Siirry sisältöön

Ohjelmistopalvelut ja lisenssit

Ohjelmistotiimillämme on syvällinen ja pitkäaikainen osaaminen lisensoinnista eri hankintamallein niin pilvimaailmassa kuin on-premise-ratkaisuissakin. Voit hankkia kauttamme kaikki lisenssit niin yksittäisiin tarpeisiin kuin laajempiinkin kokonaisuuksiin ja pitkän tähtäimen ohjelmallisiin hankintoihin.

Ota pilvipalveluiden ja ohjelmistojen hankinnat haltuun Atean avulla

Pilvipalveluiden vaivaton käyttöönotto on kasvattanut niiden suosiota viime vuosina merkittävästi. Nykyisin organisaation yksiköt hankkivat usein itsenäisesti toimintaansa tukevia ratkaisuita pilvipalveluina, mikä on johtanut hajautuneeseen pilvipalveluiden käyttöön ja hankintaan sekä kasvaneisiin kustannuksiin ja lisääntyneisiin tietoturvariskeihin.

Asiakkaanamme saat näihin pilvipalveluiden yleistymisen tuomiin haasteisiin apua keskittämällä pilvipalveluiden ja ohjelmistojen hankintaa ja hallintaa Ateaan. Näin kumppaneiden määrä pienenee ja lisenssien tilauskäytännöt yhdenmukaistuvat ja kustannuksista tulee aiempaa ennakoitavampia. Tarjoamme asiakkaillemme myös nykytilan analyysin suosituksineen ja jatkuvan näkymän ohjelmistojen asennuksista ja niiden käytöistä kattaen myös pilvipalvelut. Näitä tietoja voidaan peilata tehtyihin hankintoihin.

”Tiesitkö, että Gartnerin mukaan noin 30% hankituista ohjelmistoista ja pilvipalveluista jää käyttämättä?”

 

9 syytä valita Atea ohjelmistopalveluiden tarjoajaksi

Atea on ohjelmistopalveluiden ammattilainen. Atean sertifioidulla ohjelmistotiimillä on vuosien kokemus lisensoinnista ja ohjelmisto-omaisuuden hallinnasta niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. 

1. Lisenssit, laitteet, palvelut ja tuki keskitetysti

Asiakkaanamme saat yhdeltä kumppanilta kaiken tarvittavan digitaaliselle matkalle: lisenssit ja laitteet, näiden käyttöönoton ja kattavat asiantuntijapalvelut. Kehitämme asiakkaidemme it-ympäristöjä lisenssien oikeellisuus ja kustannustehokkuus huomioiden.

2. Oikea lisenssiratkaisu jokaiselle

Voit hankkia kauttamme kaikki lisenssit niin yksittäisiin tarpeisiin kuin laajempiinkin kokonaisuuksiin ja pitkän tähtäimen ohjelmallisiin hankintoihin. Meillä on kaikkien Microsoft-lisenssien hankintamallien myyntioikeudet aina suurasiakasmyynnin sopimuksista pk-yritysten tarpeisiin. Kauttamme voit hankkia myös lukuisien pienempien ohjelmistovalmistajien lisenssejä. Palvelemme niin yksityisiä kuin julkisen sektorinkin toimijoita.

3. Ohjelmisto-omaisuuden hallintapalvelut

Atea License Manager toimii ohjelmisto-omaisuuden hallinnan ytimenä. Se on palveluna tarjoamamme työkalu, jolla saat näkymän hankituista lisensseistä, niiden asennuksista ja käytöstä. Näin hallitset ohjelmisto-omaisuutta luotettavasti ja helposti. Teemme tämän kaiken myös palveluna aina jatkuvaan hallintaan ja lisenssidatan ylläpitoon asti.

4. Sähköinen kauppapaikka ja historiatiedot saatavilla 24/7

Atean digitaaliset portaalit tehostavat hankintaprosessiasi ja tarjoavat ajankohtaista tietoa hankinnoistasi. Atea Cloud Portal on ratkaisumme pilvipalveluiden tilaamiseen, hallintaan ja tukeen helposti, nopeasti ja luotettavasti. Keskittämällä hankintojasi saavutat kustannussäästöjä. Tuomme Cloud Portaaliin kaikki kauttamme as a service -mallilla myytävät lisenssit ja Atean tukipalvelut sekä Atean asiantuntijapalvelut.

