Siirry sisältöön
Takaisin Ura Ateassa
ura ateassa

Women in IT Path

Kykymme palvella asiakkaitamme perustuu osaaville ja työstään innostuneille asiantuntijoille ja siksi haluamme olla vetovoimainen työnantaja kaikille ihmisille heidän iästään, sukupuolestaan, alkuperästään, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai maailmankatsomuksestaan riippumatta. Haluamme olla asiakkaillemme, työntekijöillemme ja kumppaneillemme The Place to Be.

Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että IT-alan laajat uramahdollisuudet houkuttelisivat enemmän naisia hakeutumaan alalle – ja Ateaan töihin. Tällä hetkellä Atean työntekijöistä Suomessa noin 20 % on naisia ja me haluamme heitä paljon lisää!

Järjestimme toukokuussa 2021 ryhmälle Atean naisia erilaisen työpäivän nimeltään Glamour Moments in IT Path. Päivän aikana he jakoivat omia kertomuksiaan siitä, miksi he ovat valinneet tietotekniikka-alan, mitä mahdollisuuksia se tarjoaa heille ja mikä on ollut merkityksellinen hetki heidän omalla urapolullaan. Tuomalla päivään mukaan juhlapuvut, kampaukset ja meikit halusimme murtaa alan harmaita stereotypioita. Tietotekniikassa voi toisinaan olla mukana myös ripaus glamouria!

Videolla näet pilkahduksen Atean naisista  Glamour Moments in IT Pathin kuvauksissa. Kuvaukset täyttyivät ilosta, naurusta ja hyvästä fiiliksestä kun ihanat, mahtavat naiset jakoivat uratarinoitaan. 

Petra Berg seisoo pitkässä peilikäytävässä seinään nojaten ja hymyilee.

Petra Berg, CIO

Tietotekniikassa kiinnostaa monipuolisuus. Jokainen uusi työpäivä on uusi seikkailu. Saan haastaa itseäni ja oppia uutta. Haluan omalla esimerkilläni osoittaa, että naiset pärjäävät todella hyvin IT-alalla. Se tuo alalle uutta näkökantaa ja dynamiikkaa, rikotaan myös perinteisiä miesaloilla olevia normeja.

Merkityksellisiä hetkiä omalla urapolullani oli se, kun ensimmäisessä IT-työpaikassa naisesihenkilö antoi minulle palautetta siitä, että minussa on potentiaalia kasvaa suureksi, mikäli uskallan haastaa ja kehittää itseäni. Myös se, kun hain nykytehtävään ja ymmärsin, että minulla on siihen rooliin kaikki edellytykset.

Elän tällä hetkellä ammatillista unelmaani, mutta haluan haastaa itseäni joka päivä ja oppia uusia asioita. Ihmisten johtajana haluan kehittyä vielä enemmän ja toimia inspiraationa ja edelläkävijänä muille naisille! 

Heini Ailio seisoo kallioseinämän edessä olevalla punaisella matolla ja hymyilee.

Heini Ailio, Data Analyst

Olin pari vuotta sitten mökkilaiturilla miettimässä urani suuntaa ja löysin googlailemalla data-analytiikan, kun kartoitin tulevaisuuden kuumimpia ammatteja. Yhtäkkiä huomasin kiinnostuksen kohteeni ja osaamiseni yhdistyvän tässä ammatissa, ja päätin lähteä itsenäisesti opiskelemaan alaa.

IT-ala kehittyy jatkuvasti ja surffaa teknologian uusimpien trendien harjalla. IT tulee vähitellen koskemaan kaikkia aloja, joten se on kannattava uravalinta myös siitä syystä, että töitä tulee todennäköisesti riittämään.

Yasmin Kokkonen seisoo kallioseinämän edessä olevalla punaisella matolla ja hymyilee.

Yasmin Kokkonen, Digital Marketing and Project Manager

Palo IT-alaan sai alkunsa harjoittelijana Nokialla, josta lähdin kouluttautumaan IT-tradenomiksi. Asetelma jossa valtaosa opiskelijoista oli miehiä, motivoi naisena yrittämään entistä kovemmin tavoittelemaan omaa unelmaa. Huomasin nopeasti olevani oikeasti hyvä järjestelmien kanssa. Eräs opettajani sanoi että te tulette olemaan haluttuja alalla. Teitä [naisia] tämä ala tarvitsee. Se jäi mieleen.

