Siirry sisältöön
Tampereen kaupunki panostaa toimiviin AV-kokonaisuuksiin tavoitteenaan parantaa henkilöstön työpäiväkokemusta. AV-ympäristöä uudistettaessa keskiössä oli tilojen ja laiteratkaisujen yhtenäisyys, hankintojen järkeistäminen sekä avunantamisen tehokkuus.
Tampereen kaupunki

Tampere on viehättävä kaupunki, joka yhdistää perinteisen ja modernin elämän. Se tunnetaan teollisuuden ja innovaation keskuksena, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa. Tampereella on monia historiallisia teollisuuskohteita, kuten Finlaysonin alue, jotka ovat muuttuneet moderneiksi toimistotiloiksi ja taidekeskuksiksi.

Modernit toimitilat yltävät Tampereella muuallekin kuin pelkästään Finlaysonin alueelle. Kaupungilla on useita toimitiloja niin opetus- kuin neuvottelutarpeisiin. Esitystekniikan toimivuus on olennainen osa paremman koulu- tai työpäiväkokemuksen palapeliä. Atean ja Tampereen kaupungin yhteinen matka alkoi tarpeesta suunnitella Tampereen kaupungin Esitystekniikan palveluille toimiva AV-konsepti.  

Ratkaisuna haasteisiin toimi Tiera Verkkokauppa. Yhteishankintana toteutettu puitesopimus helpottaa merkittävästi ICT-laitteiden, -ohjelmistojen ja -palveluiden hankintoja. Tiera Verkkokaupan kautta saadaan hankittua mm. AV-laitteet, -ratkaisut, -kokonaispalvelut ja -tarvikkeet sekä toimialakohtaiset AV-ratkaisut.

Tutustu videolta Tampereen kaupungin tarinaan ja siihen, kuinka toimivan AV-konseptoinnin myötä esitystekniikan yhtenäisyys ja sujuva avunanto tekevät työpäiväkokemuksesta antoisamman.Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungille toteutetut ratkaisut

 • AV-konseptointi
 • Alkukartoitus
 • AV-Suunnittelu
 • Projektointi
 • Asennus
 • Palvelupäällikkö
 • Asiakkaiden tarpeisiin soveltuva ratkaisuasiantuntija

Tampereen kaupunki

Tampere tunnetaan asioiden rohkeasta toteuttamisesta, aikaansaamisesta sekä määrätietoisesta kehittämisestä. Tampere on Tekemisen kaupunki, jossa työskennellään kaupunkilaisten yhdenvertaisuuden, yhteisöllisyyden, edelläkävijyyden sekä kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Lue lisää: https://www.tampere.fi/

Asiantuntijan kolme vinkkiä AV-kokonaisuuksiin

 1. Selkeytä tavoitteet ja tarpeet - lähde liikkee AV-konseptoinnilla.

  Selvitä organisaatiosi tarpeet ja tavoitteet. Mieti, mitä haluat saavuttaa AV-ratkaisullasi ja minkälaista teknologiaa tarvitset näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Laadi selkeä suunnitelma, joka ohjaa hankintaprosessia ja varmistaa, että saat tarpeitasi vastaavat laitteet.

 2. Keskity yhteensopivuuteen ja skaalautuvuuteen

  Kun valitset AV-laitteistoja, varmista niiden yhteensopivuus nykyisten ja tulevien järjestelmiesi kanssa. Skaalautuvuus on myös tärkeää, jotta voit helposti laajentaa järjestelmääsi tulevaisuudessa. Teknologian pitäisi tukea organisaatiosi kasvua ja kehitystä.

 3. Pidä huoli vastuullisuudesta. Mieti AV-kokonaisuuden elinkaarenhallinta etukäteen.

Yhteishankintana kilpailutetut Tiera Verkkokauppa -puitesopimukset helpottavat ICT-laitteiden, -ohjelmistojen ja -palveluiden hankintoja


Tampereen Kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n osakas. Kuntien Tiera Oy on yli 390 kuntatoimijan omistama osakeyhtiö ja yhteiskunnallinen yritys, joka kehittää kuntien, kaupunkien ja hyvinvointialueiden ICT-palveluja verkostomaisesti yhteistyössä omistaja-asiakkaiden sekä muiden julkisten- ja kaupallisten toimijoiden kanssa.

Atean ylläpitämä Tiera Verkkokauppa on Suomen kattavin, kuntakentän käyttöön suunniteltu dynaaminen hankintajärjestelmä. Se helpottaa ja tehostaa kuntatoimijoiden ICT-laitteiden, -ohjelmistojen ja -palveluiden hankintoja.