Siirry sisältöön
Jussi Koskenrannasta on tärkeää, että myyjä ymmärtää asiakkaan arkea eikä tuputa tuotteita. Koskenranta alkoi heinäkuussa 2023 johtaa Atea Managed Services -liiketoimintaa johtoryhmän jäsenenä. Vapaa-ajallaan entinen myyntiryhmän johtaja treenaa Ironman-kisaan ja herää aamuviideltä lenkille.

Mistä työpäiväsi koostuu?

Johdan Metropolitan-alueen suurasiakasmyyntiä. Minulla on asiakkaina yli tuhannen hengen organisaatioita sekä julkishallinnon että yritysten puolella. Tierassa Espoon kaupunki on tiimini isoin asiakas.

Päiväni koostuvat käynneistä asiakkaiden luona sekä henkilöstöhallinnosta. Minulla on kokenut ja monipuolinen tiimi johdettavana: työntekijöillämme on taustaa muun muassa turvasektorilta, kouluista sekä kunnan virkamiespuolelta.

Tavoitteemme on, että myyjämme eivät tuputa tuotteita vaan ymmärtävät asiakkaidemme arkea. Tiedämme, mitä neuvottelupöydän toisella puolella olevat ihmiset tekevät. Tiimini saakin hyvää palautetta kentältä. 

Millainen työtausta sinulla on?

Menin suoraan lukiosta kaverin firmaan töihin. Sieltä Turun Puhelin nappasi minut myymään puhelinjärjestelmiä ja tietoliikenneyhteyksiä. Olin tietoliikennealalla eri yhtiöissä 15 vuotta. Työn ohessa opiskelin muun muassa kauppakorkeakoulussa ja valmistuin kolmekymppisenä.

Olen ollut johdon tehtävissä kehityspuolella ennen myynnin johtotehtäviä. It-alalle päädyin vajaa kymmenen vuotta sitten kutsusta ja otin haasteen vastaan. 

Mistä innostut eniten työssäsi?

Monipuolisuudesta. Tekemillämme asioilla on vaikutusta ihmisten elämään. Minulla on pienet tyttäret kotona, ja siksikin pohdin paljon koulupuolen asioita: miten digitaalisuudella saataisiin positiivista aikaan.

Tämä on bisnestä, jossa ideoidaan tosi paljon – eikä pelkästään tietokonekauppaa.

Turvapuoli ja kyberturvallisuus ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Ne vaikuttavat koko yhteiskunnan asioihin – niiden toimivuuteen tai toimimattomuuteen.

Myös työympäristöasiat ovat valtavan kiinnostavia. Tykkään johtaa ja myös opiskelen johtamista ja psykologiaa vapaa-ajallani. Asiantuntijoita johdetaan sparraamalla. On hienoa, että Atea panostaa esimiestyöskentelyyn. Täällä tutkitaan, miten esimies pärjää duunissaan ja häntä myös koulutetaan. 

Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät työkentässäsi?

Olemme digitalisaation etulinjassa. Meillä on strategisina kumppaneina maailman kymmenen alan suurinta yritystä. Atea-konsernin johtoryhmä ja sen mukana toimitusjohtajamme käy tapaamassa säännöllisesti näiden yritysten johtoryhmiä, ja olemme myös suoraan kontakteissa yritysten konttoreihin Suomessa. Saamme siis tietää ensimmäisinä, mitä toimialallamme tapahtuu.

Digitalisaatio vaikuttaa tapaamme tehdä työtä, opiskella ja saada palveluja. Tämä on kasvava ja tosi kiehtova toimiala – mitä kaikkea tekoäly ja turvallisuusvaatimukset vielä tuovatkaan tullessaan. 

Millainen on siviili-Jussi?

Olen lapsesta asti herännyt aikaisin ja vastaavasti nukahtanut ysin pintaan. Herään viideltä ja lähden heti juoksemaan tai uimaan tunniksi tai pariksi. Aika rauhassa saan aamuisin juosta, vaikka Helsingin keskustassa lenkkeilenkin. Kuntoillessa sparraan myös mieltäni päivän työtehtäviin.

Haluan, että työni, perheeni, vapaa-aikani ja urheiluni ovat tasapainossa. Yritän hoitaa työt toimistoaikoina ja pitää viikonloput vapaana. Minulla on kotona kaksi pientä prinsessaa ja yksi kuningatar. He täyttävät pääosin sen ajan, jolloin en ole töissä tai lenkkipolulla.

Harrastan triathlonia ja osallistun toiseen Ironman-kisaani Tallinnassa elokuussa 2018. Prinsessat ovat luvanneet tulla katsomaan isää kisan maalisuoralle. On hyvin tunteikas olo, kun on vuoden treenannut pitkäjänteisesti ja pystyy ylittämään maaliviivan.

En kuitenkaan ole niin kilpailuhenkinen kuin voisi kuvitella. Minulle kestävyysurheilu on meditatiivista. Tärkeintä on pitää kilot kurissa ja henkinen terveys kunnossa.

Ota yhteyttä

Jussi Koskenranta
Jussi Koskenranta
Director, Atea Managed Services

Jussi Koskenranta, Director, Atea Managed Services