Siirry sisältöön
Oppilaitoksen digitalisaatio saattaa jäädä joskus alkutekijöihinsä innostuksesta ja uutuuttaan hohtavista laitteista huolimatta. Atea auttaa sinua varmistamaan, että oppilaitoksesi saa hankittavasta tietotekniikasta kaiken hyödyn irti.

Atea Edu Complete - täydellinen ratkaisu oppilaitoksille

Erotumme muista it-alan toimijoista laajalla oppilaitoksille suunnatulla palvelukokonaisuudellamme. Edu Complete sisältää kaiken tarvittavan it-infrastruktuurin onnistuneeseen käyttöönottoon. Halutessasi palvelukokonaisuus räätälöidään koulun tai oppilaitoksen tarpeen mukaan.

 1. Suunnittelu
  Aluksi kartoitamme yhdessä lähtötilanteen, tavoitteet, käytössänne olevat resurssit ja tulevat haasteet.
 2. Teknologian valinta 
  Valitsemme yhdessä oppilaitoksellenne parhaiten sopivat verkot, pilvipalvelut, sisällöt ja laitteet.
 3. Hallittu kokonaisuus
  Pidämme huolen, että toimittamamme laitteet, sovellukset ja verkot toimivat saumattomasti keskenään.
 4. Koulutus 
  Koulutamme johdon, opettajat ja teknisen henkilöstön ja tarjoamme työpajoja tukemaan uusien tekniikoiden omaksumista.
 5. Käyttäjätuki
  Käyttäjätuki kuuluu pakettiin.
 6. Laitteiden huolto ja ylläpito
  Vastaamme laitteiden huollosta ja ylläpidosta ja järjestämme tarvittaessa varalaitteet.
 7. Rahoitus
  Autamme löytämään kustannustehokkaimman ratkaisun juuri sinun oppilaitoksellesi.

Suunnittelu

Toimivilla työvälineillä, innostavilla opetussisällöillä ja oikeanlaisella koulutuksella lisätään oppimisen tehokkuutta ja tuloksellisuutta. Näiden tavoitteiden haltuun ottamiseksi Edu-asiantuntijamme pystyvät auttamaan saamaan oppilaitoksen it-laitteista ja -ratkaisuista kaiken hyödyn irti.

Opettaja tiedonhaun ja oppimisen valmentajana Opettajien tulee hallita tiedonhaun välineiden käyttö pystyäkseen rohkaisemaan oppilaitaan hakemaan uutta tietoa. Halutessasi otamme kokonaisvastuun koulusi työpäivän sujuvuudesta tietotekniikan kannalta. Analyysin perusteella määritämme kehityspolun ja toteutamme ratkaisut luotettavasti. Vastaamme myös siitä, että kehitys ei pysähdy teknologian uudistuessa. Kun oppimisen mielekkyys kasvaa, oppimisen tuloksetkin paranevat.

Onnistu koulusi it-laitteiden käyttöönotossa ja hyödyntämisessä Jotta koulunne saa otettua käyttöön sopivan it-infrastruktuurin, saatte meiltä suunnittelu-, määrittely- ja implementointipalvelut Atean tarjoaman mukaisilla ratkaisualueilla. Konsultointipalveluidemme avulla varmistat, että oppilaitoksesi päätelaitestrategia tehostaa oppimista parhaalla mahdollisella tavalla. Optimoitu kokonaisarkkitehtuuri parantaa merkittävästi tehokkuutta ja vaikuttaa positiivisesti sekä opettajien että oppilaiden kokemukseen digitaalisista oppimisen apuvälineistä.

Älä tingi oppilaitoksen tietoturvasta Tietoturvakonsultointimme auttaa erilaisissa tietoturvaan liittyvissä hankkeissa, kuten tietoturvan auditoinneissa (liittyen mm. standardeihin ja EU-direktiiveihin), penetraatiotestauksissa ja it-ympäristöjen turvaamisessa.

