Siirry sisältöön
Takaisin Ura Ateassa
ura ateassa

Women in IT Path

Kykymme palvella asiakkaitamme perustuu osaaville ja työstään innostuneille asiantuntijoille ja siksi haluamme olla vetovoimainen työnantaja kaikille ihmisille heidän iästään, sukupuolestaan, alkuperästään, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai maailmankatsomuksestaan riippumatta. Haluamme olla asiakkaillemme, työntekijöillemme ja kumppaneillemme The Place to Be.

Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että IT-alan laajat uramahdollisuudet houkuttelisivat enemmän naisia hakeutumaan alalle – ja Ateaan töihin. Tällä hetkellä Atean työntekijöistä Suomessa noin 20 % on naisia ja me haluamme heitä paljon lisää!

Järjestimme toukokuussa 2021 sekä ryhmälle Atean naisia erilaisen työpäivän nimeltään Glamour Moments in IT Path. Järjestimme toisen kuvauspäivän marraskuussa 2021, johon kutsuimme mukaan myös asiakkaitamme ja kumppaneitamme. Päivien aikana he jakoivat omia kertomuksiaan siitä, miksi he ovat valinneet tietotekniikka-alan, mitä mahdollisuuksia se tarjoaa heille ja mikä on ollut merkityksellinen hetki heidän omalla urapolullaan. Tuomalla päivään mukaan juhlapuvut, kampaukset ja meikit halusimme murtaa alan harmaita stereotypioita. Tietotekniikassa voi toisinaan olla mukana myös ripaus glamouria!

Videolla näet pilkahduksen Atean naisista  Glamour Moments in IT Pathin marraskuisista kuvauksissa. Kuvaukset täyttyivät ilosta, naurusta ja hyvästä fiiliksestä kun ihanat, mahtavat naiset jakoivat uratarinoitaan. 

 

 

Tarja Kinnunen, Operations Manager

Tarjaa kiehtoo IT:n mukanaan tuomat monipuoliset mahdollisuudet ja mahtavat ammattilaiset kollegoina - meitä atealaisia on yli 7000! Erilaiset persoonat varustettuina erilaisilla työtaustoilla ovat ehdottomasti rikkaus. Atean omassa rahoitusyhtiössä Atea Finance Oy:ssä Operations Managerina toimiva Tarja kokee merkityksellisyyttä yksittäisten hetkien sijaan kokonaisuudesta. Tiimihenki on hyvä ja vahva niin omassa tiimissä kuin koko Atean laajuisesti, jossa haastamme ja sparraamme toisiamme suoriutumaan entistä paremmin ja luomaan entistä parempia asiakaskokemuksia sekä tuomme kattavia ja laadukkaita rahoitusratkaisuja Atean asiakkaille.

“IT-alalla voit luoda uusia prosesseja uusinta teknologiaa käyttäen ja pystyt vaikuttamaan asiakaskokemuksen syntymiseen mm. uusien laitteiden, ohjelmistojen, palveluiden tai rahoituksen kautta” Tarja kommentoi.

Yhtenä mielenenpainuvimpana hetkenä Tarja mainitsee hetket vuodelta 2011, jolloin hän kohtasi Norjassa yli tuhat Norjan atealaista “Landstreffeillä” henkeäsalpaavien vuonojen ympäröimänä ja “We are the champions” yhteislaulun kaikuessa jylhissä maisemissa. Hetki oli ikimuistoinen ja Tarja odottaa innolla uutta tapaamista kaikkien atealaisten kanssa Norjassa tulevana syksynä.

Tarja toivoo tulevaisuuden polun IT:n maailmassa vievän eteenpäin atealaisten kanssa hyvällä ja hallitulla vauhdilla, kohti uutta älyllistä IT-maailmaa.

Anne Holopainen, Johtava palvelupäällikkö, Tiera

Tieran johtavana palvelupäällikkönä Anne vastaa asiakkaiden sopimuksien omistavien palvelupäälliköiden toiminnasta sekä toiminnan kehittämisestä ja ulkoituspalveluiden projektien hallinnasta.

