31-12-2021

Miltä näyttää hybridipilven vuosi 2022, millaisia palveluita nyt kysytään?

Hybridipilven kysyntä kasvaa kohisten, mutta millaiset palvelut kasvavat nyt eniten? IDC:n mukaan pilvipalveluiden superkasvajia ovat korona-aikana olleet nimenomaan IaaS-palvelut, josta Atea Cloud on hyvä esimerkki. Tarvetta on julkisten ja yksityisen pilviympäristöjen sekä yrityksen paikallisten it-resurssien ottamisesta yhden hallinnan piiriin.

Atea blogikuva milta

Näen suosion taustalla kovinkin tutun asian, eli lisääntyvän tarpeen turvata kriittisten digitaalisten liiketoimintajärjestelmien erinomainen käytettävyys ja toimintavarmuus. Omat konesalit vanhentuvat monilla nyt käsiin, ja it-ammattilaisten aika palaa tulipalojen sammuttamiseen. Osalla on vaikeuksia tuottaa liiketoiminnan vaatimukset täyttäviä it-ympäristöjä, jotka joustavat myös ketterästi markkinan muutoksiin. Innokkuus investoida euroja omaan it-infrastruktuuriin on vähentynyt entisestään.

Kun kuvioon lisätään vielä liiketoiminnan vaatimukset dataohjattavuudelle ja tekoälypohjaisille sovelluksille on tarve uudelle it-infralle huutava. Usein tilanteeseen havahdutaan vasta sitten, kun huomataan että kilpailija tekee asioita nopeammin ja paremmin.

Mitä Atea Cloudista hankitaan?

Asiakkaamme hankkivat hybridipilvestä kapasiteettia toiminnanohjauksen ja erilaisten digitaalisten palveluidensa työkuormien sekä tietokantojensa ajamiseen. Tarvetta on paljon myös AD-ympäristöjen pyörittämiseen. Tuotantojärjestelmiä ja jopa kokonaisia toimitusketjuja ajetaan Atea Cloudissa. Moni arvostaa sitä, ettei tallennuksen suorituskyky lopu silloinkaan kesken, kun tietokantoja on paljon. Varmistukset hoituvat tuntien sijaan minuuteissa.

Yhä harvemmin tulee vastaan tilanteita, että yrityksen on ikään kuin pakko tuottaa kapasiteettia omassa konesalissa esimerkiksi tuotantolaitoksen vieressä. Tietoliikenneyhteydet ovat Suomen rajojen sisäpuolella jo niin tehokkaita, että suorituskyvyllä perusteltu tarve vähenee koko ajan. Erpin ei tarvitse enää olla selän takana, ja sovellusalustoja saa suoraan pilvestä. Sujuva etätyö edellyttää, että toiminnanohjauskin on käytettävissä milloin ja mistä vain.

Osa haluaa käyttää myös omaa konesaliaan, jolloin integroimme sen Atea Cloudiin. Digitaalisia tiedonhallintajärjestelmiä toimittava Derigo ulkoisti it-infrastruktuurinsa meille voidakseen hyödyntää joustavasti uusinta teknologiaa ja keskittyäkseen ydinosaamiseensa. Pienelläkin digipalveluita tuottavalla yrityksellä voi olla huima kapasiteetin käyttötarve.

Hienoa on sekin, että yhdestä paikasta hoituvaa monipilven orkestrointia, valvontaa ja hallintaa selvästi arvostetaan.

Pilviopastukselle kova tarve

Viimeisen vuoden aikana on noussut vahvasti esille opastuksen tarve. Jokaisen organisaation digitaalinen kehitysmatka on erilainen, ja niin ovat myös tarvittavat it-resurssit.

Atea Cloud Track -palvelullamme luomme yrityksille hallitun pilvisiirtymän yrityksen pilvimaturiteetin tasosta riippumatta. Miten it-infrastruktuuri kannattaa mitoittaa ja miten optimoida kapasiteetin käyttöä? Missä eri työkuormia on taloudellisesti ja tuotannollisesti järkevintä ajaa?

Voimme ulottaa Atea Cloudin asiakkaamme omaan konesaliin ja tarjota mahdollisuuden hyödyntää myös kapasiteettia johtavien julkipilvipalvelutoimittajien ympäristöistä. Hyödyt realisoituvat, kun hybridiympäristöt saadaan toimimaan yhteen ja tietojenkäsittelyn sujuessa myös laitteiden välittömässä läheisyydessä.

Datakeskuksella on suuri merkitys

Datakeskuksen sijainti, fyysiset laitetilat, toimintavarmuus sekä turvallisuus nousevat asiakkaidemme kanssa aina esille. Atea Cloud tuotetaan ympäristöystävällisesti Euroopan nykyaikaisimmasta kotimaisesta datakeskuksesta, jonka fyysiset tilat ja yhteydet ovat huipputasoa sekä suorituskyvyssä että turvallisuudessa. Asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin suunniteltuun datakeskukseen on neljä toisistaan riippumatonta kuituyhteyttä. Asiakkaamme arvostavat myös sitä, että datakeskus on ISO 14001 -ympäristösertifioitu ja ISO 9001 -laatusertifioitu. Keskus pyörii 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla.

Atea on saavuttanut jatkuvien palvelujen tuotannon kattavan ISO 27001 -tietoturvasertifioinnin.

Atea Cloudissa käytetään HPE:n viimeisimpiä konesaliratkaisuja ja teköälyä. HPE tuottaa teknistä myös syväosaamista sekä HPE Datacenter Care -palvelua Atean kapasiteettipalveluihin, kattaen räätälöidyn palvelusuunnitelman konesalin ylläpitoon ja kehittämiseen sekä jatkuvan neuvonnan ja tehostetun ongelmanratkaisun.

Kyky tuottaa reaaliaikaista tietoa kapasiteetin käyttöasteista, tallennuksen kompressiosuhteista ja suorituskyvystä tuovat asiakkaillemme myös merkittäviä etuja.

Haluatko tietää lisää kestävän kehityksen datacentereistä? Lataa opas vastuulliseen konesaliin tästä.

*IDC:n tutkimus.