Siirry sisältöön

Rakastatko sinäkin koodausta ja tekoälyä?

Meitä on Atealla suuri joukko, jotka työskentelevät koodauksen ja tekoälyn parissa ja tekevät jokaisesta työpäivästä edellistä paremman digitaalisten ratkaisujemme avulla. Rakastamme nähdä työkaverin onnistuvan, ja uskomme, että jatkuva kehitys tekee Ateasta TP2B:n henkilöstöllemme, asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Tutustu erilaisiin tiimeihin ja rooleihin ja selvitä, oletko seuraava tiimikaverimme!

Haluatko tutustua meihin? Tässä muutamia pikalinkkejä nopeuttamaan asioita!

Moderni ohjelmistokehitys

Ohjelmistokehitystiimimme keskittyy sujuvien ratkaisujen löytämiseen, jotka helpottavat, automatisoivat ja nopeuttavat asiakkaidemme prosesseja. Ohjelmistokehitysratkaisumme ovat aina liiketoimintalähtöisiä, jotta voimme tarjota asiakkaillemme loistavia tuloksia, olipa kyse olemassa olevien järjestelmien uusimisesta tai täysin uuden ratkaisun rakentamisesta.

Liikekumppanuuksiemme ja laajojen asiakasprojektien ansiosta voimme tarjota asiantuntijoillemme monipuolisia vastuualueita ja mahdollisuuden työskennellä erilaisissa kokoonpanoissa, esimerkiksi tiimeissä ja konsulttina. Tiimimme osallistuu säännöllisesti kursseille ja koulutuksiin varmistaakseen, että pysymme ajan tasalla uusimmista teknologioista. Koska monet tarjoamistamme digitaalisista ratkaisuista ovat räätälöityjä, jatkuva kehitys on taattu.

Roolimme

Tiimimme koostuu järjestelmäkehittäjistä, teknisistä johtajista, suunnittelijoista, liiketoimintatietokonsulteista, senior-tason järjestelmäkehittäjistä, teknologiastrategeista, DevOps-erityisasiantuntijoista, projektipäälliköistä ja Scrum-mestareista.

 

Osaaminen ja teknologiat

Kiinnostavatko osaamisemme ja käyttämämme teknologiat? Lue lisää!

Mitä teemme
 • Ohjelmistokehitys
 • Arkkitehtuuri
 • Palvelun suunnittelu, käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemussuunnittelu
 • Web-sovellukset ja mobiilisovellukset (Android ja iOS)
 • Nopea prototypointi (vuorovaikutteinen sovellusdemo)
 • Suunnittelu ja resursointi: Autamme asiakasta löytämään oikean kehittäjän, suunnittelijan, Scrum-mestarin tai testaajan työskentelemään joko etänä tai paikan päällä.
 • Projektinhallinta: Huolehdimme siitä, että projekti pysyy aikataulussa ja budjetissa.
  DevOps ja arkkitehtuuri
 • Integraatiokehitys
 • Robotiikan prosessiautomatisointi

Analytiikka ja optimointi

Analytiikka- ja optimointitiimi auttaa yrityksiä ja organisaatioita saavuttamaan huippusuorituksia ja menestystä datavetoisten ratkaisujen avulla. Me täytämme datan ja liiketoiminnan tarpeiden välisen kuilun. Keskitymme tarjoamaan kehittyneitä ja innovatiivisia analytiikka- ja koneoppimisratkaisuja. Teemme tämän tarjoamalla korkeatasoista konsultointipalvelua ja räätälöityjä ohjelmistoratkaisuja.

Tiimimme menestyy dynaamisuudella ja innovatiivisuudella, ja painotamme yhteistyötä, luovuutta sekä iloa työssämme. Asiakkaamme toimivat eri liiketoiminta-alueilla, kuten finanssi-, valmistus- ja HR-aloilla.

Roolimme

Tiimimme koostuu data-arkkitehdeista, data-tieteilijöistä, data-insinööreistä, BI-kehittäjistä ja liiketoimintatietokonsulteista. Kaikilla meillä on yhteinen analyyttinen ajattelutapa, aidosti kiinnostus dataan ja sen käyttöön erilaisissa liiketoiminnoissa sekä kyky ymmärtää monimutkaisia kokonaisuuksia helposti.