IT-alalle Annen toi hieno sattuma. Vaihteleva työ, jatkuvasti kehittyvä, hyvät työkaverit sekä asiakkaille tuotetut palvelut saavat Annen silmät syttymään IT:n maailmassa. Halu palvella asiakkaita sekä työskennellä asiakasrajapinnassa asiakkaiden kanssa siintää ammatillisen unelmien horisontissa, ripauksella kehittyvien urien mahdollisuuksia.

Yksi merkityksellisimmistä hetkistä liittyy muuttoon Helsingistä Tampereelle sekä uuden uraaskeleen ottamiseen. Anne kokee olevansa onnekas, saadessaan kehittyä sekä saadessaan uusia mahdollisuuksia auttaa myös muita kokemaan onnistumisia.

Anu Lamberg, Johdon assistentti, Tiera

Anua kiehtoo IT-alan jatkuva kehittyminen ja eteenpäin meneminen, ”IT:n maailma ei koskaan jämähdä paikalleen.”

IT-alalla johdon assistenttina toimiva Anu päätyi ihan sattumalta kotiäitiyden jälkeen, kun hän mietti uralleen uutta suuntaa. IT-alalla Anu viihtyy edelleen, 10 vuoden jälkeenkin. ICT-asiat ovat aina kiehtoneet häntä ja Anu kannustaakin myös omia tyttäriään osallistumaan koulun robotiikka-kursseille ja oppilasagentti-toimintaan.

Merkityksellisimpiä hetkiä Anulle oli ymmärtää, kuinka kiinteä osa ICT on meidän jokaisen arkipäivää. “On ollut mahtava huomata, kun omassa elämässä törmää asioihin ja tietää miten ne toimivat ja mitä siellä taustalla tapahtuu. Monestihan kyse on loppujen lopuksi yksinkertaisista arkielämää tukevista asioista.”

Erika Lehmusto-Halminen, Software Sales Specialist, Atea

"Kaikki tarvitsevat IT:tä” tuumii Erika. Erika toimii Atealla Software Sales Specialistina keskittyen Ciscon ratkaisuihin. Roolissa on asiantuntijamyyntiä, jossa Erika keskustelee asiakkaiden kanssa heidän hankkeistaan pyrkien löytämään parhaat ratkaisut kullekin asiakkaalle. Erika haluaa kehittää itseään jatkuvasti, jotta hän on huippusasiantuntija nykyroolissaan.

IT:ssä tietoturvan merkitys on suuri, jotta kaikki toimii, kuten on suunniteltu. Erika haluaa olla töissä paras versio itsestään, joka on kuljettanut Erikaa eteenpäin - myös IT-alalle, jonne hän päätyi monen sattuman kautta.

Kirsi Koukkula, Case Manager, Atea

Kirsi toimii Atealla Case Managerina, syttyen IT-alan nopeatempoisuudesta ja jatkuvasta kehittymisestä. Atea-uransa aikana Kirsillä onkin ollut useita eri työtehtäviä. IT:n maailmassa merkityksellisimpiä hetkiä Kirsi koki kouluttaessaan kollegansa kanssa Atean Riian palvelukeskuksen uusia työntekijöitä käyttämään toiminnanohjausjärjestelmää.

Seikkailunhaluinen Kirsi asui kuvaannollisesti Riiassa viikkoja ja projekti toimikin hyvänä englannin kielikylpynä, sillä useita viikkoja kestänyt koulutus tapahtui englanniksi. Kirsillä on luottamus siihen, että hänen on mahdollisuus jatkaa uraansa samalla, muutoksen tiellä.

Leyla Akgez-Laakso, Tietohallintojohtaja, Finavia

Leyla työskentelee IT-alalla, sillä hän kokee työn yhteiskunnallisesti ja maailmanlaajuisesti tärkeäksi työksi. Ihmeisläheinen työ sekä yhdessä isomman porukan kanssa asioiden kehittäminen saavat Leylan silmät syttymään IT:n maailmassa.

Hyödyksi olemisen tunne on tärkeää. Ajoittain urakehitystä on ohjannut kunnianhimon sijaan enemmän velvollisuudentunto. Leylan vaikutus työyhteisöihin ja yhteisöjen tuloksiin on ollut hyvää, ja siksi Leyla on halunnut pyrkiä rooleihin, joissa hän pystyy vaikuttamaan mahdollisimman laajasti.

