistä, että tenantia käyttöönotettaessa asetukset jäävät oletusarvoiksi. Se ei riitä tuomaan tarvittavaa suojaa. Asetukset on hyvä korjata, ja siinä auttaa Atean MS Office 365 health check -palvelu.
 3. Hahmotatko lisenssien erot ja hyödyt?
  Fakta: Kaksi edellistä kysymystä ohjaavat sopivan ja kustannustehokkaan lisenssin valintaan. Kun käyttäjät profiloidaan työtehtävien perusteella, löydetään oikea lisenssi oikeaan paikkaan.

Lue lisää Atean ohjelmistopalveluista

1 / 2
Tiimi sparrailemassa pilviasioita työpöydän ääressä.

Tutustu Atean ohjelmistotiimiin

Ohjelmistotiimillämme on syvällistä ja pitkäaikaista osaamista lisensoinnista niin yksityisen kuin julkisen sektorin organisaatioiden parissa.

Tutustu tiimiin