Siirry sisältöön
Uutiset09-03-2021

Microsoft helpotti asiakkaiden elämää lisäämällä pysyvät omistuslisenssit CSP-ohjelman valikoimaan

Microsoft tukee asiakkaidensa digitalisaatiota ja pilvisiirtymää yksinkertaistamalla sopimusmallejaan. Cloud Solution Provider- eli CSP-hankintamalliin on lisätty entisten SaaS-palveluiden lisäksi myös pysyvät omistuslisenssit. Open-sopimusmalli päättyy kokonaan vuoden 2021 jälkeen.

Sopimusmallien uudistus helpottaa nykyaikaisten hybridiympäristöjen hallinnointia ja yksinkertaistaa lisenssien hankintaa, kun hankinnat voi jatkossa tehdä kattavasti yhdellä sopimuksella. Tämä tuo enemmän joustavuutta hankintoihin, helpottaa kulujen hallintaa ja säästää aikaa.

Asiakkaille uudistus on erinomainen mahdollisuus yksinkertaistaa lisenssihankintoja kaikkien Microsoft-tuotteiden osalta keskittämällä sekä paikalliset (on-premise) että pilvipalveluiden käyttöoikeuksien hankinnat CSP-ohjelman alle.

 

Mitä Microsoft-hankintamalleja ja lisenssejä muutos koskee?

CSP-ohjelman kautta on jatkossa tarjolla lisenssejä käyttötarkoituksiin joissa Software Assurance- eli SA-ylläpitoa ei tarvita. Nämä omistuslisenssit ostetaan CSP-ohjelmassa kertamaksulla. CSP-mallin valikoima ei aiemmin ole sisältänyt omistuslisenssejä vaan ainoastaan toistaiseksi voimassa olevia online-tuotteiden käyttöoikeuksia ja määräaikaisia käyttöoikeuksia esimerkiksi palvelintuotteisiin.

Atean ohjelmistoasiantuntijat suosittelevat asiakkaitaan siirtymään mahdollisuuksien mukaan CSP-malliin jo nyt ja auttavat mielellään oikean tuotteen valinnassa. Open-ohjelma poistuu vuoden 2021 jälkeen eikä sen kautta voi enää ostaa lisenssejä.  Open-ohjelman kautta aiemmin hankittujen lisenssien käyttöoikeus kuitenkin säilyy edelleen. Open Value- tai Open Value Subscription -ohjelmiin ei tällä hetkellä ole tulossa muutoksia.

CSP-mallilla hankittavat omistuslisenssit.

19.1.2021 alkaen CSP-mallilla hankittavat omistuslisenssit

Omistuslisenssit helposti Atea Cloud Portalista

Atean asiakkaat voivat jatkossa hankkia CSP-lisenssit kätevästi Atea Cloud Portalin kautta. Portaalissa tilauksia voi hallinnoida tarvittaessa myös toimistoajan ulkopuolella ja tarkastella tilauksia, raportteja tai laskuja milloin tahansa. Me Atealla autamme asiakkaitamme niin pilvisiirtymän suunnittelussa kuin kaikissa lisenssiasioissakin!

Omistuslisenssit ostetaan kertamaksulla ja lisenssiavaimet saa ladattua kätevästi omasta M365-hallintaportaalista. Tilauksen yhteydessä asiakkaamme saa tilausvahvistuksen, jonka mukana on ohjeet lisenssiavaimien hakemiseen ja suora linkki M365-hallintaportaaliin.

Mitä tapahtuu aiemmin hankituille Open-lisensseille?

Aiemmin hankittujen SA-ylläpitojen voimassaolo jatkuu edelleen vielä 31.12.2021 jälkeenkin aina sopimuksen päättymispäivään asti. Myös ohjelman kautta ostetut pilvipalveluiden tokenit ovat edelleen käyttökelpoisia, kunhan ne otetaan käyttöön viiden vuoden sisällä ostopäivästä.  

Asiakkaille, jotka edelleen tarvitsevat myös SA-ylläpitoja, on tarjolla 1.1.2022 alkaen kaksi vaihtoehtoa:

  1. Open Value-ohjelman kautta lisenssit SA-ylläpidoilla
  2. Open Value Subscription-ohjelman kautta käyttöoikeudet SA-ylläpidoilla ilman pysyviä lisenssejä.
CSP- ja Open-lisensointimallien ominaisuuksien vertailutaulukko.

CSP- ja Open-mallit vertailussa