30-09-2021

Microsoft CSP -muutokset. Mitä ja miksi?

Microsoftin Cloud Solution Provider eli tutummin CSP –ohjelma on jatkuvan kehityksen tiellä, ohjelman mukautuessa tukemaan entistä paremmin yritysten jatkuvasti muuttuvia tarpeita. Kehityksen taustalla on Microsoftin pyrkimys minimoida lisenssihankintojen monimutkaisuutta. Tarkoituksena on luoda joustavuutta, joka tukee asiakkaiden erilaisia ostoskenaarioita.

Jenni Bergman.
Jenni Bergman
Partner Manager
Nainen työskentelee tietokoneella.

Microsoft Azure sai uuden kaupallisen kokemuksen jo kaksi vuotta sitten. Seuraavaksi myös Microsoft 365, Dynamics 365 ja Power Platform -tuotteet siirtyvät samaan New Commerce Experience (NCE) -malliin. Uusi tilausmalli tulee saataville maailmanlaajuisesti tammikuussa 2022.

Microsoftin muutokset CSP -ohjelmaan

CSP-ohjelman muutokset vaikuttavat siihen, kuinka Microsoftin lisenssejä tulevaisuudessa hankitaan. Muutos on osa Microsoftin laajempaa suunnitelmaa, jonka tarkoitus on yksinkertaistaa ja yhtenäistää heidän sopimusmallejaan.

Uusi malli tulee saataville tammikuussa 2022. Maaliskuusta 2022 alkaen kaikki uudet tilaukset ovat saatavilla vain uuden CSP-mallin ehtojen mukaisesti.

Me haluamme auttaa asiakkaitamme pysymään aallon harjalla CSP-ohjelman uusimmista muutoksista sekä päivityksistä. Osaava tiimimme auttaa sinua mielellään. Seuraavaksi kerromme sinulle, millaista lisäarvoa uudistettu NCE tuo mukanaan.

Uudet ominaisuudet, edut ja mahdollisuudet

Pähkinänkuoressa uudistettu New Commerce Experience sisältää aiemmin lisätyn Azuren lisäksi myös Microsoft 365:n, Dynamics 365:n sekä Power Platformin. Muutos tarkoittaa käyttäjän kannalta uusia työkaluja tilausten hallintaan ja yksinkertaistettua loppukäyttäjäkokemusta.

Uuteen kauppakokemukseen siirtymisellä käyttäjät saavuttavat useita etuja. Parannettu kulujen ennakoitavuus auttaa käyttäjiä valmistautumaan tulevaan kasvuun paremmin. Tehokkuutta arkeen tuo monimutkaisista hankinnoista siirtyminen yksinkertaistetumpaan malliin. Voit tehdä parempia ja tehokkaampia ratkaisuja uusien toimintojen ansiosta.

Uuden mallin mukana tulevat muutokset:

 • Peruutuskäytännön muutos: Tulevassa mallissa tilauksen voi perua 72 tuntia tilauksesta. Peruutus onnistuu itsepalveluna Atean Cloud portaalissa tehtyihin tilauksiin noudattaen Microsoftin peruutusehtoja. Tämän jälkeen peruutuksia ja vähennyksiä ei enää voi tehdä kesken tilauskauden. Käyttäjämääriä voi kuitenkin edelleen lisätä sekä tuotteen vaihtaa kattavampaan versioon kesken kauden.
 • Uusi kuukausitilausvaihtoehto: Asiakkaat, jotka tarvitsevat joustavuutta lisenssien lukumäärän muutoksiin kesken tilauskauden, voivat jatkossa valita uuden kuukausittaisen tilausvaihtoehdon
 • Uudistuksia tilausten hallintaan: Käsittäen mm. tuotteiden päivitysmahdollisuuden sekä etukäteen ajastettavat tilausmuutokset sopimuskauden uusintaan.
 • Muutokset hinnoitteluun: 12 ja 36 kk tilausjaksot ovat edullisempia kuin 1 kk tilaus
 • Saat käyttöösi uusimmat palvelut ja käyttöehtoedut
 • Sinulla on mahdollisuus promoihin ja hinnanalennuksiin
 • Kuukausilaskutus vaihtoehto myös 12 kk:n ja 36 kk:n tilausjaksoille.

Tärkeitä päivämääriä

Vuoden 2021 loppu: Atea ottaa yhteyttä CSP-asiakkaisiinsa ja varmistaa oikean kehityssuunnan sekä tekee suunnitelman hallitusta siirrosta uuteen CSP-ostomalliin.

Tammikuu 2022: Uusi CSP-New Commerce malli tulee saataville nykyisen tilausmallin rinnalle. Siirtymäkauden ajan on voimassa erikoishinnoittelu - toimi ennen maaliskuun loppua ja kysy lisää!

Maaliskuu 2022: Kaikki uudet tilaukset tehdään tästä eteenpäin New Commerce -mallilla. Uusia tilauksia ei voida enää tehdä Legacy eli vanhalla mallilla.

