Siirry sisältöön
Kouluille ja oppilaitoksille suunnatut koulutuksemme yhdistävät inspiroivan tekniikan käytön saumattomasti yksilöllisen oppimisen mahdollisuuteen. Jokaisen koulun ja oppilaitoksen on vastattava yhteiskunnan digitalisoitumiseen ja huomioitava muutos, kun koulun visiota ideoidaan.

Oppilaiden tuottavuus ja luovuus​

Oppilaiden ja opettajien tulee osata navigoida digitaalisella 2020-luvulla. Applen laitteet toimivat oppimisen välineinä, joiden avulla voidaan kommunikoida ja tehdä yhteistyötä. Applen luovilla työkaluilla ja koodausohjelmilla oppilaat saavat työkaluja modernissa yhteiskunnassa toimimiseen. ​​

Lue lisää miten Applen laitteet auttavat sytyttämään jokaisen oppilaan luomisen palon.

Muutoksen johtaminen 

Tekniikan lisääntyvä käyttö ja uusi opetussuunnitelma vaativat paljon johtajilta, rehtoreilta ja opettajilta. Tarvitaan uudenlaista johtamista tavoitteiden ja suunnan määrittelemiseksi kunnissa ja yksittäisissä kouluissa. Selkeä ja hyvin jalkautettu visio on edellytys muutokselle. Uudet työkalut ja työtavat auttavat lisäämään motivaatiota ja pitkällä aikavälillä edistävät tavoitteiden parempaa toteutumista.

Lue lisää miten sytytät jokaisessa lapsessa luomisen palon (linkki Applen sivulle).

 

Atea tukee oppilaitosten johtoa muutoksessa

Atea tarjoaa tukea oppilaitosten johdolle, tarjoamalla konsultointia, jonka suorittavat mittavan taustan opetusalalta omaavat pedagogit. Tiekartan luominen oppilaitoksen vision saavuttamiseksi on yksi hyvä työkalu, jonka luomisessa konsulttimme auttavat oppilaitoksia. Tiekartta sisältää myös suunnitelman opettajien ammatilliseen kehittymiseen tarjoamalla virallisia Apple Professional Learning -koulutuksia. Lisäksi tarjoamme laajasti erinäisiä jatkuvia palveluita ja järkeviä hankintamalleja toimivan ympäristön pyörittämiseen Applen laitteilla ja palveluilla. ​​

Kirjasarja avuksi muutoksen johtamiseen

Apple on luonut oppilaitosten johdolle kirjasarjan, jonka avulla muutoksen johtamiseen saa hyviä valmiita malleja ja työkaluja. Kirjoissa Apple Distinguished School –ohjelman koulut kertovat omia kokemuksiaan. 

iPad mullisti vuonna 2010 maailman ja tuli nopealla vauhdilla koulujen suosituimmaksi laitteeksi monipuolisuutensa ja helppokäyttöisyytensä myötä. Minkälaisen vaikutuksen iPadit ovat tehneet oppimistuloksiin nyt kymmenen vuoden aikana? Tutustu Applen teettämään tutkimukseen.

Kirjasarjan osa "Johtajuuden elementit".

Apple-laitteiden käyttöapu - koulutuksia toiminnallisiin haasteisiin

Apple-laitteissa on käyttöaputoiminto.

Kuten kaikissa Applen tuotteissa, myös iPadissa on runsaasti työkaluja opiskelijoille, joilla on toiminnallisia haasteita. Lue näyttö -ominaisuus lukee näytön sisällön niille, jotka eivät näe sitä tai jotka vain oppivat paremmin kuuntelemalla. VoiceOver voi ohjata oppilaita useiden toimintojen läpi, kuten avaamalla asiakirjan tai valitsemalla valikon vaihtoehdon. Opastettu käyttö ja Safari-lukija auttavat opiskelijoita keskittymään.

Lisävinkkejä käyttöavun hyödyntämiseen.

Apple-laitteiden käyttöaputyökalut mahdollistavat laitteiden käytön kaikille.Apple-laitteiden käyttöaputyökalut mahdollistavat laitteiden käytön kaikille.

Applikaatioiden maailma

Applen sovelluskaupassa App Storessa on tuhansia iPad-sovelluksia koulutussovellusten kehittäjiltä. Sovellukset ja palvelut, kuten Google Docs, Google Drive, Microsoft Office ja Dropbox, toimivat sujuvasti myös iPadissa ja niihin kaikkiin on kauttamme mahdollista saada koulutusta. Kaikki kouluttamamme sovellukset käyvät tiukan pedagogisen seulan asiantuntijoidemme toimesta. Tällä varmistumme siitä, että koultettava sovellus tuo lisäarvoa opetukseen.

