Siirry sisältöön
Moderni tietovarasto mahdollistaa erilaisten datojen yhdistämisen, hallinnan ja analysoinnin sekä mahdollistaa koneoppimisen hyödyntämisen. Atean it-konsultointi kartoittaa nykytilan ja keskeisimmät tietovaraston tarpeet. Yhdessä organisaation kanssa valitaan käytettävät teknologiat pilvi- tai hybridiratkaisun toteuttamiseksi sekä luodaan suunnitelma data-arkkitehtuurista. Palvelu sopii erinomaisesti tietovaraston suunnittelun työvälineeksi ja toteutuksen työmääräarvion tekemiseen.

Moderni tietovarasto

Datan tärkeys liiketoiminnan kehittämisessä, monenlaisen datan yhdistäminen, pilvialustan hyödyntäminen ja nykyisen ympäristön päivittäminen ovat vain muutamia tarpeita, joiden taustalla on tarve modernisoida tietovarasto ja siihen liittyvä hallinta. Omien konesalien ylläpitäminen ei usein pitkässä juoksussa ole enää kannattavaa, eikä tue organisaation tulevaisuuden tavoitteita. Tietovaraston rakentamisessa haasteena on usein se, että tarpeet ovat harvoin etukäteen tiedossa ja uusia tarpeita ilmenee datasta saatujen näkemysten perusteella.

Palvelun hyödyt

Työpajan ansiosta organisaatiossa on ymmärrys modernin tietovaraston tuomista mahdollisuuksista omassa liiketoimintaympäristössään. Sen lisäksi organisaatiolla on selkeästi laadittu arkkitehtuurisuunnitelma ja sen toteuttamisen kustannusarvio.

Liiketoiminnan turvaaminen

  • Moderni tietovarasto mahdollistaa kaiken tyyppisen datan yhdistämisen sekä analytiikan ja koneoppimisen hyödyntämisen sujuvasti
  • Kestävä pohja, jolla kehittää organisaation tiedonhallintaa skaalautuvasti
  • Datasta saadaan nopeasti visuaalisia raportteja myös liiketoiminta-alueiden kehittämistä varten

Kustannussäästöt

  • Ylläpito, hallinta ja valvonta helpottuu ja usein vaatii myös vähemmän resursseja
  • Erilaisten mikropalveluiden käyttöönotto helpottuu ja nopeutuu
  • Datajärven (data lake) avulla tiedon tallentaminen on skaalautuvaa ja edullisempaa

Ota yhteyttä

Petteri Halonen, Atea.
Petteri Halonen
Head of Solution Sales & Offering, Information Management