Siirry sisältöön
Työstään innostuneet asiantuntijat palvelevat asiakkaitamme parhaiten. Siksi haluamme meille töihin innostuvia ja innostavia ihmisiä iästä, sukupuolesta, alkuperästä, seksuaalisesta suuntautumisesta ja maailmankatsomuksesta riippumatta. Me olemme The Place to Be.

Me teemme töitä sen eteen, että saisimme enemmän naisia ja muunsukupuolisia innostumaan IT-alan laajoista uramahdollisuuksista. Atean Suomen työntekijöistä noin 20 % on naisia - ja me haluamme paljon lisää! 

Tutustu meihin - Atean naisiin ja muunsukupuolisiin - paremmin tällä sivulla. Jos epäröit IT-alan suhteen, et ole yksin. Moni meistä päätyi alalle sattuman, kaverin vinkkauksen tai uravaihdoksen ansiosta. Jaamme kertomuksiamme siitä, miksi valitsimme tämän miesvaltaiseksi tiedetyn alan, mitä mahdollisuuksia se meille tarjoaa ja mikä merkityksellinen hetki urapolulla on jäänyt mieleemme.  

Huhtikuussa 2023 strateginen kumppanimme IBM kutsui Atea Suomen naiset ja muunsukupuoliset nauttimaan yhteisestä päivästä Atean pääkonttorille Vantaalla. Women in IT path -päivässä saimme kuulla syvällistä tietoa Atean ja IBM:n keihäänkärjistä sekä IBM-tarjoomastamme. Iltapäivän aikana nautimme rennosta yhdessäolosta verkostoituen, kuplivaa nauttien ja ruokaillen.

"Tulin IT-alalle sattumalta, kun hain unelmatyötäni - ja sain sen"

Katso video ja tutustu meihin, niin kuin mekin saimme toisiimme tutustua.

Oletko sinä seuraava atealainen?

Anu Aila, Service Specialist, Atea

Kun mietin polullani merkityksellistä hetkeä, joka johdatti minut nykyisiin tehtäviini, haluan antaa suuren kiitoksen entiselle esinaiselleni Tiinalle. Tiina Mattila kysyi aikoinaan, olisinko kiinnostunut siirtymään hänen silloin vetämäänsä sopimushallinnointitiimiin. Yhteinen sävel löytyi saman tien sekä Tiinan että muiden tiimin jäsenten kanssa. Siitä alkoi vuosia kestänyt tiivis yhteistyö. Useampi vuosi ollaan oltu Tiinan kanssa jo eri poluilla, mutta edelleen muistelen lämmöllä Tiinalta saatua oppia, tukea ja tsemppiä. 

Saan työskennellä todella itsenäisesti erilaisten palvelunhallinnan tehtävien parissa. Tunnen että esihenkilö sekä tiimi arvostaa mielipiteitäni sekä uusia ideoitani. Tunnen että minuun sekä osaamiseeni luotetaan. 

Työstäni tekee merkityksellistä oman tiimin tuki ja idearikkaus. Pallottelemme paljon ideoita Teamsin välityksellä. Ollaan koko porukka todella kehitysmyönteisiä, ja on hienoa nähdä, kun saamme asioita suoraviivaistettua ja parannettua prosesseja. Yksikään työpäivä ei ole samanlainen, mikä on plussaa. 

Kiinnostusta uuden oppimiseen löytyy aina. Rakastan penkoa ongelmia ja selvittää niiden juurisyitä ja keksiä ratkaisuja ongelmiin. Tällä hetkellä datan analysointi ja sen pohjalta tehtävä kehitystyö kiinnostaa. Keväälle on varattu Microsoft PowerApps -koulutus, jonka jälkeen tarkoitus on kouluttautua syvemmin Microsoftin Power BI -raporttimaailman syövereihin. 

Meri Loimu, Partner Manager, IBM, Technology-yksikkö 

Olen tehnyt IBM:llä pitkän uran ja toiminut monissa eri rooleissa niin teknisenä asiantuntijana kuin myyjänä, projektipäällikkönä, esihenkilönä ja konsulttina. Näitä rooleja olen tehnyt eri IBM-yksiköissä. Viime vuoden alussa sain mahdollisuuden siirtyä meidän ekosysteemin kehittämiseen eli nykyiseen kumppanivastaavan rooliin, ja mahdollisuus innosti minua heti. Pidän siitä, että IBM:llä on mahdollisuus siirtyä roolista toiseen myös horisontaalisesti - ainoa urapolku ei kulje vain ylöspäin organisaatiossa. 

Yrityksemme strategia vahvistui viime vuoden alussa entisestään kumppani- ja ekosysteemivetoisemmaksi. Ekosysteemin kehitykseen ja ohjelmaamme panostetaan entistä enemmän, ja ekosysteemin tärkeys on aivan keskiöissä meidän strategiassamme. Tämä voimaannuttaa ja motivoi työssä paljon. 

Työstäni tekee merkityksellistä toimiva yhteistyö kumppaneidemme kanssa, monipuoliset keskustelut ja loputtomat ideat. Yhteistyö sen kaikissa muodoissa. 

