06-02-2023

Tietoturva julkishallinnossa – 9 kohdan ohjenuora

Kyberturvallisuudesta huolehtiminen on kriittinen osa organisaatioiden toimintaa. Se vaikuttaa myös julkiseen sektoriin monin tavoin, aina ihmisten arkaluonteisten tietojen turvaamisesta niiden suojelemiseen kyberhyökkäyksiltä. Hyökkäykset voivat kohdistua esimerkiksi kriittistä infrastruktuuria vastaan ja vaikuttaa näin kansalliseen varautumiseen. Tämän vuoksi tietoturvan tärkeyttä lienee turha enää erikseen korostaa.

Akimatti Katainen
Solution Manager Productivity Offering & Solutions
Kuvituskuva, 2 naista toimistolla.

Taistelussa uhkia vastaan ​​julkisen sektorin organisaatiot käyttävät apuna yhä enemmän erilaisia kehittyneitä teknologiaratkaisuja. Tässä blogissa keskustelemme siitä, kuinka teknologia voi auttaa parantamaan julkisen sektorin kyberturvallisuutta.

 

  1. Monivaiheinen todennus: Monivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto on helppo ja tehokas tapa suojata organisaation resursseja luvattomalta käytöltä. Monivaiheinen tunnistautuminen ja ehdollinen pääsynhallinta antavat hyödyllisen lisäkerroksen turvallisuuteen. Monivaiheinen tunnistautuminen auttaa estämään luvattoman pääsyn julkishallinnon järjestelmiin ja varmistaa, että vain valtuutetulla henkilökunnalla on pääsy arkaluonteisiin tietoihin.

  2. Verkkoarkkitehtuuri: Organisaatioiden kannattaa miettiä, minkälaisilla askeleilla päästään kohti ”Zero Trust” arkkitehtuuria. Tässä tilanteessa oletetaan hyökkäyksen tapahtuneen ja näin ollen varmistutaan joka kerta siitä, että resursseihin päästäkseen päätelaitteella/käyttäjällä/identiteetillä on siihen myös riittävä oikeus ja organisaation määrittelemät ehdot täyttyvät.

  3. Moderni suojaus: Reaaliaikainen suojaus, kehittynyt keinoäly ja koneoppimisalgoritmit auttavat havaitsemaan uhkia ja reagoivat niihin nopeammin kuin perinteiset tietoturvaratkaisut. Priorisoidun uhkatiedon avulla voidaan tunnistaa organisaatioon kohdistuvat riskit entistä tehokkaammin. Lisäksi riskejä voidaan vähentää edistyneen analytiikkasäännöstön turvin esimerkiksi organisaation hyökkäyspinta-alaa pienentämällä. Microsoft Defender tuoteperhe on kattava kyberturvaratkaisu, joka auttaa suojautumaan kattavasti haittaohjelmia, kiristysohjelmia ja muita uhkia vastaan.

  4. Uhkien havaitsemisen ja reagoinnin tehostaminen: Reaaliaikaisen suojauksen, käyttäytymisanalyysin ja koneoppimisalgoritmien yhdistelmä auttaa varmistamaan, että uhat ja erilaiset uhkamallit havaitaan ja korjataan nopeasti, ennen kuin ne voivat aiheuttaa merkittävää haittaa. Microsoft Defender ja 365 toimivat yhdessä tarjotakseen kattavan kyberturvallisuusratkaisun, joka tunnistaa eri osa-alueisiin kohdistuvia uhkia ja reagoi niihin nopeammin ja tehokkaammin kuin perinteiset tietoturvaratkaisut.

  5. Hallinnan virtaviivaistaminen: Microsoft työkalut yksinkertaistavat myös tietoturvatoimintoja keskittämällä suojauksen hallinnan ja tarjoamalla yhtenäisen näkymän koko organisaatioon. Hallintanäkymien tieto korreloi muiden työkalujen kanssa, joten se edesauttaa katvealueiden muodostumista ja parantaa ympäristön näkyvyyttä merkittävästi.

  6. Pidä laitteet ajan tasalla: Keskitetyn laitehallinnan ja esimerkiksi haavoittuvuushallintatyökalujen avulla on mahdollista saada kattava näkyvyys päätelaitteiden ja esim. palvelinten haavoittuvuuksiin, olivatpa ne sitten käyttöjärjestelmätasolla, tai kolmansien osapuolien sovellusten konfiguraatiovirheistä johtuvia. Älykkyyden ansiosta haavoittuvuudet priorisoidaan ja saat myös ohjeita tilanteen korjaamiseksi.

  7. Suojaa tietoa: Julkisella sektorilla arkaluonteisten tietojen, kuten kansalaisten henkilötietojen ja luottamuksellisten hallituksen asiakirjojen, suojaaminen on kriittistä. Microsoft 365 tarjoaa edistyneitä tiedon suojausominaisuuksia, aina tiedon luokittelusta tietojen menetyksen estoon (Data Loss Prevention, DLP), jotka auttavat estämään arkaluonteisten tietojen vuotamista vahingossa tai varastamista.

  8. Pilvitietoturva: Pilvipohjaiset ratkaisut, tarjoavat edistyneitä suojausominaisuuksia, jotka suojaavat pilvestä peräisin olevilta uhilta. Tämä on erityisen tärkeää, kun pilvipohjaisia ​​ratkaisuja otetaan yhä enemmän käyttöön toiminnan tehostamiseksi ja kustannusten alentamiseksi. Pilvipohjaisena ratkaisuna Microsoft 365 tarjoaa erinomaisia suojausominaisuuksia, kuten salauksen ja suojatun identiteetinhallinnan.

  9. Säännösten noudattaminen: Julkinen sektori on useiden erilaisten säädösten ja lakien alainen, liittyy ne sitten tietosuojaan tai vaatimustenmukaisuuteen. Microsoft 365 on suunniteltu täyttämään nämä säännökset, ja se tarjoaa ominaisuuksia, kuten tarkastuksen ja raportoinnin, jotka auttavat organisaatioita täyttämään velvollisuutensa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Microsoft teknologiat tarjoavat tehokkaita ratkaisuja kyberturvallisuuden parantamiseen.

Me Atean ja Tiera Verkkokaupan asiantuntijat olemme tukenasi sekä hallinnollisen että teknisen tietoturvallisuuden ratkaisuissa. Autamme kartoittamaan nykytilaa, parantamaan näkyvyyttä ja suunnittelemaan turvallisempaa tulevaisuutta. Autamme sinua myös käyttöönottojen ja jatkuvan kehityksen poluilla. Tietoturvan kehittäminen on jatkumo. Järjestelmien ja tuotteiden käyttöönoton lisäksi vaaditaan jatkuvaa optimointia, testaamista ja kehitystä. Tilanteet muuttuvat erittäin nopeasti ja kyky vastata muutoksiin on organisaatioiden riskienhallinnan kannalta olennaista. Kysy lisää, olemme sinua varten.