Osaaminen ja teknologiat

Kiinnostaako osaamisemme ja käyttämämme teknologiat? Lue lisää!

Mitä teemme
 • Koneoppimisratkaisut erilaisiin liiketoimintatarpeisiin, kuten asiakassegmentointi, BI-raporttien kehittäminen (datamallinnus, visualisoinnit) ja BI-hallinta.
 • Tiedon paikantaminen, analysointi ja vahvistaminen.
 • Trendien ja alueiden havaitseminen asiakastarkoituksiin.
 • KPI:den kehittäminen, jotka tunnistavat kriittisen liiketoiminnan kehityksen asiakkaillemme.
 • BI-projektien hallinta alusta loppuun.
 • Kokoukset sidosryhmien kanssa havaintojen esittämiseksi päätöksenteon tueksi.
 • Työskentely data-analytiikan työkalujen ja visualisointialustojen parissa.
 • Kollegoiden tukeminen ja yhteistyö päivittäin.
 • Varmistetaan kaiken BI-toimintaan liittyvän aineiston turvallisuus ja luottamuksellisuus.

 

Tutustu arkkitehti Mattias Bergiin ja data-tieteilijä André Nymaniin

Kuka olet?

Lukuun ottamatta tietotekniikan opintojani Turussa, olen asunut koko elämäni Pohjanmaalla. Olin ehkä noin kymmenen tai nuorempi, kun käytin ensimmäisen kerran tietokonetta. Silloin disketit eivät olleet vain 3D-tulostettu tallennuskuvake, vaan oikeasti taipuisia. Oli luonnollista jatkaa kiinnostukseni seuraamista myös myöhemmissä opinnoissani ja nyt työssäni.

Mikä on työnimikkeesi ja mitä teet tällä hetkellä?

Minulla on tällä hetkellä titteli IT-arkkitehti, mutta työni liittyy moniin eri aiheisiin. Vuosi sitten minulla oli Scrum Masterin rooli, jossa autoin arvon luomista kymmenen muun tiimin kanssa käyttäen Scaled Agile Frameworkia. Tänään olen osa tiimiä, joka luo moniklusteriympäristön hyödyntäen joitain tämän päivän DevOps-skenen uusimpia muotisanoja.

Mitä asioita pidät työssäsi ja tiimissäsi?

Muutos, parantaminen ja eteenpäin liikkuminen saavutettujen tulosten avulla.

Mitä kiinnostuksenkohteita ja harrastuksia sinulla on vapaa-aikanasi?

Vaikka suurin osa vapaa-ajastani menee tällä hetkellä talon rakentamiseen, kiinnostukseni vaihtelevat. Aiemmin se oli kryptovaluuttoja, mutta nyt se on siirtynyt sähköautoihin, ja kuka tietää, missä se on tulevaisuudessa. Yksi asia, joka on pysynyt pidemmän aikaa, on pelaaminen, enkä usko sen häviävän lähitulevaisuudessa.

 

Kuka olet?

Valmistuin ekonomian maisteriksi Åbo Akademi -yliopistosta vuonna 2021, ja samana vuonna aloitin kokopäiväisen työskentelyn Atealla. Opiskellessani kandidaattitason opintoja työskentelin luottoluokitusten mallinnuksen parissa, käyttäen koneoppimistekniikoita R- ja Python-kielellä. Tänä aikana löysin suuren kiinnostuksen tarinankerrontaan datan avulla ja tekoälyyn. Yliopiston kontaktieni kautta sain suosituksen aloittaa työskentely Atealla ja syventyä entisestään datavetoiseen tarinankerrontaan.

Yksi pääkiinnostukseni kohde on makro- ja mikrotaloudellinen mallinnus. Työskentelen tällä hetkellä DSGE-mallien ja muiden määrällisten mallien parissa tutkien liiketoimintasyklin vaihteluita: niiden syitä ja vaikutuksia taloudellisissa järjestelmissä satunnaissokkoina. Tarkemmin sanottuna malli, jossa tällä hetkellä työskentelen, soveltaa käyttäytymisnäkökohtia DSGE-kirjallisuuteen suomalaisessa ympäristössä ottaen huomioon fiskaalipolitiikan ja avoimen talouden dynamiikan. Nämä mallit edellyttävät myös datavetoista tarinankerrontaa, mikä liittyy nykyiseen työhöni Atealla.

