Siirry sisältöön
Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami panostaa kunnianhimoisiin IT-ratkaisuihin ja huippuluokan laitteisiin, sillä ne houkuttelevat diginatiiveja nuoria opiskelupaikan valinnassa. Tiera Verkkokauppa ja Atea ovat olleet mukana toisen asteen oppilaitoksen matkalla digitaalisen osaamisen huippuyksiköksi.
Kotkan-Haminan-seudun koulutuskuntayhtymä Ekami

Ollaankos tässä lentokentällä vai kauppakeskuksessa? Ei, vaan yhdellä Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekamin neljästä toimipisteestä, joissa katseen vangitsevat jopa yhdeksän neliömetrin kokoiset LED-seinät. Ne ovat näyttävin esimerkki Ekamin käytössä olevasta uudesta Samsung-teknologiasta, jolla koulutuskuntayhtymän noin 4 500 opiskelijaa ja 350 henkilökunnan jäsentä pidetään ajan tasalla. 

 

”Äärimmäisen hyvä näyttötekniikka kruunaa sisäisen infojärjestelmämme. Se on täysin etäohjattava, joten näkymää voi ohjata sekä tietokoneella että mobiilisti”, Ekamin tietohallintopäällikkö Juha Posti sanoo ylpeänä. Näyttöä voidaan käyttää poikkeusoloista tiedottamiseen tulevaisuudessa, kun se on integroitu oppilaitoksen hälytysjärjestelmään.  

”Infoseinältä näkee ajankohtaiset tiedot aina, kun tulee sisään kampukselle. Uusin näyttöteknologia hyödyttää niin opiskelijoitamme, opettajiamme, vierailijoitamme kuin hallintoammekin.”  

Atean asiakaspäällikön Jukka Haikosen mukaan Ekamiin toivottiin erityisesti ratkaisuja, jotka helpottavat ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatonta työskentelyä.  

”Olemme pilotoineet monenlaisia virtualisointitekniikkaan liittyviä ratkaisuja. Niiden käyttö onnistuu nyt mobiililaitteilla, joita opettajilla ja hallinnolla on käytössään”, Jukka Haikonen kertoo. Virtualisointitekniikan avulla järeääkin konesalikapasiteettia vaativia ohjelmistoja voidaan käyttää kevyemmillä mobiililaitteilla. 


 

IT on vetovoimatekijä kovassa kilpailussa opiskelijoista

Tiera Verkkokauppa referenssi: Juha Posti, Ekamin neuvotteluhuoneessa.

Ekami vastaa toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestämisestä Haminassa, Kotkassa, Miehikkälässä, Pyhtäällä ja Virolahdella. Koulutuskuntayhtymä järjestää Etelä-Kymenlaaksossa myös työpajatoimintaa ja etsivän nuorisotyön palveluita. 

”Toimiva ja ketterä IT on ehdottomasti yksi valtti, kun kilpailemme opiskelijoista. Nykyopiskelijat ovat diginatiiveja – he valitsevat opinahjon, jonka IT tukee opiskelua. Kun sekä laitteet että softa ja IT:n tukirakenteet toimivat, toiminta on sujuvaa. Meillä on myös lähituki koko ajan paikalla, mikä ei ole itsestäänselvyys”, Juha Posti sanoo. 

”Oppilaitoksilla on tarve erottua. Edistyksellinen teknologia vahvistaa oppilaitoksen asemaa edelläkävijänä”, Atean Jukka Haikonen sanoo.  

Kumppanuus Atean, Tieran ja Samsungin kanssa antaakin Ekamille myös arvokasta näkyvyyttä. Suora yhteys maailman edistyneimmän mobiiliteknologian valmistajaan Samsungiin on iso vetovoimatekijä kaakkoissuomalaiselle oppilaitokselle.  

”Yritysvierailut ja yhteiset seminaarit ovat hyvä esimerkki yhteistyön voimasta. Viimeksi järjestimme seminaarin Haminan kampuksellamme, ja se kokosi yhteen useita huippuasiantuntijoita. Tämänkaltaisten yritysten vierailu oppilaitoksessa on todella iso juttu sekä oppilaille että opettajille.”  

Kehittyvä oppilaitos panostaa IT-osaamiseen

Tiera Verkkokauppa referenssi: Juha Posti.

Koulutusorganisaation luonteeseen kuuluu jatkuva kehittyminen, ja Ekamissa halutaan olla kehityksen kärjessä. Siksi siellä suhtaudutaan kunnianhimoisesti myös IT-osaamisen tasoon ja tekemisen tapoihin. 