Lue lisää koulutusapeista.

Appien avulla voidaan tutkia vaikkapa sitä, miten maailma rakennetaan liikuttamalla, venyttämällä ja kääntämällä molekyylejä.


Moderni oppiminen ja tekoäly

Tekoäly on jo pitkään ollut digipedagogiikan tukena nopeuttamassa mm. luovaa ja monipuolista oppimista. Viime aikoina tekoäly on saanut paljon huomiota, kun olemme päässeet keskustelemaan sen kanssa kuten ihmiselle. Taustalla toimiva tekoäly on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta siellä se on koko ajan ollut ja se myös kehittyy kovaa vauhtia. Applen laitteissa tekoälyä hyödynnetään mm. GarageBandissa, iMoviessa ja Mittanauha-sovelluksessa. 

Huomaamaton ja taustalla toimiva tekoäly mahdollistaa opittavaan sisältöön keskittymisen, kun paljon aikaa vievät toiminteet tehdään automaattisesti taustalla. Luovassa ja monipuolisessa oppimisessa oppilaan ja opettajan roolin tärkeys vahvistuu. Miten opettaja muotoilee tehtävänannon, jotta oppilas joutuu oikeasti paneutumaan ja opiskelemaan opittavaa asiaa ennen oman tuotoksen luomista?

Tekoäly ja koneoppiminen mahdollistavat myös upeiden, lisätyn todellisuuden kokonaisuuksien hyödyntämisen opetuksessa. Lisätty todellisuus oli pitkään valmiiden materiaalien tutkimista, mutta viime aikoina oman materiaalin tuottaminen on noussut keskiöön ja tämän mahdollistaa yhä tehokkaammat oppimisessa käytettävät laitteet ja tietysti tekoälyn ja koneoppimisen tukemana. Lisätyn todellisuuden ja tilatietokoneiden käyttö tulee kasvamaan huomattavasti tulevien vuosien aikana, useammalla eri alalla ja tutkimuksessa.

Nyt jos koskaan kouluissa on aika siirtyä 90-luvun tietoteknisten taitojen harjoittelusta 2020-luvun taitojen harjoitteluun, koska 2030-luku tulee tuomaan tullessaan aivan uusia tapoja olla vuorovaikutuksessa tietotekniikan kanssa.

Applen materiaali lisätyn todellisuuden sovelluksista löytyy tästä linkistä.

Applen valmiita ideoita lisätyn todellisuuden hyödyntämiseen opetuksessa löytyy tästä linkistä.

Luovuus kuuluu kaikille ja kaikki osaavat koodata

Apple on ollut yli 40 vuotta oppilaitosmaailmassa tukemassa opettajien tarpeita opettamiseen. Luovuus ja koodaaminen ovat nousseet työntekijöiden tärkeimmiksi taidoiksi ja siksi niitä harjoitellaan myös kouluissa.

Luovuuteen Apple on luonut kirjasarjan nimeltään Luovuus kuuluu kaikille. Kirjasarjassa käydään läpi iPadin ja Applen sovellusten käyttö luovuuden ja oppiaineiden opittavan sisällön näkökulmasta.

Koodaamisen opiskelu on viime vuosina noussut vahvasti ja monessa maassa se on kirjattu jo koulujen opetussuunnitelmaan. Apple haluaa tarjota mahdollisimman intuitiivisen ja helpon tavan oppia oikeaa tekstipohjaista ohjelmointia iPadin avulla. Swift Playgroundsin ja Kaikki osaavat koodata -materiaalien avulla opettaja pystyy luomaan monipuolisen ja selkeän kokonaisuuden ohjelmoinnin opiskeluun taitotasosta riippumatta. Lue lisää koodaamisen opettamisesta.

Edellä mainitut materiaalit ovat aina läsnä koulutuksissamme ja olemme niiden pohjalta luoneet myös toiminnallisia työkirjoja.

Apple-laitteiden henkilökohtainen tietoturva ja yksityisyyden suoja

Kaikki Applen tuotteet on suunniteltu alusta alkaen suojaamaan henkilökohtaisia ​​tietoja ja antamaan käyttäjille mahdollisuus valita, mitä he haluavat jakaa ja kenen kanssa. Siksi kaikilla Applen laitteilla, myös opetuskäyttöön suunnatuilla, on sisäänrakennetut toiminnot ja hallintalaitteet yksityisyyden hallintaa varten. Koulutuksissa tuomme aina esille tietoturvan ja tietosuojan merkityksen työskentelyssä. Lisätietoja laitteiden tietoturvasta ja tietosuojasta.