Toive on, että saisin jatkaa tässä mielenkiintoisessa ja innostavassa roolissa ekosysteemin kehityksessä pitkään. Tässä roolissa vain mielikuvitus on rajana. Maailma ympärillä muuttuu kovalla vauhdilla, ja sen vuoksi ekosysteemin kehittäminen on jatkuvassa muutoksessa. 

Cecilia Veikkolainen, Account Manager, Atea 

Minut johdatti IT alalle sattuma ja tietoinen hakeutuminen IT:n pariin. Account Manageriksi Atealle hakeuduin nykyisen kollegani ehdotuksesta. Atea on kiinnostava työnantaja, jonka vastuulliset arvot ovat huippuluokkaa. Päätös liittyä osaksi One Ateaa oli helppo tehdä. 

Atealla jokainen päivä yllättää hyvällä tavalla. Täällä vedetään yhtä köyttä ja voin vapaasti tuoda omia ajatuksiani ja näkemyksiäni esille. Tiimihenki on ihan mahtavaa ja se huokuu ulospäin. Meillä kuunnellaan kaikkia tasa-arvoisesti ja rohkaistaan tuomaan asioita esille.

Minulle asiakkaat ja vuorovaikutus asiakkaiden kanssa tekevät työstäni merkityksellistä. Kuuntelemalla asiakasta löydämme usein yhdessä parhaan mahdollisen ratkaisun asiakkaalle. Haluan kasvattaa osaamistani ja kehittyä etenkin tietoturvan ja datanhallinnan puolella. Nykymaailmassa tietoturvan merkitys kasvaa jatkuvasti, joten on tärkeä ymmärtää, miten pidämme omat ja asiakkaidemme tiedot suojassa. Minua kiinnostaa myös se, miten dataa voidaan käytännössä hyödyntää paremmin joka päivä, jotta arkemme helpottuu ja sujuvoituu. Datan avulla voidaan luoda uutta ja kehittää tulevaisuutta. IT-alalla pääsee aitiopaikalta seuraamaan, miten tulevaisuus tulee hiljalleen osaksi arkea ja jättää jäljen historiaan. 

Tanja Haapasalmi, Partner Marketing Manager, Strategic Partners, Atea 

Päädyin IT-alalle sattuman kautta, kun rekrytointifirman konsultti otti minuun yhteyttä keväällä 2012. Ensin kieltäydyin mahdollisuudesta kesätyöpestiin Tampereella toimivan IT-alan tukkurin markkinointiosaston leivissä, olinhan juuri aloittelemassa TAMK:in lopputyöprojektia ja minulla oli jo kaksi kesätyöpaikkaa. Pian tulin kuitenkin järkiini ja aloitin urani IT-alalla ilman mitään toimialakokemusta.

Olen pyrkinyt nöyrällä asenteella, itseni jatkuvalla kehittämisellä ja olemalla oma aito itseni saavuttamaan tavoitteeni. IT-matkani varrella olen kohdannut paljon päämäärätietoisia ja inspiroivia naishahmoja, jotka ovat jopa toimineet tietynlaisina esikuvina oman johtamisesimerkkinsä ja urakehityksensä kautta. Näiden naishahmojen läheinen tuki ja esimerkki omalle urakehitykselleni on ollut merkittävä. 

Töissä sytyttää eniten, kun vaikeaksi koettu asia onnistuu ja ylitän itseni, "minä pystyin siihen", sekä inspiroivat kohtaamiset erilaisissa tapahtumissa. Tällä alalla pääsee haastamaan ja kehittämään itseään. Erityisesti huumori ja huikeat tyypit ovat lyömättömiä ja sytyttävät jokaisen työpäivän. 

Pia Wilander, Infrastructure Ecosystem, IBM Finland 

IT-alaa yhtään etukäteen tuntematta pitää todeta, että miten osuikin heti valinta kohdalleen. Koen, että iso merkitys polulla tähän päivään, oli heti opiskelujen jälkeen ensimmäisentyöpaikan hakeminen. Minulla oli muutamia vaihtoehtoja eri aloilta. Ilman sen kummempaa pitkäkantoista johtoajatusta aloitin IBM-teknologian myynnin ja markkinoinnin positiossa  tamperelaisella tukkurilla 90-luvun lopulla. Helsinkiin muuton myötä 2000-luvun alkupuolella siirtyminen IBM Finlandin palvelukseen oli luontaista. Sen jälkeen eteen on tullut aina mielenkiintoisia ja erilaisia rooleja yhtiön palveluksessa. Meillä IBM:lla merkityksellistä on myös se, että on mahdollisuus uran aikana hakeutua ja luoda kasvupolkua hyvinkin erilaisiin rooleihin talon sisällä. Myynnistä teknologian, markkinoinnin tai vaikkapa HR:n puolelle sekä maan sisäisiin että kansainvälisiin rooleihin. 

Tälläisenä pitkän linjan IBM:läisenä  on päässyt vuosien varrella rakentamaan kattavat verkostot sekä talon sisällä että eritoten ulkopuolella asiakkaisiin ja kumppanikenttään.  