”Meillä on ulkoistamisen sijaan palautettu tekemistä omalle tiimille. Tietohallinto toimii taustalla, mutta osaamisemme ja resurssimme vaikuttavat oppilaitoksen kaikkeen toimintaan. Kaikkea meidän ei tietenkään kannata tehdä itse. Yhteistyö Tiera Verkkokaupan, Atean ja Samsungin kanssa antaa tekemisellemme tukevat puitteet”, Juha Posti kertoo. 

Tiera Verkkokaupasta Ekami hankkii muun muassa asiantuntijapalveluita, lisenssejä, ohjelmistoja ja laitteita: opiskelijoille tuhansia Chromebook-tietokoneita ja -tabletteja sekä opettajille puhelimia. Myös Samsungin huippuedistyksellinen näyttöteknologia on ostettu Tiera Verkkokaupasta. Näyttöjen suunnittelusta ja asennuksista vastasivat Atean asiantuntijat.  

”Tiera Verkkokaupan tuotteet on valmiiksi kilpailutettu ja valikoima on laaja, joten sieltä ostamalla säästämme sekä aikaa että rahaa”, Juha Posti kiittelee. 

Hyvät tyypit ratkaisevat

Myös tietoturvasta huolehtiminen on tärkeä osa Tiera Verkkokaupasta hankittavia palveluita.  
"Kun tietoturva on varmistettu kaiken toiminnan taustalla, voi palveluiden ja laitteiden käyttäjä keskittyä omaan työhönsä. Koko IT-hallinto on usein käyttäjälle näkymätöntä mutta välttämätöntä", Juha Posti sanoo. 

Yhteistyö Atean kanssa on tiivistynyt viime vuosina erityisesti strategisella tasolla.  

”Atean ketteryys ja EDU Advisor -asiantuntijaosaaminen ovat olleet ratkaisevan tärkeitä Ekamin kehityksessä. Yhdessä olemme toteuttaneet myös useita teknologisesti kunnianhimoisia hankkeita. Esimerkiksi Virtual Learning Lab -hankkeessa etsimme ratkaisuja, joilla raskasta 3D-teknologiaa vaativia ohjelmistoja pystyttäisiin käyttämään millä tahansa laitteella. Tämä onnistui virtualisointitekniikan avulla ja Atean tuella”, Juha Posti kertoo.  

”Käymme koko ajan avointa vuoropuhelua – hyvät tyypit ja oikea asenne takaavat, että homma toimii!” 

Tiera Verkkokauppa

Kotkan-Haminan-seudun koulutuskuntayhtymä Ekami on Kuntien Tiera Oy:n osakas. Kuntien Tiera Oy on yli 390 kuntatoimijan omistama osakeyhtiö ja yhteiskunnallinen yritys, joka kehittää kuntien, kaupunkien ja hyvinvointialueiden ICT-palveluja verkostomaisesti yhteistyössä omistaja-asiakkaiden sekä muiden julkisten- ja kaupallisten toimijoiden kanssa.

Atean ylläpitämä Tiera Verkkokauppa on Suomen kattavin, kuntakentän käyttöön suunniteltu dynaaminen hankintajärjestelmä. Se helpottaa ja tehostaa kuntatoimijoiden ICT-laitteiden, -ohjelmistojen ja -palveluiden hankintoja.

Voisiko osaava tiimimme olla avuksi myös teidän organisaatiollenne?

Atea on Suomen suurimpia opetuskäyttöön suunnattujen teknologiaratkaisujen toimittajia ja valikoimastamme löytyvät parhaimmat opiskelun tueksi tarkoitetut tieto- ja viestintäteknologian laitteet, ohjelmistot sekä oheisvälineet. Edu-asiantuntijamme auttavat valitsemaan sopivat ratkaisut kehittämään opiskelijoidenne oppimista.

 

Asiakasreferenssit

Lue, miten muut oppilaitokset ovat luoneet lisäarvoa toimintaansa hyödyntämällä edistyksellisiä teknologisia ratkaisuja.

Haistelua, hypistelyä ja uusinta tekniikkaa – digipedagogiikka uudistaa Oulun luontokoulua

Tutustu tarinaan

Tiedot esiin niks-naks! Automatiikka tukee opiskelijoiden valmistumista Vaasassa

Tutustu tarinaan

Oulun koululaiset oppivat yhdessä tekemällä – tukena uusin teknologia

Tutustu tarinaan