Minulla on aina ollut paljon mielipiteitä ja jo uran alkuvaiheilla ideani otettiin vastaan, minua kuunneltiin ja arvostettiin taitojeni perusteella eikä lyhyt kokemukseni tai nuori ikäni vaikuttanut uskottavuuteen.

Jokainen ongelman ratkaisu tai uusi tuotantokelpoinen idea pitää mielen virkeänä. On huikeeta olla mukana uusissa projekteissa ja kehittämässä alaa. Tämä on se minun juttu, jossa loistan.

Terhi Palin seisoo pitkässä lasikäytävässä seinään nojaten ja katsoo kohti kameraa.

Terhi Palin, Consultant

IT:n maailmassa minut sytyttää jatkuva uusiutuminen ja mahdollisuus kehittyä, haastavat ongelmat ja ratkaisujen hakeminen ja löytäminen. Teknisten ominaisuuksien huumassa on todella helppoa unohtaa, että olemme mahdollistajia, eikä IT kaikille ole positiivinen haaste työntekemisessä. Minä kuitenkin haluan edelleen päästä kokeilemaan uusia asioita ja tekniikoita aina ensimmäisenä ja kääntää negatiivisuuden positiiviseksi.

Tekniselläkään alalla tytöttely ei ole enää arkipäivää, vaan aina enemmän ja enemmän osataan arvostaa naisten käytännöllisyyttä ja multitaskauskykyä.

Hanna Vesenterä, Marketing Director

En kiljahtele riemusta, kun kuulen uuden kolmikirjaimisen lyhenteen tai uuden teknologian edeltäjäänsä vaikuttavammista ominaisuuksista. Minulle IT on ennen kaikkea väline ihmisten välisten yhteyksien luomiseen, ylläpitämiseen ja edistämiseen. Aidosti tavoittelemisen arvoisia asioita ovat yhteiskunnan, ympäristön, organisaatioiden ja yksilön tasolla tasapainoisempi ja merkityksellisempi elämä. IT:n supervoima nousee esille mahdollistajan roolissa, kun se yhdistää ihmisiä paikallisesti ja globaalisti.

Tekoälyn ja muiden innovaatioiden älykäs hyödyntäminen on arjen suurta taikaa, jota en lakkaa ihmettelemästä. Kun pieni ihminen silmät säihkyen kertoo ja näyttää, miten tabletilla luodaan taidetta tai kun IT:n avulla on säilytetty elämää. Kommunikaatiovälineet ovat laskeneet kynnystä kehua, kiittää ja olla ystävällinen kollegaa kohtaan. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut järjestää ja kokea päivän, jossa naiset kokoontuvat kertomaan siitä, miksi IT on heille merkityksellistä.

Eeva Perttula seisoo peiliin nojaten ja katsoo kohti kameraa.

Eeva Perttula, Head of Sales

Työskentelen IT-alalla, koska koen sen merkitykselliseksi. ICT-ratkaisujen avulla pystytään luomaan tehokkuutta, luomaan uutta, auttamaan arkea, helpottamaan elämää, tasavertaistamaan yksilöiden mahdollisuuksia maailmassa ja arjessa.

Ilman IT:tä yhteiskunta ja organisaatiot olisivat pulassa. ICT-ratkaisujen avulla on mahdollisuus tuottaa todistettavaa ja konkreettista lisäarvoa, joka vaikuttaa kaikkien meidän elämiimme.
Toivon saavani jatkaa esimiestehtävissä sekä omalta osaltani vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. IT-alalla on tyypillisesti johtoasemat miesvoittoisia, joten toivon senkin osalta pystyväni murtaa ”lasikattoja” ja tuomaan monimuotoisuutta.

Raita Lindqvist seisoo kallioseinämän edessä olevalla punaisella matolla ja hymyilee.

Raita Lindqvist, Head of Operations Management

Haluan yhdistää teknologian ja ihmisyyden toimivaksi comboksi. Teknologia mahdollistaa ja ihmisten kautta muodostuu merkityksellisyys. Pyrin kytkemään asiat, kehittämisen sekä yhdessä tekemisen isompaan kuvaan ja sitä kautta myös merkityksellisyyteen.

On hienoa nähdä kun aikaansaadut muutokset näkyvät asiakas- ja henkilöstökokemuksen kehityksenä. Minulle on tärkeätä, että ympäristövastuullisuus näkyy yrityksen strategiassa ja että voimme aidosti vaikuttaa ratkaisuillamme esimerkiksi hiilijalanjälkeen ja ennen kaikkea tulevaisuuteen!

Tea Telamo, Director, People & Culture

Ilman IT:tä ei oikeasti ole mitään! Kun miettii, minkälaista elämä – eikä pelkästään työelämä – oli 20 vuotta sitten niin onhan tämä muutos ihan käsittämätön. Ja toisaalta se, että on itse saanut elää jokaisen hetken siitä tavallaan tarkoittaa, että muutoksen suuruutta on todella vaikea tajuta. Joskus jälkikäteen sen ehkä käsittää. Me elämme huomista tänään.

Omalla polullani  IT:n maailmassa merkityksellisin hetki oli se, kun oikeasti tajusin, että ajasta ja paikasta riippumaton työ on tätä päivää ja todellisuutta, ei mikään mainosslogan. Ja me voimme olla osaltamme toteuttamassa sitä.

Tiina Mattila seisoo peilikäytävässä kädet koskettaen seiniä niin, että hänen peilikuvansa muodostavat ketjun.

Tiina Mattila, Head of Customer Service

Työelämäni alussa minulle esiteltiin konesalin serverit ja levyjärjestelmät, jotka oli nimetty Ankkalinnan mukaan. Akua tarvittiin laskutuksessa, Iinestä keräämään laskutusdataa ja Hessu huolehti asiakkaiden laskuerittelyistä. Akun, Iineksen ja Hessun avulla ymmärsin, miten kaikilla eri järjestelmillä on oma tehtävänsä, joiden vaikutukset ulottuvat pitkälle. Silloin tiesin, että IT-maailma on MY PLACE TO BE.

Tietotekniikassa sytyttää mahdollisuus muuttua ja muuttaa, oivaltaa ja oppia yhdessä. Tunnistaa järjestelmien, toimintatapojen, tietojen ja ihmisten muodostamien verkostojen kokonaisuus - unohtamatta hyvää henkilöstö- ja asiakaskokemusta. Haluan kannustaa kaikkia seikkailemaan IT-maailmaan - koulutustaustasta huolimatta ja erityisesti rohkaista nuoria näkemään IT:n loputtomat mahdollisuudet!

Riikka Rönkkönen seisoo kallioseinämän edessä olevalla punaisella matolla ja katsoo kohti kameraa.

Riikka Rönkkönen, Head of Software Sales Services

It-alassa kiehtoo nopeus –  jatkuva muutos ja yleinen tempo. Työssäni olen jatkuvasti oivallusten ja oppimisen keskiössä. Ihmiset ja erilaiset kohtaamiset ovat työn suola ja ne luovat minulle merkityksellisiä hetkiä ihan joka päivä. On myös sanoinkuvaamattoman upeaa olla kehittämässä suomalaisten organisaatioiden toimintaa ja myös työn tekemisen tulevaisuutta tietotekniikalla!

Hakeuduin alalle opiskelujen loppuvaiheessa, kun halusin yhdistää opiskelemani alueet: markkinoinnin ja IT:n. Minun työssäni, kuten monissa muissakin tehtävissä it-alalla, yleinen ymmärrys tietotekniikasta riittää.

Jenni Bergman seisoo peilikäytävässä.

Jenni Bergman, Business Development Manager

Alan jatkuva kehitys ja siitä johtuva työssä haastaminen ja oppiminen pitävät mielenkiinnon yllä. Parasta alalla ovat ihmiset ja erilaiset kohtaamiset asiakkaiden, kumppanien ja kollegoiden kanssa.
Oli merkityksellistä huomata, että pärjään, vaikka minulla ei teknistä taustaa olekaan ja riittää kun olen oma itseni. Parasta on saada työskennellä inspiroivien kollegoiden kanssa – yhdessä tätä tehdään! Toivon jatkossakin saavani työskennellä upeiden ihmisten ja jatkuvasti kehittyvän teknologian parissa.

Heini Immonen seisoo peiliin nojaten ja katsoo kohti kameraa.

Heini Immonen, Account Manager

IT-alalla työ on usein nopeatempoista ja päivät vaihtelevia. Account Managerina oppii koko ajan uutta ja saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Tylsää harvemmin on. Nykyiseen rooliin päätymiseen on vaikuttanut sattuma, oma-aloitteisuus ja aktiivisuus. Kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella, joten olen rohkeasti mennyt sitä kohti. Asiakkaalta saatu kiitos hyvin tehdystä työstä sekä esimiehen kannustus ja muut onnistumisen kokemukset tuovat työhön merkityksellisyyttä.

Tanja Reunanen, Senior Project Manager

Jatkuvasti muuttuva markkina on pakottanut myös projektinhallintaa ketteröitymään. Rakastan mun työtä - alati muuttuva ala, katse pallossa, ripaus dataa päätöksen tekoon arvoa tuottaen ja inhimillisyyden paluu projektityöhön. Psykologian opinnot jäi kesken ja päädyin sattumien kautta IT-alalle, voi pojat, minkälaista matkaa tämä on ollut. Haluan tuntea sitä voimaannuttavaa tunnetta kovasta työstä ja niistä saavutuksista, joita projektitiimi tekee yhdessä ympäri maailmaa. Merkityksellinen hetki omalla polullani oli, kun päätin erikoistua projektien hallintaan ja olla ihan pirun hyvä siinä. Päivääkään en ole katunut. Olen päättänyt kasvaa maailmanluokan tietotaidon omaavaksi projektipäälliköksi. Ainoa tavoitteeni on haastaa itseäni joka päivä ja päästä sinne mukavuusalueen ulkopuolelle, jossa on tilaa kehittyä ja kasvaa.

Taru Paukkula seisoo peilikäytävässä.

Taru Paukkula, Manager, People and Culture

Haluan tehdä merkityksellistä työtä. IT mahdollistaa elämänlaatua läpi koko elämän, yhteydenpitoa, elämän helppoutta. Ilman IT:tä ei voi elää.
IT-alan maine – ja todellisuus – on usein miehinen. Meitä muitakin on. Täällä ei tarvitse olla ”ATK-nörtti”, tilaa on monille muillekin, eri aloilta ja taustoilta tulleille ihmisille.

Anu Aila seisoo pitkässä peilikäytävässä ja hymyilee.

Anu Aila, Service Specialist

Päädyin alalle aivan sattumalta, kun Atealle etsittiin ”hyvää tyyppiä”. Tykkään työstäni ja työkavereistani, ilmapiiri on rento ja meillä on yhteisöllinen kuuluvuuden tunne. Alassa kiinnostaa sen jatkuva kehitys, muutos ja uuden luominen. Jokainen työpäivä on erilainen. 

Merkitystä työhön tuo se, kun omat ideani ja ajatukseni otetaan käytäntöön ja olen pystynyt luomaan parempia tapoja toimia.

Nelli Saarinen seisoo pitkässä peilikäytävässä ja hymyilee.

Nelli Saarinen, Service Specialist

IT:n maailmassa eletään jatkuvassa muutoksessa – kaikki päivät sisällöltään hieman erilaisia ja täynnä mahdollisuuksia. Nykyiseen rooliin päädyin koulun työharjoittelupaikan myötä ja onnekseni sain myös jatkaa näiden tehtävien parissa mahtavien kollegojen kanssa. Merkityksellistä on ollut nähdä oma kehitys ja kasvu huolimatta siitä, ettei IT-ala ollut entuudestaan itselleen tuttu.

Takaisin Ura Ateassa
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer