Siirry sisältöön
Uusi työ haastaa tietoturvan. Työnteko on paikkariippumatonta ja pilviresurssipohjaista – eikä ole entisensä. Siksi tietoturvakaan ei voi olla. Atea auttaa uudistamaan yrityksesi tietoturvan hybridityön haasteisiin.

Hybridityön tietoturvastrategia

67 % IT-johtajista raportoi tieturva- ja haittaohjelmistohaasteiden kasvaneen vuoden 2020 alusta alkaen. FBI raportoi verkkohyökkäysten 3-4-kertaistuneen hybridityön myötä. Työn siirtyessä pilveen, tietoturvankin täytyy. Verkkoliikenteen ohjaaminen datacenterin ja palomuurin läpi internetiin suojaa vain murto-osan yrityksen toiminnasta. Uusi tietoturvastrategia tarkoittaa yritykselle yhtenäistä tietoturvarintamaa, joka yhdistää käyttäjät ohjelmistoihin ja resursseihin mistä tahansa, suorilla saumattomilla yhteyksillä.

Mikä ihmeen SASE?

Atean in-konsultointipalvelut, työpaja

 

SASE yhdistää verkon ja tietoturvan, sillä näitä on mahdoton enää erottaa toisistaan. SASE (Secure Access Service Edge) on joukko pilvipohjaisia tietoliikenne- ja tietoturvakyvykkyyksiä integroituna yhteen pilvinatiiviin alustaan. Gartner* suosittelee yrityksiä valitsemaan yhden kumppanin huolehtimaan yrityksen SASE-alueesta kokonaisvaltaisesti.

  • 40% yrityksistä on suunnitelmissa siirtyä SASE:en 2024 mennessä.
  • 64% yrityksistä näkee verkkoturvallisuutensa heikentyneen kahden vuoden aikana.
  • 45% yritysten sovelluskäytöstä tapahtuu yritystilojen ulkopuolelta.

* Gartner, The Future of Network Security Is in the Cloud, August 2019

Mistä SASE koostuu?

SASE on integroitu kokonaisuus, joka paketoi yhteen yrityksen konnektiviteetin, tietoturvan ja identiteetinhallinnan.

Konnektiviteetti

Ohjelmisto-ohjattu verkko (SD-WAN), VPN- ja etäyhteydet.

Tietoturva

Turvallinen webliikenne (SWG, Secure Web Gateway), pilvitietoturva (CASB, Cloud Access security Broker), DNS nimipalvelintietoturva ja palomuuripalvelu (FWaaS, Firewall as a service).

Identiteetti

Turvallinen identiteettipohjainen Zero Trust- ympäristö (ZTNA, Zero Trust Network Access).

Cisco SASE-ratkaisut

Secure X on Ciscon SASE-kokonaisuus, joka yksinkertaistaa tietoturvallisen asiakas- ja käyttökokemuksen yhdistämällä Ciscon tietoturvaratkaisut Umbrellan ja Duon, Meraki -verkkoratkaisut sekä päätelaiteiden tietoturvan.

Cisco SD-WAN

Cisco SD-WAN on pilvikäyttöinen verkkoarkkitehtuurikerros, joka yhdistää toimipisteet, datacenterit ja monipilviympäristöt parhaan käyttökokemuksen saavuttamiseksi. Se integroi on-premise- ja pilvipohjaisen tietotuvan automaattisesti. Cisco SD-WAN hyödyntää Viptela ja Meraki -teknologioita.

Cisco Umbrella

Cisco Umbrella on DNS-nimipalvelinpohjainen pilvitietoturvaratkaisu, joka turvaa yrityksen koko internet-rajapinnan käytettävistä verkkoyhteyksistä riippumatta. Umbrella suojaa käyttäjää arveluttavilta sivustoilta ja palveluilta estäen ennalta näiden käytön sekä tarjoten analytiikkanäkymän epäilyttävään verkkoliikenteeseen.

Cisco Secure Access by DUO

Cisco Secure Access by Duo tarjoaa identiteettipohjaisen Zero Trust -ympäristön kaikelle verkkoliikenteellesi läpi sovellusten, käyttäjien, päätelaitteiden ja lokaatioiden.

Cisco AnyConnect

Cisco AnyConnect päätelaitteiden tietoturva tarjoaa hybridityöläisille saumattomat ja äärimmäisen tietoturvalliset verkkoyhteydet päätelaitteista, ajankohdista ja lokaatioista riippumatta.

Cisco ThousandEyes

Cisco ThousandEyes tarjoaa havainnointikyvykkyyden sovellusten suorituskykyyn ja käytettävyyteen koko matkalta käyttäjältä sovellukseen sekä mahdollisten suorituskykyongelmien paikantamiseen jopa yrityksen verkon ulkopuolelta.

Miten organisaatio hyötyy SASE:sta?

Turvaa hybridityön sovellus- ja datakäytön korkeimpien tietoturvastandardien mukaisesti.

Antaa yritykselle täydellisen läpinäkyvyyden eri sovellus-, verkko- ja pilviympäristöjen kokonaisuuteen.

Optimoi nopeimmat ja turvallisimmat pilviyhteydet sovelluksille ja käyttäjille.

Varmistaa käyttäjien identiteetin ja päätelaitteiden tietoturvan istuntokohtaisesti.

Ketteröittää yrityksen liiketoimintaa helpottaen skaalautuvien pilviresurssien käyttöä ja vähentäen infrastruktuurin monimutkaisuutta.

Miksi valita Atea kumppaniksi?

  • Atea on Ciscon Gold Certified kumppani ja meillä on kymmeniä Cisco sertifioituja osaajia.
  • Atea on kokonaisvaltainen kumppani, joka palvelee yritystäsi koko SASE-matkalla.
  • Konsultointipalvelumme sekä jatkuvat valvonta- ja hallintapalvelumme turvaavat ympäristösi uudistumisen ja jatkuvuuden.

Yleinen yhteydenottolomake