22-10-2020

Pitivätkö konesaliteknologiatoimittajan lupaukset?

Käynnistimme kesällä täysin uudistetun Atea Cloud -hybridipilvipalvelumme tuotantokäytön. Kyseessä oli erittäin vaativa kehityshanke, jonka toteuttamiseen tarvitsimme myös parhaiden teknologiatoimittajien ratkaisuja ja ammattitaitoa. Pilvioptimoidun, ohjelmisto-ohjatun ja tekoälyä sisältävän ympäristön rakentaminen vaati kykyä ratkoa monia visaisia haasteita.

Konesalin kytkimet ja verkosto

Tietotekniikan käyttäjien vaatimukset kasvavat digitaloudessa, ja tietojärjestelmiltä vaaditaan huippuluokan käytettävyyttä. Kysyntää on riittänyt älykkäälle ja suorituskykyiselle tallennukselle, hyperkonvergoiduille konesaliratkaisuille sekä toimintavarmuutta ja suorituskykyä tarjoaville palvelimille. Viiveisiin ei yksinkertaisesti ole varaa, ja hankinnan on sujuttava helpommin .

Vertailimme myös muita vaihtoehtoja, mutta HPE:n laaja ratkaisuvalikoima soveltui hybridipilvialustamme rakentamiseen lopulta selvästi parhaiten. Ostimme senkin, että selkeä tiekartta ja pitkälle viety automaatio palvelisivat parhaiten meidän ja asiakkaidemme tarpeita. Suunnan pitää olla kirkas, ja panostukset teknologian kehittämiseen suuria.

Ongelmat ratkottava yhdessä

Aika ajoin on hyvä arvioida teknologiakumppaneiden tekemiä lupauksia ja tekniikan toimivuutta ihan oikeassa tuotantokäytössä. Atea Cloudin modernisointi tarjoaa siihen oivan tilaisuuden, sillä uutta teknologiaa on runsaasti ja kovia lupauksia paljon ilmassa.

On turha kuvitella, että näin mittavien ympäristöjen rakentaminen sujuisi ongelmitta. Verkon ja konesaliratkaisujen rajapintojen yhteensovittaminen oli kuviteltua työläämpää. Vuoropuhelu oli suoraa, ja kiperimmätkin pähkinät ratkoimme. Tämäkin kertoo aidosta kumppanuudesta.

Asiakkaamme tarvitsevat tehokkaita ratkaisuja datan hyödyntämiseen sekä kasvavien datamassojen hallintaan. Liiketoiminnan jatkuvuuden varmistaminen edellyttää riittävää suorituskykyä ja toimintavarmuutta. Olemme käynnistäneet asiakasympäristöjemme siirrot modernisoituun Atea Cloudiin.

Käyttökokemusta on kertynyt jo sen verran, että käyn nyt läpi tekemiämme havaintoja.

Odotukset jopa ylittyneet

Läpinäkyvyys konesalialustamme kaikkiin ratkaisuihin ja kerroksiin on parantunut uudistuksen myötä huomattavasti. Meillä on jatkuvasti reaaliaikaista ja hyvin tarkkaa informaatiota kapasiteetin käyttöasteista, tallennuksen kompressiosuhteista ja suorituskyvystä.

Hybridipilvialustamme toimintavarmuus on osoittautunut huippuhyväksi. Suorituskyky on ollut juuri niin hyvällä tasolla kuin meille kerrottiin, ja HPE Nimble -ratkaisun suorituskyky on itse asiassa ylittänyt odotuksemme. HPE Primera -tallennusratkaisujen käytettävyys on ollut myös meidän ympäristössämme se luvattu 100 %, ja suorituskyky on pysynyt myös testatuissa vikatilanteissa.

Kapasiteetti ja suorituskyky riittävät loistavasti myös asiakkaidemme erppien ja tuotantojärjestelmien sekä kokonaisten toimitusketjujen ohjaamiseen. Asiakkaamme voivat hankkia meiltä hybridipilvipalvelut myös silloin kun tietokantoja on paljon ja tallennuksen suorituskyvyllä on tosi iso merkitys. Varmistukset hoituvat tuntien sijaan nyt minuuteissa, ja erittäin kustannustehokkaasti. HPE:n ja Cohesityn varmistusratkaisu hyödyntää kaistaa juuri niin tehokkaasti kuin väitettiin.

AI:n hyödyt näkyvät jo nyt

Tärkeää on sekin, että ympäristön hallinta on tehostunut merkittävästi. Konesaliratkaisujen päivitysrumba on helpottunut selvästi, ja ihmiset tekemien virheiden määrä on vähentynyt. HPE:n Suomen tukiorganisaation ammattitaito ja palvelualttius ovat ylittäneet odotuksemme, ja olemme saaneet apua myös suoraan yrityksen tuotekehityksestä.

Entä lupaukset ilman käyttökatkoja hoituvista järjestelmäpäivityksistä? Nekin ovat toteutuneet ja vieläpä jokaisen järjestelmän osalta. Tuotantovalmiiseen hybridipilvipalveluumme tuomme uusia ominaisuuksia, ja ulosmittaamme myös HPE InfoSightin tarjoaman AI:n potentiaalin palveluidemme kehittämiseen. Voimme jo nyt ennustaa aiempaa tehokkaammin kapasiteetin käyttöä, ja missä kohtaa vaaditaan toimenpiteitä. Asiakkaamme arvostavat proaktiivisuutta.

Viritämme automaation huippuunsa, ja tuomme hyvät kokemuksemme asiakkaidemme eduksi.