 

Laitehankinnat ja elinkaaripalvelut

It-palvelut kouluille ja oppilaitoksille

Atealta hankit vaivattomasti it-laitteet Atea eShopin kautta. Meiltä saat myös käyttöösi Atea Edu Complete -palvelut, käyttöönottotuen, loppukäyttäjäpalvelut ja kierrätyksen. Atean elinkaarenhallintapalvelu on modulaarinen, asiakaskohtaisesti määritelty it-palvelukokonaisuus, joka tarjoaa tarpeisiisi sopivan ja joustavan ratkaisukokonaisuuden.

Laitteiden elinkaari

Elinkaarenhallintapalvelu kattaa työasemapalvelut aina esiasennuksista ja käyttöönotosta kierrätykseen ja älypuhelinten sekä tulostuksen hallintapalveluihin. Palveluun saa kattavasti liitettyä myös muita palveluja kuten etävarmistukset, kapasiteettipalvelut ja muu konesalista tuotettava palvelu, AD-käyttäjätilien hallinta, lisenssien hallinta sekä kaikki näihin palveluihin liittyvät it-tuotteet VMwaren tuotteilla virtualisoit it-kapasiteetin ja Leba Innovation, Ergotron ja Belkin tarjoavat laadukkaita säilytysvälineitä ja latauspisteitä isommallekin oppilasryhmälle.

Atean elinkaarenhallinnalla voit pienentää it-infrakustannuksia jopa 30 %

 • Ei varasto- ja asennustilojen tarvetta
 • Hyödynnä kehitys- ja investointibudjettisi tehokkaammin
 • Ei sidottua pääomaa laitteistossa
 • Muuttuvista kuluista kiinteisiin kuluihin.

Kierrätyspalvelut

Atean GoITLoop-kierrätyspalvelun prosessi on tehokas, tietoturvallinen, ympäristöystävällinen ja ennen kaikkea asiakkaalle helppo ja luotettava tapa päästä eroon tarpeettomaksi käyneestä it-romusta. Kierrätyspalvelun toiminta noudattaa ISO 9001 ja ISO 14001 -standardeja. Kun valitset Atean kierrätyspalvelun tuomme ennalta sovittuun toimipisteeseen kierrätyshäkin, johon voit kerätä yhdellä kertaa kaikki tarpeettomat elektroniset laitteet. Haettuamme häkin jatkokäsittelemme LOOP-kierrätyspalvelussa tietoturvallisesti kaikki elektroniset laitteet, kunnosta riippumatta. Valitse parhaiten soveltuva kierrätysvaihtoehto ja jätä loput meidän hoidettavaksemme.

Kierrätyspalvelut

 • LOOP1 Kaikenlaisten käytettyjen elektroniikkalaitteiden nouto teräshäkissä (ei raportointia)
 • LOOP2 Elektroniikkalaitteiden ja it-tuotteiden nouto teräshäkissä
 • LOOP3 Elektroniikkalaitteiden ja it-tuotteiden nouto turvakaapissa
 • LOOP4 Uusien laitteiden toimittaminen pakkauksista purettuina turvakaapissa sekä elektroniikkalaitteiden ja it-tuotteiden nouto samassa kaapissa

Tuki, huolto ja ylläpito

Atean it-ympäristön ylläpitopalveluiden avulla varmistat, että oppilaitoksesi tietojärjestelmä sekä laitteisto ovat toimintakuntoiset ja takaat parhaan mahdollisen käyttöasteen kaiken aikaa. Vastaamme laitteiden huollosta, ylläpidosta, tuesta sekä järjestämme tarvittaessa varalaitteet rikkoutuneiden tilalle.

