Siirry sisältöön
Uutiset02-05-2024

Atea kolmannen kerran Europe´s Climate Leaders -listalle

Atea on nimetty Climate Leaderiksi kolmatta kertaa Financial Timesin ja Statistan tutkimuksessa. Climate Leader on ottanut merkittäviä edistysaskeleita kasvihuonekaasupäästöjensä vähentämiseksi. Pohjoismaisista yrityksistä Atea nousee kuudenneksi.

Climate Leaders -listalla tarkastellaan kymmenientuhansien eurooppalaisten yritysten päästötietoja. Atea kuuluu jälleen niihin yrityksiin, jotka ovat onnistuneesti vähentäneet kasvihuonekaasupäästöjään suhteessa liikevaihtoon. Tutkimuksessa keskitytään ensisijaisesti yrityksiin, jotka ovat vähentäneet eniten scopen 1 ja 2 -päästöjen intensiteettiä viiden vuoden aikana. Nyt tarkastelussa käytettiin aikaväliä 2017–22.

”Climate Leader on ottanut merkittäviä edistysaskeleita kasvihuonekaasupäästöjensä vähentämiseksi.”

— Financial Times ja Statista, 2024

Atean toimitusjohtaja Steinar Sønsteby toivottaa nimityksen tervetulleeksi: "Olemme otettuja tästä tunnustuksesta, joka on osoitus jatkuvista ponnisteluistamme ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Odotamme innolla entistä tiiviimpää yhteistyötä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa uusien tavoitteiden saavuttamiseksi."

 

Vastuullisuuspäällikkö Elli Ojala

“Vastuullisuustunnustukset ovat meille tärkeitä, koska niillä voimme osoittaa olevamme tosissamme,” kertoo Atea Finlandin vastuullisuuspäällikkö Elli Ojala. ”Vertailut ja tunnustukset myös kirittävät työtämme kun toimintaamme verrataan jatkuvasti tiukentuviin vastuullisuuskriteereihin.”

Perehdy koko Euroopan Climate Leaders 2024 -listaan Financial Timesin sivuilla

Lisätietoja

Robert Giori, CFO Atea ASA, mobile (+47) 934 09 188
Andreas Antonsen, Director of Corporate Responsibility (+46) 8 633 68 57
Dace Bērziņa, Head of ESG Reporting and Controlling, (+37) 1 26 61 62 14

Euroopan Climate Leaders 2024

Financial Times ja Statista laativat Europe's Climate Leaders -tutkimuksen neljättä kertaa. Euroopan Climate Leaders 2024 on luettelo 600 eurooppalaisesta yrityksestä, jotka ovat vähentäneet eniten kasvihuonekaasupäästöintensiteettiään ja tehneet muita ilmastoon liittyviä sitoumuksia.

Lisää tutkimuksen metodologiasta.

Atea Finlandin vastuullisuuspäällikkö

Vastuullisuuspäällikkö Elli Ojala
Elli Ojala Vastuullisuuspäällikkö