Siirry sisältöön
Oulun kaupunki
AV-ratkaisut
Oulu
Toimivat, tehokkaat ja turvalliset AV-ratkaisut ovat tärkeä osa paremman työpäiväkokemuksen luomisessa.

Oulun kaupungin digi- ja ICT-yksikössä tehdään aktiivisesti työtä paremman työpäiväkokemuksen puolesta. Toimivat laiteratkaisut tuovat helpotusta monipaikkaiseen työskentelyyn, jossa on tärkeää luottaa että esitystekniikan käyttö on helppoa ja vaivatonta - tilasta ja sijainnista riippumatta.

Toimiva audiovisuaalinen (eli AV) tekniikka aktivoi osallistumaan ja mahdollistaa parhaan mahdollisen vuorovaikutuksen kuvan ja äänen avulla. Audiovisuaaliset järjestelmät helpottavat elämäämme työssä ja luovat meille elämyksiä. Toimiva järjestelmä on usein ehdoton edellytys toiminnalle tai onnistuneelle tilaisuudelle. Hyvä järjestelmä on luotettava, joustava ja helppo käyttää.

Oulun kaupungin AV-kokonaisuuden uudistaminen aloitettiin Atean konsultin pitämällä AV-infran työpajalla, jossa kartoitettiin tarpeita ja haasteita. Kokonaisuudet suunnitellaan aina yhdessä yhteistyössä huomioiden käyttöliittymien erityistarpeet ja tietoturvallisuus. Tietoturva on tärkeä osa myös AV-ratkaisuja.

Hankinnat tehtiin luontevasti Tiera Verkkokauppa -puitesopimuksen kautta. AV-toteutuksen myötä voitiin luoda viihtyisä työympäristö, jossa varmistetaan tekniikan ja laitteiden toimivuus sekä hankinnan ja hallinnan helppous luotettavalta toimijalta.

Katso videolta, kuinka Oulun kaupungin digi- ja ICT-yksikössä on toteutettu monipaikkaisen työn ratkaisuja Atean avulla.

 

Tiera Verkkokauppa -puitesopimukset helpottavat ICT-laitteiden, -ohjelmistojen ja -palveluiden hankintoja

Oulun kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n osakas. Kuntien Tiera Oy on yli 390 kuntatoimijan omistama osakeyhtiö ja yhteiskunnallinen yritys, joka kehittää kuntien, kaupunkien ja hyvinvointialueiden ICT-palveluja verkostomaisesti yhteistyössä omistaja-asiakkaiden sekä muiden julkisten- ja kaupallisten toimijoiden kanssa.

Atean ylläpitämä Tiera Verkkokauppa on Suomen kattavin, kuntakentän käyttöön suunniteltu dynaaminen hankintajärjestelmä. Se helpottaa ja tehostaa kuntatoimijoiden ICT-laitteiden, -ohjelmistojen ja -palveluiden hankintoja.

Oulun kaupunki

  • Oulun kaupungin perusti Kaarle IX vuonna 1605 mantereelle Linnansaarta ja linnaa vastapäätä.
  • Oulu sijaitsee Pohjanlahden rannalla, Oulujoen suistossa Pohjois-Pohjanmaalla. Oulun kaupunkiseutu on Suomen pohjoinen metropolialue ja Skandinavian pohjoisten alueiden suurin keskus.
  • Oulu on vetovoimainen osaamiskeskus, jossa ihmisten arjen sujuvuutta parannetaan teknologian avulla. Oulun kaupunkiseudun vahva talous ja yhteistyökultuuri sekä monipuolinen ja kansainvälinen elinkeinoelämä luovat kasvualustan uudelle yritystoiminnalle.
  • Yli 200 000 asukkaan kaupunkiseudulla ihmiset ovat Oulun voima. Oulussa on ainutlaatuinen yhdistelmä tulevaisuuden osaamista ja tekemisen tahtoa tieteen, kulttuurin ja teknologian alueilla sekä Suomen nuorimman väestön villiä uskallusta luoda uutta.
  • Oulu on edelläkävijä maailmanlaajuisen teknologiaosaamisen kentällä ja lähes 3 miljardia ihmistä ympäri maailman käyttävät jokapäiväisessä arjessa langatonta teknologiaa, joka on kehitetty Oulussa.
  • Oulu valittiin vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi (European Capital of Culture, ECoC) vuonna 2021
  • Tiesitkö, että Oulua kutsutaan epävirallisesti maailman talvipyöräilypääkaupungiksi?