Siirry sisältöön
Takaisin Koulut ja oppilaitokset

Microsoft-ratkaisut kouluille ja oppilaitoksille

Microsoft-oppilaitosratkaisut yhdistävät pedagogiikan ja teknologian. Ratkaisut mahdollistavat parempia oppimistuloksia helpommalla saavutettavuudella ja erilaisia oppijoita tukevilla toiminnoilla sekä auttavat kouluja ja oppilaitoksia kehittämään uudenlaisia oppimistaitoja digitalisoituvassa yhteiskunnassa.

Atean oppilaitosratkaisut tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja oppilaitoksille ja opiskelun eri vaiheessa oleville käyttäjille.

Tiera Verkkokauppa -puitesopimukseen liittyneiden kuntien oppilaitokset hankkivat opetuslaitteensa valmiiksi kilpailutetuilla hinnoilla. Lue lisää Tiera Verkkokaupasta.

Microsoft-laitteet. Windows 10 -opetuslaitteet,  laitteet toisen asteen oppilaitoksille, Microsoft Surface-laitteet, Microsoft eSports VR-tehotyöasemat sekä XR-ratkaisut Reverb ja HoloLens.

Opiskelijan laitteet palveluna. Edulliset opiskelijan laitteet kattavalla tuella Tiera Verkkokaupasta.

 

Shape the Future -ohjelma. Windows 10 Pro Academic -opetuslaitteet valmiiksi kilpailutettuun oppilaitoshintaan Tiera Verkkokaupasta Microsoftin kuntatasoisen LOE:n avulla.

 

Atean Edu Complete -hankintamalli. Täydellinen it-hankintamalli oppilaitoksille. Edu Complete sisältää kaiken tarvittavan it-infrastruktuurin suunnittelusta hallintaan.

 

Atean käyttöönotto- ja hallintapalvelut. Moderni palvelu yksinkertaistaa laitteiden käyttöönoton ja  se tuotetaan viimeisimmillä työkaluilla kuten Windows Autopilotin/ Intunen avulla.

Atean koulutuspalvelut. Koulutamme johdon, opettajat ja teknisen henkilöstön. Pedagogisista käyttökoulutuksistamme opettajat saavat vinkkejä suoraan omaan opetukseensa.

Atea Edu Complete – Microsoftin digitaalinen matka

Atea erottuu muista it-alan toimijoista laajalla oppilaitoksille suunnatulla palvelukokonaisuudella. Halutessasi palvelukokonaisuus räätälöidään koulun tai oppilaitoksen tarpeiden mukaan. Alkukartoitus on maksuton ja sitoumukseton.

  • Alkukartoitus, lähtötilanteen ja tarpeiden kartoitus (maksuton)
  • Käyttöönotto, automaattisen käyttöönoton määrittäminen (Autopilot)
  • Päätelaitehallinta (Intune/ Intune for education)
  • Microsoft 365:n hyödyntäminen opetuksessa
  • Koulutukset
  • Microsoft-koulut
  • Loppukäyttäjäpalvelut

 

Tyttö opiskelee tabletin välityksellä etäkoulussa.

Digitaaliset oppimistyökalut – Microsoft syventävä lukuohjelma

Microsoftin saavutettavuustyökalujen avulla opettaja voi parantaa kaikenikäisten ja -tasoisten oppilaiden luku- ja kirjoitustaitoja.

Tasoita taitoeroja parantamalla oppimateriaalien saatavuutta sekä tukemalla tärkeitä oppimisprosesseja ja ei-kognitiivisia taitoja, joita oppilaat tarvitsevat menestyäkseen jatko-opinnoissa ja työelämässä.

Opetuksen saavutettavuutta painottavat erityisesti Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisemat uudetlukutaidot.fi.

Atean Microsoft-koulutuspalvelut

Opettaja neuvoo oppilaita tunnilla tabletin avulla.

Atean Microsoft 365 sekä Teams-koulutukset ovat aina pedagogisia käyttökoulutuksia. Opettajat saavat koulutuksista suoraan omaan opetukseensa vietäviä vinkkejä. Atean kouluttajien pedagoginen tausta auttaa ymmärtämään millaista täydennyskoulutusta kentällä oikeasti kaivataan. Valmiiden koulutuspakettien lisäksi räätälöimme koulutuksia asiakkaiden toiveiden mukaan, ja kaikki koulutukset on toteutettavissa sekä lähi- että etäkoulutuksina.

”Pedagogeina huomioimme koulutuksissamme opetussuunnitelman sisällöt ja tavoitteet. Esimerkiksi jatkuva-arviointi, oppilaiden erilaiset kielelliset ja taidolliset lähtökohdat sekä laadukas tehtävänanto ovat esimerkkejä sisällöistä, joita painotamme koulutuksissamme.”

— Riikka Virtaniemi, Atea

Kysy lisää Atean edu-asiantuntijoilta

Janne Konttinen
Advisor, Education

Janne Konttisen vastuulla on opetukseen ja oppimiseen liittyvien palveluiden suunnittelu ja johtaminen. Hänen erityisosaamistaan ovat kaikki koulun digitalisaatioon liittyvät asiat. Jannen toimialuetta on pääkaupunkiseutu.

Blogi: Microsoftin uusi Windows 11 SE tukee esi- ja alakoululaisten uudet lukutaidot -linjauksia

Atean opetuksen ja oppimisen palveluiden johtaja Janne Konttinen kirjoitti blogikirjoituksen Microsoftin uusista Windows 11 SE-laitteista ja opetushallituksen kesäkuussa 2022 päivittämissä uudet lukutaidot -linjauksista.

Takaisin Koulut ja oppilaitokset