Ura globaalin teknologiatoimijan palveluksessa tarkoittaa myös isoja resursseja ja teknologian edelläkävijyyttä. Moni  ei esimerkiksi välttämättä tiedä, mitä kaikkea IBM on tehnyt ja tekee. IBM kehitti ensimmäisiä supermarkettien digitalisointeja - nimittäin  EAN-koodin kaupalliseen käyttöön vuonna 1973. Suurin osa kaikista lentovarauksista menee IBM-järjestelmien kautta. 90 % kaikista luottokorttitransaktioista maailmalla kulkee IBM mainframe -palvelimien kautta. Viimeiset 29 vuotta (viime vuoteen asti) IBM:lle myönnettiin yrityksistä eniten patentteja vuosittain. Nämä ja moni muu merkittävä asia tuovat selkänojaa siihen, että voin sanoa olevani ylpeä IBM:läinen. 

Välillä on tullut mieleen, että olisi kiinnostavaa olla jollain perinteisesti naisellisemmallakin alalla. Mutta käsissä on pääsääntöisesti aina ollut niin kiinnostavia työtehtäviä, ettei alan vaihtaminen ole ollut ajankohtaista. 

Johanna Rönnholm, Partner Manager, Atea 

Minut johdatti nykyisiin tehtäviini tietynlainen halu ja palo nähdä maailmaa isommin myös senhetkisen yrityksen ulkopuolelta, koska vuosia oli kertynyt ihan huomaamatta jo 16. 

Töissä voimaannuttaa se, että kollegoiden kanssa voi aina sparrailla ja  saada vertaistukea, vaikka ei tekisikään ihan samanlaisia työtehtäviä. Kuten muillakin aloilla, myös teknologia-alalla on kuitenkin siellä takana ihminen. Minulle on osunut erinomaisia yksilöitä kollegoiksi. 

Työssä joutuu usein pois omalta mukavuusalueelta, ja se on se, mikä kasvattaa ihmisenä sekä osaajana. Aika ei käy tylsäksi.Uusiutuminen ja kehittyminen on mielestäni aina hyväksi. 

IT-ala on vauhdilla muuttuva. Koska teknologisoituminen on vääjäämätöntä ja suunta, johon maailma menee, on mielenkiintoista olla osana tätä näkemässä eturivistä muutoksia. Tämä on tulevaisuutta, ja on melko upeaa olla osa sitä.Toivottavasti myös jatkossa. 

Linda Sinisalo, Account Manager, Atea 

Hetki, joka johdatti minut nykyisiin tehtäviin, oli päätös lähteä jatko-opiskelemaan aikuisiällä. Opiskelin MBA-tutkintoon johtavan koulutuksen Laurea-ammattikorkeakoulussa Tulevaisuuden johtamisen ja asiakaslähtöisen palveluliiketoiminnan koulutusohjelmassa. Opiskeluiden aikana halusin kyseenalaistaa ja haastaa osaamistani ja päätin, että pyrin tekemään MBA-lopputyön alalle, joka on itselleni mahdollisimman vieras, mutta samanaikaisesti kiinnostava. Opintojen edetessä IT-ala alkoi kiinnostaa entistä enemmän sen muuttuvan ja moniulotteisen luonteen vuoksi. Lopulta päädyin tekemään MBA-lopputyön Cisco Systems Finland Oy:lle vuonna 2021 "Kumppanistrategian kehittämisestä asiakaskokemuksen avulla". 

Yleisesti koen, että uutena atealaisena ja alan vaihtajana kokemustani ja osaamistani asiakasrajapinnassa arvostetaan laajasti. Taustan ei tarvitse olla tekninen, jotta IT-alalla on relevantti ja tulee kuulluksi – viime kädessä pyrin aina tuottamaan lisäarvoa edustamalleni yritykselle sekä asiakkaalle. 

Työstäni tekee merkityksellistä se, kuinka monen ihmisen työn tekemiseen ja uusien työtapojen oivalluttamisen kanssa saan olla tekemisissä välillisesti. Asiakkaat ja heidän IT-projektinsa ovat todella mielenkiintoisia ja monipuolisia, joten oma tietotaito kehittyy valehtelematta päivittäin. 

Haaveilen, että saan toimia monipuolisissa työtehtävissä alati eteenpäin katsovalla IT-alalla samalla omaa osaamistani kehittäen. Haaveilen tulevaisuudessa johtotehtävistä, ja toivon omalla esimerkilläni houkuttelevan alalle lisää naisia. 

Mari Pääkkönen, Account Manager, Atea 

Olen hyvin pitkään tehnyt asiakkuus- ja myyntityötä sekä yksityisen että julkispuolen asiakkuuksissa, ja siihen on aina kuulunut erilaisten järjestelmien ja teknologioiden hyödyntäminen. IT-ala kokonaisuudessaan oli aika luonteva siirtymä polullani. Olen oikeastaan raivannut tietäni sinnikkäästi IT-alan suuntaan ja uskaltanut tehdä rohkeita, omannäköisiä valintoja. Tein MBA:n opinnäytetyön myyntistrategian kehittämisestä tekoälyä ja robotiikkaa alustassaan hyödyntävälle yritykselle. Silloin viimeistään tajusin, että IT- alan asiakkuustyö kaikessa kiehtovuudessaan on minulle se omin juttu. 

Töissä nautin erityisesti asiakaskohtaamisista ja esimerkiksi palaute, jossa asiakas on kertonut ehdottamani ratkaisun tuoneen heille aidosti lisäarvoa, on tuntunut upealta. Tällaisena luovana ja analyyttisenäkin ihmisenä nautin siitä, että pääsen ratkaisemaan erilaisia asiakkaiden toiveita ja yhdessä löytämään juuri heille sopivat ratkaisut . Se tunne, kun on oikeasti pystynyt ratkaisemaan jotakin asiakkaalle tärkeää tai tuomaan uusia ideoita, on voimaannuttava. 

IT-alan monipuolisuus, vaihtelevat tilanteet, erilaisten huippuammattilaisten kanssa työskentely ja jatkuva kehittyminen tuovat sisältöä työhön. Tieto siitä, että opin uutta ja että uutta tietoa syntyy koko ajan, kiehtoo minua valtavasti. 

Minua kiinnostaa erityisesti tiedon hyödyntäminen ja yhdistäminen yrityksen eri toiminnoissa vaikkapa automaatioiden, tekoälyn ja robotiikan valjastamana.Siellä on valtava potentiaali käytössä erilaisiin asioihin.Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan sillä saralla. Kyberturvallisuus ja tietoturva ylipäätään koskettavat erityisesti nyt meitä kaikkia.Se on myös aihealue, josta haluan oppia koko ajan lisää. Kaikki IT:n osa-alueet ovat laajuudessaan äärimmäisen kiehtovia. Haaveenani on olla mukana IT:n elinikäisen oppimisen matkalla. 

Hanna Wallin, Marketing Manager, Atea 

Näin sattumalta ilmoituksen unelmatyöstäni, hain sitä ja sainpaikan! IT-ala oli minulle silloin uusi tuttavuus, mutta olen viihtynyt erittäin hyvin.  

Olen aina tuntenut itseni tervetulleeksi IT-alalla.Koen, että voin olla oma itseni. Meillä on ihana kulttuuri, että annetaan paljon hyvää palautetta - ja se piristää aina!  

Työstäni tekee merkityksellistä se, että saa olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta. Tykkään myös siitä, että ala on niin laaja ja muuttuu nopeasti, sehän tarkoittaa että pääsee aina oppimaan uutta.  

Toivon ja uskonkin, että tulevaisuudessa IT-alalla on paljon enemmän naisia ja sukupuolivähemmistöjä. 

Marja Tuohimaa, Operations Manager, Atea 

Hyppäsin täysin uutena IT-alalle aloittaessani WM-Data Facin palveluksessa vuonna 2000. Muutamaa vuotta myöhemmin meistä tuli Atea Finland. Nykyiseen rooliin johdatti lähes kymmenen vuoden takainen päätös lähteä tekemään vahvasti yhteistyötä konsernin Riiassa sijaitsevan palvelukeskuksen kanssa. 

Hetki töissä, joka voimaannutti ja josta tuli tunne, että minua kuunnellaan, tapahtui joitakin vuosia sitten, kun jouduin ottamaan pienen paussin töistä terveydellisistä syistä. Silloiset esihenkilöni todella kuuntelivat minua, ja suunnittelimme työhön paluuni aidosti yhdessä. 
 
Innostavia hetkiä työssäni koen silloin, kun asiakkaan kanssa ponnistelemme yhdessä ja keksimme keinon tehdä jotain uudella, paremmalla tavalla helpottaaksemme asiakkaan elämää. 

Saan päivittäin työssäni ideoida pieniä, joskus isompiakin, usein järjestelmän kehittämiseen tai vaikka automaatioon liittyviä asioita, joilla voimme helpottaa jonkun työtä tai vapauttaa aikaa kokonaan toisenlaisiin, merkityksellisempiin tehtäviin. Toivon että voin jatkossakin maalailla ja olla viemässä maaliin omia tai toisten ajatuksia jostain paremmasta! 

Sini Pirhonen, Service Specialist, Invoice Management Process Owner, Atea 

Merkityksellinen hetki, joka johdatti minut nykyisiin tehtäviini, on luultavasti siirtyminen palvelukoordinoinnista silloiseen sopimushallinnoinnin tiimiin. 

Töissä voimaannuttaa ne hetket, kun voin jakaa jotakin sellaista tietoa, joka todella auttaa työtovereitani omissa töissään eteenpäin. Niinä hetkinä tiedän, että minua kuunnellaan ja joskus jopa ehkä arvostetaankin. 

Työstäni tekee merkityksellistä tiimini, työkaverini ja atealaiset. Työilmapiiri tekee tästä sen arvoista. 

Haaveilen siitä, että pystyn tulevaisuudessa keskittymään kehittämiseen tai asiantuntijatason tehtäviin.  

Naisia IT-alalla - "IT-alalla voi olla ihan sellainen kuin on"

Olemme keränneet atealaisten ja tärkeiden yhteistyökumppaniemme ammattilaisten uratarinoita jo useamman vuoden tehdäksemme näkyväksi sen, kuinka naiset IT-alalla menestyvät. Moni on päätynyt IT:n pariin sattumalta tai esimerkiksi alanvaihdon kautta, mutta muualla kerrytetty huippuosaaminen on saanut menestymään teknologian maailmassa.

Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa! IT-alan osaajatarpeen ennustetaan kasvavan tulevina vuosina. Tarvitsemme kaikenlaiset osaajat mukaan.

 

Lue aikaisempien vuosien uratarinat ja tutustu Atean ja kumppanien IT-ammattilaisiin

Hanna Vesenterä, Marketing Director

En kiljahtele riemusta, kun kuulen uuden kolmikirjaimisen lyhenteen tai uuden teknologian edeltäjäänsä vaikuttavammista ominaisuuksista. Minulle IT on ennen kaikkea väline ihmisten välisten yhteyksien luomiseen, ylläpitämiseen ja edistämiseen. Aidosti tavoittelemisen arvoisia asioita ovat yhteiskunnan, ympäristön, organisaatioiden ja yksilön tasolla tasapainoisempi ja merkityksellisempi elämä. IT:n supervoima nousee esille mahdollistajan roolissa, kun se yhdistää ihmisiä paikallisesti ja globaalisti.

Tekoälyn ja muiden innovaatioiden älykäs hyödyntäminen on arjen suurta taikaa, jota en lakkaa ihmettelemästä. Kun pieni ihminen silmät säihkyen kertoo ja näyttää, miten tabletilla luodaan taidetta tai kun IT:n avulla on säilytetty elämää. Kommunikaatiovälineet ovat laskeneet kynnystä kehua, kiittää ja olla ystävällinen kollegaa kohtaan. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut järjestää ja kokea päivän, jossa naiset kokoontuvat kertomaan siitä, miksi IT on heille merkityksellistä.

Eeva Perttula, Head of Sales

Työskentelen IT-alalla, koska koen sen merkitykselliseksi. ICT-ratkaisujen avulla pystytään luomaan tehokkuutta, luomaan uutta, auttamaan arkea, helpottamaan elämää, tasavertaistamaan yksilöiden mahdollisuuksia maailmassa ja arjessa.

Ilman IT:tä yhteiskunta ja organisaatiot olisivat pulassa. ICT-ratkaisujen avulla on mahdollisuus tuottaa todistettavaa ja konkreettista lisäarvoa, joka vaikuttaa kaikkien meidän elämiimme.
Toivon saavani jatkaa esimiestehtävissä sekä omalta osaltani vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. IT-alalla on tyypillisesti johtoasemat miesvoittoisia, joten toivon senkin osalta pystyväni murtaa ”lasikattoja” ja tuomaan monimuotoisuutta.

Raita Lindqvist, Head of Operations Management

Haluan yhdistää teknologian ja ihmisyyden toimivaksi comboksi. Teknologia mahdollistaa ja ihmisten kautta muodostuu merkityksellisyys. Pyrin kytkemään asiat, kehittämisen sekä yhdessä tekemisen isompaan kuvaan ja sitä kautta myös merkityksellisyyteen.

On hienoa nähdä kun aikaansaadut muutokset näkyvät asiakas- ja henkilöstökokemuksen kehityksenä. Minulle on tärkeätä, että ympäristövastuullisuus näkyy yrityksen strategiassa ja että voimme aidosti vaikuttaa ratkaisuillamme esimerkiksi hiilijalanjälkeen ja ennen kaikkea tulevaisuuteen!

Riikka Rönkkönen, Head of Software Sales Services

It-alassa kiehtoo nopeus –  jatkuva muutos ja yleinen tempo. Työssäni olen jatkuvasti oivallusten ja oppimisen keskiössä. Ihmiset ja erilaiset kohtaamiset ovat työn suola ja ne luovat minulle merkityksellisiä hetkiä ihan joka päivä. On myös sanoinkuvaamattoman upeaa olla kehittämässä suomalaisten organisaatioiden toimintaa ja myös työn tekemisen tulevaisuutta tietotekniikalla!

Hakeuduin alalle opiskelujen loppuvaiheessa, kun halusin yhdistää opiskelemani alueet: markkinoinnin ja IT:n. Minun työssäni, kuten monissa muissakin tehtävissä it-alalla, yleinen ymmärrys tietotekniikasta riittää.

Jenni Bergman, Business Development Manager

Alan jatkuva kehitys ja siitä johtuva työssä haastaminen ja oppiminen pitävät mielenkiinnon yllä. Parasta alalla ovat ihmiset ja erilaiset kohtaamiset asiakkaiden, kumppanien ja kollegoiden kanssa.

Oli merkityksellistä huomata, että pärjään, vaikka minulla ei teknistä taustaa olekaan ja riittää kun olen oma itseni. Parasta on saada työskennellä inspiroivien kollegoiden kanssa – yhdessä tätä tehdään! Toivon jatkossakin saavani työskennellä upeiden ihmisten ja jatkuvasti kehittyvän teknologian parissa.

Heini Immonen, Account Manager

IT-alalla työ on usein nopeatempoista ja päivät vaihtelevia. Account Managerina oppii koko ajan uutta ja saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Tylsää harvemmin on. Nykyiseen rooliin päätymiseen on vaikuttanut sattuma, oma-aloitteisuus ja aktiivisuus. Kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella, joten olen rohkeasti mennyt sitä kohti.

Asiakkaalta saatu kiitos hyvin tehdystä työstä sekä esimiehen kannustus ja muut onnistumisen kokemukset tuovat työhön merkityksellisyyttä.