Nykyisin Finavian tietohallintojohtajana työskentelevä Leyla on päätynyt IT-alalle toisen alan opinnoista huolimatta. Merkityksellisyyden hetkiä IT:n maailmassa hän on kokenut useita, tärkeiden ongelmien ratkaisemisesta, ja erityisesti päästessään työskentelemään osana monikulttuurillista tiimiä ulkomailla, suomalaista IT-osaamista edustaen.

Leyla kokee olevansa tällä hetkellä unelmatyössään vastaten Finavian it-toiminnoista. Tehtävää on paljon, mahtavan porukan ympäröimänä. Ammatillisena unelmana on jatkaa vastaavaa työtä mahdollisimman pitkään, yhtä innokkaana kuin nytkin.

Miia Satomaa, Vice President, Head of Global Infrastructure and End User Services, Stora Enso

Miia nauttii teknologian monimuotoisuudesta ja it:n rajoittamista mahdollisuuksista. “Koskaan ei voi tietää mitä on edessä ja uteliaisuus uutta kohtaan sytyttää.” 
 
Miia toimii Stora Ensolla Globaalien Infrastruktuuri ja loppukäyttäjäpalveluiden johtajana, (VP, Global Infrastructure and End User Services). Tiiminsä kanssa hän huolehtii, että Stora Enson palvelut toimivat ja heillä on oikeanlaisia kyvykkyyksiä yhtiön tarpeisiin. Merkityksellisiä Miia kokeekin, kun tiimi onnistuu – olipa kyseessä ison projektin loppuun saattaminen, urapolun löytäminen tai asioiden edistäminen ongelmia ratkomalla. 
 
Rohkeus tarttua haasteisiin, rohkeus hypätä kohti tuntematonta sekä usko tiimin voimaan on johdattanut Miiaa hänen urapolullaan. Tulevaisuudessa hän haluaa nähdä miten globaaleihin haasteisiin ja ongelmiin teknologialla voidaan tuoda ratkaisuja sekä nähdä, mihin teknologia kehittyy. 

Minna Rehn, Tietohallintojohtaja, Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri

IT-alan vauhdikas kehittyminen ja jatkuva muutos kiehtoo Minnaa, joka toimii tietohallintojohtajana Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä. IT-ala haastaa kehittymään ja oppimaan uutta. Menestyäkseen ja edetäkseen urallaan, laakereilleen ei voi jäädä lepäämään, Minna miettii.

Minna haluaakin kannustaa tyttöjä ja naisia hakeutumaan rohkeasti monipuoliselle ja laajalla IT-alalle, jossa tehtäviä riittää teknologiasta sovelluskehitykseen sekä robotiikasta tekoälyyn.

Merkityksellisempiä hetkiä IT-alalla Minnalle on ollut Keski-Suomen uuden sairaalan Novan rakentamishanke kokonaisuudessaan sekä Novan toiminnan käynnistäminen. Sairaala Novassa on käytössä valtavasti uutta teknologiaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin toiminta siirtyy vuoden 2023 alusta hyvinvointialueelle. Minna pitääkin ovea raollaan uusille mahdollisuuksille sekä urapoluille. 

Petra Berg, Tietohallintojohtaja, Atea

Petralle merkityksellisiä hetkiä luovat niin kohtaamiset ihmisten kanssa kuin mielenkiintoiset projektit. Tietohallintajohtajana toimiva Petra vaalii uransa alkuvaiheessa sanontaa “Ongelmia on helppo löytää, etsi mieluummin ratkaisuja ongelmiin.” Sanonta on peräisen uran alkuvaiheen esihenkilöltä. Työtehtävässään Petra vastaa Atean IT-strategista ja sen implementoinnista.

Petran silmät saa syttymään IT:n monipuolisuus ja mahdollisuus oppia uutta. Yksi syy työskennellä IT-alalla on se, että hän pääsee näkemään ensimmäisenä innovatiivisia tietoteknisiä ratkaisuja. Petra haluaa toimia esimerkkinä sille, että naiset pärjäävät erittäin hyvin IT-alalla. Hän kannustaa lisää naisia hakeutumaan alalle. Ammatillisia unelmia kysyttäessä, vastaus ons selvä: halu kehittyä entistä paremmaksi ihmisten johtajaksi ja toimia inspiraationa muille naisille. Heitä tarvitaan lisää IT-alalle. 