Apple Teacher - koulutukset ja materiaalit opettajille

Apple Teacher on Applen kehittelemä ammatilliseen kehitykseen suunniteltu koulutusohjelma. Ohjelman tarkoituksena on tukea opettajia Applen tuotteiden käytössä opetuksessa ja oppimisessa. Opettajana pääset syventämään iPad- ja Mac-osaamistasi ja voi hyödyntää oppimaasi suoraan opetuksessa.

Atea auttaa sinua onnistumaan ohjelman läpi pääsyssä, jotta saat mahdollisimman suuren hyödyn käyttämästäsi ajasta.

Hyödyllisiä linkkejä opettajille

Lisää tietoa ja resursseja opettajille. 

APL-kouluttajien opastusvideoita. 

Opeta ja opi etänä Applen laitteilla. 

 

Apple tukee opettajia työssään monipuolisten materiaalien avulla.

Apple Professional Learning -koulutukset

Apple Professional Learning (APL) -koulutukset ovat virallisia Applen koulutuksia ja Applen sertifioimien kouluttajien suorittamia. Koulutukset räätälöidään aina oppilaitoksien tarpeita vastaamaan. Atea on  Suomessa ainoana jälleenmyyjänä neljä inhouse -kouluttajaa. Virallisena Applen kumppanina pystymme tarjoamaan koulutuksia edulliseen oppilaitoshintaan. Koulutukset onnistuvat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Kouluttajat

  • Simon Koivumaa: Simon on työskennellyt opettajana Suomessa ja Ruotsissa. Applen teknologiat ovat olleet keskeinen osa hänen opetustaan.
  • Joonas Väisänen: Joonas on työskennellyt luokanopettajana Varsinais-Suomessa vuodesta 2010 lähtien. Applen teknologiat ovat olleet isossa roolissa hänen opetustyössään alusta alkaen.
  • Alex Ylinärä: Alex on työskennellyt yläkoulun opettajana ja rehtorina Torniossa. Applen teknologiat ovat olleet pitkään osa hänen arkeaan.
  • Minttu Koiranen: Minttu on työskennellyt varhaiskasvatuksen opettajana ja hyödyntänyt Applen teknologioita monipuolisesti ja luovasti opetuksessaan.

 

Haluan tarjouksen koulutuksesta

 

Ekologisin vaihtoehto uudistaa koulun laitekantaa

Kierrättämällä edistät kestävää kulutusta.

Kierrättämällä vanhat iPadisi autat luontoa ja saat uudet iPadit huomattavasti halvemmalla. Hyvitämme vanhoista iPadeista jopa 100€ / kpl kun hankit uusia. Lisäksi uuden 9. sukupolven iPadin  hiilijalanjälki  70kg/CO2  on merkittävästi pienempi kuin toisen suositun koulupuolen laitteen, jossa hiilijalanjälki on 305kg/CO2.

Esimerkkejä vanhojen iPadien lunastushinnoista syksyllä 2023:

• Ensimmäisen sukupolven (2015) iPad Pro 32 Gt = 105€
• Kuudennen sukupolven (2018) iPad 9,7” 32 Gt = 80€
• Kahdeksannen sukupolven (2020) iPad 10,2” 32 Gt = 100€

*Hinta riippuu laitteen kunnosta. Esimerkin hinnat on A-kuntoluokan mukaan (Laite on täysin toimiva, näyttö ehjä, latausliittimet kunnossa, sekä lukitukset poistettu (iCloud ja DEP). Kaikki hinnat alv 0%.

**Lisävarusteet myydään erikseen

Kiinnostuitko iPadien vaihto- ja lunastustarjouksesta?

Oppituntien ja käyttäjien hallinta

Kun oppilastilit ja luokkalistat lisätään Apple School Manageriin, saavat opettajat automaattisesti pääsyn omiin luokkiinsa Oppitunti- ja Koulutyöt-sovelluksissa. Oppilaiden edistyminen voidaan kirjata Koulutyöt-sovelluksessa, kunhan se aktivoidaan Apple School Managerista. 