Mikä on työnimikkeesi ja mitä teet tällä hetkellä?

Työnimikkeeni on Data Scientist eli datatieteilijä. Nykyisiin projekteihini kuuluvat jätteenhallinta ja kierrätys, varastonarvioinnit, taloudelliset raportoinnit, salkkuraportointi ja verkkosivujen liikenteen analysointi. Kierrätyksessä visualisoin tärkeitä KPI-lukuja ja tavoitteita Suomen kunnille, rakentamalla automatisoituja raportteja Power BI:llä, jotka käyttävät kunnittain mukautettua dataa trendien ja avaintekijöiden esittämiseen avainpäätöksentekijöille. Nämä luvut ohjaavat päättäjiä saavuttamaan kierrätykseen liittyviä tavoitteita, kuten materiaalien kierrätysprosenttia kokonaisjätemäärästä. Yleisesti ottaen projektini liittyvät data-analyysiin, tarinankerrontaan datan avulla, rahoitukseen ja mallien simulointiin.

Mitä asioita pidät työssäsi ja tiimissäsi?

Nautin todella ongelmanratkaisusta, analyysista ja tarinankerronnasta datan avulla. Kaikki nämä ulottuvuudet sisältyvät nykyiseen työhöni, ja koska työskentelen useiden asiakkaiden ja projektien parissa, tiimimme kohtaamat teemat ja ongelmat ovat värikkäitä ja vaihtelevia. Tämä ympäristö tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kasvaa määrällisenä analyytikkona. Lisäksi työskentelen eteenpäin suuntautuneessa tiimissä, joka pystyy aina tarjoamaan ratkaisuja ja viemään projektimme eteenpäin. Tämä asenne yhdessä tiimin positiivisen hengen ja tukevan ympäristön kanssa tekee Atealla työskentelystä helppoa ja hauskaa.

Millaisia kiinnostuksenkohteita ja harrastuksia sinulla on vapaa-aikanasi?

Rakastan tutkia ja työskennellä määrällisten mallinnustekniikoiden ja simuloinnin parissa, joten vapaa-ajallani tutkin näitä aiheita sivuharrastuksena. Sen lisäksi olen viime aikoina innostunut Formula 1:stä ja sain myös mahdollisuuden kokeilla kartingia, mikä oli äärimmäisen hauskaa. Muita kiinnostuksen kohteita ovat historia, pelaaminen (kaikki Formula 1:stä tarinapohjaisiin peleihin ja roolipeleihin) ja juokseminen suomalaisissa metsissä koirieni kanssa.

Avoimet työpaikat

Etsimme aina uusia tähtiä liittymään joukkoomme. Jos haluat olla osa TP2B-yhteisöämme, tutustu avoimiin työpaikkoihin tai täytä avoin hakemus. Odotamme yhteydenottoasi

Women in IT Path

Atealla uskomme, että parhaat ideat syntyvät monimuotoisuudesta ja luovuudesta. Siksi etsimme jatkuvasti lisää naisia ja ei-binäärisiä henkilöitä liittymään joukkoomme. Tutustu tähän sivuun ja katso, mitä naiskollegamme sanovat työskentelystä Atealla!

Tapaa ihmisemme

Petteri Halonen, ratkaisumyynnin ja tarjonnan päällikkö, IM-tarjonta ja ratkaisut, on ollut mukana Atealla vuodesta 2017. Hän suhtautuu intohimoisesti ihmisten tapaamisen ja asiakkaiden liiketoiminnan kehittämiseen tietojenhallinnan avulla.

Lue lisää

 

Muutos ei usein ole helppo, mutta Mikko Vesin, johtaja, tiedonhallinta, näkee muutoksen luomat mahdollisuudet liiketoiminnan ytimessä. Työyhteisö, tiimityö ja huumori ovat hyvän työpäivän ytimessä.

 

Kysymyksiä Atealla työskentelystä? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Taru Paukkula
Manager, People and Culture
Lähetä sähköpostia
Riku Mustajoki
Riku Mustajoki
Manager, Recruitment
Lähetä sähköpostia