Siirry sisältöön
Uutiset21-03-2022

Pohjoismainen yhteistyö nostaa Atean vastuullisuustyön seuraavalle tasolle

Atea ottaa kaksi tärkeää askelta konsernin yhteisen vastuullisuusstrategian toteuttamisessa, kun se vahvistaa konsernimaiden välistä kestävän kehityksen yhteistyötä ja ottaa vastuullisuuden keskeiseksi osaksi Atean vuoteen 2024 ulottuvaa liiketoimintastrategiaa.
Kädet pitävät kahta palapelin palaa, taustalla erottuu aurinkoinen maisema.

”Meillä on ainutlaatuisen markkina-asemamme ansiosta loistava mahdollisuus auttaa asiakkaidemme matkaa kohti vastuullista liiketoimintaa tietotekniikan avulla”, sanoo Atea-konsernin vastuullisen liiketoiminnan johtaja Chiara Selvetti.

Vastuulliseen liiketoimintaan pyrkivät it-ostajat haluavat käydä vuoropuhelua ymmärtääkseen alan omia tavoitteita sekä sitä, miten he voivat käyttää hyväkseen ostovoimaansa muutoksen eteenpäin viemiseksi. Atea Sustainability Focus Forum 24.3. on kohtauspaikka kaikille organisaatioille, jotka haluavat edistää it-alan vastuullisuutta.

Atea Sustainability Focus kokoaa it-ostajat yhteen käymään vuoropuhelua kestävästä kehityksestä ja vuosien mittaan Atea on saanut sadoilta it-päättäjiltä selkeän viestin it-alaan kohdistuvista odotuksista: he haluavat ilmastoneutraalin, kiertotaloutta ja ihmisoikeuksia noudattavan it-alan. Tänä vuonna ASF Forum järjestetään ensimmäistä kertaa yhteispohjoismaisena hybriditapahtumana, jonka paikallistapahtumat järjestetään Kööpenhaminassa, Oslossa ja Tukholmassa. Tapahtumaan voi lisäksi osallistua myös virtuaalisesti.

Lue lisää siitä, miten kestävä kehitys vaikuttaa pohjoismaisten organisaatioiden it-hankintoihin.

ASF Forum -tapahtumassa keskitytään konkreettisiin tekoihin. Siihen, mitä jokainen it-päättäjä voi tehdä tässä ja nyt, sanoo Atea Finland Oy:n Sustainability Manager Sari Mattero.

Ruotsista asiantuntijaosaamista vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseen

Ruotsin Atean vastuullisuuspäällikön Chiara Selvettin uusi tehtävä Atea-konsernissa on tukea Atean asiakkaiden ja kumppaneiden matkaa kohti vastuullista liiketoimintaa. Selvettin uusi konsernirooli, Director Sustainable Business, on selkeä kannanotto kestävän kehityksen keskeisestä merkityksestä Atean liiketoiminnalle.

”Tällä hetkellä kulmahuoneiden kuuma puheenaihe on se, kuinka yritykset voivat menestyä  ylittämättä planeetan kestokyvyn rajoja. Kysymys on tärkeä myös Atealle, ja siksi kestävä kehitys on sisällytetty liiketoimintamalliimme”, sanoo Selvetti.

Pohjoismaiden markkinajohtajana Atea voi merkittävällä tavalla auttaa asiakkaitaan saavuttamaan vastuullisuustavoitteensa tunnistamalla, edistämällä ja skaalaamalla olemassa olevia ratkaisuja sekä helpottamalla vastuullisia valintoja. Atean kumppanit taas hyötyvät siitä, että heillä on yksi taho, joka kokoaa yhteen pohjoismaisten ostajien näkemykset.

”Jotta tietotekniikka ja digitalisaatio voivat olla yhteiskunnan kestävän kehityksen ratkaisevia muutostekijöitä, it-alan itsensä on toimittava vastuullisesti, sanoo Selvetti.