Siirry sisältöön
Account Manager Heini Immonen on kehittämisorientoitunut tiimipelaaja, joka nauttii saadessaan etsiä ja löytää parhaat ratkaisut asiakkaidensa pulmiin. Hän on siirtynyt muista töistä IT-alalle ja kannustaa muitakin naisia vastaavaan hyppyyn: ”Kaikkea ei tarvitse osata ennalta, työn oppii kyllä käytännössä!”
Heini Immonen Atean toimistolla portaikossa.

”Olen toiminut Account Managerina Atealla vuodesta 2019 alkaen. Toimin tiimissä, joka vastaa yksityissektorin asiakkaista. Koen työni merkitykselliseksi, koska voin auttaa asiakkaita heidän liiketoiminnassaan sekä auttaa myös omaa yritystämme menestymään”, Account Manager Heini Immonen kertoo. 

Account Manager huolehtii asiakasyrityksen tarpeista laajasti ja orkestroi toimintaa Atealla, jotta asiakas saa kaiken tarvitsemansa. Heini Immosen mielestä työssä on tärkeää pitää sekä asiakastyöstä että ongelmanratkaisusta. 

”Tavoitteenamme on aina, että ratkaisuistamme on aidosti hyötyä asiakkaalle. Asiakas voi esimerkiksi säästää rahaa tai aikaa uuden ratkaisun ansiosta. Saankin parhaita onnistumisen tunteita, kun asiakas on tyytyväinen tarjoamaamme ratkaisuun”, Heini sanoo. 

Yksi isoimmista asiakkaista on Finavia, jota Atea tukee Helsinki-Vantaan lentokentän uudistamisessa. 

”Yhteistyömme Finavian kanssa on sujuvaa ja mielenkiintoista. Atealta on nimetty oma projektipäällikkö ja tiimi asiakkaan avuksi”, Heini Immonen kertoo. 

”Meillä saa olla aito”

Heini Immonen, Atea.

Heinin mielestä paras työkokemus syntyy paitsi mielenkiintoisen aiheen, myös innostavan esimiehen ja tsemppaavaan tiimin avulla. 

”Parasta työssäni ovat asiakkaat ja heidän kanssaan käytävät mielenkiintoiset keskustelut. Meillä on myös hyvä tiimi, jonka kanssa nauramme paljon yhdessä sekä saamme apua ja sparrausta toisiltamme. Ja Head of Sales & Sustainability Vesa Siitari on paras esimies, joka minulla on koskaan ollut! Hän johtaa kannustavasti ja auttaa kaikkia meitä onnistumaan.”  

Heini kertoo, että esimies kannustaa myös jokaista olemaan työssään oma itsensä. Työtä voi tehdä monella tavalla. 

”Ei kannata esittää mitään roolia, koska asiakas kyllä tunnistaa, jos et ole aito. Asiakasta voi auttaa ja kuunnella hyvin monella eri tavalla. Itse pyrin keskustelemaan ja kuulostelemaan, mitkä ovat asiakkaan todelliset tarpeet. Yritän miettiä, onko ratkaisusta oikeasti apua asiakkaan ongelmaan ja saako hän siitä jotain lisäarvoa. En halua myydä ratkaisuja, joista ei ole oikeasti hyötyä. Ja hienoa, että saamme toimia Atealla näin, minun ei ole tarvinnut toimia omien arvojeni vastaisesti.” 

Hyppy it-alalle oli pelottava, mutta kannattava

Heini Immonen työskenteli ennen Ateaa tietoturva-alan asiantuntijayrityksessä ja sitä ennen pitkään erilaisissa myynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä. Hyppäys it-alalle oli aluksi pelottava, mutta hän on ollut muutokseen erittäin tyytyväinen. Hän kannustaa myös muita naisia samaan siirtoon ja muistuttaa, että IT-alalla tarvitaan monenlaisia osaajia – kaikkien ei suinkaan tarvitse olla teknisiä nörttejä.  

”Naiset eivät ehkä hakeudu niin helposti alalle töihin, koska epäilevät omaa osaamistaan.  Voin kuitenkin vakuuttaa, että monenlaisesta taustasta on hyötyä ja työssä tarvittavan teknisen tiedon oppii kyllä”, Heini sanoo. 

”It-alalla on monia tosi hyviä puolia: täällä on rento meininki, avoin ilmapiiri ja usein mahtava tiimihenki. Kannattaa huomioida, että palkkauskin on yleensä parempi ja helpommin neuvoteltavissa kuin perinteisillä naisten aloilla. Tällä hetkellä on tarjolla paljon työmahdollisuuksia, mikä tekee siirtymisen muilta aloilta helpommaksi.”  

Ateassa on yhteensä noin kymmenen naista Account Managereina ja Heini Immosen tiimissä heitä on kaksi. Hän on kannustanut myös omia ystäviään it-alalle ja tekee niin jatkossakin – tosin osa hänen ikäluokastaan on valinnut alan jo itsekin.

Pitkä kokemus asiakastyöstä, taskussa uusi tutkinto

Heini Immonen kävelee käytävällä Atean toimistolla.

Heini Immonen on tehnyt erilaisia töitä 14-vuotiaasta lähtien, aluksi kesätöissä, myöhemmin vakituisemmin.  

”Olen tehnyt kuluttajamyyntiä tosi paljon; myynyt vaatteita ja kosmetiikkaa, ollut ravintola-alalla ja promoottorina sekä tehnyt muutakin asiakastyötä. Uskon, että tämä näkyy kaikessa tekemisessäni yhä: haluan mennä kaikessa asiakkaan tarpeet edellä.” 

Heini Immonen on opiskellut liiketalousalaa pariin otteeseen, uusin tutkinto on Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -koulutusohjelmasta. 

”Valmistuin myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi 2013 ja sen jälkeen olin vaaditut kolme vuotta töissä, jotta pystyin aloittamaan MBA:n eli ylemmän korkeakoulututkinnon opiskelun töiden ohessa. Lopputyöni tein Atealle. Käsittelin siinä tiedolla johtamisen myynnin haasteita.” 

Koulutus ja oman työn kehittäminen motivoivat

Atea järjestää henkilökunnalle koulutuksia säännöllisesti, jotta kaikki pysyvät kehityksessä ajan tasalla. Koulutukset voivat liittyä esimerkiksi teknisiin ratkaisuihin tai myyntiin. Säännöllisissä viikkokatsauksissa henkilökunnalle kerrotaan Atean tarjonnasta.  

Heinistä on motivoivaa, että työhön on tarjolla paljon lisäkoulutusta.  

”Tämä on asiantuntijatyötä, jossa on kehitettävä itseään koko ajan – muuten on vaikeaa keskustella asiakkaan kanssa eri vaihtoehdoista.” 

Toisaalta kaikkea ei voi eikä tarvitse osata itse.  

”Atealla on hyviä konsultteja, ratkaisumyyjiä ja muita osaajia, joiden asiantuntemusta me Account Managerit voimme aina tarvittaessa hyödyntää.” 

Pitkät lenkit koiran kanssa rentouttavat

Heini Immonen, Atea.

Vapaa-ajalla Heini rentoutuu liikkumalla. Lajilla ei niin väliä, kunhan pääsee liikkumaan. 

”Tykkään käydä esimerkiksi salilla, pyöräilemässä ja lenkillä – pääasia että pääsen liikkumaan. Teen myös koirani kanssa pitkiäkin lenkkejä. Etätyöaikana olen käynyt välillä salilla päivälläkin ja jatkanut sitten töitä illalla pidempään.”  

Lomalla Heini Immonen lähtee aina mielellään matkalle kotimaata kauemmaksi, jolloin työt ja rutiinit unohtuvat parhaiten. 

”Tavoitteenani on päästä taas reissuun, kunhan koronarajoitukset hellittävät. Suunnitelmissa on snorklausreissu Kroatiaan sekä viikko Atean Espanjan huvilalla, jonka osalta kävi tuuri arvonnassa.”