Sanna Virtanen, Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Tiera

IT:n maailmassa Sannan silmät saa hehkumaan IT:n luomat mahdollisuudet, monipuolisuus, merkityksellisyys sekä vaikuttavuus. Sanna toimii Tieran markkinointi- ja viestintäpäällikkönä, vastaten yhdessä tiimin kanssa Tieran brändin, markkinoinnin ja viestinnän kehittämisestä ja toteuttamisesta.  
 
Sanna haluaa tuoda esiin sitä, miten erilaisilla kokemus- ja koulutustaustoilla ICT-alalla voi työskennellä ja miten monipuolisia mahdollisuuksia se tarjoaa. Merkityksellisin hetki omalla polullaan IT:n maailmassa Sannalle on ollut olla mukana rakentamassa Tieran tarinaa yhteiskunnallisena yrityksenä ja nyt kuntien johtavana ICT-kumppanina

Sanna Winter, Ratkaisupäällikkö, Tiera

Sannan saa motivoitumaan IT:n maailman jatkuva muutos sekä ajan hermoilla pysyminen. IT ala on myös joustava ja monipuolinen ja se kannustaa kehittymään. Vaikka aikoinaan alalle hakiessaan Sannan mielikuvat ja todellisuus eivät ehkä kohdanneet, vei ala Sannan täysin mukanaan ja urapolku it-alalla jo kestänyt yli 20 vuotta. Sanna toimii Tieralla ratkaisupäällikkönä, vastaten Tiera Turva salausratkaisuista ja Puhe + Data operaattoripalveluiden palvelukokonaisuudesta.

IT-alan pyörät pyörivät Sannan mukaan hyvällä yhteistyöllä ja tiimipelaamisella. Tärkein ominaisuus alalle hakiessa on Sannan mielestä hyvät sosiaaliset taidot ja pelkäämätön asenne kehittää itseään. Oman tietotaidon hyödyntäminen luo merkityksellisyyttä työssä, tunne siitä että pärjää ja ottaa ennakkoluulottomasti tehtävistä kiinni. Ammatillisten unelmien kohdalla Sanna haluaa jatkaa yhteiskunnan digitalisaation kehittämistä sekä tuntea tekevänsä omalla tavallaan tärkeää asiaa. “Näe suuret linjat, tee pieniä asioita” -sitaatti kuvaa Sannan mielestä hyvin sitä, miten IT alalla toimitaan niin että pyörät pyörivät. 

Mia Bergius, Google Business Manager, Atea

Atealla Google Business Managerina työskentelevää Miaa innostaa voimakkaasti kehittyvä ja monipuolinen IT-maailman, joka tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia.

Tämänhetkiseen positioon Googlen liiketoiminnan kehittämisestä vastaavana, Mia tarttui innolla mahdollisuuden avauduttua. Mia uskoo, että parhaat mahdollisuudet tulevatkin eteen toisinaan yllättäen ja niihin on uskallettava tarttua.

Työhön merkityksellisyyttä tuovat usein arjen pienet, mutta lopulta vaikuttavat hetket. Tavoitteita pitää aina olla, mutta on löydyttävä myös uskallusta muuttaa suunnitelmia nopeasti kehittyvässä IT-maailmassa. On tärkeää suhtautua avoimesti pompsahteleviin, yllättäviin mahdollisuuksiin, joita ei olisi voinut kuvitellakaan kohtaavansa.

Toukokuisten kuvausten valovoimaiset Atean naiset

Petra Berg, CIO

Tietotekniikassa kiinnostaa monipuolisuus. Jokainen uusi työpäivä on uusi seikkailu. Saan haastaa itseäni ja oppia uutta. Haluan omalla esimerkilläni osoittaa, että naiset pärjäävät todella hyvin IT-alalla. Se tuo alalle uutta näkökantaa ja dynamiikkaa, rikotaan myös perinteisiä miesaloilla olevia normeja.

Merkityksellisiä hetkiä omalla urapolullani oli se, kun ensimmäisessä IT-työpaikassa naisesihenkilö antoi minulle palautetta siitä, että minussa on potentiaalia kasvaa suureksi, mikäli uskallan haastaa ja kehittää itseäni. Myös se, kun hain nykytehtävään ja ymmärsin, että minulla on siihen rooliin kaikki edellytykset.

Elän tällä hetkellä ammatillista unelmaani, mutta haluan haastaa itseäni joka päivä ja oppia uusia asioita. Ihmisten johtajana haluan kehittyä vielä enemmän ja toimia inspiraationa ja edelläkävijänä muille naisille! 

Heini Ailio, Data Analyst

Olin pari vuotta sitten mökkilaiturilla miettimässä urani suuntaa ja löysin googlailemalla data-analytiikan, kun kartoitin tulevaisuuden kuumimpia ammatteja. Yhtäkkiä huomasin kiinnostuksen kohteeni ja osaamiseni yhdistyvän tässä ammatissa, ja päätin lähteä itsenäisesti opiskelemaan alaa.

IT-ala kehittyy jatkuvasti ja surffaa teknologian uusimpien trendien harjalla. IT tulee vähitellen koskemaan kaikkia aloja, joten se on kannattava uravalinta myös siitä syystä, että töitä tulee todennäköisesti riittämään. Heini toimi Atealla Data Analystin roolissa ja hän on kuvausten jälkeen siirtynyt uusiin haasteisiin.

Yasmin Kokkonen, Digital Marketing and Project Manager

Palo IT-alaan sai alkunsa harjoittelijana Nokialla, josta lähdin kouluttautumaan IT-tradenomiksi. Asetelma jossa valtaosa opiskelijoista oli miehiä, motivoi naisena yrittämään entistä kovemmin tavoittelemaan omaa unelmaa. Huomasin nopeasti olevani oikeasti hyvä järjestelmien kanssa. Eräs opettajani sanoi että te tulette olemaan haluttuja alalla. Teitä [naisia] tämä ala tarvitsee. Se jäi mieleen.

Minulla on aina ollut paljon mielipiteitä ja jo uran alkuvaiheilla ideani otettiin vastaan, minua kuunneltiin ja arvostettiin taitojeni perusteella eikä lyhyt kokemukseni tai nuori ikäni vaikuttanut uskottavuuteen.

Jokainen ongelman ratkaisu tai uusi tuotantokelpoinen idea pitää mielen virkeänä. On huikeeta olla mukana uusissa projekteissa ja kehittämässä alaa. Tämä on se minun juttu, jossa loistan.

Terhi Palin, Consultant

IT:n maailmassa minut sytyttää jatkuva uusiutuminen ja mahdollisuus kehittyä, haastavat ongelmat ja ratkaisujen hakeminen ja löytäminen. Teknisten ominaisuuksien huumassa on todella helppoa unohtaa, että olemme mahdollistajia, eikä IT kaikille ole positiivinen haaste työntekemisessä. Minä kuitenkin haluan edelleen päästä kokeilemaan uusia asioita ja tekniikoita aina ensimmäisenä ja kääntää negatiivisuuden positiiviseksi.

Tekniselläkään alalla tytöttely ei ole enää arkipäivää, vaan aina enemmän ja enemmän osataan arvostaa naisten käytännöllisyyttä ja multitaskauskykyä.

Hanna Vesenterä, Marketing Director

En kiljahtele riemusta, kun kuulen uuden kolmikirjaimisen lyhenteen tai uuden teknologian edeltäjäänsä vaikuttavammista ominaisuuksista. Minulle IT on ennen kaikkea väline ihmisten välisten yhteyksien luomiseen, ylläpitämiseen ja edistämiseen. Aidosti tavoittelemisen arvoisia asioita ovat yhteiskunnan, ympäristön, organisaatioiden ja yksilön tasolla tasapainoisempi ja merkityksellisempi elämä. IT:n supervoima nousee esille mahdollistajan roolissa, kun se yhdistää ihmisiä paikallisesti ja globaalisti.

Tekoälyn ja muiden innovaatioiden älykäs hyödyntäminen on arjen suurta taikaa, jota en lakkaa ihmettelemästä. Kun pieni ihminen silmät säihkyen kertoo ja näyttää, miten tabletilla luodaan taidetta tai kun IT:n avulla on säilytetty elämää. Kommunikaatiovälineet ovat laskeneet kynnystä kehua, kiittää ja olla ystävällinen kollegaa kohtaan. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut järjestää ja kokea päivän, jossa naiset kokoontuvat kertomaan siitä, miksi IT on heille merkityksellistä.

