Siirry sisältöön
Ruotsin Växjön lähellä sijaitsevassa logistiikka- ja esiasennuskeskuksessa hoidetaan asiakkaidemme laitteiden esiasennukset, logistiikka ja kierrätys. Keskus tekee Ateasta yhden johtavista toimijoista it-infrastruktuurin ja kestävän kehityksen saralla, jopa maailmanlaajuisesti.

Pohjoismainen logistiikkakeskus

Yhteinen logistiikkakeskus luo Atea-konsernille lisää ostovoimaa sekä yhteisten logistiikkapalvelun kapasiteettia, parantaa tehokkuutta ja koko toimitusketjun hallintaa.

Logistiikkakeskuksesta haluttiin rakentaa Pohjois-Euroopan modernein. Sijaintipaikaksi valikoitui Ruotsin Växjö monestakin syystä: pätevän henkilöstön saatavuus, maantieteellinen sijainti ja monien isojen valmistajien keskusvarastojen sijainti tekevät Växjöstä optimaalisen paikan logistiikkakeskukselle. Lisäksi 65 prosenttia Pohjoismaiden väestöstä asuu 500 kilometrin säteellä Växjöstä.

Avoimuutta ja läpinäkyvyyttä toimintatapoihin

Yhä useammin asiakkaiden vaatimukset kohdistuvat toiminnan kestävyyteen ja läpinäkyvyyteen.

Atea kantaa vastuuta laitteista koko niiden elinkaaren ajan.  Tämä tarkoittaa sitä, että kun toimitamme uuden esiasennetun laitteen, tarjoamme samalla mahdollisuutta kierrättää vanhat, käytöstä poistetut laitteet tietoturvasta tinkimättä. Osalle laitteista annetaan uusi elämä, ja kierrätykseen päätyvistä laitteista erotellaan uudelleen hyödynnettävissä olevat ainesosat.

Vuoden 2019 logistiikkarakennus -palkinto myönnettiin Atealle

Atea palkittiin Logistik ja Trasport -messuilla Göteborgissa marraskuussa 2019. Palkinnon tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin kiinnostavia ja edistyksellisiä logistiikkaprojekteja. Palkintokriteereitä olivat tavaravirtojen optimointi, mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset, innovatiivinen muotoilu ja toiminnallisuus, energiatehokkuus ja työntekijöiden työympäristö. Atean voiton ratkaisi se, että logistiikkakeskuksessa kestävä kehitys yhdistyy operatiivisten ja asiakashyötyjen kasvuun. Hyviä esimerkkejä ovat laitteiden esiasennuspalvelut ja kierrätettävien laitteiden kunnostus. Atea voitti Vuoden logistiikkarakennus 2019 -palkinnon nimenomaan kestävän kehityksen mukaisen logistiikkaratkaisunsa ansiosta. Lue lisää palkinnosta ja sen myöntämisperusteista.

”Palkinto on osoitus työstä, jota kaikki työntekijämme ovat tehneet ja tekevät päivittäin. On myös tärkeää, että vastuullinen toimitusketjun hallinta on nostettu esiin. Se on asia, jota parannamme jatkuvasti ja toivomme muiden yritysten ottavan huomioon”

— Lorna Stangeland
Atea-konsernin toimitusketjun johtaja ja Atea Logisticsin toimitusjohtaja

 

Faktoja logistiikkakeskuksesta

  • Huippumoderni kierrätys-, logistiikka- ja esiasennuskeskus, jonka koko on yhteensä 27 000 neliömetriä. Koko logistiikkakeskus saatiin käyttöön syksyllä 2019.
  • 3 000 neliömetrin katto on peitetty aurinkokennoilla, joiden tuottama sähkö riittää kattamaan suurimman osan toiminnan energiantarpeista.
  • Uusien tilojen ansiosta logistiikkakeskuksen kapasiteetti on kaksinkertaistunut: nykyisellään Atea Logistics toimittaa lähes 1,8 miljoonaa laitetta vuodessa. Pitkän tähtäimen tavoite on 2 miljoonaa laitetta.
  • Atean myymistä päätelaitteista (tietokoneet, tabletit, älypuhelimet ja näppäimistöt) palautuu kierrätykseen tällä hetkellä vain n. 30 %. Kierrätysasteen nostamiseksi Atea on perustanut 100 % -klubin, johon se kutsuu yrityksiä ja organisaatioita, jotka haluavat sitoutua 100-prosenttiseen it-laitteiden kierrätykseen.
  • Atea kompensoi Växjöstä lähtevien kuljetusten päästöjä. Pidemmän aikavälin tavoitteena on vähentää fossiilisia polttoaineita käyttävien kuljetusten määrää.
icon.