Takaisin Tietoa Ateasta
CSR kestävä kehitys yhteiskuntavastuu atea sustainability focus

Yhteiskuntavastuu

Missiomme on rakentaa Suomea tietotekniikalla. Alan johtavana toimijana Atealla on mahdollisuus ja velvollisuus toimia esimerkkinä yrityksestä, jonka toiminta tukee kestävää kehitystä.

Sosiaalinen ja eettinen vastuu

Olemme Pohjoismaiden suurin it-infrastruktuuriratkaisujen toimittaja ja toimittamamme ratkaisut vaikuttavat suoraan hyvin monen ihmisen työn tuottavuuteen ja mielekkyyteen. Velvollisuutemme on toimia esimerkillisesti vastuullisuuskysymyksissä. Oman henkilöstömme kehittyminen, työssä jaksaminen, työturvallisuus ja tasa-arvo ovat meille tärkeitä. Tarjoamme työntekijöillemme mielekkään työympäristön ja mieluisat, vapaasti valittavat työvälineet. Mahdollisuus rytmityöhön lisää meillä työhyvinvointia ja työssä jaksamista.

Vastuumme ulottuu myös Suomen rajoja laajemmalle. It-laitteiden tuotantoketjut malmikaivoksilta käyttäjän taskuun tai työpöydälle ovat pitkiä ja monimutkaisia. Teemme pitkäjänteistä yhteistyötä strategisten laitevalmistajakumppaneidemme kanssa ja olemme jäsenenä Responsible Business Alliancessa, joka tukee elektroniikan maailmanlaajuisten toimitusketjujen vaikutuspiiriin kuuluvien työntekijöiden ja yhteisöjen oikeuksia ja hyvinvointia.

Kanssamme on turvallista toimia. Jokainen atealainen on sitoutunut noudattamaan Atean eettisiä ohjeita. Ohjeet velvoittavat kaikkia atealaisia ja Atean nimissä toimivia toimimaan lainsäädännön sekä yrityksessä vallitsevien arvojen ja periaatteiden mukaisesti.

 

Ympäristövastuu

Atean ympäristöjärjestelmän tavoite on säästää luonnonvaroja vähentämällä materiaalien ja energian kulutusta sekä tehostamalla kierrätystä. Toimintamme on sertifioitu  ISO 14001 -ympäristöjärjestelmästandardin vaatimusten mukaisesti ja noudattaa  YK:n Global Compact -ohjelmaa, erityisesti sen ympäristöön liittyviä periaatteita. 

Asiakkaamme voivat säästää energiaa ja ympäristöä hyödyntämällä kehittämiämme tuottavan työympäristön ratkaisuja ja elinkaariratkaisuja, käymällä tehokkaita virtuaalineuvotteluja sekä hankkimalla meiltä energiatehokkaita laitteita.

GoITLoop-kierrätyskonseptimme hoitaa käytöstä poistuneiden laitteiden tietoturvallisen ja ympäristöystävällisen hävittämisen sekä materiaalien kierrätyksen. Olemme kierrättäneet yli miljoona laitetta vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2017 Atea Logisticsille toimitetuista käytetyistä it-laitteista 55 % voitiin kierrättää uudelleen käyttöön tai myyntiin. Jäljelle jäävien laitteiden materiaaleista 99,7 % pystyttiin kierrättämään.

Oma ict-ympäristömme Atea One Infra vähentää atealaisten energiankulutusta tuottamalla tietotekniikkapalvelut energiatehokkaista konesaleista ja mahdollistamalla kehittyneet etätyö- ja virtuaalineuvotteluratkaisut sekä tulostusratkaisut.

Atean kestävän kehityksen 2030 -suunnitelma

Atea Sustainability Focus

Atean perustama Atea Sustainability Focus (ASF) -asiantuntijaryhmä koostuu pohjoismaisista yhteiskuntavastuun edelläkävijäyrityksistä ja -organisaatioista. Ryhmän tavoitteena on antaa suosituksia ja ehdotuksia tietotekniikkayritysten yhteiskuntavastuun kehittämisestä.

Atea Sustainability Focus -ryhmän työn perusta on vuosittainen kysely, jonka perusteella koostetaan raportti. Raportissa nostetaan esille kulloisessakin kyselyssä esille tulleita vastuullisuuteen liittyviä huomioita yritysten odotuksista it-alalle ja siellä oleville toimijoille.

Valitse vastuullisuuden polku.

Opas vastuullisiin tietotekniikkahankintoihin

Tehokkain tapa, jolla organisaatiot voivat vaikuttaa it-alan kehittymiseen kestävämpään suuntaan, on asettaa vaatimuksia tietotekniikkahankintojen vastuullisuudelle. Olemme koonneet avuksesi muutamia ohjeita ja vinkkejä vastuullisiin tietotekniikkahankintoihin.

Kestävämpi tulevaisuus kierrättämällä

Tiesitkö, että vain 10 prosenttia Suomessa myydyistä matkapuhelimista kierrätetään? Laitteet jäävät kotona ja konttorilla laatikoiden pohjille, jolloin niillä on suuri riski joutua lopulta sekajätteeseen, missä ne muodostavat sekä ympäristö- että tietoturvariskin. Atea haluaa tehdä it-laitteiden kierrättämisestä yhtä helppoa kuin pullojen palauttamisesta. 

Lue lisää
100-prosentin-klubi, it-laitteiden kierrätys

Atean 100 % -klubi kutsuu kierrättämään it-laitteita

Atea on perustanut 100 % -klubin, jonka tavoitteena nimensä mukaisesti on pyrkiä 100 %:een tietoteknisten laitteiden kierrätysasteeseen. Haluamme sparrata, neuvoa ja opastaa sinua matkallasi kestävämpään tulevaisuuteen.

Takaisin Tietoa Ateasta
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer