Siirry sisältöön
Uutiset08-11-2019

Atea sai Vuoden logistiikkarakennus 2019 -palkinnon

Kun Atean 27 000 neliömetrin suuruinen logistiikka- ja esiasennuskeskus Ruotsin Växjössä avasi ovensa vuoden 2019 toukokuussa, tavoitteena oli luoda vastuullisen IT-kierrätyksen keskus Pohjoismaihin. Nyt Atea voitti Vuoden logistiikkarakennus 2019 -palkinnon nimenomaan kestävän kehityksen mukaisen logistiikkaratkaisunsa ansiosta.
Atea voitti Vuoden logistiikkarakennus 2019 -palkinnon

”On uskomattoman hienoa, että tuomaristo ei nostanut esiin vain rakennuksen suunnittelussa ja toiminnallisuuksissa tehtyjä kestävän kehityksen ratkaisuja vaan myös päivittäisen vastuullisuustyömme. Uudella logistiikkakeskuksellamme haluamme näyttää IT-alalle mallia vastuullisuudesta ottamalla takaisin vanhat laitteet asiakkailtamme, jälleenmyymällä tai kierrättämällä ne ja pidentämällä IT-laitteiden käyttöikää, sanoo Lorna Stangeland, Atea-konsernin toimitusketjun johtaja ja Atea Logisticsin toimitusjohtaja.

Palkinnon tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin kiinnostavia ja edistyksellisiä logistiikkaprojekteja. Palkintokriteereitä olivat tavaravirtojen optimointi, mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset, innovatiivinen muotoilu ja toiminnallisuus, energiatehokkuus ja työntekijöiden työympäristö. Atean voiton ratkaisi se, että logistiikkakeskuksessa kestävä kehitys yhdistyy operatiivisten ja asiakashyötyjen kasvuun. Hyviä esimerkkejä ovat laitteiden esiasennuspalvelut ja kierrätettävien laitteiden kunnostus.

”Tämä palkinto on osoitus työstä, jota kaikki työntekijämme ovat tehneet ja tekevät päivittäin. Olen erittäin ylpeä kaikkien ponnisteluista. On myös tärkeää, että vastuullinen toimitusketjun hallinta on nostettu esiin. Se on asia, jota parannamme jatkuvasti ja toivomme muiden yritysten ottavan huomioon", Lorna Stangeland sanoo.

Intelligent Logistik jakoi palkinnon kolmannen kerran Logistik & Transport -messuilla Göteborgissa. Muita kilpailun finalisteja olivat Lyko Vansbrosta, Speed ​​Boråsista ja Nowaste Logistics Helsingborgista.

Tuomariston perustelut

”Ympäristöasioita on vaikea sivuuttaa vuonna 2019, ja Atea Logisticsin laitoksessa on ollut selkeänä lähtökohtana kestävän kehityksen logistiikkaratkaisun luominen samalla kun parannetaan toimintaa ja asiakaspalvelua. Logistiikkakeskuksessa on paljon lisäarvoa tuottavia palveluita, kuten esiasennuspalvelu sekä elektroniikka- ja viestintälaitteiden kiertotalouteen pohjautuva kunnostuspalvelu. Kunnianhimoisena tavoitteena on saavuttaa myytyjen laitteiden sataprosenttinen uudelleenkäyttö/kierrätys. Varasto on automatisoitu Knappin OSR Shuttle -ratkaisulla sekä paketointikoneella, joka säätää pakkauksen koon sisällön mukaan ja minimoi pakkauksissa olevan ilman. Rakennuksen aurinkopaneelit kattavat suurimman osan liiketoiminnan energiantarpeesta. Sijainti Växjössä mahdollistaa jatkuvan osaamisen ylläpidon ja edellytykset palvella asiakkaita tehokkaasti kaikissa Pohjoismaassa."