Eeva Perttula, Head of Sales

Työskentelen IT-alalla, koska koen sen merkitykselliseksi. ICT-ratkaisujen avulla pystytään luomaan tehokkuutta, luomaan uutta, auttamaan arkea, helpottamaan elämää, tasavertaistamaan yksilöiden mahdollisuuksia maailmassa ja arjessa.

Ilman IT:tä yhteiskunta ja organisaatiot olisivat pulassa. ICT-ratkaisujen avulla on mahdollisuus tuottaa todistettavaa ja konkreettista lisäarvoa, joka vaikuttaa kaikkien meidän elämiimme.
Toivon saavani jatkaa esimiestehtävissä sekä omalta osaltani vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. IT-alalla on tyypillisesti johtoasemat miesvoittoisia, joten toivon senkin osalta pystyväni murtaa ”lasikattoja” ja tuomaan monimuotoisuutta.

Raita Lindqvist, Head of Operations Management

Haluan yhdistää teknologian ja ihmisyyden toimivaksi comboksi. Teknologia mahdollistaa ja ihmisten kautta muodostuu merkityksellisyys. Pyrin kytkemään asiat, kehittämisen sekä yhdessä tekemisen isompaan kuvaan ja sitä kautta myös merkityksellisyyteen.

On hienoa nähdä kun aikaansaadut muutokset näkyvät asiakas- ja henkilöstökokemuksen kehityksenä. Minulle on tärkeätä, että ympäristövastuullisuus näkyy yrityksen strategiassa ja että voimme aidosti vaikuttaa ratkaisuillamme esimerkiksi hiilijalanjälkeen ja ennen kaikkea tulevaisuuteen!

Tea Telamo, Director, People & Culture

Ilman IT:tä ei oikeasti ole mitään! Kun miettii, minkälaista elämä – eikä pelkästään työelämä – oli 20 vuotta sitten niin onhan tämä muutos ihan käsittämätön. Ja toisaalta se, että on itse saanut elää jokaisen hetken siitä tavallaan tarkoittaa, että muutoksen suuruutta on todella vaikea tajuta. Joskus jälkikäteen sen ehkä käsittää. Me elämme huomista tänään.

Omalla polullani  IT:n maailmassa merkityksellisin hetki oli se, kun oikeasti tajusin, että ajasta ja paikasta riippumaton työ on tätä päivää ja todellisuutta, ei mikään mainosslogan. Ja me voimme olla osaltamme toteuttamassa sitä.

Tiina Mattila, Head of Customer Service

Työelämäni alussa minulle esiteltiin konesalin serverit ja levyjärjestelmät, jotka oli nimetty Ankkalinnan mukaan. Akua tarvittiin laskutuksessa, Iinestä keräämään laskutusdataa ja Hessu huolehti asiakkaiden laskuerittelyistä. Akun, Iineksen ja Hessun avulla ymmärsin, miten kaikilla eri järjestelmillä on oma tehtävänsä, joiden vaikutukset ulottuvat pitkälle. Silloin tiesin, että IT-maailma on MY PLACE TO BE.

Tietotekniikassa sytyttää mahdollisuus muuttua ja muuttaa, oivaltaa ja oppia yhdessä. Tunnistaa järjestelmien, toimintatapojen, tietojen ja ihmisten muodostamien verkostojen kokonaisuus - unohtamatta hyvää henkilöstö- ja asiakaskokemusta. Haluan kannustaa kaikkia seikkailemaan IT-maailmaan - koulutustaustasta huolimatta ja erityisesti rohkaista nuoria näkemään IT:n loputtomat mahdollisuudet!

Riikka Rönkkönen, Head of Software Sales Services

It-alassa kiehtoo nopeus –  jatkuva muutos ja yleinen tempo. Työssäni olen jatkuvasti oivallusten ja oppimisen keskiössä. Ihmiset ja erilaiset kohtaamiset ovat työn suola ja ne luovat minulle merkityksellisiä hetkiä ihan joka päivä. On myös sanoinkuvaamattoman upeaa olla kehittämässä suomalaisten organisaatioiden toimintaa ja myös työn tekemisen tulevaisuutta tietotekniikalla!

Hakeuduin alalle opiskelujen loppuvaiheessa, kun halusin yhdistää opiskelemani alueet: markkinoinnin ja IT:n. Minun työssäni, kuten monissa muissakin tehtävissä it-alalla, yleinen ymmärrys tietotekniikasta riittää.

