16-12-2022

Rahoitus on elinkaarenhallinnan tukeva runko

IT-laitteiden vuokraaminen lisää ennustettavuutta, vapauttaa määrärahoja muuhun käyttöön sekä vähentää toimimattomien laitteiden aiheuttamaa tuskaa.

Jarno Rinne
Sales Manager
Tiera Verkkokauppa rahoitus

Inflaation kiihtyessä IT-laitteiden hankinta rahoituksella on järkipäätös. Tiera Verkkokaupassa laitteen kuukausihinta on selkeästi näkyvillä ja se säilyy samana koko tuotteen vuokrakauden ajan. Kiinteät kuukausivuokrat ovat kilpailukykyiset ja helposti budjetoitavissa. Palveluun ei tule mitään lisäkustannuksia ja kaikki kustannukset ovat läpinäkyviä sekä selkeitä.

Elinkaarimallin avulla pidät laitekannan ajan tasalla

Toimimattomat laitteet ovat organisaation näkymätön kuluerä. Kun vanhat laitteet eivät toimi, työntekijöillä kuluu työaikaa ongelmien selvittelyyn tai odotteluun. Rahoitusmallia hyödyntämällä työntekijöiden laitteet pysyvät jatkuvasti ajan tasalla ja toimivina eli lyhyesti sanottuna tuottavina.

Vuokramallissa me huolehdimme siitä, että laitteet vaihdetaan ajallaan uusiin suunnitellun elinkaarimallin mukaisesti. Malli on tarvittaessa myös joustava. Jos sovitusta elinkaaren pituudesta halutaan poiketa suuntaan tai toiseen, se on mahdollista ja jopa kuukausi kerrallaan.  

Lisää näkyvyyttä, vähennä käsityötä

Atea Asset Management -laiterekisteri tuo helpotusta laitekannan hallinnointiin. Laiterekisteristä löytyvät vuokrakohteiden tekniset, taloudelliset sekä organisaatiotiedot. Atean ylläpitämä laiterekisteri vähentää IT- ja talousosaston manuaalisen työn määrää, kun kulujen kohdentaminen oikeille kustannuspaikoille hoituu näppärästi eikä aikaa kulu tietojen kaiveluun eri paikoista. 

IT-laitteiden elinkaaren hallinta on ympäristöteko

Elinkaarensa lopussa oleville palautuville laitteille varmistetaan aina tietoturvallinen ja ympäristöystävällinen kierrätys osana kokonaisuutta. Elinkaarimallin avulla vältyt organisaation tiloissa lojuvilta vanhentuneilta ja turhilta IT-laitteita.

Kunnostettujen IT-laitteiden uusiokäyttäminen on kehittynyt merkittävästi ja raaka-ainekierrätys on vasta viimeinen vaihtoehto. Vuonna 2021 Atean Goitloop-kierrätyskonseptin kautta käsitellyistä pääte- ja mobiililaitteista jo 66 % voitiin ottaa uudelleen käyttöön. Kun laitteet palautetaan Atealle, saat kattavan raportin, mitä kierrätetyille laitteille tapahtui. Raportissa kerrotaan myös, kuinka paljon säästimme yhdessä hiilijalanjälkeämme. Visionamme on saavuttaa myydyissä ja kierrätetyissä laitteissa 1:1 – jokaisesta markkinoille saattamastamme yksiköstä otamme takaisin vähintään yhden yksikön.  

Helppoa hankintaa ja huoletonta hallintaa 

Vuokramalli on helppo ottaa käyttöön. Jos olet Tiera Verkkokaupan asiakas, voit aktivoida rahoituksen käyttöön vaikka heti! Atean ja Tiera Verkkokaupan tarjoama malli säästää aikaa niin omassa työssäsi kuin loppukäyttäjien arjessa. Jos haluat vähentää huoliasi ja helpottaa IT-laitteiden elinkaaren hallintaa, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään.