Siirry sisältöön
Account Executive Pertti Laitinen ei koskaan unohda sitä päivää, jolloin myi kirjailija Kalle Päätalolle tietokoneen. Atealla hän vastaa Tiera-liiketoiminnasta, ja siviilissä hän on intohimoinen remonttimies.

Mitä työkenttääsi kuuluu?

Vastaan Atealla Tiera-yhteistyöstä ja -liiketoiminnasta, josta Tiera Verkkokauppa on isoin kokonaisuus. Käynnistän asiakkuuksia ja konsultoin.

Tapaan asiakkaitamme Tieran ja Atean myyjien kanssa – välillä yhdessä, välillä erikseen. Kerron, millaisia hankintoja Tieran puitesopimus mahdollistaa. Lisäksi konsultoin, miten laitteiden tai palveluiden käyttöönotto hoidetaan Tiera Verkkokaupan kanssa. Samalla kerron laitteisiin tai toimintoihin liittyvistä Atean palveluista. 

Mistä sinut löytää työpäivän mittaan?

Asun Tampereella, ja työskentelen siellä sekä muissa maan kaupungeissa keskimäärin kolme päivää viikossa. Pääkaupunkiseudulla käyn kahdesti viikossa. Toki olen paljon myös video- ja Skype-palavereissa.

Millainen työtaustasi on?

Minusta piti tulla insinööri, mutta syksyllä tulee 25 vuotta täyteen myynnissä. Olen ollut myyntineuvottelija, myyntitiimin esimies ja asiakaspalveluryhmän vetäjä. Olen ostanut, myynyt ja ulkoistanut logistiikkaa.

Työnantajiani ovat Ateaa ennen olleet Info-kirjakauppa, Data Info ja Novosys. Aloitin alalla, kun ihmiset alkoivat ostaa tietokoneita kotiin. Myin muun muassa Kalle Päätalolle hänen ensimmäisen tietokoneensa. Kirjailijan kustantaja oli vaatinut, että kirjaliuskojen olisi syytä vähitellen vaihtua disketeiksi. Vein tietokoneen Päätalolle kotiin asti, vaikka se ei kuulunut Info-kirjakaupan tapoihin. Nostin PC:n kirjoituskoneen viereen ja asensin sen käyttökuntoon.

Viikon päästä Päätalo soitti ja kertoi hihojensa palaneen. Hän oli viskannut tietokoneen vaatehuoneeseen – ja kone pitäisi saada uudelleen käyttöön. Lähdin Päätalolle, mutta ymmärsin pian, että pulma ei yhdellä käynnillä korjaannu. Halusimme kuitenkin auttaa ja lähetimme yhden Info-Kirjassa töissä olleen opiskelijapojan vierihoitamaan kirjailijaa muutamaksi päiväksi. Kyllä sillä PC:llä taisi muutama kirja syntyä.

Mistä innostut eniten?

Viime aikoina olen innostunut eniten siitä, kuinka paljon asiakkaita olemme saaneet Tiera Verkkokaupan piiriin.

Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät työkentässäsi?

Aina on hienoa tehdä töitä innokkaiden uudistajien kanssa. Nyt teemme töitä kovaa – päivä kerrallaan. Lisäarvon tuottaminen asiakkaille on olennaista. Haluan jatkossakin kuulla, että asiakkaat kiittelevät ja sanovat, että ”just tätä me ollaan haluttu”.

Millainen on siviili-Pertti?

Olen intohimoinen remonttimies. Olen remontoinut vuonna 1957 rakennetun talomme kokonaan ja yritän koko ajan keksiä, mitä voisin laittaa taas uusiksi. Minulle ei riitä maalaus ja tapetointi, vaan teen mieluiten järeitä remontteja: puran seinää ja laatoitan. Käyn tekemässä myös kavereille keittiöitä ja kylppäreitä.

Vaimoni ei pidä remonttimeininkiäni aina tarpeellisena, mutta käytän häneen väsytystekniikkaa. Esitän haluamaani asiaa niin kauan, että lopulta hän ei jaksa enää kieltää.

Urheiluhulluus taitaa olla meillä perheessä. Talvella 2017–18 hiihtokilometrejä tuli kaikkiaan 1308. Kesäisin juoksen ja fillaroin. Käyn lenkillä aikuisten lasteni kanssa ja pelaan säbää. Tanssipedagogi-vaimoni vei sirkusta harrastavan poikamme muutama vuosi sitten kiipeilemään. Nyt poika on nyt Pohjoismaiden kymmenen parhaan seinäkiipeilijän joukossa, ja vaimostani tuli juuri Sorin Sirkuksen rehtori.

Me myös matkustelemme mielellämme. Olemme jääneet Thaimaahan kevätkoukkuun.

Ota yhteyttä

Pertti Laitinen
Account Executive

Pertti Laitinen vastaa Atealla Tiera-yhteistyöstä ja -liiketoiminnasta, josta tärkein kokonaisuus on Tiera Verkkokauppa.