Siirry sisältöön
10-07-2024

Kuinka paljon elinkaarenhallinta voi alentaa yrityksesi IT-kustannuksia?

Harri Becker.
Harri Becker
Service Owner, Elinkaaripalvelut
Harri Becker kertoo Atea Focus 2020 -tapahtumassa Atean globaaleista it-laitteiden elinkaaripalveluista.

Kone takkuilee ja kaatuilee ja akkukin huutaa tyhjyyttään. Kuulostaako tutulta? Toivottavasti ei, sillä tietokone ja muut oheislaitteet ovat tietotyöntekijän tärkein työkalu. Tehottomat työkalut syövät hermoja ja työtehoa. Etenkin isoissa organisaatioissa laitteissa voi olla kiinni suuriakin summia, ja niihin liittyy paljon organisointia ja näkymätöntä työtä.

Asiakaskohtaisesti räätälöity ja modulaarinen IT-laitteiden elinkaarenhallintapalvelu mahdollistaa IT-osastolle kattavan näkymän IT-infrastruktuuriin, mikä helpottaa ongelmien tunnistamista ja ratkaisemista.

Atean Senior Solution Manager Janne Liimataisen ja HP:n PC Category Manager Mika Arhin mukaan parhaimmillaan hyvin johdetut elinkaarenhallintapalvelut mahdollistavat joustavan reagoinnin IT-ympäristön ja liiketoiminnan muutoksiin. Myös IT:n laitehallintakustannukset voivat pienentyä ja selkeän hinnoittelun ansiosta ne ovat entistä ennustettavampia.

Harri Becker.

”Elinkaarenhallinnan avulla yrityksesi voi alentaa IT-infrakustannuksiaan jopa 30 prosenttia.”


Elinkaarenhallinnalla nopea siirtymä AI-teknologiolla varustettuihin laitteisiin

Tekoäly valtaa alaa kiihtyvällä tahdilla. Uusi tekoälyllä varustettu kannettava on edelläkävijän valinta, tehokas avustaja työssä, joka tekee tietotyöstä miellyttävämpää ja sujuvampaa. Organisaatiot, jotka haluavat ensimmäisenä ottaa käyttöönsä tietoturvalliset ja tekoälyllä varustetut laitteet voivat hyötyä elinkaarenhallintapalveluista.

Vaikka vanha laitekanta ei olisikaan tullut vielä tiensä päähän, uuteen vaihtaminen onnistuu palveluiden avulla helposti ja kustannustehokkaasti. Vanhojen laitteiden tietoturvallinen kierrätys on varmistettu ja uusien laitteiden turvallisuudesta sekä kyberuhkien torjunnasta huolehtii sisäänrakennetut tietoturvaratkaisut, kuten HP Wolf Security. Diagnostiikkapalveluilla voidaan tunnistaa, jos osa laitekannasta on tehottomia verrattuna käyttäjän tarpeeseen tai jos niiden akunkesto heikkenee, kertoo Liimatainen.

Esimerkiksi HP:n uutuuskannettavat on varustettu Intelin AI-prosessorilla, joka käyttää tekoälyä parantaakseen suorituskykyä ja tehokkuutta. NPU-tekoälysiru vapauttaa prosessorin tekoälysovellusten kuormituksesta, jolloin kannettava toimii nopeammin ja sujuvammin. Tämä takaa käyttäjälle saumattoman ja tehokkaan käyttökokemuksen ilman suorituskyvyn heikkenemistä, toteaa Arhi.

Osaava IT-kumppani toimittaa asiakkaalle esiasennetun AI-prosessorilla varustetun koneen käyttövalmiina globaalisti asiakkaan toivomaan osoitteeseen, oli työntekijä sitten toimistolla tai etäkonttorilla. Service Deskin tuki on vain puhelinsoiton päässä ja valmis auttamaan laitteen käyttöönotossa.


Rahoitusmallit tuovat joustoa

Liimataisen mukaan laitteiden kustannusten hallinnoimiseen on useita malleja. Yritys voi omistaa laitteet itse tai liisata ne. Mallien välillä voidaan myös liikkua sulavasti. Vanhoista käytetyistä laitteista on myös mahdollista saada hyvitystä, ja jos ne päätyvät kierrätykseen, huolehtii kumppani ympäristöystävällisestä kierrätyksestä, jossa kaikki toimivat osat hyödynnetään.

Jos organisaatiossa tapahtuu muutoksia, ja laitetarve vähenee, voidaan laitteet toimittaa takaisin IT-kumppanille. Ne tyhjennetään ja varastoidaan, kunnes niitä taas tarvitaan. Näin varmistetaan, ettei yrityksessä ole turhaan käyttämättömiä tietokoneita.


Kuinka varmistaa huoletonta hallintaa koko laitekannalle?

Kaiken kaikkiaan modernit laitteiden elinkaarenhallintapalvelut mahdollistavat tätä nykyä hyvän käyttäjäkokemuksen työntekijöille sekä huolettoman hallinnan ja hankintojen johtamisen yrityksen IT-osastolle.

Laitteita voidaan räätälöidä joustavasti erilaisten käyttäjäryhmien tarpeisiin ja siten huolehtia, että kaikki saavat toimivat, ajan mukaiset laitteet. Laitteista luovuttaessa rentoutta tuo tieto siitä, että ”jälkipyykki” on hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla – tässä ympäristön ja yrityksen etu paiskaavat kättä.

 

Ota yhteyttä

Harri Becker.
Harri Becker
Service Owner, Elinkaaripalvelut

Harri Beckerin vastuulla on tuotteistaa Atean elinkaaripalveluita. Harri varmistaa, että asiakkaamme saavat meiltä selkeitä ja kustannustehokkaita palvelupaketteja, joissa on huolehdittu it-tuotteiden elinkaaresta alusta loppuun.