Siirry sisältöön

Tietoturvaseteli palveluksessanne

Tietoturvaseteli on valtion uusi tukimuoto kotimaisten kriittisten alojen yritysten tietoturvan kehittämiseksi.​ Lue lisää, kuinka voimme auttaa sinua tietoturvasetelin käytössä, mitä hyötyä siitä on ja kuinka voimme auttaa täyttämään tietoturvasetelin hakemuksen.

Tietoturvaseteli - mistä on kyse?

Tietoturvaseteli on valtion uusi tukimuoto kotimaisten kriittisten alojen yritysten tietoturvan kehittämiseksi. ​

Tukea voi käyttää esimerkiksi tietojärjestelmien tarkastustyöhön, tietoturvan parantamiseen tähtääviin hankintoihin, henkilökunnan kouluttamiseen tai muihin yrityksen tietoturvaa kehittäviin toimiin.​

Kenelle tietoturvaseteli on tarkoitettu?

Tietoturvaseteliä hakevan yrityksen tulee olla yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittinen ja kuuluu yhteiskunnan kannalta kriittiselle toimialalle. Tässä esimerkkejä toimialaoista:
elintarvikehuolto, energiahuolto, finanssiala, jätehuolto, kemianteollisuus, logistiikka, media-ala, metsäteollisuus, muovi- ja kumiteollisuus, rakennusteollisuus, sosiaali- ja terveydenhuolto (sis. lääkehuolto), sotilaallinen huoltovarmuus, teknologiateollisuus, tietoyhteiskunta tai vesihuolto.

Kuinka paljon tukea voi saada?

Tukea voi saada kahdessa muodossa riippuen siitä, mihin tukea käytetään. Jos tukea halutaan käyttää kriittisten järjestelmien tekniseen testaamiseen tukea voi saada enintään 100 000€, kuitenkin 30% omavastuulla. Tietoturvan yleiseen kehittämiseen esimerkiksi konsultoinnilla, kouluttamisella tai lisenssienhankinnalla tukea voi saada enintään 15 000€ ja vieläpä ilman omavastuuta. Tällöin yritys sijoittaa hankkeeseen ainoastaan omaa aikaansa.​

Kiinnostuitko tietoturvasetelistä?

Kyberturvallisuus keskukselta tukea voi hakea 1.12.2022 alkaen ja tukea jaetaan kunnes 6 milj. € budjetti on täyttynyt. Tuen hakemisessa ei kannata viivytellä ja Atea auttaa mielellään esimerkiksi tukikohteen tunnistamisessa ja hakemuksen laatimisessa.