Siirry sisältöön
Joensuulaisen Valamis Groupin oppimisratkaisuihin luottaa muun muassa maailmanlaajuinen Amadeus-matkustusteknologiayritys. Globaalin ja lokaalin yhdistelmä vaatii hyviä yhteyksiä, ja nyt Aasiaan laajentuvan Valamiksen tukena on Atean Naas-verkkoratkaisu.
Valamis Group
Tietoverkot

Miljoonat ihmiset ympäri maailman oppivat joensuulaisen teknologian avulla. Valamis Group Oy on digitaalisen oppimisen asiantuntijayritys, jonka tunnetuimpia tuotteita on Valamis-oppimisympäristö. Sitä hyödyntää esimerkiksi Amadeus-matkustusteknologiayritys, jonka ohjelmisto on useimpien lentoyhtiöiden, vuokra-autojen, hotellien ja muiden matkapalveluiden varausjärjestelmien takana.

Valamis kehitti Amadeukselle oman oppimisympäristön sen henkilöstön, kumppaneiden ja asiakkaiden kouluttamiseen yli 195 maassa. Oppimissisältö on personoitua ja oppiminen skaalataan vastaamaan yli miljoonan oppijan tarpeisiin.

Valamiksen Kari Westerman istumassa joen rannalla.

Vauhdilla kasvava teknologiayritys ponnistaa Joensuusta

Valamiksen perusti neljä joensuulaista koodaria vuonna 2003. Vauhdilla kasvavaa it-yritystä johdetaan edelleen Pohjois-Karjalan pääkaupungista, vaikka toimipisteitä eri puolilla maailmaa on jo yhdeksän ja työntekijöitä yhteensä parisataa.

”Haluamme pitää pääpaikkamme Joensuussa ja kehittää tämän alueen elinvoimaa. Pidän itsekin hyvänä asiana, että kaikki it-kehittäminen ei keskity Kehä kolmosen sisäpuolelle”, Valamiksen Security & Purchasing Manager Kari Westerman sanoo.

Maailman valloitus vaatii toimivan tietoverkon

Globaalin liiketoiminnan ja lokaalin läsnäolon yhdistelmä vaatii hyviä yhteyksiä. Valamiksessa verkon kehittämistarpeisiin havahduttiin vuoden 2019 alkupuolella.

”Vaikka oppimisympäristömme toimii täysin pilven kautta, ymmärsimme yrityksemme voimakkaan kasvun vaativan juuri meille räätälöityä sisäistä verkkoratkaisua. Emme aiemmin pystyneet itse lainkaan näkemään verkkojemme kokonaistilannetta, vaan kaikki asiat piti kysyä palvelupyynnön kautta toimittajalta. Tavoitteenamme oli siis saada ennen kaikkea kokonaisnäkyvyys koko sisäverkkoomme sekä samalla saavuttaa ISO 27001 -tietoturvastandardin kriteerit”, Kari Westerman kertoo.

Valamis valitsi Atean kumppanikseen kilpailutuksessa, johon osallistui kuusi eri toimittajaa.

”Atean ehdotus vastasi tarpeitamme. Pystyimme esimerkiksi keskittämään monet toimintomme yhden tuoteperheen eli Ciscon Merakin ympärille. Tarjous oli myös edullisin kokonaisuuden kannalta, ja samalla pystyimme hankkimaan Atean kautta DNA:n tietoliikenneyhteydet. Nyt saamme Joensuussa kaikki palvelut kätevästi yhdeltä luukulta, sillä myös Atealla on täällä toimisto. Atean projektinhallinta oli todella hyvää ja kommunikointi heidän kanssaan helppoa.”

Tietoverkko palveluna mahdollistaa liiketoiminnan nopean laajentumisen

Nyt Valamiksen toimipisteitä yhdistää Atean toimittama Network as a Service eli NaaS-tietoverkko. Suomeen, Venäjälle, Hollantiin, Saksaan, Britanniaan ja Yhdysvaltoihin ulottuva verkko saatiin pystytetyksi vain muutamassa kuukaudessa. Monipuolisella verkkoratkaisulla voidaan kontrolloida verkkoa ja sen palveluja helposti yhdellä hallinta- ja valvontaportaalilla.

”Hankinta ja asennukset sujuivat hallitusti: kaikki tehtiin aikataulussa ja kustannukset pysyivät sovitussa. Seuraavaksi olemme laajentumassa Aasiaan, ja kun menemme sinne, pystymme helposti liittämään verkkoon uudet toimipisteemme.”

Atea Network as a Service eli NaaS

 • Tietoverkko palveluna: saat uuden ja kehittyvän dataverkon turvalliset palvelut välittömästi käyttöösi.
 • Kuukausimaksun avulla verkkokustannukset hahmottuvat selkeästi.
 • Vakaa ja turvallinen verkkoratkaisu on paras tuki myös erilaisille pilvipalveluille.
 • Kontrolloit verkkoa ja palvelujasi helposti yhden hallinta- ja valvontaportaalin avulla. Voit tehdä nopeasti myös tarvittavia muutoksia.
 • Laitteisto räätälöidään tarpeidesi mukaan ja siihen on kytkettävissä esimerkiksi:
  • palomuuri
  • lähiverkkokytkimet
  • langattoman verkon tukiasemat
  • lähiverkon yhdistämispalveluja (LAN-to-LAN VPN)
  • etäyhteyspalvelut (Remote Access VPN)
  • sovellustietoiset ratkaisut, jotka mahdollistavat keskitetyt tietoturvasäännöt ja tietoturvan hallinnan.
Valamis Group Oy
 • Digitaaliseen oppimiseen ja työvoiman kehittämiseen keskittynyt it-yritys. Aiemmalta nimeltään Arcusys Oy.
 • Vuoden 2019 liikevaihto noin 14 miljoonaa euroa, työntekijöitä noin 200.
 • Päätoimipiste Joensuussa. Toimipisteitä Suomessa, Venäjällä, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa sekä Britanniassa. Seuraavaksi yritys on laajentumassa Aasiaan.
 • Päätuote Valamis-oppimisympäristö, jonka avulla voi seurata sekä oppimisen tuloksia että sen vaikutuksia liiketoimintaan.
 • Asiakkaita suuret organisaatiot erityisesti finanssialalla, tuotantoteollisuudessa ja asiantuntijapalveluissa.
 • Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2017.

www.valamis.com