Siirry sisältöön
Walki on kasvava kansainvälinen konserni, joka toimii kolmella liiketoiminta-alueella: Kuluttajapakkaukset, Teollisuuspakkaukset ja Tekniset materiaalit. Walki toimii kahdessatoista maassa, ja sillä on asiakkaita kaikkialla maailmassa. Konserni työllistää noin 1 000 henkilöä, ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 400 miljoonaa euroa.
Walki

Kontin suunnitteluprojekti

Walkin tehdas Valkeakoskella valmistaa ja toimittaa päivittäin useita tonneja teolliseen käyttöön suunniteltuja rullapakkauksia. Osa materiaaleista toimitetaan mantereelta toiselle, joten logistiikan suunnittelu on erittäin tärkeä osa konsernin liiketoimintaa. Kokenut logistiikkasuunnittelija tietää, miten konttiin saadaan mahtumaan mahdollisimman monta rullaa. Aika on kuitenkin arvokasta sekä Walkille että asiakkaille.

Päätimme siis suunnitella Walkin logistiikkatiimin kanssa paremman ratkaisun. Meillä oli kaksi haastetta ratkaistavana. Ensimmäinen: kuormien matemaattinen optimointi. Toinen: kuormien visualisointi käytön helpottamiseksi.

 

”Vastuullisuus on Walkin kaiken toiminnan ytimessä, ja tämän projektin myötä saimme pienennettyä hiilijalanjälkeämme sekä alennettua kustannuksia ja parannettua asiakastyytyväisyyttä. Tämä on kaikkia osapuolia hyödyttävä tilanne, jossa kuljetamme kussakin kontissa vähemmän ilmaa ja enemmän materiaalia.”

— Frank Dahlbacka, Group Supply Chain Director, Walki

 

 

Prototyyppi ja suunnittelu nopealla aikataululla

Projekti käynnistyi tuttuun tapaan siten, että loimme sovelluksesta prototyypin. Sen tavoitteena oli kattaa koko prosessi aina tuotteiden, rullakoon ja konttityypin valinnasta käyttäjätietojen lisäämiseen, lopullisen tarjouksen saamiseen ja kuorman visualisointiin.

Kun olimme saaneet luotua halutunlaisen prototyypin, laadimme yksityiskohtaisen suunnitelman, jossa projektia tarkasteltiin matemaattisista ja teknisistä näkökohdista. Hyödynsimme Java Play -taitojamme verkkosovelluksen taustajärjestelmän luomisessa ja Unity-3D-osaamistamme kuorman visualisoinnissa.

”Atea oli meille juuri oikea kumppani tähän projektiin, sillä yrityksellä on juuri sellaista matemaattista ja suunnitteluosaamista, jota etsimme. Ratkaisun parissa työskennelleellä tiimillä oli halua kuunnella ehdotuksiamme ja mielipiteitämme sekä kykyä tuoda esille omia ideoitaan.”

— Frank Dahlbacka, Group Supply Chain Director, Walki

Käyttöönotto

Loimme yhdessä miellyttävän näköisen ja helppokäyttöisen sovelluksen, jonka avulla Walki saa suunniteltua toimitukset ja lähetettyä tarjoukset asiakkaalle käden käänteessä. Sovellus täydentää hienosti Walkin tavoitetta eliminoida pakkausjäte ja parantaa energiatehokkuutta.

  • Asiakas: Walki
  • Milloin: Julkaistu joulukuussa 2019
  • Projektin laajuus: Keskisuuri
  • Tekniset tiedot: Java Play -taustajärjestelmä Unity-käyttöliittymällä