Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 19-01-2022

Atea on nimetty maailman vastuullisimmaksi IT-palveluyritykseksi

Atea nimettiin IT-palvelualan vastuullisimmaksi yritykseksi Corporate Knightsin tänään julkaisemassa Global 100 -indeksissä.

Atea nimettiin Corporate Knightsin kahdeksannessatoista Global 100 -indeksissä maailman vastuullisimmaksi IT-palvelualan yritykseksi. Kokonaisindeksissä yritys sijoittui 51. sijalle. Global 100 -indeksiin valitaan vuosittain 100 maailman vastuullisinta yritystä. Global 100 -julkistukseen kuuluu myös johtajien paneelikeskustelu, joka tänä vuonna järjestetään virtuaalisesti. Tavallisesti Global 100 -listan julkistus tapahtuu samanaikaisesti Sveitsin Davosissa pidettävän World Economic Forumin kanssa järjestettävässä tapahtumassa.

”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Atea-konserni on valittu maailman vastuullisimmaksi IT-palveluyritykseksi sekä sijoituksestamme maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon. Tämä on suuri tunnustus atealaisille, ja olemme siitä erittäin kiitollisia,” sanoo Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen.

Global 100 -lista perustuu arvioon 6 914 eri yrityksestä, joiden liikevaihto ylittää miljardi Yhdysvaltain dollaria.

”Olemme päässeet pitkälle, mutta ei ole mikään salaisuus, että IT-alalla on edelleen omat haasteensa ja paljon tehtävää. Siksi olemme tehneet lujasti töitä vaikuttaaksemme alan ongelmiin ja tehneet tiivistä yhteistyötä toimittajiemme, asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa muuttaessamme liiketoimintamalliamme kiertotalouden mukaiseksi”, Sihvonen sanoo.

Atea on tehnyt pitkään töitä vähentääkseen päästöjään, ja yritys on useina vuosina saavuttanut merkittäviä vastuullisuuden merkkipaaluja. Vuonna 2020 Atea sai parhaan mahdollisen eli Platinum-luokituksen ympäristöön liittyvästä ja sosiaalisesta vastuullisuudesta EcoVadisilta, joka on arvostettu maailmanlaajuisten toimitusketjujen yhteiskuntavastuullisuuden arviointiorganisaatio. Saavutus nostaa Atean organisaation arvioimien toimittajien parhaan 1 %:n joukkoon. Toukokuussa 2021 Financial Times nosti Atean Euroopan ilmastoedelläkävijöiden joukkoon ainoana pohjoismaisena it-yrityksenä. Atealla on vuoteen 2030 tähtäävä kunnianhimoinen vastuullisuussuunnitelma, joka käsittää sekä konkreettiset vastuullisuustavoitteet että kattavan strategian niiden saavuttamiseksi.

Kohti kiertotalouden mukaista liiketoimintamallia

Atea on kehittänyt useita hankkeita, joilla yritys pyrkii kohti kiertotalouden mukaista liiketoimintamallia. Yksi niistä on GoItLoop-palvelu, jossa IT-laitteet käytetään ensisijaisesti uudelleen, ja kun se ei ole enää mahdollista, ne kierrätetään ympäristöystävällisesti.

”GoItLoop-konsepti on kiertotalousmallimme kulmakivi. Se on yksi niistä ratkaisuista, joiden avulla pyrimme vuoteen 2030 mennessä ottamaan talteen yhtä monta tietoteknistä laitetta kuin myymme. Vuonna 2020 uusiokäytimme tai kierrätimme yhteensä 453 210 laitetta, ja GoItLoop on nyt Pohjois-Euroopan suurin uusiokäyttö- ja kierrätysohjelma”, kertoo Atea Finland Oy:n vastuullisuuspäällikkö Sari Mattero.

"Vastuullisuus edellyttää meiltä uusia tapoja ajatella, toimia ja tehdä yhteistyötä – sekä toimialojen sisällä että niiden välillä. Yhteistyö on korvaamattoman tärkeää, ja yhdessä asiakkaidemme ja toimittajiemme kanssa voimme edistää laajempaa muutosta omalla toimialallamme. Suurimman muutoksen tuo kuitenkin digitalisaatio. Toivomme, että rakentamalla parempaa tulevaisuutta tietotekniikan avulla voimme innostaa muutkin seuraamaan esimerkkiämme", Sihvonen sanoo.

 

Lisätietoja:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 073 5134.

 

Global 100 -indeksi
  • Global 100 -indeksi listaa maailman vastuullisimmat yritykset.
  • Global 100 -listalle yltääkseen yrityksen on oltava pörssinoteerattu ja sen liikevaihdon on oltava yli miljardi Yhdysvaltain dollaria.
  • Corporate Knights analysoi vuosittain julkisesti saatavilla olevia tietoja noin 7 000 yrityksen taloudellisista ja vastuullisuuteen liittyvistä indikaattoreista.
Corporate Knights

Corporate Knights Inc. on torontolainen kustannus- ja tutkimusyritys, joka julkaisee neljännesvuosittain vastuullisuuteen liittyvää liike-elämän erikoislehteä. Corporate Knightsin tutkimusosasto tuottaa ranking- ja rahoitustuoteluokituksia yritysten vastuullisuuteen liittyvän suoriutumisen perusteella.