Service Desk

Atean Service Desk on puhelintukipalvelu, jonka suomenkielisestä palvelusta vastaa 30 asiantuntijaa Joensuussa. Service Desk ratkaisee mm. toimistokoneiden, mobiililaitteiden, tulostimien, palvelimien sekä myös kassapäätteiden ongelmatilanteita. Lisää vaihtoehtoja tarjoaa myös Atea-konsernin yhteinen Service Desk, jossa on päivittäin tarjolla palvelut pohjoiseurooppalaisilla kielillä sekä englanniksi. Englanniksi palvelut voidaan tarvittaessa myös tarjota ympärivuorokautisesti.

Lähitukipalvelut

Tarjoamme myös lähitukipalvelua, jossa asiantuntijamme voivat olla jatkuva vahvistus tiimillenne tai olla paikalla sovittuina päivinä. Tarvittaessa toimitamme sekä lähitukea että puhelimitse tapahtuvaa käyttäjätukea. Lähitukipalvelumme on aina asiakastarpeen mukaan mitoitettua yksilöityä palvelua.

Hankintamallit

it-ratkaisut kouluille ja oppilaitoksille

Rahoituspalvelumme Atea Finance tarjoaa kouluille rahoitusratkaisuja yksittäisten tuotteiden vuokrauksesta aina laajempiin projektimuotoisiin hankkeisiin. Löydämme oppilaitoksellesi oikean rahoitusmallin, oli kyse sitten perinteisestä laitevuokrauksesta, projektimuotoisesta hankkeesta, ohjelmisto- tai palveluvuokrauksesta tai käyttömäärään sidotusta ratkaisusta.

Leasing

Vuokraratkaisu (leasing) tarjoaa kaiken kokoisille oppilaitoksille joustavan ja kustannustehokkaan tavan tehdä it-hankintoja ostamisen sijaan. Rahoituksen avulla koulut pysyvät vaivattomasti mukana teknologian kehityksessä rasittamatta hankintabudjettia suurilla kertaostoilla. Budjetointi helpottuu, sillä kiinteät kuukausimaksut ovat helposti ennustettavissa.

 

Vuokraamisen edut kunnalle tai oppilaitokselle

 • kulujen ennakoitavuus ja budjetoinnin helppous
 • investointipäätösten helpottuminen
 • ei rasita kunnan tai oppilaitoksen tasetta
 • vuokrat vähennyskelpoisia verotuksessa
 • laitteiden palauttaminen elinkaaren lopussa helppoa
 • mahdollisuus lunastaa laitteet sopimuskauden päätteeksi
 • uusien tuotteiden lisääminen sopimukselle helppoa

Puitesopimus

Puitesopimus on helppo it-hankintojen rahoitusmalli. Puitesopimus on kunnallesi suoraa hankintatapaa tuottavampi. Me autamme laskemaan it-hankintakulunne, ja niiden perusteella lisäämme puitesopimukseen kattavan vuotuisen limiitin it-hankinnoille.

Rahoituksella tehokkuutta hankintaan ja hallintaan:

 • Hankinnan suoraviivaistaminen

  • Sähköinen tilausjärjestelmä

  • Kulujen kohdistaminen kustannuspaikoille

 • Kulut kuriin

  • Säästää kassavaroja

  • Ajantasainen laitehallinta

  • Kustannukset ennakoitavissa

 • Vapauta rahaa koulutuksen kehittämiseen

  • Vapauta pääoma vanhoista omistetuista laitteista

  • Budjetointia tukeva maksuvapaa

  • Räätälöity limiitti

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Janne Konttinen
Janne Konttinen
Advisor, Education

Janne Konttisen vastuulla on opetukseen ja oppimiseen liittyvien palveluiden suunnittelu ja johtaminen. Hänen erityisosaamistaan ovat kaikki koulun digitalisaatioon liittyvät asiat. Jannen toimialuetta on koko Suomi.

Simon Koivumaa
Apple Business Manager

Simon Koivumaalla erinomaiset taidot kaikissa koulun digitalisaatioon liittyvissä asioissa. Hän on toiminut opettajana ja tvt-kouluttajana Suomessa ja Ruotsissa.