Jenni Bergman, Business Development Manager

Alan jatkuva kehitys ja siitä johtuva työssä haastaminen ja oppiminen pitävät mielenkiinnon yllä. Parasta alalla ovat ihmiset ja erilaiset kohtaamiset asiakkaiden, kumppanien ja kollegoiden kanssa.

Oli merkityksellistä huomata, että pärjään, vaikka minulla ei teknistä taustaa olekaan ja riittää kun olen oma itseni. Parasta on saada työskennellä inspiroivien kollegoiden kanssa – yhdessä tätä tehdään! Toivon jatkossakin saavani työskennellä upeiden ihmisten ja jatkuvasti kehittyvän teknologian parissa.

Heini Immonen, Account Manager

IT-alalla työ on usein nopeatempoista ja päivät vaihtelevia. Account Managerina oppii koko ajan uutta ja saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Tylsää harvemmin on. Nykyiseen rooliin päätymiseen on vaikuttanut sattuma, oma-aloitteisuus ja aktiivisuus. Kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella, joten olen rohkeasti mennyt sitä kohti.

Asiakkaalta saatu kiitos hyvin tehdystä työstä sekä esimiehen kannustus ja muut onnistumisen kokemukset tuovat työhön merkityksellisyyttä.

Tanja Reunanen, Senior Project Manager

Jatkuvasti muuttuva markkina on pakottanut myös projektinhallintaa ketteröitymään. Rakastan mun työtä - alati muuttuva ala, katse pallossa, ripaus dataa päätöksen tekoon arvoa tuottaen ja inhimillisyyden paluu projektityöhön. Psykologian opinnot jäi kesken ja päädyin sattumien kautta IT-alalle, voi pojat, minkälaista matkaa tämä on ollut.

Haluan tuntea sitä voimaannuttavaa tunnetta kovasta työstä ja niistä saavutuksista, joita projektitiimi tekee yhdessä ympäri maailmaa. Merkityksellinen hetki omalla polullani oli, kun päätin erikoistua projektien hallintaan ja olla ihan pirun hyvä siinä. Päivääkään en ole katunut. Olen päättänyt kasvaa maailmanluokan tietotaidon omaavaksi projektipäälliköksi. Ainoa tavoitteeni on haastaa itseäni joka päivä ja päästä sinne mukavuusalueen ulkopuolelle, jossa on tilaa kehittyä ja kasvaa.

Taru Paukkula, Manager, People and Culture
Haluan tehdä merkityksellistä työtä. IT mahdollistaa elämänlaatua läpi koko elämän, yhteydenpitoa, elämän helppoutta. Ilman IT:tä ei voi elää.

IT-alan maine – ja todellisuus – on usein miehinen. Meitä muitakin on. Täällä ei tarvitse olla ”ATK-nörtti”, tilaa on monille muillekin, eri aloilta ja taustoilta tulleille ihmisille.

Anu Aila, Service Specialist

Päädyin alalle aivan sattumalta, kun Atealle etsittiin ”hyvää tyyppiä”. Tykkään työstäni ja työkavereistani, ilmapiiri on rento ja meillä on yhteisöllinen kuuluvuuden tunne. Alassa kiinnostaa sen jatkuva kehitys, muutos ja uuden luominen. Jokainen työpäivä on erilainen. 

Merkitystä työhön tuo se, kun omat ideani ja ajatukseni otetaan käytäntöön ja olen pystynyt luomaan parempia tapoja toimia.

Nelli Saarinen, Service Specialist

IT:n maailmassa eletään jatkuvassa muutoksessa – kaikki päivät sisällöltään hieman erilaisia ja täynnä mahdollisuuksia. Nykyiseen rooliin päädyin koulun työharjoittelupaikan myötä ja onnekseni sain myös jatkaa näiden tehtävien parissa mahtavien kollegojen kanssa.

Merkityksellistä on ollut nähdä oma kehitys ja kasvu huolimatta siitä, ettei IT-ala ollut entuudestaan itselleen tuttu.

Videolla näet pilkahduksen Atean naisista  Glamour Moments in IT Pathin toukokuisista kuvauksissa.

Takaisin Ura Ateassa