Tanja Reunanen, Senior Project Manager

Jatkuvasti muuttuva markkina on pakottanut myös projektinhallintaa ketteröitymään. Rakastan mun työtä - alati muuttuva ala, katse pallossa, ripaus dataa päätöksen tekoon arvoa tuottaen ja inhimillisyyden paluu projektityöhön. Psykologian opinnot jäi kesken ja päädyin sattumien kautta IT-alalle, voi pojat, minkälaista matkaa tämä on ollut.

Haluan tuntea sitä voimaannuttavaa tunnetta kovasta työstä ja niistä saavutuksista, joita projektitiimi tekee yhdessä ympäri maailmaa. Merkityksellinen hetki omalla polullani oli, kun päätin erikoistua projektien hallintaan ja olla ihan pirun hyvä siinä. Päivääkään en ole katunut. Olen päättänyt kasvaa maailmanluokan tietotaidon omaavaksi projektipäälliköksi. Ainoa tavoitteeni on haastaa itseäni joka päivä ja päästä sinne mukavuusalueen ulkopuolelle, jossa on tilaa kehittyä ja kasvaa.

Taru Paukkula, Manager, People and Culture
Haluan tehdä merkityksellistä työtä. IT mahdollistaa elämänlaatua läpi koko elämän, yhteydenpitoa, elämän helppoutta. Ilman IT:tä ei voi elää.

IT-alan maine – ja todellisuus – on usein miehinen. Meitä muitakin on. Täällä ei tarvitse olla ”ATK-nörtti”, tilaa on monille muillekin, eri aloilta ja taustoilta tulleille ihmisille.

Nelli Saarinen, Service Specialist

IT:n maailmassa eletään jatkuvassa muutoksessa – kaikki päivät sisällöltään hieman erilaisia ja täynnä mahdollisuuksia. Nykyiseen rooliin päädyin koulun työharjoittelupaikan myötä ja onnekseni sain myös jatkaa näiden tehtävien parissa mahtavien kollegojen kanssa.

Merkityksellistä on ollut nähdä oma kehitys ja kasvu huolimatta siitä, ettei IT-ala ollut entuudestaan itselleen tuttu.

Tarja Kinnunen, Operations Manager

Tarjaa kiehtoo IT:n mukanaan tuomat monipuoliset mahdollisuudet ja mahtavat ammattilaiset kollegoina - meitä atealaisia on yli 7000! Erilaiset persoonat varustettuina erilaisilla työtaustoilla ovat ehdottomasti rikkaus. Atean omassa rahoitusyhtiössä Atea Finance Oy:ssä Operations Managerina toimiva Tarja kokee merkityksellisyyttä yksittäisten hetkien sijaan kokonaisuudesta. Tiimihenki on hyvä ja vahva niin omassa tiimissä kuin koko Atean laajuisesti, jossa haastamme ja sparraamme toisiamme suoriutumaan entistä paremmin ja luomaan entistä parempia asiakaskokemuksia sekä tuomme kattavia ja laadukkaita rahoitusratkaisuja Atean asiakkaille.

“IT-alalla voit luoda uusia prosesseja uusinta teknologiaa käyttäen ja pystyt vaikuttamaan asiakaskokemuksen syntymiseen mm. uusien laitteiden, ohjelmistojen, palveluiden tai rahoituksen kautta” Tarja kommentoi.

Yhtenä mielenenpainuvimpana hetkenä Tarja mainitsee hetket vuodelta 2011, jolloin hän kohtasi Norjassa yli tuhat Norjan atealaista “Landstreffeillä” henkeäsalpaavien vuonojen ympäröimänä ja “We are the champions” yhteislaulun kaikuessa jylhissä maisemissa. Hetki oli ikimuistoinen ja Tarja odottaa innolla uutta tapaamista kaikkien atealaisten kanssa Norjassa tulevana syksynä.

Tarja toivoo tulevaisuuden polun IT:n maailmassa vievän eteenpäin atealaisten kanssa hyvällä ja hallitulla vauhdilla, kohti uutta älyllistä IT-maailmaa.

Anne Holopainen, Johtava palvelupäällikkö, Tiera

Tieran johtavana palvelupäällikkönä Anne vastaa asiakkaiden sopimuksien omistavien palvelupäälliköiden toiminnasta sekä toiminnan kehittämisestä ja ulkoituspalveluiden projektien hallinnasta.

IT-alalle Annen toi hieno sattuma. Vaihteleva työ, jatkuvasti kehittyvä, hyvät työkaverit sekä asiakkaille tuotetut palvelut saavat Annen silmät syttymään IT:n maailmassa. Halu palvella asiakkaita sekä työskennellä asiakasrajapinnassa asiakkaiden kanssa siintää ammatillisen unelmien horisontissa, ripauksella kehittyvien urien mahdollisuuksia.

Yksi merkityksellisimmistä hetkistä liittyy muuttoon Helsingistä Tampereelle sekä uuden uraaskeleen ottamiseen. Anne kokee olevansa onnekas, saadessaan kehittyä sekä saadessaan uusia mahdollisuuksia auttaa myös muita kokemaan onnistumisia.

Anu Lamberg, Johdon assistentti, Tiera


Anua kiehtoo IT-alan jatkuva kehittyminen ja eteenpäin meneminen, ”IT:n maailma ei koskaan jämähdä paikalleen.”

IT-alalla johdon assistenttina toimiva Anu päätyi ihan sattumalta kotiäitiyden jälkeen, kun hän mietti uralleen uutta suuntaa. IT-alalla Anu viihtyy edelleen, 10 vuoden jälkeenkin. ICT-asiat ovat aina kiehtoneet häntä ja Anu kannustaakin myös omia tyttäriään osallistumaan koulun robotiikka-kursseille ja oppilasagentti-toimintaan.

Merkityksellisimpiä hetkiä Anulle oli ymmärtää, kuinka kiinteä osa ICT on meidän jokaisen arkipäivää. “On ollut mahtava huomata, kun omassa elämässä törmää asioihin ja tietää miten ne toimivat ja mitä siellä taustalla tapahtuu. Monestihan kyse on loppujen lopuksi yksinkertaisista arkielämää tukevista asioista.”

 

Erika Lehmusto-Halminen, Software Sales Specialist, Atea

"Kaikki tarvitsevat IT:tä” tuumii Erika. Erika toimii Atealla Software Sales Specialistina keskittyen Ciscon ratkaisuihin. Roolissa on asiantuntijamyyntiä, jossa Erika keskustelee asiakkaiden kanssa heidän hankkeistaan pyrkien löytämään parhaat ratkaisut kullekin asiakkaalle. Erika haluaa kehittää itseään jatkuvasti, jotta hän on huippusasiantuntija nykyroolissaan.

IT:ssä tietoturvan merkitys on suuri, jotta kaikki toimii, kuten on suunniteltu. Erika haluaa olla töissä paras versio itsestään, joka on kuljettanut Erikaa eteenpäin - myös IT-alalle, jonne hän päätyi monen sattuman kautta. 

Kirsi Koukkula, Case Manager, Atea


Kirsi toimii Atealla Case Managerina, syttyen IT-alan nopeatempoisuudesta ja jatkuvasta kehittymisestä. Atea-uransa aikana Kirsillä onkin ollut useita eri työtehtäviä. IT:n maailmassa merkityksellisimpiä hetkiä Kirsi koki kouluttaessaan kollegansa kanssa Atean Riian palvelukeskuksen uusia työntekijöitä käyttämään toiminnanohjausjärjestelmää.

Seikkailunhaluinen Kirsi asui kuvaannollisesti Riiassa viikkoja ja projekti toimikin hyvänä englannin kielikylpynä, sillä useita viikkoja kestänyt koulutus tapahtui englanniksi. Kirsillä on luottamus siihen, että hänen on mahdollisuus jatkaa uraansa samalla, muutoksen tiellä.

Leyla Akgez-Laakso, Tietohallintojohtaja, Finavia

Leyla työskentelee IT-alalla, sillä hän kokee työn yhteiskunnallisesti ja maailmanlaajuisesti tärkeäksi työksi. Ihmeisläheinen työ sekä yhdessä isomman porukan kanssa asioiden kehittäminen saavat Leylan silmät syttymään IT:n maailmassa.

Hyödyksi olemisen tunne on tärkeää. Ajoittain urakehitystä on ohjannut kunnianhimon sijaan enemmän velvollisuudentunto. Leylan vaikutus työyhteisöihin ja yhteisöjen tuloksiin on ollut hyvää, ja siksi Leyla on halunnut pyrkiä rooleihin, joissa hän pystyy vaikuttamaan mahdollisimman laajasti.

Nykyisin Finavian tietohallintojohtajana työskentelevä Leyla on päätynyt IT-alalle toisen alan opinnoista huolimatta. Merkityksellisyyden hetkiä IT:n maailmassa hän on kokenut useita, tärkeiden ongelmien ratkaisemisesta, ja erityisesti päästessään työskentelemään osana monikulttuurillista tiimiä ulkomailla, suomalaista IT-osaamista edustaen.

Leyla kokee olevansa tällä hetkellä unelmatyössään vastaten Finavian it-toiminnoista. Tehtävää on paljon, mahtavan porukan ympäröimänä. Ammatillisena unelmana on jatkaa vastaavaa työtä mahdollisimman pitkään, yhtä innokkaana kuin nytkin.

 

Miia Satomaa, Vice President, Head of Global Infrastructure and End User Services, Stora Enso

Miia nauttii teknologian monimuotoisuudesta ja it:n rajoittamista mahdollisuuksista. “Koskaan ei voi tietää mitä on edessä ja uteliaisuus uutta kohtaan sytyttää.”

Miia toimii Stora Ensolla Globaalien Infrastruktuuri ja loppukäyttäjäpalveluiden johtajana, (VP, Global Infrastructure and End User Services). Tiiminsä kanssa hän huolehtii, että Stora Enson palvelut toimivat ja heillä on oikeanlaisia kyvykkyyksiä yhtiön tarpeisiin. Merkityksellisiä Miia kokeekin, kun tiimi onnistuu – olipa kyseessä ison projektin loppuun saattaminen, urapolun löytäminen tai asioiden edistäminen ongelmia ratkomalla.

Rohkeus tarttua haasteisiin, rohkeus hypätä kohti tuntematonta sekä usko tiimin voimaan on johdattanut Miiaa hänen urapolullaan. Tulevaisuudessa hän haluaa nähdä miten globaaleihin haasteisiin ja ongelmiin teknologialla voidaan tuoda ratkaisuja sekä nähdä, mihin teknologia kehittyy.

Minna Rehn, Tietohallintojohtaja, Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri

IT-alan vauhdikas kehittyminen ja jatkuva muutos kiehtoo Minnaa, joka toimii tietohallintojohtajana Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä. IT-ala haastaa kehittymään ja oppimaan uutta. Menestyäkseen ja edetäkseen urallaan, laakereilleen ei voi jäädä lepäämään, Minna miettii.

Minna haluaakin kannustaa tyttöjä ja naisia hakeutumaan rohkeasti monipuoliselle ja laajalla IT-alalle, jossa tehtäviä riittää teknologiasta sovelluskehitykseen sekä robotiikasta tekoälyyn.

Merkityksellisempiä hetkiä IT-alalla Minnalle on ollut Keski-Suomen uuden sairaalan Novan rakentamishanke kokonaisuudessaan sekä Novan toiminnan käynnistäminen. Sairaala Novassa on käytössä valtavasti uutta teknologiaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin toiminta siirtyy vuoden 2023 alusta hyvinvointialueelle. Minna pitääkin ovea raollaan uusille mahdollisuuksille sekä urapoluille.

Sanna Virtanen, Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Tiera


IT:n maailmassa Sannan silmät saa hehkumaan IT:n luomat mahdollisuudet, monipuolisuus, merkityksellisyys sekä vaikuttavuus. Sanna toimii Tieran markkinointi- ja viestintäpäällikkönä, vastaten yhdessä tiimin kanssa Tieran brändin, markkinoinnin ja viestinnän kehittämisestä ja toteuttamisesta.

Sanna haluaa tuoda esiin sitä, miten erilaisilla kokemus- ja koulutustaustoilla ICT-alalla voi työskennellä ja miten monipuolisia mahdollisuuksia se tarjoaa. Merkityksellisin hetki omalla polullaan IT:n maailmassa Sannalle on ollut olla mukana rakentamassa Tieran tarinaa yhteiskunnallisena yrityksenä ja nyt kuntien johtavana ICT-kumppanina.

Sanna Winter, Ratkaisupäällikkö, Tiera

Sannan saa motivoitumaan IT:n maailman jatkuva muutos sekä ajan hermoilla pysyminen. IT ala on myös joustava ja monipuolinen ja se kannustaa kehittymään. Vaikka aikoinaan alalle hakiessaan Sannan mielikuvat ja todellisuus eivät ehkä kohdanneet, vei ala Sannan täysin mukanaan ja urapolku it-alalla jo kestänyt yli 20 vuotta. Sanna toimii Tieralla ratkaisupäällikkönä, vastaten Tiera Turva salausratkaisuista ja Puhe + Data operaattoripalveluiden palvelukokonaisuudesta.

IT-alan pyörät pyörivät Sannan mukaan hyvällä yhteistyöllä ja tiimipelaamisella. Tärkein ominaisuus alalle hakiessa on Sannan mielestä hyvät sosiaaliset taidot ja pelkäämätön asenne kehittää itseään. Oman tietotaidon hyödyntäminen luo merkityksellisyyttä työssä, tunne siitä että pärjää ja ottaa ennakkoluulottomasti tehtävistä kiinni. Ammatillisten unelmien kohdalla Sanna haluaa jatkaa yhteiskunnan digitalisaation kehittämistä sekä tuntea tekevänsä omalla tavallaan tärkeää asiaa. “Näe suuret linjat, tee pieniä asioita” -sitaatti kuvaa Sannan mielestä hyvin sitä, miten IT alalla toimitaan niin että pyörät pyörivät.

 

Mia Bergius, Google Business Manager, Atea

Atealla Google Business Managerina työskentelevää Miaa innostaa voimakkaasti kehittyvä ja monipuolinen IT-maailman, joka tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia.

Tämänhetkiseen positioon Googlen liiketoiminnan kehittämisestä vastaavana, Mia tarttui innolla mahdollisuuden avauduttua. Mia uskoo, että parhaat mahdollisuudet tulevatkin eteen toisinaan yllättäen ja niihin on uskallettava tarttua.

Työhön merkityksellisyyttä tuovat usein arjen pienet, mutta lopulta vaikuttavat hetket. Tavoitteita pitää aina olla, mutta on löydyttävä myös uskallusta muuttaa suunnitelmia nopeasti kehittyvässä IT-maailmassa. On tärkeää suhtautua avoimesti pompsahteleviin, yllättäviin mahdollisuuksiin, joita ei olisi voinut kuvitellakaan kohtaavansa.

 

"Mut otettiin vakavasti, vaikka olin nuori suoraan koulunpenkiltä"

Me tarvitsemme Atealle kaikenlaista osaamista - ja kunnioitamme erilaisia mielipitetiä. Suoraan opinnoista voi työllistyä vaativiin asiantuntijatehtäviin tai niihin voi kasvaa osaamisen kertyessä. 

Oletko sinä seuraava atealainen?