Siirry sisältöön
Vihreällä verkkopalvelulla uudistat verkkosi vastuullisesti. Palvelun avulla optimoit kaikki verkkoratkaisut yrityksesi liiketoiminnan todellisiin tarpeisiin ja edistät organisaatiosi ympäristövastuuta.

ICT:n hiilijalanjälki on huomattava – toimenpiteitä vaaditaan

Kaikesta ICT:hen käytetystä energiasta peräti 65 % ennustetaan kuluvan tietoverkkojen ja konesalien ylläpitämiseen vuoteen 2030 mennessä.¹ Datan siirtämiseen käytetyt verkot kuluttavat globaalisti arviolta 260-340 terawattituntia (Twh) sähköä.²  Statistan mukaan sähkön hinta on kymmenkertaistunut Euroopassa viimeisen kahden vuoden aikana.³ Energiatehokkaita verkkoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Modernit yritykset ovat nostaneet vastuullisuuden yhdeksi verkkoratkaisuiden hankintakriteereistä. Atea tarjoaa Ciscon teknologialla markkinoiden edistyksellisimpiä ja ympäristövastuullisimpia ratkaisuja palveluineen.

Vihreä verkkopalvelu pähkinänkuoressa

Atean vihreä verkkopalvelu on vastuullisin ja digitaalista liiketoimintaa parhaiten palveleva valinta verkkojesi modernisointiin. Uudistamme organisaatiosi verkkoympäristön digitaalista liiketoimintaa ja käyttäjiesi tarpeita palvelevalla tietoturvallisella verkkopalvelulla – kattaen mm. kartoituksen, suunnittelun, asennuksen, käyttöönoton ja tuen. Mitä vihreä verkkopalvelu tarkoittaa käytännössä?  

 1. Optimoimme verkkojesi käytön ja vähennämme verkkolaitteiden määrää modernilla teknologialla.  
 2. Laskemme kuinka paljon yrityksesi säästää sähköä ja rahaa kuukaudessa langattomia ja langallisia verkkoja uudistamalla nykyiseen ympäristöön verrattuna.
 3. Tarjoamme tehokkaat ja ekologisuutta lisäävät etätyökalut verkkoympäristösi hallintaan. Valtaosa hallinnasta ja toimenpiteistä voidaan suorittaa pilvestä käsin etänä, eli asiantuntijoiden ei tarvitse tulla paikan päälle. Reagoimme palvelupyyntöihin nopeasti.
 4. Noudamme kaikki vanhat verkkolaitteesi veloituksetta pois ja toimitamme ne tietoturvallisesti Ciscolle kierrätettäväksi tai uusiokäyttöön. Ciscolle toimitettujen verkkolaitteiden kierrätyksen tai uusiokäytön aste on huimat 99,9 %.
 5. Varmistamme, että verkkolaitteet eivät kuluta sähköä, silloin kun niitä ei tarvita. Tämä tarkoittaa, että voimme helposti ajastaa kytkimet jopa porttikohtaisesti pois päältä esimerkiksi yöaikaan.

Laskemme uuden teknologian säästöt

Haluaisitko tietää ennakkoon, kuinka paljon yrityksesi säästäisi siirtymällä Ciscon moderneihin verkkoratkaisuihin? Atean asiantuntijat arvioivat käyttämäsi verkkoympäristön energiatehokkuuden, ja laskevat paljonko yrityksesi voi säästää sähköä ja vähentää CO2-päästöjä vuodessa. Atean toteuttamilla verkkoratkaisuilla yritykset ovat säästäneet vuodessa jopa kymmeniä tuhansia euroja pelkästään sähkössä.

Modernit verkkoratkaisut ovat yhä älykkäämpiä. Cisco Meraki -verkkoratkaisu sisältää esimerkiksi toiminnon, jolla voidaan ajastaa verkkolaitteita olemaan päällä vain silloin, kun niitä oikeasti tarvitaan.

 

Tiesitkö, että Atea on nimetty Corporate Knightsin Global 100 -indeksissä maailman vastuullisimmaksi IT-palveluyritykseksi? Atea etenee kohti kiertotalouden mukaista liiketoimintamallia ja pyrimme mm. vuoteen 2030 mennessä ottamaan talteen yhtä monta tietoteknistä laitetta kuin myymme. Lue Sari Matteron vieraskynä, niin tiedät, miksi kiertotalouden edistäminen on meidän kaikkien vastuulla.

Kenelle vihreä verkkopalvelu sopii?

Vihreä verkkopalvelu soveltuu organisaatioille, jotka haluavat:    

 • Edistää kestävää kehitystä ja kiertotaloutta sekä harjoittaa vastuullista liiketoimintaa.
 • Säästää kustannuksia, luonnonvaroja, energiaa ja sähköä.
 • Varmistaa liiketoimintayksiköille laadukkaat ja modernit verkkoympäristöt.
 • Saada helposti hallittavat ja turvalliset verkkoympäristöt yhden käyttöliittymän kautta.

”Cisco investoi voimakkaasti kestävää kehitystä edistävään verkkoteknologiaan - aina laitteiden tuotekehityksestä turvalliseen kierrätykseen ja laitteiden uusiokäyttöön muissa ympäristöissä. Ciscon tavoitteena on olla täysin hiilineutraali vuoteen 2040 mennessä. 89 % Ciscon käyttämästä energiasta tuotettiin 2022 uusiutuvilla ratkaisuilla”, sanoo Ciscon Kumppanivastaava Miska Ahokas.  

Miksi hankkia vastuulliset verkkoratkaisut Atealta?

 • Atea on Ciscon korkeimman Gold-tason kumppani.
 • Varmistat käyttöösi kestävää kehitystä edistävät verkkoympäristöt – autamme yritystäsi saavuttamaan omat vastuullisuustavoitteesi.
 • Voit hankkia myös jo käytössä olleita verkkolaitteita kustannustehokkaasti – joustavalla rahoitusmallilla ja kiertotaloutta edistäen. Uudenveroisille verkkolaitteille suunnitellaan uusia käyttökohteita.
 • Päivität ostamasi verkkolaitteet konsultoivan kumppanin tuella uusiin joustavasti tarpeidesi muuttuessa tai hankit halutessasi tarvitsemasi tietoverkot palveluna.

Ota yhteyttä niin kerromme, kuinka vihreä verkkopalvelu voisi auttaa sinun yritystäsi

Yleinen yhteydenottolomake