Siirry sisältöön
Vauhdilla laajentuva tarjoustavaratalo Puuilo havahtui tilanteeseen, jossa aika oli ajanut yrityksen it-arkkitehtuurin ohi. Myös kaupankäynnin murros ajoi samaan suuntaan: tarvittiin it-arkkitehtuuriin kokonaisuudistus. liiketoiminnan ja teknisen toteutuksen huomiointi ja siihen sopiva integraatiopalvelu.
Puuilo
Puuilon myymälätoimintojakin saatiin tehostettua integraatioiden avulla.

Kainuussa vuonna 1982 perustettu Puuilo on kokenut vuosikymmenien mittaan suuren kasvun ja muutoksen vaiheet. Erityisesti tee se itse -asiakkaita ja yrityksiä palveleva kauppaketju tunnetaan edullisista hinnoistaan ja laajasta tuotevalikoimastaan.

 

50 000 tuotteen joukossa on tavaraa autotarvikkeista elintarvikkeisiin. Nyt 30 myymälän ja 700:n työntekijän ketju laajenee edelleen uusille kauppapaikoille, ja kasvavat volyymit tarvitsevat kokoisensa järjestelmät.

Kestävä integraatioalusta valittiin toimivan kokonaisarkkitehtuurin tukipilariksi

Puuilon it-arkkitehtuurissa oli usealla osa-alueella puutteita, ERP ei tukenut kasvua, tuotetiedon hallinta ja verkkokaupparatkaisu olivat vanhentuneita eivätkä keskustelleet keskenään kunnolla. Tuotannon peruskomponenttien uusinnan yhteydessä lähdettiin hakemaan kestävää integraatioalustaa, jonka varaan voidaan rakentaa toimiva kokonaisarkkitehtuuri. Juha Parviainen kuvailee uudistusta edeltävää tilannetta kuin hämähäkinseitiksi, point-to-point -ratkaisujen verkostoksi.

”Se ei ollut kestävä ratkaisu, ja tiesimme että järjestelmä menisi aikaa myöten pahasti solmuun”, Juha Parviainen kuvailee.

Juha Parviainen, Puuilon CIO.

”Kehityshankkeesta syntyi monitoimittajaprojekti, jossa oli osapuolia myös verkkokauppa-alustan toimittajakumppanin ja tuotetiedon hallinnan puolelta. Ja tietenkin Atea oli koko ajan mukana integraatiojärjestelmän toimittajana”, Juha Parviainen kertoo.

 

Näin löydettiin Puuilon kannalta parhaat ratkaisut ja uudeksi integraatioalustaksi valittiin tarkan harkinnan jälkeen Dell Boomi. Vaikka osapuolia oli monta, yhteisessä projektissa langat pysyivät hyvin käsissä ja hanketta vietiin eteenpäin yhtenä kokonaisuutena.

 

”Olimme hyvin tyytyväisiä siihen, mitä saimme aikaiseksi. Integraation kehitys oli sujuvaa ja nopeaa”, Juha Parviainen sanoo.

Puuilolla järjestelmäintegraatiot mahdollistivat uutta kasvua

Integraatioissa on tärkeää tekninen osaaminen ja liiketoimintaymmärrys

Vaikka Puuilon uudistukset ovat olleet ennen kaikkea teknisiä, ne eivät ole itseisarvo. Kaikki ratkaisut on tehty tukemaan liiketoimintaa, sillä menestyksen kannalta bisnesymmärrys on yhtä tärkeää kuin tekninen osaaminen.

”Olen iloinen, että Atea toi projektiin mukaan liiketoiminnan sparrausta ja konsultaatiota. Emme ole menneet vain tekniikka edellä”, Juha Parviainen sanoo.

Seuraava askel Puuilon projektissa on ERP- eli toiminnanohjausjärjestelmän uusiminen, joka tapahtuu vuonna 2021.

”Näin olemme saavuttaneet yhden palasen visiostamme, ja Puuilo jatkaa kasvulinjalla.”

Puuilo integroi järjestelmiään Atean tiedonhallintakonsultoinnin avulla käyttäen Dell Boomia.

Puuilo Oy

  • Puuilo Oy on perustettu vuonna 1982.
  • Yksi johtavista tarjoustavarataloketjuista Suomessa.
  • Vahvasti kasvava yhtiö, 30 tavarataloa ympäri Suomen sekä verkkokauppa.
  • Tuotevalikoima sisältää rakennustarvikkeet, työkalut, autotarvikkeet, puutarhatarvikkeet, lemmikkiruoat ja -tarvikkeet sekä taloustavarat.
  • Puuilo palvelee erityisesti tee-se-itse asiakkaita sekä yrityksiä.
  • Yhtiö tunnetaan aina edullisista hinnoistaan sekä laajasta tuotevalikoimastaan.

Dell Boomi

Dell Boomi on pilvipohjainen integrointialusta, jonka avulla dataa voidaan liikuttaa järjestelmien (pilvipalvelut ja on-premises) kumpaankin suuntaan nopeasti ja saumattomasti. Dell Boomin avulla esimerkiksi tuotannonohjaus- ja CRM -järjestelmä saadaan keskustelemaan keskenään mm. asiakastietojen osalta.

Boomin integraatioalusta auttaa ratkaisemaan tarpeet laajoilla kyvykkyyksillä tiedonhausta sovellusintegraatioihin ja dataintegraatioihin, API-hallintaan, datan laadunhallintaan, B2B-integraatioon, ”low code”- sovelluskehitykseen. Gartnerin Enterprise iPaaS Magic Quadrant:ssa Dell Boomi on ollut markkinajohtaja 7 vuoden ajan.