AppleCare for Enterprise saatavana myös oppilaitoksille

AppleCare for Enterprisen avulla organisaatiosi saa kattavan tukipalvelun kaikkiin Apple-laitteisiin. Palvelu on suunnattu ympäristöille, joissa on yli 50 Apple-laitetta. Alle 50 laitteen ympäristöille on tarjolla vastaavanlainen palvelu nimeltään AppleCare+. AppleCare for Enterprise -palvelu sisältää seuraavat palvelut:

  • Puhelintuki suomeksi 8-16 ja englanniksi 24/7
  • Kaikille käyttäjille ja myös heidän perheille
  • Takuulaajennus 24kk, 36kk tai 48kk
  • Vakuutus vahingollisiin rikkoutumisiin
  • Paikanpäällä tapahtuva huolto eli Onsite-huolto tai tilanteesta riippuen laitteen vaihto
  • Tuki laitteiden hallintaan
Lue lisää AppleCaresta Atea eShopista

Apple Try & Buy – Mac-laitteet ilmaiseen koekäyttöön

Kokeilematta on kallista tehdä päätöksiä! Try & Buy -ohjelman avulla voit rauhassa kokeilla Apple-ekosysteemin toimivuutta omassa ympäristössäsi, sitoutumatta hankintaan.

Koulutyöt-sovelluksella voidaan mm. jakaa ja palauttaa tehtäviä helposti.

Koulutyöt-sovellus

Paras tapa oppia on tekemällä ja luomalla. Applen Koulutyöt-sovellus auttaa opettajia ja opiskelijoita hyödyntämään iPadin monipuolisuutta ja luovia mahdollisuuksia parhaalla tavalla. Tehtävien jakaminen ja palauttaminen on helppoa. Voit myös seurata opiskelijoidesi etenemistä eri sovelluksissa ja tehdä yhteistyötä vaikka yhden oppilaan kanssa kerrallaan reaaliajassa ja jopa etänä. Koulutyöt-sovellus on myös helppokäyttöinen opiskelijoiden näkökulmasta. Tehtävät ilmestyvät automaattisesti opiskelijoiden iPadeille ja ne järjestetään palautuspäivän ja oppiaineen mukaan. Sovellus auttaa opettajaa pitämään silmällä miten luokalla menee ja näin opettajalla on paremmat valmiudet muokata opetusta vastaamaan kaikkien oppilaiden tarpeita.

Oppitunti-sovellus helpottaa opettajan työtä.

Oppitunti-sovellus

Applen Oppitunti muuttaa opettajan iPadin tai Macin monipuoliseksi opettajan avustajaksi. Sovellus antaa opettajalle hallinnan luokassa oleviin iPadeihin niin, että voit ohjata opiskelijoitasi keskittymään opittavaan asiaan. Oppitunti-sovelluksen avulla on myös helppoa ja nopeaa jakaa tietoa opiskelijoillesi. Lähetä ja vastaanota tiedostoja AirDropin kautta koko luokalle tai yksittäisille oppilaille. Lisäksi pääset helposti näyttämään oppilaiden töitä isolla näytöllä luokan edessä.

Apple-laitteiden käyttöönotto on helppoa.

Laitteiden käyttöönotto

Oli kyse sitten uuden ympäristön käyttöönotosta tai uusien laitteiden lisäämisestä nykyiseen, on laitteiden käyttöönotto vaivatonta. Microsoft Azure Active Directory -tuen myötä on entistä helpompi antaa opiskelijoille ja henkilökunnalle pääsy tärkeisiin Applen oppimisen ja opettamisen palveluihin. Kaikki opettajien ja oppilaiden päivittäin käyttämät sovellukset, kuten G Suite for Education ja Office 365, toimivat mainiosti myös iPadeilla ja Maceilla.

Apple School Managerin avulla voidaan käyttöönotto automatisoida.Apple School Managerin avulla voidaan käyttöönotto automatisoida.

Apple School Manager ja MDM (Mobile Device Management)

Apple School Managerin avulla voidaan laitteet ottaa hallinnan piiriin niin, että ne rekisteröityvät ja saavat kaikki asetukset automaattisesti. Käyttöönottoon liittyvät prosessit saadaan automatisoitua sekä iPadeille että Maceille.

Atea tarjoaa useita eri MDM-palveluita. Lisäksi asiantuntijamme tarjoavat koulutusta ja konsultointia käyttöönoton tueksi. MDM:n avulla voidaan langattomasti jakaa sovelluksia, e-kirjoja, asetuksia, rajoituksia, järjestää sovellukset oikeille sivuille ja kansioihin, rajoittamaan verkkoselausta, ajoittamaan päivitykset yön yli, löytämään kadonneet laitteet ja hallitsemaan monia muitakin asetuksia.