Heinäkuu 2022: Vanha tilausmalli jää kokonaan pois ja tästä eteenpäin myös olemassa olevien tilausten jatkamiset tulee tehdä uudella CSP New Commerce -mallilla.

Microsoftin ilmoittamat päivämäärät saattavat muuttua. Pyrimme ilmoittamaan mahdollisimman ajankohtaisesti muutoksien aikatauluista.

Microsoft Azure -muutokset

Microsoft on jo aiemmin ilmoittanut, että alkuperäinen Azure CSP -malli korvataan Azure New Plan -mallilla. Muutos on tapahtunut useammassa vaiheessa.

Atea on ohjannut kaikki uudet Azure tilaukset Azure New Planiin jo vuoden 2021 alusta alkaen. Tulemme ottamaan yhteyttä loppuvuoden 2021 aikana kaikkiin vielä vanhassa mallissa oleviin Azure-asiakkaisiimme ja autamme heitä siirtymään hallitusti Azure New Planiin.

Tammikuu 2021: Atea on ohjannnut vuoden alusta asti kaikki uudet Azure sopimukset Azure New Plan -malliin.

Loppuvuosi 2021: Loputkin Azure asiakkaat siirtyvät Atean avustuksella New Planiin.

Heinäkuu 2021: Alkuperäinen Azure-malli jäi kokonaan pois hinnastosta.

Heinäkuu 2022: Alkuperäinen Azure-malli poistuu kokonaan käytöstä.

Muutoksia NCE peruutuskäytöntöön

Microsoft muutti NCE-mallin peruutuskäytäntöään 19. maaliskuuta alkaen.  Microsoft sallii nyt tilausten muutokset ja peruutukset seitsemän kalenteripäivän ajan aikaisemman 72 tunnin sijaan. Muutoksen tarkoituksena on antaa asiakkaille lisäaikaa tilausten oston jälkeisiin korjauksiin. Peruutuskäytännön muutos on huomioitu myös Atea Cloud portaalissa.

Ensimmäisen 24 tunnin ajan peruutus on maksuton ja sen jälkeiseltä ajalta Microsoft  velottaa tilauksen voimassaolon mukaan.
Jos asiakas esimerkiksi peruuttaa tilauksen viidentenä päivänä tilauksesta, laskutetaan asiakasta neljältä päivältä (4x24 h). Seitsemän päivää on 168 tuntia (7x24 h).

Suosituksia asiakkaillemme

Microsoft-ratkaisuiden asiantuntijoina ja suorana kumppanina haluamme auttaa myös asiakkaitamme pysymään mukana muutoksessa ja hyödyntämään CSP-ohjelman uusimpia tuulia ja päivityksiä toiminnassaan. Varmistamme myös, että kaikki asiakkaamme ovat siirtyneet uuteen New Plan malliin hyvissä ajoin ennen vanhan mallin poistumista. Voit hyödyntää kaikkia käytettävissä olevia CSP-ohjelman tulevia ominaisuuksia, etuja ja mahdollisuuksia kanssamme fiksusti. 

Asiantuntijoina tarjoamme sertfioitua ohjelmisto-osaamista. Lisää asiantuntijuudestamme ja osaavasta ohjelmistopalveluiden tiimistämme voit lukea täältä.

Muutama vinkki:

 • Muista suunnitelmallisuus! Microsoft-ratkaisuiden käytön ennakkoitu kehittäminen tuo säästöjä myös lisenssikustannuksissa. Teemme mielellämme IT-kehityssuunnitelman, johon yhdistämme kehityksen vaatiman lisenssiroadmapin hyödyntäen uutta ohjelmaa optimaalisesti.
 • Huomioi oikea tilauskesto oikeille tuotteille tulevat hankinnat huomioiden.
 • Helpota hankintaa siirtämällä saman mittaiset tilausjaksot samaan sykliin.
 • Ajasta tarvittavat muutokset etukäteen yhdessä Atean ohjelmistoasiantuntijan kanssa
 • Valitse tilauksen automaattinen uusiutuminen, niin varmistat palveluiden jatkuvuuden tilausjakson vaihteen jälkeen
 • Siirry ajoissa pitkäkestoiseen tilaukseen soveltuville tuotteille, niin vältät maaliskuussa voimaanastuvat hinnankorotukset. Hinnankorotukset tulevat voimaan Microsoftin uusimman tiedon mukaan 14.3.2022.

Atean asiakkaat voivat jatkossakin hallinnoida tilauksiaan jouhevasti Atea Cloud Portalista ja hyödyntää sen monipuolisia raportteja. Cloud Portal on integroitu Microsoftin järjestelmiin, joten tilausten toimittaminen tapahtuu lähes reaaliajassa. My Ateasta asiakkaamme näkevät asiakkuutensa kokonaistilan aina laskuista sopimuksiin ja tiketteihin, myös Microsoft-ratkaisuihin liittyvästä asioinnista.

Kerromme mielellämme lisää ja autamme teitä sujuvassa siirtymässä.

Ota yhteyttä: softaryhma@atea.fi