Siirry sisältöön
Suomen parhaat tietoturva-asiantuntijat löydät meiltä. Turvaamme tietoverkot, päätelaitteet ja digitaalisen tiedon edistyksellisillä palveluilla ja teknologiaratkaisuilla. Tarjoamme ratkaisuja yrityksesi tietoturvaan, tiedon suojaamiseen ja valvontaan.

Mihin varautua uuden tietoturvadirektiivin kanssa?

EU:n verkko- ja tietoturvadirektiivin NIS2 kansallinen soveltaminen astuu voimaan lokakuussa 2024. Mistä on kyse ja keihin uusi direktiivi vaikuttaa?

Atean Head of Cybersecurity Center of Excellence Toni Vartiainen ja WithSecuren Principal Consultant, PCI Services Lead Antti Laatikainen avaavat organisaatioiden muutospaineita.

Tietomurtojen määrä lisääntyy jatkuvasti. Jopa 75 % pienistä ja keskisuurista organisaatioista on ollut tietomurron kohteena (PwC 2015). Vakavan tietomurron kustannukset voivat nousta satoihin tuhansiin tai jopa miljooniin euroihin yrityksen koosta riippuen. Kalasteluviestin klikkauksesta hyökkäyksen alkuun tarvitaan vain reilu minuutti. Ei ole siis sama, miten tietoturvastaan huolehtii.

Pelkkä palomuuri ja virustorjunta eivät enää riitä tiedon suojaamiseen. Myös tietoturvalle asetetut vaatimukset kasvavat jatkuvasti: liikkuvien työntekijöiden määrä lisääntyy ja pääsy palveluihin tarvitaan kaikkialta. Tärkeintä, mitä yritykset voivat tietoturvan eteen tehdä, on suojata tiedon käyttöä kuten sähköposti- ja webbiselausliikennettä. Organisaatiosta ulos menevän liikenteen seuraaminen on tärkeämpää kuin palomuurilla torjuttavan sisään tulevan, ja olennaista on myös päätelaitteiden välisen liikenteen näkyviin saaminen.

Nykyaikaiseen suojautumiseen kuuluvat turvallisuutta parantava teknologia, haavoittuvuuksien korjaaminen ja tietoteknisen ympäristön jatkuva valvonta. Useimmat ratkaisuistamme ovat tarjolla joko asiakaskohtaisina toteutuksina tai kokonaispalveluna asiakkaalle, esimerkiksi Atean jaetulta palvelualustalta tai pilviratkaisuna. 

Toimintavarmuus

Nykypäivänä liiketoiminnan jatkuvuus nojaa vahvasti toimiviin it-ratkaisuihin. Varmista, että myös vikatilanteissa liiketoiminnan jatkuvuus on taattu. Yksi tärkeä asia organisaation it-ympäristöä määriteltäessä on järjestelmien toimintavarmuus.

  • Kuinka pitkiä ja laajoja palvelukatkoja liiketoimintasi sietää?
  • Mitkä osa-alueet ovat liiketoimintasi turvallisuuden ja jatkuvuuden kannalta heikoimmat lenkit?
  • Mitä kurkistus konepellin alle paljastaa it-ympäristösi tietoturvasta?

Parasta tietoturvaosaamista 

Atean tietoturva-asiantuntijoina työskentelee Suomen parhaita työelämän tietoturvan osaajia, jotka haluavat minimoida tietoturvaan liittyvät huolesi. Toimimme läheisessä yhteistyössä tietoturvateknologiaa kehittävien yhtiöiden kanssa. Valjastamme tietoturvan nopeasti kehittyvät teknologiset ratkaisut asiakkaamme käyttöön liiketoiminnan vaatimuksia ymmärtäen. Meillä on kattava kokemus myös korkeinta mahdollista tietoturvaa vaativista toimialoista julkisella ja yksityisellä sektorilla.