18-10-2023

Kuinka Microsoft 365 Copilot voi mullistaa työn teon organisaatiossasi?

Opi, kuinka Copilot voi auttaa saamaan eniten irti M365-sovelluksista ja kuinka Atea voi tukea organisaatioita tämän innovatiivisen työkalun käyttöönotossa.

Santtu Viitala
Cloud Sales Specialist
Nainen työskentelemässä toimistossa työpöydän ääressä.

Tätä hetkeä onkin odotettu. Microsoft 365 Copilot julkistetaan 1.11.2023. Blogissamme kerromme sinulle pähkinänkuoressa mikä Microsoft 365 Copilot on, kuinka Copilot auttaa sinua arjessasi ja kuinka valmistautua Copilotin käyttöönottoon.

Mikä on Microsoft 365 Copilot?

Microsoft 365 Copilot on uusi työkalu, joka on saatavilla M365-käyttäjille. Se on älykäs sisältöavustaja, joka voi auttaa käyttäjäänsä muun muassa luomaan, muokkaamaan ja parantamaan asiakirjoja, taulukoita, sähköposteja ja chat-viestejä. Copilot voi myös ehdottaa käyttäjälleen organisaation omista lähteistä, kuten SharePointista, OneDrivesta, Power BI:stä ja Dynamics 365:stä, peräisin olevaa asiaankuuluvaa sisältöä, tietoja ja oivalluksia.

Copilot ei ole vain toinen chatbot tai keskusteleva tekoäly. Se on kontekstitietoinen ja tavoitteellinen avustaja, joka ymmärtää aikeesi ja tarjoaa käyttäjälleen henkilökohtaisia ja toimivia ehdotuksia. Copilot voi myös oppia palautteestasi ja mieltymyksistäsi ja mukautua tyyliisi ja sävyysi.

Kuinka Copilot voi auttaa sinua M365-sovelluksissa?

Copilot voi parantaa käyttäjän kokemusta ja tuottavuutta eri M365-sovelluksissa, kuten Wordissa, Excelissä, Teamsissa ja Outlookissa. Tässä joitakin esimerkkejä siitä, kuinka Copilot voi auttaa käyttäjäänsä näissä sovelluksissa:

Word: Copilot voi auttaa käyttäjäänsä kirjoittamaan selkeitä ja tehokkaita asiakirjoja, kuten raportteja, ehdotuksia, blogeja ja uutiskirjeitä. Copilot voi ehdottaa asiaankuuluvia aiheita, otsikoita, luettelomerkkejä ja kuvia asiakirjasi tyypin ja tarkoituksen perusteella. Copilot voi myös auttaa kieliopissa, oikeinkirjoituksessa, välimerkeissä ja muotoilussa. Jos tyhjän Word dokumentin täyttäminen tuntuu haastavalta, Copilot voi luoda käyttäjälleen joitakin lauseita tai kappaleita hahmotelman tai avainsanojen perusteella. Copilot voi myös auttaa viittaamaan lähteisiin, lisäämään viitteitä ja luomaan lähdeluettelon.

Excel: Copilot voi auttaa käyttäjää analysoimaan ja visualisoimaan tietojaan, kuten myyntiä, tuloja, kuluja ja varastoja. Copilot voi ehdottaa parhaita kaavioita, taulukoita ja kaavoja käyttäjän tietoja varten ja selittää, kuinka niitä käytetään. Copilot voi myös auttaa luomaan koontinäyttöjä, pivot-taulukoita ja osittajia ja yhdistämään tietoja muihin lähteisiin, kuten Power BI:hin ja Dynamics 365:een. Copilot voi myös auttaa tietojen validoinnissa, virheiden tarkistamisessa ja ehdollisessa muotoilussa.

Teams: Copilot voi auttaa käyttäjäänsä kommunikoimaan ja tekemään yhteistyötä kollegoiden, asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Copilot voi ehdottaa parasta tapaa aloittaa tai vastata chatiin tai kokoukseen kontekstin ja osallistujien perusteella. Copilot voi myös auttaa aikatauluttamisessa, jakamisessa ja asiakirjojen tai tietojen esittämisessä. Copilotin avulla voit myös luoda kyselyitä, tutkimuksia ja tietovisoja, sekä kerätä ja analysoida vastauksia.

Outlook: Copilot voi auttaa käyttäjäänsä hallitsemaan sähköposteja ja kalenteriaan. Copilot voi ehdottaa parasta tapaa kirjoittaa tai vastata sähköpostiin aiheen, vastaanottajan ja sävyn perusteella. Copilot voi myös auttaa liitteiden, allekirjoitusten ja jatkokysymysten kanssa. Copilot voi tarjota apua myös tapaamisten ja kokousten aikatauluttamisessa.

Kuinka Copilot eroaa ChatGPT:stä ja vastaavista työkaluista?

