Siirry sisältöön

Suomen suurin digitaalisen oppimisen ja opettamisen tapahtuma järjestetään jälleen Hämeenlinnan Aulangolla 19-21.4. Atean osastolla pääset tutustumaan Applen, Googlen ja Microsoftin oppilaitosratkaisuihin.

Lisäksi osastollamme on vahvasti edustettuina STEAM ratkaisut oppilaitoksille. Kumppanimme Targus esittelee oppilaitoksille tarkoitettuja lataus- ja suojausratkaisuja. Osastollamme on myös CTouch interaktiivinen kosketusnäyttö, jonka uusiin ominaisuuksiin pääset myös tutustumaan.

Hinta: Maksuton esittelyalue
Aikataulu: 19-21.4.2023

Keskiviikko 19.4.2023 klo 10.30-17.00
Torstai 20.4.2023 klo 9.00-17.00
Perjantai 21.4.2023 klo 9.00-14.00

Osoite: Aulangontie 93, 13210 Hämeenlinna

Tapahtumassa mukana mm. Vakapaneeli sekä tietojohtamisen iltakoulu. Lisätietoja alla.

Tapahtuma alkaa
19/4 2023, 09.00
Tapahtuma päättyy
21/4 2023, 12.00
Paikka
Aulanko, Hämeenlinna
Hinta
Maksuton

Atea on vahvasti näkyvillä ITK-messuilla

Aulangolla Atean messuosaston löydät toisesta kerroksesta näyttelypaikalta 211-213.

Meillä on osastolla mukana sekä Applen, Googlen ja Microsoftin teknologiat pedagogisiin tarpeisiin. Osastolla on myös CTouch kosketusnäyttö luokkakäyttöön sekä Targuksen monipuoliset ratkaisut oppilaitoksille.

Myös uuden oppimisen välineet varhaiskasvatuksesta peruskoulun loppuun ovat laajasti esillä osastollamme. Lisäksi pedagogiset kouluttajamme antavat vinkkejä digitaaliseen opettamiseen.

 • Googlen, Applen ja Microsoftin osalta meillä on erillisiä tapahtumia ITK-messujen ajan.
  Kannattaa siis katsoa ITK-ohjelma ja osallistua mukaan.

 • Windows 11 talossa meillä on huikea varhaiskasvatuksen paneeli torstaina 20.4 klo 15–16.00. Panelisteina on varhaiskasvatuksen huippuosaajia. Tule siis kuulemaan lisää varhaiskasvatuksen digitalisaatiosta. Linkki.

 • Google for education - tietoturvaominaisuuksista pääset kuulemaan ke 19.4 klo 10–13. Linkki.

 • Tule mukaan kuulemaan ja inspiroitumaan Googlen ständille, jossa muun muassa esittelemme miten Samsungin laitteita voidaan hyödyntää modernissa opetuksessa tehokkaasti.

 • Digikillan olohuoneessa to 20.4 klo 14–15.00 Atean pedagogit Simon Koivumaa, Joonas Väisänen, Alex Ylinärä järjestävät toiminnallisen työpajan "Luovasti ja monipuolisesti. Ipad."
  Yksi laite - lukemattomia mahdollisuuksia. Tervetuloa tutustumaan, miten opetussuunnitelman ja Uusien lukutaitojen tavotteita saavutetaan Atean Uuden oppimisen välineillä ja iPadeilla. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.  Aika: 50min

 • Tule kokemaan uuden oppimisen välineiden tarjoamia mahdollisuuksia modernissa oppimisessa. Pääset itse kokeilemaan uusimpia teknologisia ratkaisuja, kuten robotteja, droneja, 360-kameraa, ym. Saat myös runsaasti vinkkejä teknologian hyödyntämiseen oppimisessa.
  Tila: Luentosali 25 (yökerholle vievien rappujen kupeessa) torstaina 20.4. klo 15-17

Osastolla atealaiset tunnistat Atean sinisistä verkkatakeista. Tule siis tapaamaan meitä ja jutellaan lisää!