5. Vankka kokemus lisensoinnista, pilvipalveluista ja hankintamalleista

Asemamme yhtenä Suomen suurimpana lisenssimyyjänä on osoitus siitä, että saamme toimia luotettuna Microsoft-lisenssikumppanina sekä lukuisille yrityksille että julkishallinnon toimijoille ympäri Suomen. Ohjelmistotiimillämme on syvällinen ja pitkäaikainen osaaminen lisensoinnista eri hankintamallein niin pilvimaailmassa kuin on-premise-ratkaisuissakin. Päivittäisessä työssämme opastamme asiakkaita ohjelmistovalmistajien lisenssisopimuksiin ja lisensseihin liittyvissä toimintatavoissa. Ohjelmistoasiantuntijamme ovat suorittaneet Microsoft Volume Licensing Solutions -kompetenssiin liittyvän testin: Exam 70-705, Designing and Providing Microsoft Volume Licensing Solutions to Large Organizations. Tämä on ainoa testi, jolla voi osoittaa Microsoft-lisensoinnin korkeaa osaamistasoa ja se edellyttää kattavaa kokemusta käytännön työstä Microsoft-lisensoinnin parissa.

6. Ratkaisujen suunnittelu ja niiden oikea lisensointi

Usein ajatellaan pilvipalveluiden yksinkertaistavan lisenssiasioita. Kokemuksemme mukaan pilvipalvelut ja etenkin hybridiympäristö kuitenkin monimutkaistavat lisensointia. Heterogeeniset ympäristöt vaativat myös monenlaista osaamista lisensoinnista niin eri valmistajilta kuin myös on-premise- ja pilvipalveluratkaisuista. Kokeneella tiimillämme on täydet valmiudet tukea asiakkaiden oikeaa lisensointia myös kaikkein monimutkaisimmissa ympäristöissä.

7. Strateginen kumppanuus ohjelmistovalmistajien kanssa

Teemme tiivistä yhteistyötä strategisten ohjelmistokumppaneidemme Microsoft, Citrix, VMware, IBM ja Cisco kanssa. Meillä on suora sopimus Microsoftin kanssa kuukausiveloituksellisista pilvipalveluista Cloud Solution Provider -ohjelmalla. Teemme syvällistä ja monipuolista yhteistyötä kokonaisuudessaan Microsoftin kanssa niin Suomessa kuin pohjoismaisestikin. Tämä takaa asiakkaillemme aina oikean tiedon, osaamisen ja laadukkaat palvelut.

8. Hyötyä liiketoiminnalle kokonaisvaltaisella it-suunnitelmalla

Rakennamme asiakkaillemme liiketoiminnan hyötyjä monipuolisilla palveluillamme. Mieluiten rakennamme asiakkaillemme it-strategian, jonka viemisessä käytäntöön huomioimme tarvittavat vaikutukset lisenssipääomaan ja pystymme myös toteuttamaan it-ympäristön vaatimat tarvittavat muutokset lisensseihin tai pilvipalveluihin. Olemme ohjanneet satoja asiakkaitamme siirtymään pilveen fiksusti, kustannustehokas lisensointi huomioiden.

9. Tehtyjen hankintojen hyödyn maksimointi

Microsoft-pilviasiakkaita voimme tukea myös tehtyjen lisenssihankintojen käytön maksimoinnissa. Microsoftin pilvipalveluiden osalta meillä on näkyvyys asiakkaan hankkimien lisenssien käytön ja käyttöönoton etenemistä. Tarvittaessa tuemme käyttöönottoja ja käytön laajentamista teknisten asiantuntijoidemme palveluilla ja Atean jatkuvilla palveluilla.

 

Lue lisää Atean ohjelmistopalveluista

1 / 2
Tiimi sparrailemassa pilviasioita työpöydän ääressä.

Tutustu Atean ohjelmistotiimiin

Ohjelmistotiimillämme on syvällistä ja pitkäaikaista osaamista lisensoinnista niin yksityisen kuin julkisen sektorin organisaatioiden parissa.

Tutustu tiimiin