Siirry sisältöön
06-05-2024

Teknologian taajuudella: Tekoäly sosiaali- ja terveydenhuollossa

Mitkä ovat tekoälyn mahdollisuudet ja rajoitukset sosiaali- ja terveydenhuollossa? Miten tekoälyä tällä hetkellä hyödynnetään tarjottavissa palveluissa? Anna Lahden kanssa näistä aiheista keskustelee Sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Outi Äyräs-Blumberg. Jaksossa kuulet myös, mitä lainsäädäntöön liittyviä näkökulmia tulee huomioida, kun hyvinvointialueet kehittävät erilaisia tekoälyratkaisuja.

 

Jos kaipaat sparrausta aiheeseen liittyen, ota yhteyttä!

Anna Lahti
Advisor, Health Care & Social Services

Annalla on pitkä kokemus sosiaali- ja terveysalalta, erityisesti terveysteknologian ja digiratkaisujen kehittämistyöstä ja käyttöönotosta sekä terveysalan johtamisesta. Anna yhdistää terveydenhuollon toimintaympäristön tarpeiden huomioimisen strategiseen näkemykseen terveys- ja hyvinvointialan tulevaisuuden kehityksestä.

Oletko Tiera Verkkokauppa plus -asiakas?

Terveys- ja hyvinvointiteknologiat

Tiera Verkkokauppa plussasta löydät kattavan valikoiman terveys- ja hyvinvointiteknologian ratkaisuja, laitteita ja tarvikkeita. Voit luottaa siihen, että Atean asiantuntijoiden avulla tarpeenne ymmärretään perusteellisesti ja ratkaisut räätälöidään juuri teille.

Lääkeautomaatit
Lääkeautomaattien avulla voidaan taata kotihoidon asiakkaille turvallinen lääkehoito. Oikeilla laitteilla varmistat, että kotihoidon asiakkaat saavat oikeat lääkkeet oikeaan aikaan ja oikeana annoksena.
Sensoriteknologia
Atean kautta on hankittavissa sekä kotiin vietävien palveluiden, asumispalveluiden kuin sairaalapalveluiden sensoriteknologiat, hoitajakutsujärjestelmät, kaatumisen tunnistamisen ratkaisut sekä aktiivisuus- ja hyvinvointitiedon tuottamiseen tarkoitetut ratkaisut. 
Etädiagnostiikka

Etäpalveluihin helposti yhdistettävä etädiagnostiikka-laitteisto mahdollistaa potilaiden terveydentilan arvioinnin ja sairauksien diagnosoinnin etänä. Ratkaisuja voidaan käyttää erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten esimerkiksi perusterveydenhuollossa, kotiin vietävissä palveluissa sekä erikoissairaanhoidon poliklinikkapalveluissa. Etädiagnostiikka mahdollistaa terveydenhuollon ammattilaisten väliset konsultaatiot ketterästi ja tietoturvallisesti. Sen käyttökohteet laajenevat jatkuvasti, ja teknologian kehittyessä se tarjoaa entistä tehokkaampia ja monipuolisempia tapoja sairauksien diagnosointiin.

 

Mittarit ja terveydenhuollon tarvikkeet
Kattava valikoima terveydenhuollossa käytettäviä mittareita, kuten verenpainemittarit, verensokerimittarit ja PEF-mittarit.
Digitaaliset ja virtuaalitodellisuuden ratkaisut
Digitaaliset ja virtuaalitodellisuuden laitteet ja harjoitteet esimerkiksi kotihoidon henkilöstön perehdyttämiseksi. Lisäksi valikoimasta löytyy digitaaliset ratkaisut ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon sekä erilaiset pelilliset ratkaisut.
Terveys- ja hyvinvointiteknologioiden asiantuntijapalvelut
Tarjoamme asiantuntijapalveluita terveysteknologioiden käyttöönottoon tarpeenne mukaan nykytila-analyysista käyttöönottokoulutuksiin ja osaamisen kehittämiseen. Raportointi ja vaikutusten arviointi sisältyvät aina asiantuntijapalveluihin.

Asiantuntijamme voivat auttaa esimerkiksi terveysteknologioiden ja tekoälyn hyödyntämisessä.