Vakapaneeli, ITK 20.4. klo. 15.00-16.00

Tervetuloa kuuntelemaan Vakapaneelia, jossa puhetta uusista lukutaidoista alle 5-vuotiaiden lasten kielen kehityksen ja matemaattisten taitojen kehittymisen tukena sekä digipedagogiikan tukemisesta, kehittämisestä ja arvioinnista.

Vakapaneeli järjestetään 20.4. klo. 15.00-16.00 osana ITK-messuja Hämeenlinnan Aulangolla. Paneeli järjestetään Windows 11- talossa. Vakapaneeli on tarkoitettu kaikille varhaiskasvatuksen parissa työskenteleville.

Puhujina:

Satu Nerg-Öhman
Varhaiskasvatuksen asiantuntija Satu on varhaiskasvatuksen moniosaaja Espoon varhaiskasvatuksesta erityisinä vastuualueinaan osaamisen ja digipedagogiikan kehittäminen. Lasten osallisuuden tunne ja heidän mahdollisuutensa olla aktiivisia ja luovia toimijoita varhaiskasvatuksen arjessa ovat Sadulle tärkeitä asioita varhaiskasvatuksen toteuttamisessa

Terhi Teppo
Terhi on toiminut varhaiskasvatuksen opettajana/esiopettajana 20 vuoden ajan ja varhaiskasvatuksen TVT-veijarina 10 vuoden ajan. Lisäksi hän on toiminut viimeiset 1,5 vuotta osa-aikaisesti myös Opetushallituksen Vopeka ja Jopeka -hankkeen vetäjänä. Sydäntä lähellä ovat lapset ja lasten (tvt)taitojen kehittäminen kokonaisvaltaisesti.

Päivi Papinaho
Päivi on varhaiskasvatusyksikön johtaja Lempäälästä. Hänellä on työkokemusta varhaiskasvatuksen johtamisesta 20 vuoden ajalta. Päivistä on tärkeää huomioida digipedagogiikan kokonaisvaltainen merkitys lapsen kasvulle, kehitykselle ja oppimiselle.

"Johtaja voi antaa digipedagogiikalle siivet kohti nousukiitoa omalla innostuneisuudellaan ja ymmärtämällä näiden asioiden kokonaisvaltaisen merkityksen lapsen kasvulle, kehitykselle ja oppimiselle!"

Hanna Manner
Hanna on varhaiskasvatuksen opettaja ja ympäristökasvattaja, kiinnostuksena erityisesti lapsien osallisuuden ja luovan tuottamisen mahdollistaminen myös digivälineiden avulla. Digikehittämisen saralla Hanna on työskennellyt etäyhteyksien käytön ja Uudet lukutaidot -ohjelman parissa Espoon Varhaiskasvatuksessa.

Minttu Koiranen (keskustelun moderaattori)
Minttu toimii Atealla konsulttina. Aiemmin hän on työskennellyt varhaiskasvatuksen opettajana sekä varhaiskasvatuksen kieli- ja kulttuuriopettajana. Lasten luova tuottaminen, osallisuus ja vahvuuksien huomioiminen ovat hänelle tärkeitä asioita myös digipedagogiikassa.

Tervetuloa mukaan tietojohtamisen iltakouluun!

Tietojohtamisen iltakoulu
Aika: 19.4.2023 klo 16.00 – 18.00 ITK Aulanko
Sijainti: Windows 11 -talo (valkoinen Kavaljeeri-rakennus) Rantasipi Aulangon vieressä.

Tiedolla johtaminen, tiedon johtaminen, data-ohjautuvuus ja datan hyödyntäminen

Mitä ihmettä näillä tarkoitetaan ja tarvitaanko tätä kaikkea koulumaailmassa?

Tule keskustelemaan tai kuuntelemaan keskustelua siitä, mitä mahdollisuuksia datan hyödyntäminen tuo koulun arkeen.

Panelisteina keskustelussa:

 • Salla Niskanen, Business Data Consultant – Atea Finland
 • Vesa Äyräs, Industry advisor, Microsoft education
 • Maarit Nyqvist – DigiOne
 • Jani Puurula - Kruunuhaan koulu, Helsinki

Keskustelun vetäjänä Sampo Neuvonen, Solution Manager – Atea Finland

Paikalla tarjoilua, tervetuloa!