06-10-2016

Rehtori, älä osta pelkkiä laitteita!

Koulujen digitalisaatio

Syyslukukauden ja uuden OPSin myötä media on täyttynyt pettyneiden rehtorien tilityksistä, miten koulujen digitalisaatio on pettänyt siihen asetetut odotukset. Alkuinnostus laimenee hyvin nopeasti, kun kalliilla hinnalla ostetut laitteet eivät toimikaan halutulla tavalla, verkot eivät toimi eikä teknologiaa osata tai haluta riittävästi käyttää pedagogiikassa.

Kun digiloikka tehdään laitteet edellä, jälki ei välttämättä ole aivan priimaa. Väitämme kuitenkin, että toimivilla työvälineillä, innostavilla opetussisällöillä ja oikeanlaisella koulutuksella voidaan lisätä olennaisesti oppimisen tehokkuutta ja tuloksellisuutta.

Atean edu-mallissa kartoitetaan koulun johdon ja TVT-tiimin kanssa yhdessä lähtötilanne, tavoitteet, käytössä olevat resurssit ja tulevat haasteet. Vasta kun koulun digitalisointistrategia on luotu, edetään laitevalintoihin koulutusta unohtamatta. Pilvipalvelut, oppimisympäristöt, esitystekniikka ja tukiasiat on siinä vaiheessa mietitty valmiiksi. Lisäksi henkilöstön koulutuksella varmistetaan, että teknologia palvelee oppimista ja tehdyistä investoinneista saadaan hyödyt irti täysimääräisesti.

Tästä pääsemme myös siihen, miksi laitteita ei välttämättä kannata ostaa. Atean edu-mallissa on mahdollista hankkia tarvittavat laitteet ja teknologia palveluna ilman laitteisiin sidottua pääomaa. Palvelumallissa laitteet ja teknologia ovat aina ajan tasalla, järjestelmää voi helposti muokata tai vaihtaa teknologian kehittyessä ja huollosta ja varalaitteista on huolehdittu.

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme mielellämme, miten oppilaitoksesi saa hankittavasta tietotekniikasta kaiken hyödyn irti.