Copilot ei ole vain yleinen tekstiavustaja, joka voi luoda yleismaailmallista tekstiä mihin tahansa tarkoitukseen. Se on erikoistunut avustaja, joka on suunniteltu auttamaan organisaatiota heidän erityisissä M365-sovelluksissa ja tehtävissä. Copilot voi hyödyntää organisaation omia tietoja ja oivalluksia tarjotakseen asiaankuuluvia ja räätälöityjä ehdotuksia. Tämä tarkoittaa, että Copilotin tarjoamat ehdotukset on räätälöity organisaatiolle ja sen erityistarpeisiin.

Sitä vastoin ChatGPT ja vastaavat työkalut ovat lähinnä yleiskäyttöisiä tekstiavustajia. Ne voivat luoda tekstiä monenlaisiin tarkoituksiin, mutta niillä ei ole mitään integraatiota M365-sovellusten ja organisaation tietojen kanssa. Tämä tarkoittaa, että näiden työkalujen tarjoamat ehdotukset eivät välttämättä ole yhtä asiaankuuluvia tai räätälöityjä organisaatiollesi.

Lisäksi Copilot on turvallisempi ja noudattaa tiukemmin tietoturvasäännöksiä kuin ChatGPT ja vastaavat työkalut. Se ei tallenna tai jaa organisaation tietoja M365-ympäristön ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa, että organisaatiossa voidaan olla varmoja, että tietoja käsitellään turvallisesti ja säännösten mukaisesti Copilotia käytettäessä.

Kaiken kaikkiaan Copilot tarjoaa erikoistuneemman, integroidumman ja turvallisemman ratkaisun M365-käyttäjille kuin ChatGPT ja vastaavat työkalut. Tässä vaiheessa tuote tulee saataville rajoitetusti vain suuryritysasiakkaille.

Kuinka organisaatio voi valmistautua Copilotin käyttöönottoon?

Ennen kuin Copilotin käytön voi aloittaa, on kuitenkin syytä varmistaa, että organisaatiosi on valmis tähän innovatiiviseen työkaluun. Tässä on joitakin askelia, joita organisaatiossa kannattaa ottaa valmistautuessa Copilotin julkaisuun:

Tarkistakaa tietohallintakäytännöt: Copilotilla tulee olla pääsy organisaation tietoihin muun muassa, SharePointissa, OneDrivessa, Power BI:ssa ja Dynamics 365:ssa. On syytä varmistaa, että tiedot näissä sovelluksissa ovat tarkkoja, täydellisiä ja ajan tasalla, ja että organisaatiossa on jaettu asianmukaiset käyttöoikeudet tietojen käyttämiseen ja jakamiseen. On myös varmistettava, että pääsy tietoihin ovat hallittuja organisaation käytäntöjen ja säännösten mukaisesti.

Kouluttakaa käyttäjät ja sidosryhmät: Copilot on uusi ja edistyksellinen työkalu, joka voi muuttaa tapaa, jolla M365-sovellusten kanssa työskennellään. On varmistettava, että käyttäjät ja sidosryhmät ovat tietoisia Copilotin eduista ja rajoituksista ja siitä, kuinka sitä käytetään tehokkaasti ja vastuullisesti.

Tee yhteistyötä Atean kanssa: Atea on johtava IT-ratkaisujen ja -palvelujen tarjoaja ja Microsoftin luotettu kumppani. Atea voi auttaa organisaatioita Copilotin käyttöönotossa ja tarjota parhaat käytännöt ja tuen. Atea voi myös auttaa organisaatiota M365-sovellusten ja -tietojen integroinnissa ja optimoinnissa ja tarjota uusimmat päivitykset ja innovaatiot Microsoftilta.

Microsoft 365 Copilot on parhaimmillaan vallankumouksellinen työkalu, joka muuttaa organisaation tuottavuutta ja luovuutta M365-sovellusten kanssa. Copilot voi auttaa käyttäjäänsä erilaisissa tehtävissä ja skenaarioissa, kuten kirjoittamisessa, muokkaamisessa, analysoinnissa, kommunikoinnissa ja yhteistyössä. Copilot voi myös tarjota käyttäjälle asiaankuuluvia ja henkilökohtaisia ehdotuksia organisaation omien tietojen ja oivallusten perusteella. Copilot ei ole vain chatbot tai keskustelupohjainen tekoäly, vaan kontekstitietoinen ja tavoitteellinen avustaja, joka ymmärtää käyttäjänsä aikomukset ja tarjoaa aidosti toimivia tuloksia.

Ennen käyttöönottoa, on organisaatiossa hyvä varmistaa, että taustat käyttöönottoa varten ovat valmiina. On tärkeää tarkistaa tietohallintakäytännöt, koulutettava käyttäjät ja sidosryhmät yms. Atea voi auttaa organisaatioita Copilotin käyttöönoton ja hyödyntämisen kaikilla osa-alueilla.

Jos haluat lisätietoja Copilotista ja siitä, kuinka Atea voi auttaa sinua, ota meihin yhteyttä tänään.

Kerro meille yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.