Jamf mobiililaitteiden hallintaratkaisu (MDM)

Jamf School on erityisesti kouluja varten kehitetty intuitiivinen ja tehokas mobiililaitteiden hallintaratkaisu (MDM, Mobile Device Management).

 

 

Ratkaisun intuitiivisen verkkopohjaisen käyttöliittymän ansiosta Mac-, iPad-, iPhone- ja Apple TV -laitteiden käyttöönotto, hallinta ja suojaaminen on yksinkertaisempaa kuin koskaan ennen. Jamf School -ratkaisulla voit ottaa käyttöön ja hallita Apple-laitteita helposti. 

App Request -ominaisuuden avulla opettajat voivat pyytää sovelluksia App Storesta Jamf School Teacher -sovelluksessa. Jamf School Teacher -hallintapaneelin App Requests -kuvakkeen kautta opettajat voivat tarkistaa pyytämänsä sovellukset ja pyyntöjen tilan.  

Käyttäjiä, käyttäjäryhmiä ja laiteryhmiä on helppo luoda ja hallita. Voit tarkastella tarkempia tietoja ja tehdä diagnostiikkatoimia yksittäisissä laitteissa.

Hallintapaneeli

Seuraa hallittuja laitteita, käyttäjiä ja sovelluksia. Tutki laitteita nopeasti ja helposti, ja tunnista korjaustoimenpiteitä vaativat ongelmat. 

Luokkien hallinta

Eri luokkien hallinta käy helposti vetämällä ja pudottamalla tarvittavat sovellukset ja sisällöt sekä luomalla rajoituksia. Opettajat voivat pyytää Jamf School -järjestelmästä sovelluksia, jotka jaetaan it-pääkäyttäjille. 

iBeacon-profiilimääritys

Voit ottaa käyttöön profiilien automaattisen määrityksen iBeacon-tekniikalla. Opiskelijat saavat automaattisesti pääsyn ainekohtaisiin materiaaleihin, kun taas aiheeseen liittymätön sisältö piilotetaan. 

 

Tapausjärjestelmä

Tapausjärjestelmän avulla pidät kirjaa laitteiden kunnosta, vaurioista ja vaurioitumisajoista sekä muista mahdollisesti havaituista ongelmista. 

Toimipaikat

Huolehdi useasta toimipaikasta tai koulusta helposti. Toimipaikkatuen ansiosta voit hallita jokaista toimipaikkaa ja sen laitteita, käyttäjiä ja ryhmiä erikseen lähettämällä profiileja, sovelluksia tai vastaavia kätevästi yhdestä paikasta.

Sisällön välimuistitallennus

Vältä internetin hidastuminen silloin, kun koko luokan täytyy ladata sama tiedosto samaan aikaan. Lataa usean opiskelijan käyttöön tulevat tiedostot ensin yhteen laitteeseen, josta ne jaetaan edelleen. 

Vanhemmille

Monen vanhemman kouluaikana tietokoneet tekivät vasta tuloaan koulumaailmaan. Teknologian kehittyessä mahdollisuudet ovat kasvaneet huimasti ja uusia tapoja oppia tulee jatkuvasti. Applen laitteet antavat jokaiselle oppijalle mahdollisuuden oppia tavalla, joka on paras heille. Laitteet ovat myös tietoturvallisia ja helposti hallittavia. Luokassa opettaja pystyy ohjaamaan iPadin käyttöä Oppitunti-sovelluksella ja kotona vanhemmat voivat käyttää iPadin sisäänrakennettua Ohjattu käyttö -toimintoa.

Hyödyllisiä linkkejä

Lue lisää miten iPadilla opiskellaan ja miten sitä voidaan käyttää luovasti myös kotona.

Tutkimustietoa iPadin vaikutuksista oppimistuloksiin.

iPadin tietoturva.

iPadejä opetuskäytössä.

Kysy asiantuntijoiltamme

Simon Koivumaa
Apple Business Manager

Simon Koivumaalla erinomaiset taidot kaikissa koulun digitalisaatioon liittyvissä asioissa. Hän on toiminut opettajana ja tvt-kouluttajana Suomessa ja Ruotsissa.

Janne Konttinen
Janne Konttinen
Advisor, Education

Janne Konttisen vastuulla on opetukseen ja oppimiseen liittyvien palveluiden suunnittelu ja johtaminen. Hänen erityisosaamistaan ovat kaikki koulun digitalisaatioon liittyvät asiat. Jannen toimialuetta on koko Suomi.