Siirry sisältöön
Uutiset21-11-2023

Atea mukana Financial Timesin monimuotoisuusjohtajien listalla

Financial Times ja Statista ovat julkistaneet viidennen vuosittaisen Europe’s Diversity Leaders -listauksensa. Listaus perustuu riippumattomaan kyselytutkimukseen, johon osallistui yli 100 000 työntekijää 16 Euroopan maasta. Kyselyssä korkeimmat kokonaispisteet saaneet 850 yritystä pääsivät lopulliselle Diversity Leaders -listalle. Tutkimukseen osallistuneiden IT-yritysten joukossa Atea oli sijalla 50.
Seitsemän ihmistä sinisissä t-paidoissa seisoo puoliympyrässä kämmen kohti kameraa. Kämmeniin on maalattu kirjaimia, jotka muodostavat sanat One Atea.

Tutkimuksessa työntekijöitä ja henkilöstöasiantuntijoita pyydettiin arvioimaan työnantajien suoriutumista eri monimuotoisuusulottuvuuksilla, kuten ikä, sukupuoli, etnisyys, vammaisuus ja LGBTQ+. Vuoden 2024 Diversity Leaders -listalle pääsi 850 eniten pisteitä saanutta yritystä. Kaikista IT-, internet-, ohjelmisto- ja palvelualojen yrityksistä Atea sijoittui sijalle 50. Pohjoismaisista IT-alan yritystä vain viisi ylti listasijoitukseen.

”Yhä edelleen IT-ala on Suomessa vahvasti miesvaltaista. Monimuotoisuus on ollut meille aina tärkeää ja toivomme IT-alan näyttäytyvän jatkossa varteenotettavana ja houkuttelevana uravaihtoehtona myös naisille ja muunsukupuolisille. Olemme jo useamman vuoden ajan nostaneet esiin meillä työskentelevien naisten uratarinoita viestinnässämme. Kiinnitämme myös aktiivisesti huomiota palkitsemisen tasapuolisuuteen. Olemme ylpeitä siitä, että nimenomaan työntekijämme ovat tässä kyselyssä tunteneet itsensä arvostetuiksi ja hyväksytyiksi sellaisina kuin ovat”, Taru Paukkula, Atea Finlandin Head of HR sanoo.

Atea pääsi nyt ensimmäistä kertaa Euroopan monimuotoisuusjohtajien joukkoon. Saavutus on rohkaiseva IT-sektorin monimuotoisuushaasteiden valossa. Listaus myös korostaa tarvetta jatkaa ponnisteluita alan monimuotoisuushaasteiden voittamiseksi. Vastuu osallistavasta kulttuurista on Atealla yhteinen sekä johtajille että työntekijöille ja se on yksi yrityksen päivittäisen toiminnan kulmakivistä.

Tietoa Europe's Diversity Leader 2024 -listauksesta

Financial Timesin ja Statistan laatima Euroopan monimuotoisuusjohtajien listaus on vuosittainen ranking, jossa arvioidaan monimuotoisuuden edistämisessä parhaiten suoriutuvat, yli 250 työntekijän yritykset 16 Euroopan maassa. Financial Times julkaisi viidennen vuotuisen Diversity Leaders 2024 -listan marraskuussa 2023. Listan parhaat kokonaisarvosanat saaneet 850 yritystä edustavat kaikkia toimialoja lukuun ottamatta julkishallinnon palveluja ja koulutusta. Kokonaispisteiden laskemisessa käytetty menetelmä perustuu julkiseen kyselyyn, johon osallistui yli 100 000 työntekijää eri puolilla Eurooppaa. Kyselyn lisäksi otetaan huomioon myös monimuotoisuuteen sitoutumisen indikaattorit, kuten naisten määrä johdossa tai monimuotoisuutta edistävä viestintä.

Listaus Financial Timesin sivulla

Lisätietoja:
Taru Paukkula, Head of HR, Atea Finland Oy, puh. +358 50 5470959