Siirry sisältöön
Boomi-integraatioalusta palveluna tarjoaa Prevexille joustavan integraatioratkaisun, jonka rinnalla pitkäaikainen kumppani Atea tarjoaa tukea ja ideointia.
Prevex

Jatkuvaa yhteistyötä

Prevex on yksi Euroopan johtavista vesilukkojen valmistajista, joka on erikoistunut keittiö- ja kylpyhuone-innovaatioihin. Yrityksen tuotanto tapahtuu Suomessa, ja suurin osa vesilukoista menee ulkomaanvientiin valmistajille, jakelijoille ja jälleenmyyjille. Atean yhteistyö Prevexin kanssa alkoi vuosia sitten, kun autoimme yritystä luomaan huippuluokan digitaalisen tuoteluettelon.

Nykyaikaisia ratkaisuja nykyaikaan

Tällä kertaa Prevex lähestyi meitä, koska he halusivat tutkia integraatioratkaisuja IFS Cloud -toiminnanohjausjärjestelmäänsä varten. He tarvitsivat sujuvan tavan siirtää tietoja toiminnanohjausjärjestelmään ja sieltä ulos. Tuotannon suunnittelun helpottamiseksi he halusivat nähdä suunnitellun ja toteutuneen tuotannon sekä niiden välisen eron helposti.

Koska toiminnanohjausjärjestelmää päivitettiin tuolloin ja integraatioiden määrä kasvoi jatkuvasti, tämä oli hyvä tilaisuus etsiä uusia, tehokkaampia ratkaisuja. Näin ollen yritys aloitti Boomin arvioinnin samanaikaisesti toiminnanohjausjärjestelmän päivityksen kanssa helmikuussa 2022. Boomi on vähäkoodinen iPaaS-ratkaisu (integration platform as a service), joka integroi sovelluksia ja automatisoi työnkulkuja. Sertifioituna Boomi-kumppanina meillä Ateassa oli tarvittava tietämys ja kokemus, joten pystyimme toimimaan Prevexin ideointikumppanina koko prosessin ajan.

 

Miksi Boomi?

Boomi osoittautui nopeasti vakuuttavaksi vaihtoehdoksi sen tarjoaman kokonaisratkaisun ansiosta. Prevexin pääkonttori on Uudessakaarlepyyssä Pohjanmaalla, ja lähellä sijaitseva Pietarsaaren toimipisteemme pystyy tarjoamaan Boomi-tukea ja -asiantuntemusta paikan päällä aina tarvittaessa. Tämä oli Prevexille suuri etu vaihtoehtoja arvioitaessa. Lisäksi helppo vianmääritys mahdollistaa erinomaisen virtauksen hallinnan. Käyttäjäystävällisyyttä parantaa entisestään se, että käyttöliittymän muutokset tarvitsee tehdä vain yhdessä päässä. Päivitetty toiminnanohjausjärjestelmä ja Boomi-integraatiot otettiin tuotantoon marraskuussa 2022.

”Ideointikumppanina Atea auttoi meitä löytämään nopeasti meille parhaan ratkaisun. Kävimme yhdessä Atean kanssa läpi parhaat käytännöt varmistaaksemme, että oikeita periaatteita noudatettiin alusta alkaen. On hienoa, että meillä on sertifioitu ja kokenut yhteistyökumppani, joka tekee laatutarkastuksia ja tukee meitä matkan varrella.”

— Niclas Öster, tietohallintojohtaja, Prevex

Talon sisäinen asiantuntemus säästää kustannuksia ja aikaa

Yksi Boomin vahvuuksista on se, että se on low-code-alusta, mikä tarkoittaa sitä, että yrityksen sisäiset asiantuntijat voivat tarvittaessa opetella työkalun käytön itse. Muuten Atea huolehtii siitäkin. Prevexissä päivittäisestä Boomi-integrointityöstä on vastannut järjestelmäkehittäjä Isak Rönn.

”Boomi osoittautui erittäin luotettavaksi ratkaisuksi, ja alustan oppiminen oli sujuva ja nopea prosessi. Ohjelmisto on myös erittäin joustava, sillä ongelmat voidaan ratkaista eri tavoin sen mukaan, mikä palvelee mitäkin tarkoitusta parhaiten.”

— Isak Rönn, järjestelmäkehittäjä, Prevex

Vain taivas on rajana

iPaaS-alusta Boomi merkitsee teknologista muutosta integraatioratkaisujen kehittämisessä. Alustan joustavuuden ansiosta se pystyy hyvin todennäköisesti vastaamaan myös tuleviin tarpeisiin. Prevexin väki näkee Boomin avulla mahdollisuuksia saada tulevaisuudessa entistä enemmän reaaliaikaista tietoa asioista. Tulevaisuudessa on varmasti vielä paljon kehitettävää ja löydettävää, sillä yritys ei ole vielä ottanut kaikkia alustan ominaisuuksia käyttöön.

”Prevex on tulevaisuussuuntautunut asiakas, joka pyrkii aina parhaisiin mahdollisiin teknisiin ratkaisuihin ja pyrkii jatkuvasti eteenpäin. On hienoa nähdä, miten nopeasti ja vaivattomasti Boomi saatiin käyttöön ja miten Prevexin väki voi itse jatkaa alustan kehittämistä omien tarpeidensa mukaan.”

— Ted Wallin, Head of Offering, Information Management, Atea Finland
  • Asiakas: Prevex
  • Milloin? 2022
  • Projektin laajuus: Pieni
  • Tekniset tiedot: Boomi-lisenssi, konsultointi, laatuauditointi ja tuki