Siirry sisältöön
Uudet kytkimet ja tukiasemat pitävät huolen siitä, että langaton verkko on tietoturvallinen, suorituskykyinen, keskitetysti hallittavissa ja sovellustietoinen.
Porvoon kaupunki
Tietoverkot

Langattomia verkkoja hyödynnetään sekä hallinnon että sivistystoimen ympäristöissä.

Molemmissa ympäristöissä tarvitaan tänä päivänä ja tulevaisuudessa tarpeeksi nopea ja kattava langaton verkko vastaamaan loppukäyttäjien muuttuvia tarpeita. Mm erilaiset älylaitteet ja sähköiset opetusympäristöt ja materiaalit yleistyvät ja näin ollen verkon uudet kontrollerit, kytkimet ja tukiasemat pitävät huolen siitä, ettei verkko ole käytettävyyden este, eikä edes hidaste.

Porvoon kaupunki päätyi hyödyntämään HPE Aruban innovatiivisia ratkaisuja palvelutarpeiden toteuttamiseen. Ratkaisun ytimen muodostavat Aruba Airwave (keskitetty hallinta), Aruba ClearPass (verkon pääsynhallinta), Aruba 7200 sarjan langattoman verkon kontrolleri, Aruba WLAN tukiasemat ja kytkimet.

Hankinnat tehtiin Tiera Verkkokaupasta

Verkon uudistaminen on edellyttänyt Porvoolta hankkimaan uusia laitteita ja päivittämään jo olemassa olevaa infrastruktuuria. Nopeaan nettiin tarvitaan tukiasemia, valokuitukaapeleita, kytkimiä ja kontrollereita. Lisäksi koulurakennuksiin vievää kaapelointia oli uusittava.

Isoimpia laitehankintoja olivat kytkimet ja tukiasemat, jotka hankittiin Tiera Verkkokaupan kautta. Järjestely oli Porvoolle toimiva, koska sopimusta hyödyntämällä omia resursseja ei ollut tarve kiinnittää laajasti kilpailutusprosessiin.

Palveluiden suunnittelussa ja käyttöönoton tuessa on hyödynnetty Atea Finlandin HPE Aruba -sertifioituja asiantuntijoita.

Tiera Verkkokauppa

Porvoo on Kuntien Tiera Oy:n osakas. Kuntien Tiera Oy on yli 390 kuntatoimijan omistama osakeyhtiö ja yhteiskunnallinen yritys, joka kehittää kuntien, kaupunkien ja hyvinvointialueiden ICT-palveluja verkostomaisesti yhteistyössä omistaja-asiakkaiden sekä muiden julkisten- ja kaupallisten toimijoiden kanssa.

Atean ylläpitämä Tiera Verkkokauppa on Suomen kattavin, kuntakentän käyttöön suunniteltu dynaaminen hankintajärjestelmä. Se helpottaa ja tehostaa kuntatoimijoiden ICT-laitteiden, -ohjelmistojen ja -palveluiden hankintoja.