06-04-2022

Missä vaiheessa olet pilvimatkallasi? Atean luottokaveri auttaa.

Yksi ja sama pilviratkaisu ei toimi kaikille. Organisaatiot elävät, liiketoiminta kehittyy ja hybridipilven on pysyttävä liiketoiminnan matkassa. Atea Cloud -luottokaverit ovat korvaamaton apu organisaation pilvipolun päätöksissä. Luottokaveri on pätevä ja helposti lähestyttävä ammattilainen, joka tuntee organisaation liiketoiminnan ja ymmärtää sen haasteet puolesta sanasta. Tapaa Päivi ja Petri.

Tiesithän, että Atealla on 80 toimipistettä Pohjoismaissa? Atea Cloud -luottokavereita löytyy siis aina läheltä. Sertifioituja Hybrid Cloud -ammattilaisia työskentelee konsultoinnissa ja jatkuvissa palveluissamme. Palvelemme asiakkaitamme niin tiukan tietoturvaluokituksen privaattiympäristöissä kuin pääosin julkipilvipohjaisissa ympäristöissä – ja kaikenlaisissa siltä väliltä. Osaamisemme sisältää koko matkan ympäristöjen suunnittelusta kartoitukseen, dokumentointiin, käyttöönottoon, ongelmanselvitykseen, modernisointiin ja jatkuvaan ylläpitoon. Päivittäin paiskimme töitä palvelinympäristöjen, tallennus- ja varmistusratkaisujen, julkipilveen liittyvien hankkeiden sekä konesaliverkkojen parissa.

Tässä artikkelissa esittelemme ammattilaisistamme kaksi luottokaveria, Päivin ja Petrin.

Päivi Järvelin, konsultti, Atea

Päivi Järvelin

Päivi, millaisissa tilanteissa koet erityisesti onnistumisen hetkiä? Osaatko antaa tilanteesta esimerkin?

”Erityisesti tilanteissa, kun olemme viettäneet asiakkaan kanssa valkotaulun ympärillä visioimassa koko päivän ja asiakas toteaa, että näitä päiviä haluan lisää, siitä tulee hyvä fiilis. Saa olla se luottokaveri asiakkaan arjessa.”

Kerro lyhyesti millainen saattaa olla tilanne, jossa asiakas tarvitsee strategista neuvoa.

”Poikkeusaikana ei olla kohdattu samalla tavoin. Messut ja seminaarit on jouduttu jättämään väliin mutta teknologian ja toimialan kehitys ei ole pysähtynyt. On tärkeää toimia asiakkaan silminä ja korvina vaikkapa valmistajien suuntaan ja pystyä tulkitsemaan asiakkaalle puolueettomasti, mikä tilanne kentällä on ja mihin suuntaan kurssia kannattaisi kääntää.”

Liiketoiminnan muutos heijastelee myös it-infraan. Millaisia haasteita asiakkailla saattaa tähän liittyen olla?

”Omassa työssä näkyy eniten datan turvaamiseen liittyvät pohdiskelut ja painiminen sellaisten kysymysten äärellä, että miten varmistetaan ja taataan datan eheys ja saatavuus kaikissa tilanteissa, kun ollaan matkalla pilveen. Myös valtavasti yleistyneet tietoturvahaavoittuvuudet ovat uhka ja tietoturvan eteen tehtävät korjaukset ja mahdollisesti hankinnat ajavat suunnitellun projektin edelle, vaikka se johtaakin aikataulumuutoksiin.”

Kerro vähän tunnettu fakta itsestäsi.

”Olen ikuinen remontoija ja kesäparatiisini on Päijänteellä. Sen sijaan moni tuntee minut Atean luottokaverina jo 30 vuoden matkalta, joten pilvipolun vaiheet ovat hyvinkin tuttuja ja jaan mieluusti kokemukseni asiakkaiden tueksi.” 

Petri Saloma, strategiakonsultti, Atea

Petri Saloma

Petri, millaisissa tilanteissa koet erityisesti onnistumisen hetkiä? Osaatko antaa tilanteesta esimerkin?

”Tilanteissa, joissa emme ole ratkaisemassa vain yhtä pistemäistä ongelmaa vaan tuomme asiakkaalle kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka oikeasti tuottaa liiketoiminnalle – ei vain IT:lle – vahvaa hyötyä. Siinä asiakkaan luottokaverina näkee koko jatkumon.”

Kerro lyhyesti millainen saattaa olla tilanne, jossa asiakas tarvitsee strategista neuvoa.

”Asiakkaalla voi olla useista eri syistä oman konesalin infra päässyt vanhenemaan. Vaihtoehtoja infran malllille on nykypäivänä lukuisia ja tilanne onkin ihanteellinen strategiselle kartoitukselle.

Aluksi käymme läpi asiakkaan liiketoiminnan ja toimintaympäristön tarpeet ja kuvaamme nykytilanteen – infran, palvelut ja niiden käytön ja keskinäiset riippuvuudet. Tämän pohjalta hahmotamme vaihtoehdot tulevalle infraratkaisulle, pisteytämme nämä sekä analysoimme hyödyt ja kyvykkyydet. Neuvonpidon tuloksena päätös on kirkas, perusteltu ja porukan yhteinen.”

Liiketoiminnan muutos heijastelee myös it-infraan. Millaisia haasteita asiakkailla saattaa tähän liittyen olla?

”Tietynlainen odottelu näkyy markkinassa, liiketoiminnan muutos on nopeaa ja toisaalta pilvimaailman kypsymistä ja kokemuksia on haluttu odottaa. Samalla oma konesali-infra on päässyt enemmän tai vähemmän happanemaan ja nyt aletaan olla pisteessä, että asioita ei voida enää lykätä myöhemmäksi.

Suuri vauhdittaja yhteiskunnankin tasolla on kuntien ja kaupunkien sote-muutos eli miten palvelut ja koko niiden alla oleva infra organisoidaan tulevaisuudessa. Miten valtavasta muutoksesta selvitään niin, että se tuottaa lopulta oikeasti lisäarvoa suomalaiselle yhteiskunnalle.”

Kerro vähän tunnettu fakta itsestäsi.

”Olen intohimoinen saunoja, kuuma sauna ja kylmä vesi saa mielen irtoamaan ruumista. ICT-alalla on vierähtänyt 20 vauhdikasta vuotta, joista viimeisin Atean luottokaverina. Pilvipolku on monesti palapeli, joka kirkastuu parhaiten lintuperspektiivistä kokonaisuutena.”

Heräsikö kysymys organisaatiosi pilvimatkalla? Kysy rohkeasti Atea Cloud -luottokaverilta.

Tutustu monipilvipalveluumme AteaCloudiin, mihin sitä käytetään sekä useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

 

 

Yhteistyössä